loading
Ga naar inhoud

Michiel van Vlaardingen

Super Senior
 • Aantal berichten

  245
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

17

Persoonlijke info

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  Kritisch zijn.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ondernemen is geloven in je eigen kwaliteiten, blijven leren en niet te veel stil staan bij wat had kunnen zijn.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie komt voort uit problemen en zeldzaam briljante ingevingen, geen van beide laten zich sturen door subsidies.

Recente activiteiten

 1. Krijg je dan niet het probleem dat omdat je waarde er bij krijgt op de balans, je virtueel winst maakt en daarover belasting betaald? Dus eigenlijk alleen interessant als je nu weinig verdient en in de toekomst een stuk meer. (Is natuurlijk bij afschrijven van normale investeringen ook wel zo natuurlijk)
 2. Dat de inkoopkosten en inventaris beide 1700 zijn, is dat toeval? Of zijn die inkoopkosten voor die inventaris? Verder geen andere balansposten gemist? Geld wat je nog krijgt van mensen, omzetbelasting die je nog moest afdragen, etc?
 3. Als ik het zo zie heb je twee problemen: - Ten eerste heeft de afschrijving geen plaats in de balans, die is immers al meegerekend in de winst. - Ten tweede schrijf je als ik het goed lees je laptop dubbel af. Ik neem aan dat je met: (totale kosten van 1281 - 450 afschrijving) bedoeld dat 1281 inclusief de hele laptop is? Dan heb je eigenlijk maar 1281-900 kosten. Die laptop heeft immers nog waarde. Vervolgens wordt die laptop minder waard en dat is dan de 450 euro die je bij "afschrijvingen" opneemt. (Sowieso is de manier waarop je de balans nu opstelt eigenlijk niet een echte balans, maar meer een mutatieoverzicht. Normaal gesproken bevat een balans een overzicht van bezit/schuld op een bepaalde datum.)
 4. Als je zeker bent dat de omzet en kosten kloppen en je hebt niets gestort/onttrokken dan lijkt me het waarschijnlijkste dat je een post mist in je balans. Misschien een factuur die je in 2011 gestuurd hebt, maar in 2012 betaald hebt gekregen (of gekregen in 2011 en betaald in 2012)
 5. Het je geen prive opnames/stortingen gedaan? Of een keer een zakelijke uitgave privé betaald? Dat beinvloed immers je rekeningsaldo (en dus de balans) zonder dat het door de winst komt.
 6. Als je kijkt naar het verschil tussen jouw verwachting en de werkelijke balans precies de 62 euro is die je (op dat moment) nog tegoed had van de belasting. Dus het bedrag wat op de balans staat is niet alleen het tegoed wat je bij de bank hebt, maar ook het tegoed wat je bij de belastingdienst hebt. Dat geld is immers ook van jou.
 7. Durf het niet met zekerheid te zeggen, maar geld die wet niet alleen voor consumenten?
 8. Het probleem met dit soort constructies is: wat als de programmeur vind dat ie genoeg heeft gedaan en er (nog) geen geld uit komt? Jij zult waarschijnlijk vinden dat het nog niet af is (want dat is het immers nooit) waardoor je in een vervelende situatie komt waarbij er geen geld is om verder te komen en de motivatie van de programmeur om meer tijd er in te steken steeds verder daalt. Voor onszelf (als technische kant van het project) hebben we dit zowel een paar keer succesvol als minder succesvol gedaan. Wat mij betreft werkt het alleen voor kleine projecten met beperkte scope en risico. Zeg maar in de richting van één week werken voor de ruwe versie en nog een paar weken voor het afronden. Het moet dan ook echt af zijn. Dat je een budget hebt scheelt wel een hoop, dat maakt de kans van slagen een stuk beter. Ik zou iig wel zorgen dat je sowieso een deel betaald: No-cure-no-pay lijkt mij te vrijblijvend als het voor het geheel geldt. Ik zou dan ook zoals willem voorstelt in ieder geval het deel wat je wel betaald vastleggen. Voor het no-cure-no-pay deel weet ik niet of een vaste beloning handig is, de 'cure' is immers waarschijnlijk ook variabel: je weet niet precies wat genoeg zal zijn om succesvol te worden.
 9. In het export bestand met transacties wat je kunt downloaden (Mijn rekening > Geschiedenis > Geschiedenis Downloaden > Kommagescheiden ) zit ook een Saldo kolom. Dat is het saldo na desbetreffende transactie. Als je dus de laatste transactie zoekt voor 1 juli, heb je het saldo.
 10. Wat wij doen is de paypal account beschouwen als een bankrekening (in ons geval drie eigenlijk... vanwege meerdere valuta) Je kunt bij paypal een export downloaden van alle transacties, waar ook de Bruto bedragen (voor transactiekosten er af gingen) in staan en de transactiekosten. Je kunt dan gewoon de betaling en de transactiekosten boeken. En het overmaken naar bank is dan net als normaal tussen twee bankrekeningen. (Ik ben zelf momenteel net bezig om 't inlezen van paypal transactie overzichten in 't boekhoudpakket te automatiseren)
 11. jose1964, die informatie gaat wel over de omgekeerde richting, waarbij Google leverancier is en jij de klant. Dit topic gaat over de omgekeerde richting waarbij jij (advertentiediensten) levert aan Google. De strekking blijft het zelfde natuurlijk. De informatie op de hierboven door ErikG genoemde pagina veranderd trouwens nog wel eens... nu staat er: "In dit geval worden uw betalingen naar u overgemaakt door Google Ireland, een bedrijf dat valt onder de wetgeving van Ierland. Overeenkomstig de voorwaarden in uw overeenkomst met Google, geldt voor de aan u geleverde services verlegging van de BTW-heffing en moet BTW door de ontvanger, te weten Google Ireland, worden betaald volgens artikel 196 van EU-richtlijn 2006/112/EC. Neem voor verdere vragen contact op met uw belastingadviseur. " dat stond er eerst niet, en de door ErikG genoemde VAT afdeling heeft iig volgens die pagina alleen betrekking op bedrijven met een postadres in Ierland. Stuur jij inmiddels die facturen? Verdwijnen die in een zwart gat? of heeft 't nog invloed gehad op de betalingen?
 12. Zomaar een paar opmerkingen over je prognoses en cijfers: * Je gebruikt afkortingen voor de tabel kopjes die ik niet direct terug kan vinden. * Je hebt twee grafieken waar niet in staat wat er wordt weer gegeven * Je hebt een aantal kosten als % van de omzet aangegeven, zijn die kosten inderdaad zo flexibel dat in de slechte maanden je ook daadwerkelijk lagere kosten hebt? * Ik mis volgens mij een beetje overige/vaste kosten die ieder bedrijf wel heeft, 't zal niet zo veel invloed hebben op de cijfers, maar laat wel zien dat je overal aan hebt gedacht. * Blijf je je huidige functie in loondienst houden? Maar het belangrijkste wat mij opvalt: waarom springt de omzet zo op en neer? Ik kan me voorstellen dat verhuur seizoensgebonden is, maar dan zou ik dat zeker toelichten.
 13. De lokale bakker stond net voor de deur: (Denk ondertussen nog na over wat beter is: eerst ontbijt en dan taart... of andersom :) )
 14. Zo he, dubbel prijs :) Maar, weet niet of 't invloed heeft op de uitslag, maar ik zie hier en daar verschillen tussen de W2 kolom in de 2e en in de 3e tabel. (onder andere bij mezelf, Moovio en Mathijs Huisman) Oh, en ik mis Msteer in 't tweede overzicht :)
 15. Hartelijk dank voor de felicitaties en Ironny alvast voor de taart :) En bij mij komt een taart zeker goed terecht hoor. :) (Als er iets is waar ik me echt geen zorgen over hoef te maken is 't overgewicht ;) )
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké