Jump to content

Margarino

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Andrés
 • Last name
  Archidona González
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Almere
 1. Hi Joost, Als voorbereiding tot de oprichting heb ik enkele kosten prive gemaakt, zoals vervoerskosten voor het bezoeken van enkele adviseurs en de 1e abonnementskosten voor vakliteratuur (blad Beleggers Belangen). Zij deze eenmalige kosten mogelijk ook aftrekbaar?
 2. Heb er (nog) geen ervaring mee, maar ik denk de gebruikelijke beheerkosten welke bij een simpele standaard stamrechtbv situatie aan je doorberekend worden indien je een vermogensbeheerder (% op belegd bedrag) en boekhouder/fiscalist het werk laat doen ..¿?..
 3. Hoi Joost, Nog even terugkomen op ´..door belegginsverliezen niet aan het doelvermogen komt..´ Hoe wordt zo´n doelvermogen ongeveer bepaald bij zeg 200K en toekomstige lijfrenteuitkering ovr twee jaar gedurende ze 10 jaar? Dus wordt zo´n verlies per belastingjaar bepaald ook als de lijfenteuitkering nog niet gestart is? Ik bedoel, in normale situaties heb je meerdere jaren ruim voldoende rendement behaald, afgewisseld met een mindere jaar, dan weer een jaar(en) goed en dan pas start de uitkering tot einde bv. Dankje.
 4. Dan heb ik een slecht advies gekregen destijds. Zal hier snel werk van maken Joost. Supper bedankt!
 5. Hoi, Ik heb twee jaar terug een stamrechBV opgericht en het oprichtingsjaar en het 1e volledige kalenderjaar uitstel belastinggifte aangevraagd en gekregen. Ik retourneer dan een z.g. NIHIL prognose/resultaatverklaring (..¿?..) Ik verwacht de komende paar jaar dat ik vooralsnog nog niet tot uitkeren zal overgaan daar ik andere prive inkomsten heb. Mijn vraag is: kan ik steeds weer een uitstel aanvragen tot na het 1e jaar van daarwerkelijke start uitkering/pensioen, of kan de fiscus, ondanks dat uitkeren niet is gestart, toch hiertoe verzoeken? Hartelijk dank weer collega stamrechtbv-ers
 6. Bedankt weer voor je prima uitleg Joost. Ik heb gelukkig niet prive geleend, maar de verplichte oprentingspercentage zal ik waarschijnlijk dit jaar niet halen. :-[
 7. Bedankt Joost, Da's een hele geruststelling. :) Moet ik zo ver gaan dat ik mijn (familie) Bestuurder ook officieel loon moet geven? Want ik zal zelf als DGA-er alles vooraf beleggen en daar hoeft weinig aan te gebeuren en voor de administratie/belasting zak ik een accountant/fiscalist in de arm genomen. Verder heb ik begrepen dat bij het in de toekomst genieten van de stamrecht, de IB percentage zeer laag zal zijn omdat bij emigratie geen sociale verzekeringen (die grotendeels de 1e schijf vormen) afgedragen hoeft te worden. Welk percentage zal dit ongeveer zijn? Geldt dit lage percentage ook voor een andere gewone koopsompolis die ik ook in de toekomst na emigratie tot uitbetaling zal laten komen? Nogmaals bedankt voor jullie antwoorden en hulp.
 8. Ik overweeg mijn gouden handdruk ihkv een reorganisatie in een Stamrecht BV te stoppen om zo doende in 1e instantie niets aan de fiscus te hoeven af te dragen. Omdat ik waarschijnlijk in de toekomst naar een ander EU land met een belastingverdrad zal emigreren, heb ik begrepen dat het raadzaam is om alvast ook een Bestuurder woonachtig in Ned op te nemen die het feitelijke bestuur over de BV zal voeren. Dit om straks na emigratie geen problemen met de Fiscus te hebben en over het gouden handdrukbedrag alsnog belast te worden. Ook heb ik ergens gelezen dat bij emigratie van de DGA, de fiscus heel allert zal zijn op z.g. onbevoegde/verboden handelingen van de BV om alsnog tot terugvordering over te kunnen gaan. Wat moet ik in praktische zin hierbij voorstellen om deze handelingen te voorkomen?
 9. De fiscus zal hiertoe overgaan als zij z.g. 'verboden handelingen' in je Stamrecht BV constateerd. -------- Verboden handelingen De Wet op de loonbelasting 1964 (Wet LB 1964) staat een aantal handelingen met pensioenaanspraken niet toe. Wordt één van die handelingen gepleegd, dan leidt dit tot ongedaanmaking van de fiscale faciliëring. De aanspraak wordt op het onmiddellijk aan de 'verboden handeling' voorafgaande tijdstip aangemerkt als loon uit een vroegere dienst-betrekking. Belastingheffing vindt vervolgens plaats tegen het progressieve tarief. --------
 10. Waar kan ik achterhalen of raadplegen wat het U-tarief steeds is?
 11. Kun je voor een Stamrecht BV-er in spé :) even kort die "besmette handeling" bij een toekomstige emigratie DGA naar Spanje en waar Bestuurder en zetel BV in Ned achterblijft?
 12. Bedankt Odeon, Begrijp ik het goed dat de conserverende aanslag meestal pro-forma is en dat bij het genieten van de periodieke stamrecht uitkeringen binnen de EU, ook in de 1e 10 jaar, er geen extra belastingtechnische consequenties uit voorvloeien?
 13. M.b.t. Conserverende aanslag bij casus: Stamrecht BV met bestuur in Ned, DGA emigreerd naar b.v. Spanje en geniet daar de periodieke stamrecht. citaat: .... over niet-ingegane pensioenen of lijfrenten. Nederland probeert dit ondermeer via conserverende aanslagen te repareren maar internationaal vanuit de EU kan dit niet. Voor de BV is er vrijheid van vestiging ook voor de BV als rechtspersoon in de EU, conform EU-verdrag artikel 50. Idem verbod op discriminatie. En als vertrekkende BV wordt je dan gediscrimineerd tov een BV in Nederland gevestigd. Ik zou tav een boeteheffing voor de BV best hierover een procedure willen beginnen. En de uitspraak van de Rechtbank Breda geeft aan (tov van vroeger) dat rechters nu ruimer (Europees) denken. Alleen over de meerwaarde van de pensioen/lijfrentevoorziening (waarde in het economisch verkeer) dient afgerekend te worden (tarief vanaf 2007 waarschijnlijk 20 a 25 %). En ik denk dat bij niet ingegane pensioenen of lijfrenten ver in de toekomst de reele waarde van de voorziening best meevalt. Frankrijk is ook al teruggefloten (met een vergelijkbare conserverende aanslag) door het Europese Hof van Justitie.
 14. ??? Gouden handdruk De uitkeringen uit een gouden handdruk (stamrecht BV) zijn meestal niet in het bronland maar in het werkland belast. In een procedure in 2001 (Hof s'gravenhage 24.7.2001 nummer 00/03250) is gesteld dat de uitkering in Belgie zou mogen worden belast en niet in Nederland. In de procedure is gesteld dat een stamrecht ziet op een inkomen tijdens de periode voorafgaande aan het pensioen. ???
 15. Ik heb begrepen dat onderaan de streep over de uiteindelijke WINST er 25% VnB in gehouden wordt. Dus bij een verplichte oprentingsrendement van 4% en b.v. effectief 8% rendement gemaakt, gaat uitendelijk maar 1% naar de Fiscus? Dit natuurlijk naast de evt IB inhouding op de stamrechtuitkeringen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept