facereverse

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door facereverse

  1. als ik me niet vergis, meneer Geraeds, kennen wij elkaar ;) Lars toch? Voor de andere HL-ers. Dj-en is ook één van mijn bedrijfsactiviteiten. Nu vraag ik me af of payrolling wel interessant is, afgaande op de niet al te ruime gages die kroegbazen kwijt willen. Die "provisie" die een payroller rekent, zul je toch door moeten doorberekenen naar je klant, waardoor je misschien minder interessant wordt om te boeken. Je kunt toch ook je werkzaamheden verrichten op basis van een VAR RUO (resultaat uit overige werkzaamheden) en dan een rekening sturen zonder btw? Dat zou het handigst zijn. Dat zou je opdrachtgever vrijwaren van alle belastingen. Alleen kan deze dan geen btw aftrekken. Maar dat zou geen breekpunt mogen zijn, lijkt me. Wat betreft het hele btw verhaal. Het is natuurlijk wel interessant om ook voor de omzetbelasting btw plichtig te zijn zodat je de btw van de cd's kunt aftrekken. Bij je wergevers waar je nu in loondienst bent kun je dan uiteindelijk ook op factuurbasis gaan draaien. Vergeet sowieso dan niet je gage te verhogen!!! Want jij moet belasting gaan betalen over deze bedragen he! Maar Lars, jij had toch ook nog een fulltime baan? Wellicht handig om te weten voor de overige HL-ers in hoeverre je kunt gaan ondernemen. Enfin, we spreken ons wel op msn. Kan je wel uitleggen hoe ik het doe tegenwoordig. Groet, Maarten (Ross ;)) p.s. mocht ik op sommige punten niet goed zitten, hoor ik het graag.
  2. ik heb afgelopen jaar (januari 2007) te maken gehad met het invullen van dit betreffende formulier. Ook ik zat te denken wat ik in godsnaam als schatting van de omzet zou moeten opgeven. Ik ben wat gaan rekenen en heb inderdaad ook voorzichtig ingezet. De getallen komen ongeveer overeen met die van de topicstarter, zo rond de 15.000 euro omzet. Aan de hand hiervan heeft de belastingdienst beslist dat ik per kwartaal de OB moet opgeven/betalen. Verder heb ik geen voorlopige aanslagen of iets in die trant ontvangen. Of dit de regel is, durf ik niet te zeggen. Dit is in ieder geval mijn ervaring.
  3. Dank je wel voor de snelle reactie. Dit was de bevestiging die ik nodig had! Maarten
  4. voor ik mijn vraag stel, zal ik de situatie kort omschrijven. ik heb eind vorig jaar in eigen beheer een cd single uitgebracht. Aangezien een van mijn kernactiviteiten muziek en audioproductie is, heb ik de kosten zakelijk geboekt. Dus kan de BTW aftrekken. Nu wordt een gedeelte van de cd oplage via cd winkels verkocht. Het betreft hier grotere aantallen. Deze worden aan de betreffende cd winkels gefactureerd. Tot zo ver geen probleem. Nu verkoop ik ook los aan particulieren die via mijn website bestellen. Het gaat hier om 1 stuks per keer. Het bedrag dient dan te worden overgemaakt naar mijn zakelijke rekening, in dit geval € 5,95 (cd + verzendkosten). De cd wordt vervolgens verzonden. Nu heb ik voor deze laatste bestelprocedure geen facturen meegestuurd naar de bestellers. Ik heb dus op mijn bankrekening een groot aantal bijschrijvingen á 5,95 waar geen factuur tegenover staat in mijn boekhouding. Deze hebben wel allemaal betrekking op de verkoop van de single. Hoe moet ik dit nu aanpakken? Dien ik alsnog iedereen een factuur te sturen (het betreft particulieren)?. Of kan ik deze inkomsten ook rechtstreek in het dagboek bank boeken met als tegenrekening "verkopen (hoog)"en hierin dus het btw gedeelte regelen? Laat er geen misverstand over bestaan, ik wil de 19% btw uiteraard gewoon afdragen. Ik werk overigens in snelstart. Al mijn verkopen boek in onder verkopen hoog. Heb geen producten/diensten met het lage btw tarief. Graag uw visie, moet nl de omzetbelasting gaan afronden voor 4e kwartaal 2007.
  5. een optie zou via payroll zijn. de medewerker is dan als het ware bij het payroll bedrijf in dienst. ik heb persoonlijk goede ervaring als freelancer met payroll services bv in amsterdam (www.payroll.nl) een hele tijd geleden heb ik ook voor een drive-in show gewerkt waar ze me bruto uitbetaalden. Aan het eind van het jaar kreeg ik dat een kopie van een formulier: "opgaaf van uitbetaalde bedragen aan een derde" van de belastingdienst. Nadeel hiervan is dat ik dit bedrag moest opgeven bij mijn ib en dus hier nog belasting over moest afdragen. Voor mijn opdrachtgever wel de makkelijkste en goedkoopste methode. Wellicht interessant om beide eens te onderzoeken.
  6. toevallig was ik al langer aan het denken over bovenstaande vraag. Het maakt dus voor de fiscus niet uit welke activiteiten je ontplooit via je eenmanszaak? Heb bijvoorbeeld zelf dj-en en music/media als activiteit. Bij de KVK inschrijving moest ik destijds aangeven welke kernactiviteiten ik ontplooide. Dat is dus de media-tak geworden. Als ik het dus goed begrijp is het voor de KVK meer ter indicatie van het soort bedrijf, maar verder geen harde regel? En voor de fiscus maakt het helemaal niet uit? M.a.w. als ik een totaal andere dienst ga aanbieden, kan ik dat zomaar doen?
  7. beste mede-forummers, ik zit met de volgende vraag: regelmatig rij ik met de taxi naar huis na een boeking (freelance dj), ik krijg na betaling een leuk bonnetje met het betaalde bedrag. Op de bon staat wel een btw nummer van het betreffende taxibedrijf, maar geen gespecificeerd btw percentage en btw bedrag. Nu heb ik afgelopen week de belastingtelefoon gebeld en hun de vraag voorgelegd of ik btw mocht aftrekken a 6% die voor taxibedrijven geldt. Antwoord was dat taxibedrijven idd vrijstellingen hebben mbt bepaalde gegevens die op de "factuur" moeten staan. Ik kon idd uitgaan van 6% btw. Om nu vervolgens die btw te kunnen aftrekken zou ik een brief moeten sturen naar mijn belastingkantoor met het verzoek om de btw in dit geval af te mogen trekken. Nu heb ik geen ervaring inzake correspondentie met de belastingdienst (lees: die is altijd zeer eenzijdig geweest ;) ) Mijn vraag is of het zich de moeite loont om dit verzoek uit te doen gaan, of dat ik beter de factuur/bon gewoon zonder btw in de administratie opneem en dus het bedrag als 100% kosten ingevoerd wordt. Graag jullie visie! Alvast bedankt.
  8. de laatste zin van wouter vind ik een hele verstandige! denk niet zo veel aan google, maar schrijf een tekst die uitdraagt waarom een klant bij jou die reis zou moeten boeken! Dat hele google optimalisatie verhaal gaat onderhand belangrijker worden dan goede teksten. Met een goede tekst zul je vanzelf beter scoren. Over webwriting is genoeg te vinden op het net. Richtlijnen van Jacob Nielsen zijn een goed uitgangspunt om te beginnen. Een hele belangrijke is: hou het kort en bondig en begin met het belangrijkste. Ga in volgende alinea's verder in op de materie. Je url op andere pagina's plaatsen is wel nog steeds een goede manier om hoger te scoren. Bestaat er niet zoiets als malta.startpagina.nl? Of probeer je url op andere reissites te plaatsen.
