Ga naar inhoud

Marcel Vermeer

Legend
 • Aantal berichten

  276
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Marcel Vermeer

 1. Hmmm... Interessant. Ik dacht me dan te beperken tot 'Geen woorden maar daden' of 'DE KUIP' of '1908' maar zelfs dat zijn geregistreerde namen. Die licentie lijkt me nog het meest veilig. Ik zal contact opnemen met Feyenoord om te vragen of zoiets mogelijk is.
 2. Goedemorgen, Wij bedrukken ballonnen met allerlei plat Rotterdamse teksten en verkopen die. Nu willen we ook graag Feyenoord ballonnen verkopen en ik snap uiteraard dat je niet zomaar hun logo kunt gaan bedrukken en verkopen. Maar mag je - juridisch gezien - misschien wel de naam of het Feyenoord lied op een ballon bedrukken? Dus bijvoorbeeld 'Feyenoord is me cluppie' of anders de songtitle 'You'll never walk alone'. Ik hoor het heel graag. Tnx.
 3. Goedenavond, Ik investeer reeds enige tijd met succes in diverse crowdfundingsprojecten of kleine zelfstandigen in ruil voor rente / commissie over winsten en/of omzet. Dit is voor mij een lucratieve business en beter dan geld op de bank. Ik zou deze diensten graag als bedrijfsactiviteit (SBI code) toevoegen aan mijn KVK inschrijving. Het is me alleen niet duidelijk welke SBI code hier het beste bij past. Of is het een kwestie van een 'open' omschrijvingen?
 4. Hoi Edward, Het is mogelijk om alle tekst componenten in een database zetten. Vervolgens kun je een script / programma (laten) maken waarin alle componenten worden weergegeven. Je klikt de componenten aan welke je nodig hebt en klikt daarna onderaan op de knop 'genereer PDF'. Zelfpromotie is niet toegestaan op dit forum dus ik zou je willen adviseren om een goede programmeur te zoeken ;-)
 5. Goedemorgen, Dat kan als je de teksten in een database zet en deze afzonderlijk oproept in de template. Lijkt me niet heel veel werk maar klinkt wel als maatwerk. _____ [zelfpromotie verwijderd]
 6. Ik beheer zelf sinds kort een startpagina omdat ik er per toeval achter kwam dat deze nig niet bestond en ik eigenlijk al best lang een startpagina wilde beheren. Nu ik hem eindelijk heb, begin ik me ook af te vragen of er nog wel veel bezoek op af komt. In ieder geval komen er op mijn pagina weinig link aanvragen. Interessante topic dit dus ;-)
 7. Ook mijn ervaring is dat Paypal er meer is ter bescherming van de koper dan die van de verkoper. Kun je als koper geen claim/geschil starten?
 8. Tnx voor alle reacties. Ik moest even alles overdenken maar ben er voor me zelf wel uit denk ik. Ik wil zeker geen dubbele administratie dus ik overweeg sterk om de bedrijfsvoering vanuit NL te doen. De factuur blijft in het NL, hetzij met de productomschrijving (variable) in het Duits.
 9. Mijn vraag was daar of ik me moest wagen aan een dubbele administratie. Ik heb daar nog niet gereageerd omdat ik er nog niet helemaal uit ben. Mijn beste gevoel ligt nu bij de reactie van HansB. Laat me alles even bezinken en er een nachtje over slapen.
 10. Goedemiddag, Wij willen met onze webshop (bedrukte artikelen) ook de Duitse markt gaan bedienen. De website is geregeld, de Duitse domeinnaam, de Duitse vertaling. En ook een Duits postadres! Omdat ik ervan overtuigd ben dat Duitsers hechten aan eigen taal en cultuur en dat slechts een beperkt percentage over de grens bestelt, wil ik graag een Duits postadres huren (op internet zijn bedrijven te vinden die dit doen en je post en telefoon doorsturen naar NL). Maar nu zat ik laatst met een RVO adviseur te praten en die adviseerde me juist om dat niet te doen en gewoon een NL adres op de Duitse website op de contactpagina te plaatsen dit vanwege mogelijke Duitse regelgeving waar we mee te maken gaan krijgen. Ik wil met dit Duitse postadres ENKEL EN ALLEEN het vertrouwen winnen bij de Duitser. De Duitser kan ook zijn bestelling daar naar toe retourneren als hij/zij niet tevreden is. De maandelijkse kosten voor dit adres zie ik als investering hierin. Uiteraard staat op de Duitse site te lezen (in de voorwaarden / 'over ons' pagina) dat we een NL bedrijf zijn en dat we verzenden vanaf Nederland. Maar op de contactpagina dus het Duitse adres. Ik ben echt heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en waar ik rekening mee moet houden als we daadwerkelijk een Duits postadres op de site vermelden. Alvast enorm bedankt.
 11. Goedemiddag, Wij hebben vergaande plannen om met onze webshop een vestiging in Duitsland te openen. Dit omdat ik van mening ben dat de meeste Duitsers het liefst online zaken doet met webshops in Duitsland. Het volgende is geregeld. Duitse website met domeinnaam, Duits telefoonnummer, Duits vestiging adres. Maar wat moeten we doen met de factuur? Het briefpapier is volledig in Nederlands. Kunnen we dat zo houden of moet er ook echt een Duitse factuur komen (dat betekent denk ik ook een nieuw volgnummer apart van de Nederlandse facturen. Als de factuur in het Nederlands mag blijven zit ik er aan te denken om de factuur pas bij de bestelling te doen (en dus niet meteen online te sturen).
 12. Goedemorgen, Vanwege belastingtechnische redenen was het voor ons interessanter om ontslag te nemen uit onze BV en verder te gaan in een VOF. De BV blijft gewoon bestaan maar daar is niemand meer in loondienst en de meeste werkzaamheden zijn overgenomen door de VOF. Mag je dan wel blijven handelen uit naam van de B.V.? Ik bedoel, mag ik bijvoorbeeld onze email of andere corespondentie ondertekenen met de B.V. of de naam van de B.V. als contactgegevens op de website laten staan (is zelfde adres als de VOF)? De enige reden waarom ik dat zou willen is omdat de B.V. toch blijft bestaan en het komt professioneler over bij onze klanten. Tnx.
 13. Goedemorgen Joost, De winst na salarissen is minder dan 100.000 euro en ik verwacht ook niet dat de winst daarboven gaat komen de komende jaren. Daarbij is een terugkeer voor mij niet alleen om een eventueel belastingvoordeel te doen. Het zal mij ook meer rust geven en meer overzicht omdat ik meer zaken zelf in de hand kan houden. Is de ruisende optie van Peter dan toch niet de juiste? EDIT: Oh ja, en moet dat inschrijven van de VOF dan voor 1 januari?
 14. Goedenavond, Ik zou graag terug willen keren vanuit de BV naar een VOF. Momenteel hebben we een werk BV en holding BV constructie. De winst na aftrek van de salarissen zijn minder dan 100.000 euro. Daarbij wil ik af van de 2 verplichte DGA salarissen. En ik wil een eenvoudigere administratie die ik zelf kan doen (nu kan ik dat niet i.v.m. loonadministratie). Ik heb gelezen dat een ruisende terugkeer het beste gedaan kan worden voor 1 januari. Als dat zo is, heb ik ineens haast hierbij. Wie kan mij het beste hierin begeleiden (boekhouder, administratiekantoor, accountant)? Want die zal ik dan morgen moeten gaan bellen. Ik weet niet of ons huidige boekhouder dit moet doen aangezien die straks misschien geen klant meer aan ons heeft.
 15. Beide partijen willen ook absoluut geen rechtszaak. De bedoeling is ook om er samen uit de komen. Ik ben zelf een fanatiek hardloper dus ik zal de 'tegenpartij' wellicht regelmatig tegenkomen. En daarom vind ik het voorstel van John een prima voorstel. Dit voorstel heb ik ook gedaan richting de 'tegenpartij'.
 16. Offtopic @Highio: Klopt helemaal. Ben vaak te vinden op HL als lezer/toeschouwer en niet als aandrager van antwoorden en oplossingen sorry. Als ik een vraag of probleem heb, zoek ik hem op HL en als ik geen soortgelijke casus vind, dan stel ik hem hier. Ik wist niet dat ik me nu al voor de 2e keer hiervoor moet excuseren. Ontopic: Ik vind de oplossing van John ook zeker een heel goede en kan me daar prima in vinden. Deze oplossing zal ik ook zeker aandragen bij de tegenpartij. Super bedankt!
 17. Goedemiddag, Ik ben er achter gekomen dat een bedrijf in sportartikelen nagenoeg hetzelfde logo als dat van ons gebruikt. Ons logo is geregistreerd bij het Benelux merkenbureau dus ik heb diegene erop aangesproken zijn logo te verwijderen van al zijn reclame-uitingen. Hierop heeft de persoon keurig netjes gereageerd met excuses. De persoon is bij ons langs geweest om samen tot een oplossing te komen. Zijn voorstel was om de schuine streep uit het logo te halen maar ik vind dat het daarmee nog te veel op ons logo lijkt. Omdat ik best bereid ben om tot een oplossing te komen en niet meteen naar een rechter te stappen, heb ik het voorstel gedaan om een soort van licentie af te geven (per maand opzegbaar) zodat hij het logo kan gebruiken en de tijd heeft een ander logo te laten ontwerpen. Van dit voorstel heeft hij afgezien. Hij wil wel een levenslange licentie maar wil er niet te veel voor betalen. "Nou, dan niet!" is nu mijn gedachten op het moment. Nogmaals, ik wil best verder nadenken over een oplossing zodat hij de tijd heeft een ander logo te bedenken of (tegen betaling) ons logo te gebruiken maar ik kan geen andere constructie bedenken. Is die er wel? Als we er niet uitkomen, zal ik een advocaat moeten zoeken die hierin gespecialiseerd is. De kosten die de advocaat maakt (en ik), worden die dan geprobeerd te verhalen op de tegenpartij? Wat zouden jullie doen? Een oplossing zoeken voor ieders tevredenheid of eisen dat hij zijn logo overal van verwijdert? Voor de volledigheid. Ons logo: http://goo.gl/qb4Yai en zijn logo: http://goo.gl/fYHnHn
 18. Goedemorgen, Hartelijk dank voor alle reacties. Acties die we tot nu hebben genomen: 1. Homepage op de schop genomen. 2. 'Hallo IP adres' vervangen door 'Welkom bezoeker' 3. Producten met prijsvergelijk van de winkels opgenomen Daarbij is er besloten dat als een bezoeker GEEN goed doel selecteert alvorens te shoppen, de gelden dan ten gunste komen van een zogenaamd 'Goede Doel van de Maand'. Dit is ook opgenomen in de algemene voorwaarden. De overige ideeen/adviezen moet ik nog even op me in laten werken hoe daar verder mee om te gaan.
 19. Het logo is inderdaad ons bedrijfslogo. Het logo van het achterliggende bedrijf achter de Charitymall. Dat heeft alles te maken met ballonnen (verboden voor veiligheidsspelden). Heel even dacht ik dat door het blauw te maken toch een soort van herkenning zou kunnen creeren maar bij nader inzien, zaait het eerder verwarring en heb ik het logo weer verwijderd. Zou heel fijn zijn als er nog meer reacties kwamen, dus ik wacht nog even af :P
 20. Omschrijving van je concept: Een charitymall (http://www.charitymall.nl) is een online shoppingmall (winkelcentrum) waarin online winkels gevestigd zijn die een commissie betalen over iedere verkoop via de site, welke ten goede komt aan een - door de bezoeker bepaald - Goed Doel en/of Sponsor- Inzamelingsactie. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: De website staat al helemaal online. Het afgelopen geld hebben we veel geld geinvesteerd in het bouwen van de website en het verzamelen van bedrijfs- en goede doelen gegevens. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: We zouden zo graag een gevestigde naam krijgen in goede doelenland met het vertrouwen van de goede doelen zelf. Uiteraard zit er een commercieel aspect aan. Wanneer een bezoeker een aankoop doet bij een van de winkels in de Charitymall en deze heeft GEEN goed doel geselecteerd, worden de gelden gebruikt om de algemene activiteiten te financieren van de Charitymall. Bij ieder bedrijf staat hoeveel % van de aankoop bij dit bedrijf aan het goede doel betalen. Dit bedrag is ook echt het bedrag wat betaald wordt. Het percentage wat de Charitymall betaalt krijgt is echter 2x zoveel. Of te wel, de inkomsten van de Charitymall worden 50/50 verdeeld. De kosten die hiermee betaald worden zijn o.a. marketing, Personeelskosten, Onderhoud website e.d. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het betreft zeker geen nieuw concept maar we willen ons onderscheiden van de rest door zo open en eerlijk mogelijk te zijn. Zo geven we duidelijke info - publiekelijk op onze website - wat er naar welk goed doel gaat en wanneer en door wie e.d. Wat voor feedback hoop je te krijgen: We staan op het punt om nogmaals een paar duizend euro te investeren in data gegevens van goede doelen. Hiermee zouden we gaan samenwerken met een reeds gevestigde naam in goede doelen land. Het doel hiervan is de content (info over het goede doel) te kunnen gebruiken op onze website en meer vertrouwen te winnen bij de goede doelen zelf. Mijn vraag is: Wat vinden jullie van het concept? Is het levensvatbaar? Mist er nog informatie? Bovenalles ben ik benieuwd naar jullie mening.
 21. Ik begrijp het. Het is nu voor mij ook duidelijk geworden dat het best een complexe situatie is gebleken. Ik ga in ieder geval met alle adviezen aan de slag en dank jullie hartelijk daarvoor.
 22. Ik denk dat dat inderdaad de enige juiste oplossing is en ben daarom nog es alle afspraken na gaan lopen. Toen ik de VOF met hem begon, is er wel een uitgebreid contract opgesteld en door beide partijen getekend waarin ook 'opzegging door overlijden' is opgenomen en mij het recht geven de samenwerking te beeindigen. In de beknopte overeenkomst waar we het steeds over hebben staat dus te lezen dat alle voorgaande afspraken m.b.t. de VOF ontbonden en ongeldig worden verklaard. Mondelinge afspraken zijn dan wel moeilijk te bewijzen maar kan ik die dan nog wel bewijzen aan de hand van de oude VOF overeenkomst?
 23. Tnx. Als je me vraagt wat ik ermee wil bereiken, dan is dat zonder twijfel jouw genoemde punt 1. Er zijn inderdaad wel facturen waarop ik de commissie aan hem belast. Het probleem met de dubbele boekhouding is niet opgelost. Ik hoop dat we er zonder dit onderwerp uitkomen en zo niet, dan kan ik mijn positie misschien verstevigen vanwege die fraude. Het is niet mijn intensie om alsnog de gemiste commissie betaald te krijgen. Ik wil gewoon dat dat in de toekomst niet meer kan gebeuren en daarom wil ik zelf verder met mijn site. Letterlijk is aan mij gevraagd "Kun jij je ontfermen over de site?"
×
×
 • Nieuwe aanmaken...