Jump to content

Jeroen vd Hoogen

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Ugchelseweg 110, Apeldoorn, 7339CL, Netherlands
 • First name
  Jeroen
 • Last name
  van den Hoogen
 • Company or organization name
  Belastingadvies bureau van den Hoogen
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Apeldoorn
 • Phone number
  0630135094
 • Branch
  Groothandel
 1. Ik zou niet "zomaar" voedselwaar importen uit het buitenland... Alleen al het idee dat het misschien bedorven of besmet is ( wat je niet fysiek kan zien ) dan heb je toch een redelijk groot probleem!
 2. Een soort coach bedoel je? Volgens mij zijn er op dit forum een aantal heren die hier wel aan voldoen!
 3. Dit klopt niet (of ik moet een blackout hebben, wat best zou kunnen). Prive staat niet op de balans, net zo min als de posten van de Verlies en Winstrekening. Prive is inderdaad een hulprekening van de rekening Eigen Vermogen en komt dus niet nog eens apart op de balans. Groeten, Christian Goedemorgen Christian, Wat ik ermee bedoelde te zeggen ( en ook als conclusie in m'n laatste zin had gezet) is dat de prive opnamen/stortingen in het E.V. verwerkt worden. Prive zelf komt niet apart op de balans, daar heb je helemaal gelijk in! Echter wat ik probeerde aan te geven is dat de TS in ieder geval weet dat het sowieso niet in de winst&verlies thuis hoort. ( Ik snap wel dat er vanwege mijn eerste zin wat onduidelijkheid kwam, deze zal ik aanpassen! ) Groetjes, Jeroen.
 4. Beste Thiel Chang, Je zwager zit ernaast. De prive post is een balanspost. Wat je zelf al aangaf het behoort tot het stukje Eigen vermogen van je eenmanszaak. Prive stortingen en opnames worden allebei in het E.V. verwerkt. ( Balanspost dus ) Hopend je hierbij voldoende geholpen te hebben, Groetjes, Jeroen.
 5. Goeiemorgen Croeland, Even voor de duidelijkheid. de btw correctie moet 12% van de bijtelling zijn. dus voorbeeld : Auto cat. waarde = 20.000 Bijtelling is 25% ( of lager..) van 20.000 =5.000 BTW correctie is 12% van 5.000 =600. Voor de overige vragen verwijs ik je nog even door. (Het is hier behoorlijk druk vandaag ;D )
 6. Hmmm.. ik kijk net ook even op wiewatwaar. En daar zie ik Jeroen Bakker als HL lid van ons kantoor staan? Ik denk dat daar iets niet klopt :) ( postcode : 7339 )
 7. Fred bedoelt : Stel : De factuur was € 119,- Incl. BTW (hierover heb je ook BTW teruggevorderd toendertijd) dus € 19 btw kreeg je terug. Uiteindelijk betaal je maar € 25 (incl. btw uiteraard) Blijft er dus 119-/- 25 = 94 kwijtgescholden INCL. btw. Dus je moet terugbetalen (indien al het bedrag over 119 gevorderd ) € 15 bedrag van 15 euro komt door de berekening : 119-25 = 94 . 94/1,19 = excl. btw = € 79 94-/- 79 = € 15,- btw
 8. Dag a-m, Bij een v.o.f. is er qua rechtaansprakelijkheid geen verschil tussen zakelijk en prive. Wanneer de v.o.f. (zakelijk) failliet gaat zal je persoonlijk ook worden aangesproken. Groetjes, Jeroen.
 9. Beste Tessa, Antwoord op puntje 4 : Je moet sowieso een ondernemer zijn om in aanrecht te komen van de KOR. Zie ook ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Freelance ) even naar beneden scrollen en je ziet van alles en nog wat met betrekking tot freelance werk. Is je afdracht OB 1345 dan is het geheel terug te vragen, of tussen de 1345 en 1883 dan is er een vermindering op de afdracht. Voor de duidelijkheid, het gaat hier over AFDRACHT OB dus niet een OMZET van € 1345,- De omzetbelasting over gemaakte kosten moet je van de omzetbelasting over je omzet aftrekken, hieruit komt de afdracht voort. Ik hoop dat je hier al wat verder mee uit de voeten komt, Groeten, Jeroen.
 10. *Offtopic* Dat sloeg dus niet op mij :P Volgens mij werk ik wel redelijk hard. Vrijwillig en onvrijwillig ;D En voor de rest kan ik me heel goed vinden in de bewoording van Annedien.
 11. Komt een beetje arrogant over moet ik zeggen. Ik ken (behoorlijk veel) mensen die een part-time baan hebben en zich daar perfect tevreden in voelen zonder de behoefte aan extra verantwoordelijkheid, maar daarnaast in hun eigen tijd actief zijn binnen sportverenigingen, vrijwilliger zijn bij de telefonische hulpdienst, voorzitter zijn van een religieuze instelling die in de wijk de ouderenzorg deels op zich neemt, etc. etc. De enkele constatering dat ze geen zakelijke ambities hebben zegt niets over zelfontplooiing, Maslow of wat dan ook. Wellicht ben je juist beperkt als je van mening bent dat de enige weg tot zelfontplooiing en 'hoger in de piramide komen'gelegen is in een zakelijke carriëre. Frans Helaas bewijst de praktijk het tegendeel. Mensen die zakelijk zelfontplooiing nastreven zijn vaak ook de mensen die naast hun werk allerlei vrijwilligerswerk doen. De opmerking is niet arrogant bedoeld, maar gesteund door wetenschappelijk bewijs op basis van onderzoek naar menselijk gedrag binnen organisaties. Als ik zo vrij mag zijn om me in deze discussie even te mengen... ( m'n eerste officiële bericht ;) ) Omdat ik zelf als "vrijwilliger" aan het werk ben bij de brandweer kan ik naar mijn idee wel een beetje hier over mee praten! Ik zie van de 19 man bij ons, waarvan er ongeveer 6 een eigen bedrijf c.q. zelfstandig zijn, dat hoe zij zich in hun bedrijf of als vrijwilliger gedragen totaal anders is. Kort gezegd, sommige personen die zakelijk alles voor hun bedrijf overhebben lopen er als "vrijwilliger" de kantjes van af. En andersom ook! Mijn inziens kan je iemands zakelijke potenties niet vergelijken met iemand die vrijwilliger is. Zijn kwaliteiten kunnen uiteraard wel als nuttig worden ervaren.. Ik zie het vrijwillige werk wat ik naast mijn dagelijkse werk doe, ook vaak als een uitlaatklep. Iets naast mijn huidige baan. Dat ik ( en alle vrijwilligers in heel nederland!!) hiermee ook nog mensen van dienst kan zijn is uiteraard mooi meegenomen! :) Groetjes, Jeroen.
 12. Goeieavond allemaal, Ook ik zou me graag willen voorstellen op dit forum. De afgelopen paar maanden bekijk ik dit forum dagelijks ( niet ingelogd) vaak kwam ik hier interessante discussies en onderwerpen tegen. Dit was voor mij het moment om me ook daadwerkelijk te registreren. Persoonlijk wat details over mij : 22 jaar jong. Sinds 2005 werk ik thuis in het bedrijf 3 personen (ouders en ikzelf) ( advies/administraties/salarissen e.d.) de afgelopen tijd werk ik steeds meer in het kantoor.. Ik ben nog bezig ( +- 1 jaar nog ) met mijn studie Accountancy. Zelf is het de bedoeling dat ik het kantoor binnen 5 jaar zal gaan overnemen. na deze jaren word ik uiteraard nog wel bijgestaan door m'n ouders. Mijn grote passie naast m'n werk is de vrijwillige brandweer hier in het dorp. Sinds 2007 zit ik hierbij en het is een ontzettende mooie taak om te doen. Met onze 180 uitrukken op jaarbasis (+- 70% loos) probeer ik dit uiteraard zo goed mogelijk te combineren met het werk. :) Ik hoop dat ik binnenkort wat kan gaan bijdragen aan het forum. Groeten, Jeroen.
 13. Sorry allen voor de late reactie, maar nogmaals bedankt voor de vele reacties! Ik ben er in ieder geval uitgekomen. Groetjes, Jeroen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept