Robert M

Senior
  • Aantal berichten

    73
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Robert M

  1. Ronaldinho, bedankt voor je reactie, dit bevestigt mijn eigen vermoeden. De persoonlijke holding hoort niet thuis in de fiscale eenheid, er zijn namelijk meerdere aandeelhouders met en zonder persoonlijke holdings. Dat willen we graag gescheiden houden.
  2. Goedemiddag, N.a.v. een recente wijziging in de structuur van een deelneming heb ik een vraag: Oude situatie: Persoonlijke holding met belang in werkmij X factureert management fee aan X. Nieuwe situatie: Werkmij X is 100% eigendom geworden van een nieuwe holding Y, persoonlijke holding heeft nu belang in holding Y. Holding Y en werkmij X zijn een fiscale eenheid voor VPB en BTW. Kan persoonlijke holding nu een management fee blijven factureren aan werkmij X, of moet dit per se naar holding Y? We willen de holding Y namelijk zo clean mogelijk houden en eigenlijk enkel als aandeelhouder van werkmij X. Alvast bedankt!
  3. Allen hartelijk dank voor het uitsluitsel! Ik had al het vermoeden dat dit een mission impossible zou zijn, maar niet gegokt is altijd mis :)
  4. Beste HL'ers, Hierbij een vraag waarvoor ik via de zoekfunctie geen antwoord heb kunnen vinden. Mijn situatie in het kort: zelfstandig ondernemer waarbij de onderneming is ondergebracht in een B.V. (zelf 100% eigenaar). Ik heb een eigen auto (in privé) waarvoor ik bij zakelijke ritten mijzelf een kilometervergoeding uitbetaal. Met de winter op komst lijkt het me verstandig een set winterbanden aan te schaffen, aangezien ik wekelijks toch enkele honderden kilometers maak (ca. de helft is zakelijk). Voor de aanschaf (ik reken op ca. 500-600 euro incl. montage) heb ik dan 2 opties: aanschaffen in privé of aanschaf via mijn BV. Mijn vraag: Is aanschaf via de BV mogelijk zonder problemen met de fiscus te krijgen (het is geen lease auto) en kan ik de aanschaf dan ook als kosten in vermindering brengen op mijn winst? Of zijn er betere manieren om mijn BV (groten)deels voor de kosten op te laten draaien? Bij voorbaat dank voor een verhelderend antwoord, Robert
  5. Bedankt voor de tip, ik zal er rekening mee houden.
  6. Heren, Dank voor alle reacties. Het heen en weer schuiven zou inderdaad kunnen leiden tot aansprakelijkheidsgevolgen wegens niet zakelijk handelen (Denarius) of andere risico's (StevenK), maar daar ben ik me van bewust. Zonder exact in details te treden kan ik wel vertellen dat het slechts zal gaan om 1 "schuifbeweging" (van werkmij naar holding), alles in goed overleg met de boekhouder. De holding wil ik verder zo schoon mogelijk houden, dus het schuiven zal beperkt worden tot een minimum. Met vriendelijke groet, Robert
  7. Bedankt voor je antwoord. Dat idee had ik zelf ook wel, maar informatie daarover is niet bepaald in overvloedige mate beschikbaar.
  8. Beste HL'er, Momenteel ben ik mij aan het oriënteren op het vormen van een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting tussen een werkmij en een holding. De fiscale aspecten daarvan zijn mij duidelijk (o.a. winsten en verliezen onderling verrekenen, één gezamenlijke aangifte), alleen op privaat rechtelijk gebied zijn er nog onduidelijkheden. Stel dat de werkmij een claim* zou krijgen van bijv. een klant of leverancier om welke reden dan ook (er is iets mis met het product bijv.) en de rechtbank wijst de claim toe, dan zal de werkmij deze moeten betalen. Nu komt het: stel de werkmij beschikt niet over voldoende vermogen om de claim te kunnen betalen. Kan de claimende partij dan het restant van de claim vorderen bij de andere onderdelen van de fiscale eenheid of is de fiscale eenheid puur een fiscale aangelegenheid? Alvast bedankt voor het lezen en mogelijk beantwoorden van dit onderwerp. * Een claim van de Belastingdienst voor bijv. niet betaalde Vpb daargelaten.
  9. Joost, Hoe kom je aan het percentage van 22%? Valt het bedrag waarover je stakingswinst moet berekenen niet onder de normale inkomstenbelasting? (http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_overdragen/ondernemen_overdragen-07.html) Met vriendelijke groet, Robert
  10. Beste Martin, Waar heb je de informatie vandaan dat dit verplichte fiscale minimuminkomen (ik neem aan dat je het DGA-salaris van minimaal 39.000 bedoeld) is afgeschaft? Op de belastingdienst website kan ik daar niks over vinden (helaas). Mvg, Robert
  11. Nog een tip (als die al niet genoemd was): de kleine foto's zijn veel te groot qua bestandsgrootte in kB. Nu heb ik ADSL en laadt het redelijk snel, maar een klein fotootje van 170 kilobyte is onzin. Dat kan veel minder, bijvoorbeeld iets van 15-20 kB. Edit: De laatste reactie boven mij had ik in de gauwigheid niet gezien, dus is mijn post een beetje overbodig.
  12. 4 seconden maximaal volgens een nieuwsbericht op NU.nl: http://www.nu.nl/news/878747/50/Internetter_wil_niet_wachten_op_website.html
  13. Je zou dan ook voor een handelsnaam kunnen kiezen zonder Ltd. erin. Als je er BV in zet, zou dat mogelijk problemen kunnen geven, maar ik denk dat de juristen hier op het forum daar beter uitsluitsel over kunnen geven.
  14. Je zou een kijkje kunnen nemen in het online handelsregister (http://www.kvk.nl/handelsregister/zoekenframeset.asp?register=1). Hier kun je (tegen betaling) verschillende uittreksels downloaden met bedrijfsgegevens. Dan kun je zelf controleren of de aandeelhouders vermeldt staan of niet.
  15. Dan zou ik voor de reistijd die je kwijt bent wel gewoon je normale uurtarief in rekening brengen. Lijkt mij wel zo redelijk.
  16. Het lijkt mij dat je die domeinnaam niet zomaar eventjes kunt claimen. Wat je kunt doen is de huidige eigenaar aanschrijven en een bod doen op die domeinnaam. Ik zou het nogal vreemd vinden als je door achteraf een merk te registreren iemands domeinnaam 'in kunt pikken' . Edit: misschien kun je hier nog wat interessants: http://www.annotatie.nl/annotaties.html (onder het kopje ICT/internetrecht > domeinnaambescherming)
  17. Ik laat mijn boekhouding uitvoeren door een boekhouder in thailand. Bevalt me prima en is zeer betaalbaar. Het gaat hier om iemand die 10 jaar in Nederland heeft gewerkt op administratie en effectenkantoren en begin dit jaar is geëmigreerd naar thailand. Aangezien het levensonderhoud daar stukken goedkoper is als in NL, zijn de tarieven daar ook laag. Als je een beetje om kunt gaan met computer (en evt. scanner voor facturen die je niet digitaal ontvangt) dan is dit ideaal. Support gaat per msn, mail of skype (gewone telefoon kan ook, maar dat is vrij prijzig). Het voordeel is dat ik mijn hele administratie ook digitaal beschikbaar heb, zodat als mijn papieren administratie in de vlammen op zou gaan, ik gewoon de printer een half dagje aan zet en de administratie is weer compleet.
  18. 8,1... behoorlijk ingeburgerd dus.
  19. Waarom denk je dat? Volgens mij is het precies hetzelfde. Aandelen in een BV zijn niet vrij overdraagbaar. In een NV wel.
  20. Misschien wel handig om te vermelden: het gaat hier om een BV. Lijkt me dat opties hier lastiger te regelen zijn dan bij een NV, of zie ik dat verkeerd? Ik neem aan dat je het Nederlands Participatie Instituut (SNPI, http://www.snpi.nl/) bedoelt? (Gevonden via nebib.nl :)) Staat een hoop interessante informatie op. Ik ga me daar maar eens goed inlezen.
  21. Ik was op zoek naar een mogelijkheid om medewerkers te kunnen belonen met aandelen, zonder dat zij de besluitvorming kunnen beinvloeden (in de Algemene vergadering van aandeelhouders). Na een avondje zoeken hier op het forum ben ik op de mogelijkheid van een stichting administratiekantoor gestuit. Ik heb al wat informatie kunnen vinden op websites van notarissen zelf, maar praktijkervaring van ondernemers hier zou erg bruikbaar zijn. "Het leidt allemaal af van waar het echt om gaat, ondernemen, namelijk." Dit lijkt me hier niet het geval, ondernemen heeft ook te maken met vinden (en houden) van goed personeel. Maar zonder bovenstaande informatie is dit inderdaad misschien lastig te bedenken.
  22. Aangezien ik de mogelijkheden aan het bekijken ben voor de oprichting van een Stichting Administratiekantoor (voor de certificering van aandelen), vroeg ik mij af of er hier Higherlevelaars zijn met concrete ervaring m.b.t. het oprichten van een dergelijke stichting. Zijn er bepaalde zaken die extra aandacht verdienen? Op wat voor kosten moet ik globaal rekenen? Ik zag dat de oprichting van een gewone stichting al vanaf 300 tot 400 euro mogelijk is bij de notaris. Ik neem aan dat dit niet de enige kosten zijn (naast inschrijving bij de KvK à twee tientjes per jaar)? Zijn er naast de notaris nog specialisten nodig (voor contracten o.i.d.) of handelt de notaris dat allemaal af? Adressen van notarissen waar je goede ervaringen mee hebt op dit gebied zijn ook van harte welkom.
  23. Per 1 januari 2007 wordt de BTW in Duitsland net als bij ons 19%. Momenteel is het nog 16%. Als je bent ingeschreven als ondernemer bij de Belastingdienst (en dus een BTW nummer hebt), dan lijkt me dit geen probleem. Ik denk alleen dat je behoorlijk wat concurrentie zult ondervinden. Er zijn talloze webshops waarin computerapparatuur wordt verkocht. Zowel losse onderdelen als complete pc's. Voor een kleine meerprijs worden de componenten geassembleerd tot een complete pc als de klant dat wil.
  24. Onlangs heb ik na 3 jaar trouwe dienst mijn mobiele telefoon maar eens vervangen door de MDA Vario van T-Mobile (http://www.t-mobile-businessworld.nl/ek_nl/3_ek_mda_vario/) i.c.m. een Pocket Internet Totaal abonnement. Hij bevalt mij behoorlijk goed. Alleen de processor zou wat sneller mogen zijn, maar daar valt nog wel mee te leven. Daarnaast kan ik overal in Nederland mijn e-mail ontvangen en wat internetten zonder me druk te maken over het dataverbruik. Snelheid is niet echt hoog te noemen (64K), maar voor doelgericht gebruik is dat nog wel te doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.