  9. "research" is inderdaad een wat grote term in deze, maar ik refereerde inderdaad naar de literatuur zoals voorhanden op internet. anyway, ik probeer hier ook niet dreamweaver af te kraken. Mijn doel is hooguit te waarschuwen voor mogelijke crossbrowser incompatibiliteit. Wat je zelf zegt, als je in de wysiwyg werkt, kan zoiets gebeuren. Geen kwestie van een slecht product, maar gewoon goed in de gaten houden. Iedere webdesigner met actuele kennis van html zou met welk programma dan ook een site moeten kunnen maken, zelfs met alleen notepad. Maar ik ben persoonlijk erg te spreken over de functionaliteit van photoshop in combi met imageready. De uitgevoerde html is perfect. Maar om een lang verhaal kort te maken, de vraagsteller heeft nu denk ik wel een idee hoe hij een en ander moet aanpakken en welke partij hij zou moeten inschakelen. Als laatste zou ik hem willen meegeven, als hij iemand dat slicen laat doen, bij aflevering nog eens extra te verifieren of de opmaak bij verschillende browsers nog wel overeind blijft. Ik groet u! :)
  10. Dit herken ik niet. Ik maak met DW moeiteloos sobere en correcte HTML-code. Ben je misschien in de war met een andere webtekstverwerker? nope, ben niet in de war. Van de week zag ik bijvoorbeeld nog een stukje code uit DW waarin de hoogte van een tabel in de html code stond . Firefox maakt hier een hoogte van ongeveer 10 van, terwijl i.e. dit goed weergeeft. Research heeft opgeleverd dat dit gebruik van code "deprecated" is, oftewel gebruik ervan wordt afgeraden omdat het in toekomstige versies zal verdwijnen. Hoogte van tabellen dient middels stylesheets opgemaakt te worden. Enfin, een klein recent voorbeeldje dus...
  11. als ik nog even een kanttekening mag plaatsen bij het gebruik van dreamweaver. wat ik vaak zie bij mensen die met DW werken is dat: - DW er veel onnodige html/code inzet. de bestanden worden dus onnodig lang - DW zich niet altijd houdt aan w3c specificaties en daardoor loop je gevaar dat het bijvoorbeeld in firefox anders uit ziet, of de pagina's zelfs verminkt Het zijn toch zaken om serieus rekening mee te houden, denk ik. Verder zijn er natuurlijk vele wegen die naar Rome leiden.
  12. met photoshop kun je ook een "design" opknippen. Bij photoshop zit namenlijk een programmaatje waar je dit uitstekend mee kunt, nl imageready. in feite knip je het totale design op in losse plaatjes die vervolgens dmv html in een grote tabel worden gezet. Dit is dan als het ware een framework waar je in kunt gaan werken. Door een beetje uitgekiend te knippen (en te ontwerpen) kun je het gedeelte waar content in moet komen apart in de tabel zetten. In die tabel kun je vervolgens de tekst zetten dmv van html, het plaatje van het design wordt dan een achtergrond. Dit is meestal een gangbare manier om sites te bouwen, als de nadruk op design ligt. Misschien niet het beste voorbeeld... maar veel pornosites worden op deze manier gemaakt. Werkt snel en makkelijk, zeker in combi met een programma als photoshop. Een beetje webdesigner kan zon ontwerp redelijk snel omzetten naar een tabel.
  13. deze week ook een yes! momentje. mijn eerste radio commercial productie is afgelopen week uitgezonden. Welliswaar op de regionale (dus géén lokale) limburgse zender L1, maar dat mag de pret niet drukken. ik ben blij en trots! ;)
  14. ik weet niet of dit is wat je bedoelt, maar een website waaraan maar 1 pagina vast zit wordt meestal betiteld als "online visitekaartje". het betreft hier dan een homepage waarin in alle relevante informatie op 1 pagina is weergegeven. Dit kan om een product gaan, maar ook over dienstverlening. Zie het als een advertentie gekoppeld aan een url. Het is een goedkope manier om je specifieke dienst/product online aandacht te geven.
  15. na vele pagina's te hebben doorzocht en geen antwoord te hebben gevonden, post ik maar een nieuw topic. het gaat hier om het verwerken van de aan de belastingdienst betaalde omzetbelasting 1e kwartaal in mijn boekhouding. Heb immers een mutatie op mijn bankrekening. hoe klop ik dit in? Ik heb begrepen dat dit niet op de v&w moet komen te staan. ik gebruik snelstart trouwens. als ik mijn kolommenbalans bekijk zie ik op de eindbalans-kant de diverse grootboekrekeningen mbt btw. Neem aan dat hier iets moet veranderen. In snelstart is trouwens ook al een gb rekening aangemaakt "1620 Afdracht btw". Kan ik hier iets mee? Alvast bedankt!
  16. ik zou die intro weglaten. het is toch weer een klik extra die de bezoeker moet doen en het logo komt in de website zelf ook goed naar voren. alhoewel, de subtitel is niet erg goed leesbaar. Ik weet niet wat je doelgroep is en met welke kleuren/stijl zij zich associeren. Ik vind het in ieder geval wat erg donker aan doen. Wat betreft de webwinkel, ik neem aan dat dit een webwinkel software pakket betreft? Ik zou trouwens ook nog die fade tussen pagina's weghalen. Het werkt waarschijnlijk niet op alle browsers en zo duurt het switchen tussen pagina's langer dan normaal.
  17. ik heb het idee dat we hier een beetje afdwalen... ;) Maar om Bianca toereikend te kunnen helpen, zou het handig zijn als ze ons wat meer informatie zou kunnen verschaffen. Of een link naar het logo posten. -Wat voor soort logo is het? Is het een logo met kleurverlopen (laten we gemakshalve fotografische uitstraling zeggen) of een logo met harde lijnen( zoals het albert heyn logo om maar iets te noemen)? -Voor welke toepassing wil je het vergrootte logo gaan gebruiken? Internet, drukwerk, ...? -Hoeveel groter moet je logo worden? Hebben we het hier om een minimale vergroting of wil je 'm a4 vullend? De kwaliteit van een afbeelding wordt nooit beter als je 'm gaat opblazen. Na een bepaalde factor ga je duidelijk de pixels zien. Zoals eerder gezegd is een vectorbestand van het logo de beste keus. Dit bestandformaat stelt je in staat je logo voor elk type media uiting te gebruiken, van website tot autobelettering. Een vector bestand wordt moeilijker als je met kleurverlopen werkt of met fotografische afbeeldingen. In dat geval zou ik je aanraden je logo te (laten) herontwerpen. Heb je in jouw geval een logo met harde lijnen, dan is dit makkelijk om te zetten naar een vectorbestand. Mocht je nog meer specifieke vragen hebben, kom maar op!
  18. Buma/stemra is in deze naar mijn mening niet relevant. Als ik ergens draai is de horeca-eigenaar verantwoordelijk voor de benodigde afdrachten aan de buma ed. Dit heb ik ook standaard in mijn contract staan. Voor tracks die gedownload zijn biedt de buma een additionele regeling. Echter dit gaat wat erg off-topic. Wat betreft het boeken van cd's en grootboekrekeningen in het algemeen, kan je dus wel stellen dat dit redelijk natte vinger werk is? Ik ga vandaag eens de drive-in show benaderen waarvoor ik vaker opdrachten doe. Eens kijken waar zij een en ander onder boeken. Bedankt voor de reacties!
  19. Beste, allereerst moet ik even kwijt dat dit forum een ontzettend welkome bron van informatie is. Ik ben sinds 1 januari dit jaar ondernemer en baal ervan dit ik dit forum niet eerder ben tegengekomen. Het had mij veel uren zoeken kunnen besparen. Echter het kwaad is al geschied... Ik heb deze week mijn boekhoudpakket Snelstart binnen gekregen. Op dit moment ben ik mijn administratie in aant voeren. Nu ben ik toegekomen aan de facturen van de KvK. Middels de zoekfunctie heb ik al gevonden dat de kvk inschrijving geboekt kan worden onder contributies. Dit heb ik in snelstart gedaan onder "4300 contributies" met als functie "30 inkopen/kosten alle btw tarieven". Vraag 1: tot zover akkoord? nu heb ik van de kvk nog twee andere facturen. Namenlijk 1 voor het uittreksel van mijn eigen eenmanszaak en 1 voor het aanvragen van info uit het handelsregister. Vraag 2: Onder welke grootboekrekening moet ik deze laatste 2 facturen boeken? Ik neem aan niet onder Contributies. Zijn dit bedrijfskosten? Bijvoorbeeld 4290 met als functie "30 inkopen/kosten alle btw tarieven (in snelstart). Nog een aanvullende vraag over grootboekrekeningen. Een gedeelte van mijn werkzaamheden is als Dj. Daarvoor koop ik regelmatig CD's. Kan ik deze kosten boeken als 7002 inkopen hoog? Dit is natuurlijk een erg algemene noemer. Graag hier advies over. Alvast bedankt voor jullie reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.