Ga naar inhoud
 • 0

Veel bezoekers op website, maar geen inkomsten

Legend     276 6

Goedenmiddag,

 

Opeens heb je het... 'je vraagt het gewoon op het forum van Higher Level'.

 

Ik zit al maanden te denken hoe ik voor een beetje inkomsten kan zorgen met mijn zeer goed lopende website.

 

Ik wil de naam nog even niet noemen maar het gaat over een beroemd zanger welke uitstekend past in het rijtje van Robbie Williams e.d.. De website heeft een forum met 103.000 berichten en 4500 leden. En verder is er werkelijk alles te vinden over die ene artiest. De website heeft dagelijks zo'n 5000 impressie wat gelijk staat voor zo'n 900 echte unieke bezoekers (volgens Google Analytics).

 

Ik kan niet echt bedrijven vinden die willen adverteren. Wat voor soort bedrijven zouden op zo'n site als die van mij willen adverteren?

 

Ik heb adsense geprobeert en op een hele promintente plek gezet. In de statistieken bleek keurignetjes dat de ads 5000x per dag getoond werden maar niemand klikt er op en als iemand er een keer op klikt, levert dat 0.03 euro op.

 

Ook heb ik auction ads geprobeert van Ebay zodat er veilingen over deze artiest worden getoond. Hier wordt wel 40 tot 50x op geklikt maar niet echt een bieding of inschrijving gedaan waardoor ik dus niets verdien.

 

M.a.w. wat moet ik met mijn site. Ik kan hem verkopen en alleen voor het domeinnaam al aardig wat vragen maar ik vind het veel te leuk om de site te houden en er maandelijks wat mee te verdienen.

 

Wie heeft er tips, ideeen? Wie wil er eventueel mee profiteren?

 

[titel aangepast - mod]


Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

20 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     276 6

Affiliate kan ik inderdaad eens overwegen. Kijken of er interessante campagnes bestaan voor dit onderwerp.

 

Een webshop zal helaas niet gaan, aangezien je niet zomaar merchandise van bekende artiesten mag verkopen. We hebben ooit t-shirts laten maken met de naam van deze zanger erop. Dit werd ons niet in dank afgenomen en hebben we veel gez**k mee gehad.


Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117

Affiliate kan ik inderdaad eens overwegen. [...] Een webshop zal helaas niet gaan, aangezien je niet zomaar merchandise van bekende artiesten mag verkopen.

 

Een (virtuele) webshop, als affiliate of wederverkoper van de legale merchandiseleveranciers lijkt me de enige serieuze optie voor een behoorlijke omzet.

 

Je bezoekersaantal is namelijk niet zo hoog, met waarschijnlijk veel dezelfde mensen die regelmatig terugkomen met één gezamenlijke interesse in een heel kleine niche. Willekeurige andere advertenties scoren dan voor geen meter, zoals je eigenlijk zelf al hebt geconstateerd.

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     8,7k 582
De website heeft dagelijks zo'n 5000 impressie wat gelijk staat voor zo'n 900 echte unieke bezoekers (volgens Google Analytics).

 

Sorry, maar dat valt niet in de categorie "zeer goed lopend". Het is best aardig, maar meer ook niet, en daarom zullen adverteerders niet echt in de rij staan. Tel daarbij op dat het een zeer specialistische site, qua doelgroep, en het animo om te adverteren daalt nog verder.

 

En al lukt het om een adverteerder te krijgen die CPM (= per 1000 weergaves) willen betalen, dan nog zul je er met deze aantallen niet rijk van gaan worden, vrees ik. Als deze adverteerder dan ook nog een frequency cap van 2 of 3 wil hanteren al helemaal niet - elke bezoeker krijgt deadvertentie dan maximaal 2 of 3 keer te zien, wat neerkomt op 1800 tot 2700 views per dag.

 

Als je met die aantallen en een gul tarief van 5 euro CPM rekent kom je op maximaal 400 euro per maand...

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,4k 117

Als je met die aantallen en een gul tarief van 5 euro CPM rekent kom je op maximaal 400 euro per maand...

 

Grappig, ik heb het langs een andere weg uitgerekend (aantal bezoekers x normale advertentieomzet per bezoeker x correctiefactoren wegens nichedoelgroep en herhalingsbezoek forum) en kwam op ongeveer hetzelfde bedrag.

Link naar reactie
 • 0
Legend     276 6

Conversie van forums zijn gewoon waardeloos.

 

Van alle forums of alleen diegene die over dit onderwerp gaan. Zou een forum over bijvoorbeeld 'trouwen' een lage conversie hebben?


Heeft u een idee voor een webapplicatie of heeft u het idee dat sommige processen binnen uw bedrijf sneller en efficiënter kunnen?

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,3k 192

Fora staan in het algemeen niet bekend om hun goede conversie. In ieder geval niet voor adsense.

 

Volgens mij zou je met demografische ad-targeting een stuk verder kunnen komen. Google weet dat het over britney spears gaat (geen idee of dat de correcte spelling is ;) ) Dus toont adsense reclame voor de doelgroep jeugd tot 16 jaar (ook geen idee of dat de doelgroep is) Op m'n hobby kookblog staan nu advertenties voor team-building-kookworkshops terwijl de doelgroep voor kooksites huisvrouwen zijn in de leeftijd 20-40. Als google zoiets nou eens als, al dan niet geautomatiseerde, optie in adsense in zou bouwen...

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     161 1

Conversie van forums zijn gewoon waardeloos.

 

Lekker kort door de bocht zeg.

 

Het is maar net wat je er mee doet en hoe je de forummers benadert en welke advertentievormen je gebruikt. Banners leveren over het algemeen al een zeer lage conversie op dus CPC is in bijna alle gevallen niet interessant, in ieder geval niet de beste optie.

 

En denk ook eens aan advertorials in een nieuwsbrief naar de leden bijvoorbeeld.


"The road to success is always under construction"

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

Forumbezoekers willen vaak niet eens benaderd worden. De gemiddelde bezoeker staat bij een tiental fora geregistreerd. Als zij bezoekers allemaal dood gaan gooien met reclame omdat er zonodig geld verdiend moet worden, dan zoeken ze hun heil ergens anders.

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,4k 174

Conversie van forums zijn gewoon waardeloos.

 

Kan zijn. Maar doordat ik een Amerikaans forum sponsor, ben ik wél benaderd door een Amerikaanse fabrikant om hun Europees distributeur te worden... (wat ik sinds kort dan ook ben geworden).

 

Dus de kosten voor die sponsoring, daar had ik wel het dubbele voor over gehad... (laat ze 't maar niet horen...)

 

Er zitten dus verschillende kanten aan de conversie van forums.


... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
 • 0
Junior     26 0

Er werd hier ergens gesuggereerd dat je een winkel zou kunnen beginnen en daar leek je niet heel negatief tegenover te staan, behalve dan dat je niet zomaar producten van bekende mensen mocht gaan verkopen.

 

Wellicht zou je, om dit probleem te ontwijken, een reseller kunnen worden van een dienst als Amazon.com, die heeft ongetwijfeld producten in de schappen van jouw bekende persoon. Je kan dan een percentage van alle sales van amazon.com krijgen. De gebruiker op jouw website ziet een webshop op JOUW site met de producten die JIJ wilt weergeven. Zelfs een winkelwagennavigatie op JOUW site behoort tot de mogelijkheden, enkel de laatste betaalstap wordt uitgevoerd op amazon.com, maar dan is jouw bezoeker misschien al wel geprikkeld genoeg om tot koop over te gaan.

 

Tis maar een ideetje...

 

Edit: Achteraf gezien was dit topic wel erg oud om te reageren...

Link naar reactie
 • 0
Senior     40 2

Conversies van fora zijn inderdaad (ver)waarloosbaar te noemen. Zo kort door de bocht is dat niet. Online Advertising is mijn vak en ik zie het keer op keer weer gebeuren. Het inzetten van een affiliatiepartij is een optie daar je visueel aantrekkelijkere banners krijgt echter, met het aantal pageviews (en daarmee bannerimpressies) ga je het cpc-technisch niet redden. Simpel gezegd: Een gemiddelde CTR (clickratio) van 0,15% voor een fullbanner (486x60) is doodnormaal. Dat houdt in dat je met 5000 views ca. 8 clicks doet.

 

Interessanter is om op CPL, CPS of CPA over te gaan. Het invullen van enquetes, inschrijven voor nieuwsbrieven etc. is laagdrempelig en kan tot vergoedingen boven de Euro 10,- opleveren. Then again... wie zit er op een forum van een artiest nou te wachten op totaal irrelevante informatie over het wereldnatuurfonds?


“One holds a bottle of red wine by the neck, a woman by the waist, and a bottle of Champagne by the derriere.”

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,7k 1 111

adverteren gaat dus niets opbrengen. wat misschien wel kan werken is als je je site laat sponsoren:

 

"deze site is mede mogelijk gemaakt door ...".

 

het grappige is dat sponsors, in tegenstelling tot adverteerders, makkelijker zijn en meer willen betalen. het komt uit een ander potje, want het dient een ander doel.

 

denk dus eens creatief over welke producten/diensten bij jouw site passen en probeer hoog in de organisatie binnen te komen. Praat niet over cpm, cpc cpa, etcetera, maar uitsluitend over sponsoring.

 

"Voor slechts €10.000 per jaar staat uw bedrijf op elke pagina".

 

wie weet brengt dit je weer op ideeen. succes!

 


Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
 • 0
Senior     40 2

adverteren gaat dus niets opbrengen. wat misschien wel kan werken is als je je site laat sponsoren:

 

"Voor slechts €10.000 per jaar staat uw bedrijf op elke pagina".

 

 

Euro 10.000 zou ik als adverteerder en sponsor nog teveel vinden voor 900 uniek bereik. Voor 10.000 (partner)sponsor je een event waar je meer bereik mee genereert en waar je een stuk opvallender aanwezig bent.

 

Volgens mij zou je moeten inzien dat rendementstechnisch deze site geen toekomst biedt wanneer je niet buiten de geeikte paden van advertentie inkomsten kunt/wilt gaan. Hiervoor is de site simpelweg niet interessant.

 

Het idee om een webshop op te starten al dan niet gerelateerd aan de artiest is een manier. Let op welke kleding de artiest draagt en zorg dat iedereen die via je site kan verkrijgen of rip-offs daarvan (als merk te duur is). Zoek naar affiliates van ringtoneboeren en verkoop die door. Ga op zoek naar foto's met handtekeningen, LP's of gesigneerde gitaren en veil die. Zoiets kan nog weleens werken. Maar ja, daar zit het werkwoord WERKEN wel in ;-)


“One holds a bottle of red wine by the neck, a woman by the waist, and a bottle of Champagne by the derriere.”

Link naar reactie
 • 0
Newbee     3 0

Er wordt m.i. wat te laatdunkend over forums gedaan. Forums vervullen een uitstekende functie als trafic drivers. Een aan het forum onderwerp verwante webshop is een goede optie.

 

Posts met subtiel geplaatste links naar websites/-shops met een verwant of aanvullend thema kunnen een uitstekende functie vervullen. Niet voor niets wordt aanwezigheid op fora door de grote internet marketeers keer op keer genoemd als een 'must do'.

 

Als je brood ziet in een affiliateship met een aardig bedrag per gerealiseerde verkoop (vanaf Eur 50) moet je me even een PM sturen. Ik heb een site in ontwikkeling waar we qua topic (geen MLM) met een goede banner wellicht wel iets mee kunnen. Zou wel graag eerst het forum even willen zien. Vermeld in de onderewerpregel wel even 'Higher Level' om te voorkomen dat ik je mis in de berg email die ik dagelijks krijg.


AksomHosting.nl Zakelijke WebHosting formules met toegevoegde waarde! | www.MijnBedrijfPagina.nl | www.InterimPagina.nl | www.ConsultantPagina.nl | www.FreelancerPagina.nl | www.VerenigingsPagina.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  5 leden, 112 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.