Jump to content

Michiel van Vlaardingen

Super Senior
 • Content Count

  245
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Kritisch zijn.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen is geloven in je eigen kwaliteiten, blijven leren en niet te veel stil staan bij wat had kunnen zijn.
 • My opinion about innovation
  Innovatie komt voort uit problemen en zeldzaam briljante ingevingen, geen van beide laten zich sturen door subsidies.
 1. Krijg je dan niet het probleem dat omdat je waarde er bij krijgt op de balans, je virtueel winst maakt en daarover belasting betaald? Dus eigenlijk alleen interessant als je nu weinig verdient en in de toekomst een stuk meer. (Is natuurlijk bij afschrijven van normale investeringen ook wel zo natuurlijk)
 2. Dat de inkoopkosten en inventaris beide 1700 zijn, is dat toeval? Of zijn die inkoopkosten voor die inventaris? Verder geen andere balansposten gemist? Geld wat je nog krijgt van mensen, omzetbelasting die je nog moest afdragen, etc?
 3. Als ik het zo zie heb je twee problemen: - Ten eerste heeft de afschrijving geen plaats in de balans, die is immers al meegerekend in de winst. - Ten tweede schrijf je als ik het goed lees je laptop dubbel af. Ik neem aan dat je met: (totale kosten van 1281 - 450 afschrijving) bedoeld dat 1281 inclusief de hele laptop is? Dan heb je eigenlijk maar 1281-900 kosten. Die laptop heeft immers nog waarde. Vervolgens wordt die laptop minder waard en dat is dan de 450 euro die je bij "afschrijvingen" opneemt. (Sowieso is de manier waarop je de balans nu opstelt eigenlijk nie
 4. Als je zeker bent dat de omzet en kosten kloppen en je hebt niets gestort/onttrokken dan lijkt me het waarschijnlijkste dat je een post mist in je balans. Misschien een factuur die je in 2011 gestuurd hebt, maar in 2012 betaald hebt gekregen (of gekregen in 2011 en betaald in 2012)
 5. Het je geen prive opnames/stortingen gedaan? Of een keer een zakelijke uitgave privé betaald? Dat beinvloed immers je rekeningsaldo (en dus de balans) zonder dat het door de winst komt.
 6. Als je kijkt naar het verschil tussen jouw verwachting en de werkelijke balans precies de 62 euro is die je (op dat moment) nog tegoed had van de belasting. Dus het bedrag wat op de balans staat is niet alleen het tegoed wat je bij de bank hebt, maar ook het tegoed wat je bij de belastingdienst hebt. Dat geld is immers ook van jou.
 7. Durf het niet met zekerheid te zeggen, maar geld die wet niet alleen voor consumenten?
 8. Het probleem met dit soort constructies is: wat als de programmeur vind dat ie genoeg heeft gedaan en er (nog) geen geld uit komt? Jij zult waarschijnlijk vinden dat het nog niet af is (want dat is het immers nooit) waardoor je in een vervelende situatie komt waarbij er geen geld is om verder te komen en de motivatie van de programmeur om meer tijd er in te steken steeds verder daalt. Voor onszelf (als technische kant van het project) hebben we dit zowel een paar keer succesvol als minder succesvol gedaan. Wat mij betreft werkt het alleen voor kleine projecten met beperkte scope e
 9. In het export bestand met transacties wat je kunt downloaden (Mijn rekening > Geschiedenis > Geschiedenis Downloaden > Kommagescheiden ) zit ook een Saldo kolom. Dat is het saldo na desbetreffende transactie. Als je dus de laatste transactie zoekt voor 1 juli, heb je het saldo.
 10. Wat wij doen is de paypal account beschouwen als een bankrekening (in ons geval drie eigenlijk... vanwege meerdere valuta) Je kunt bij paypal een export downloaden van alle transacties, waar ook de Bruto bedragen (voor transactiekosten er af gingen) in staan en de transactiekosten. Je kunt dan gewoon de betaling en de transactiekosten boeken. En het overmaken naar bank is dan net als normaal tussen twee bankrekeningen. (Ik ben zelf momenteel net bezig om 't inlezen van paypal transactie overzichten in 't boekhoudpakket te automatiseren)
 11. jose1964, die informatie gaat wel over de omgekeerde richting, waarbij Google leverancier is en jij de klant. Dit topic gaat over de omgekeerde richting waarbij jij (advertentiediensten) levert aan Google. De strekking blijft het zelfde natuurlijk. De informatie op de hierboven door ErikG genoemde pagina veranderd trouwens nog wel eens... nu staat er: "In dit geval worden uw betalingen naar u overgemaakt door Google Ireland, een bedrijf dat valt onder de wetgeving van Ierland. Overeenkomstig de voorwaarden in uw overeenkomst met Google, geldt voor de aan u geleverde services ve
 12. Zomaar een paar opmerkingen over je prognoses en cijfers: * Je gebruikt afkortingen voor de tabel kopjes die ik niet direct terug kan vinden. * Je hebt twee grafieken waar niet in staat wat er wordt weer gegeven * Je hebt een aantal kosten als % van de omzet aangegeven, zijn die kosten inderdaad zo flexibel dat in de slechte maanden je ook daadwerkelijk lagere kosten hebt? * Ik mis volgens mij een beetje overige/vaste kosten die ieder bedrijf wel heeft, 't zal niet zo veel invloed hebben op de cijfers, maar laat wel zien dat je overal aan hebt gedacht. * Blijf je je huidige
 13. Aanvullend daarop is misschien deze link handig: http://blogoscoped.com/archive/2009-10-01-n38.html over het publiek maken van een wave, waardoor je het inderdaad als een soort real-time forum kunt gebruiken.
 14. Ik vind zelf de minst hinderrlijke en toch redelijk effectieve methode de volgende: voeg een veld toe aan het formulier met een verleidelijke name="email1" oid... en maak dat veld vervolgens onzichtbaar voor gewone gebruikers. (hoogte en breedte = 1 oid) De gemiddelde bot kan de verleiding niet weerstaan om toch een waarde in te vullen. Als dat zo is, heb je dus bijna zeker een bot en kan je dat uitsluiten. Nadeel: mensen die een utility gebruiken om snel formulieren in te vullen hebben hier wel last van, want ook die vullen dit veld vrolijk in. (In online cont
 15. Zou wel erg vervelend zijn als ze dat inderdaad zo gaan beoordelen en IMHO ook onterecht. ( Maar het zou me niet verbazen... ) Ik vraag me ook af hoe je dit dan ooit zelf had kunnen weten. Als ze niet van mening veranderen, misschien dan die vestiging in NL lastig gaan vallen dat ze dit beter moeten regelen? Zomaar 15% van de inkomsten inleveren omdat dat niet zo is, is niet zo heel fijn. Je zou denken dat als er idd btw moet worden berekend, dat Google NL die dan ook terug zou kunnen vragen en daarom ook zou moeten kunnen betalen (en op een factuur zetten). Maar of ze speciaal vo
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept