Jump to content

sigme

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Er zwerven nogal wat godinnen van de schoonheid aan het pantheon: Aphrodite Xeber Aideen Cliodhna Idhuna En er is ook een god van de schoonheid: Balder
 2. In VBA ( te openen vanuit excel met Shft F11) een eigen formule maken. Voorbeeldje op basis van tekst in citaat: Function inkoop(Aantal_verkocht As Double) As Double waarde = 246.5 If Aantal_verkocht < 40 And Aantal_verkocht >= 20 Then inkoop = 2 * waarde End If If Aantal_verkocht < 20 Then inkoop = waarde End If End Function De formule is nu aan te roepen in de sheet (categorie: door gebruiker gedefineerd) =Persnlk.xls!inkoop(A2)
 3. Jeetje wat een mooie dingen! Hoger segment inderdaad. Zou je iets hebben aan een winkel in sjieke dingen, om een serie voor te maken? Ik ken een winkel die me er zeer geschikt voor lijkt: Manufactum (in Duitsland, dus webadres is .de).
 4. Ik schat in dat hij, als klein detacheerbureautje, serieuzer overkomt bij zowel potentiële opdrachtgevers als potentieel personeel, als hij over meer dan 1 personeelslid beschikt. Bovendien genereer ik inkomsten voor hem, ook een groot voordeel ;). En -niet onbelangrijk- ik ben goed in mijn vak, dus een goed visitekaartje voor zijn bv.
 5. Je hebt een persoonlijk bericht ;D. In dit geval wil ik graag leunen op het netwerk van die ondernemer (hij heeft een klein bv'tje). Vriendendienst over & weer: hij een extra personeelslid, ik zijn netwerk & inzet. Bovendien ben ik nieuw in de freelance-wereld (al word ik formeel geen freelancer, ik maak te weinig uren voor die optie), ik begin graag een beetje voorzichtig..
 6. De ondernemer biedt mij nu een vast dienstverband aan, waarbij ik dan ontslag indien als de opdracht ophoudt. (De opdracht bij de klant waar ik gedetacheerd wordt.) Dat was niet mijn bedoeling, ik wil eigenlijk een arbeidsovereenkomst waarin is opgenomen dat deze afloopt als de opdracht afloopt. Joost2008, kan jij mij schetsen hoe dat in een AOK kan worden opgenomen? Ik zag dat jij ook op die manier freelanced ;D.
 7. Heel erg bedankt voor de reacties :). Ik had het in de openingspost niet heel duidelijk gezet, later nog een keertje toegelicht, maar het gaat me niet om maximalisatie van mijn salaris, maar om een goed evenwicht tussen mijn salaris en het ondernemersbelang van degene die mij in loondienst neemt. Mijn belang kan ik redelijk inschatten, het belang van die ondernemer minder. Tussen de regels door lees ik dat jullie inschatten dat 30% van wat de inhuurder betaalt voor de ondernemer voldoende winstgevend zou moeten zijn.
 8. Dat wil ik er best bij vermelden :). Softwareontwikkeling (testanalist): Minstens drie en maximaal zes maanden per jaar, maximaal 3 en minimaal 1 opdracht per jaar. Tussen de 32 en 40 uur/week. Wat de inhuurtarieven zoal zijn weet ik niet heel goed, wel dat ik nu word ingehuurd voor 65,- per/uur en dat collega's voor hetzelfde werk (andere mantelovereenkomst) 75,- p/u kosten. Dus ik ga uit van een bandbreedte van 60-80 euro/uur.
 9. Zowel kwaliteitszorg als de financiële afdeling van een zeer grote multinational waar ik werkte deden praktisch alles in Excel. Voor een belangrijk deel met behulp van door amateurs in elkaar geknutselde VBA. Bijbehorend nadeel was het gebrek aan documentatie en mogelijkheden tot onderhoud & overdracht. Ik zou dan ook aanraden dát proberen op te vangen voor klanten. Niet alleen bouwen, maar ook voorzien van deugdelijke documentatie. En/of aanpassing/onderhoud erbij aanbieden.
 10. UMTS is er lang niet overal. GSM is meer standaard. Je kan internetten over GSM, wereldwijd. Traag, maar dat is wel echt de meest wereldwijde dekking als je om de internetcafés heen wil.
 11. Als ik een factuur stuur ben ik freelancer, nietwaar? Als ik als freelancer optreed dan kan ik hem beter weglaten, en rechtstreeks voor de opdrachtgever werken. Maar ik denk dat ik niet kan voldoen aan de eisen voor freelance (te weinig werk/opdrachtgevers per jaar), dus dat dat geen optie is.
 12. Het gaat me niet om mijn belang, dat ken ik zelf wel, maar om het belang van de persoon die mij in dienst zou nemen. Als je wil kan ik het wel herschrijven, zodat de vraag vanuit de ondernemersperspectief beschreven staat. Wanneer maakt een ondernemer 'voldoende' rendement op een personeelslid?
 13. Ok, dank je wel voor de toelichting :). Voor mijn meer specifieke vragen heb ik maar een eigen topicje geopend: In loondienst per opdracht, hoe & wat?
 14. Hoi, nieuw hier, al één nuttig antwoord gekregen en veel nuttigs gezien. Maar ik heb nog vragen waarop ik geen antwoord zie, misschien omdat ik niet op de juiste termen zoek. Verwijs me a.u.b. door naar de bekende weg - met routebeschrijving ;D - als ik nummer zoveel ben.. Ergens in de loop van dit jaar wil ik mijn vaste betrekking eraan geven, en via een een kennis die al iemand in dienst heeft en die persoon detacheert, gaan werken. Ik zal ook gedetacheerd worden. Maar, en nu komt het: ik wil maar een paar maanden per jaar werken. Dus ik neem een klus aan, ben voor de duur van die klus in loondienst bij hem, en daarna ben ik niet meer in loondienst. Hij betaalt me dus ook niet (door) zolang er geen opdracht is. Het is in mijn belang dat hij er belang bij heeft me wel in te zetten, maar hij loopt niet veel risico. Wat zou redelijk zijn om als salaris te vragen? Ik zat zelf te denken aan 70% van wat de inhuurder betaalt voor mij. En zijn er addertjes onder het gras, bij zo'n constructie? Bij voorbaat dank :).
 15. Kan iemand me vertellen in hoeverre dit allemaal verplicht is voor de werkgever? Ik wil graag korte tijd in dienst treden van een detacheerbedrijf, alleen maar voor de periode van een opdracht. Het detacheerbedrijf zit dus niet aan me vast, en de bedoeling is dat een opdracht 3 tot 6 maanden duurt. Ik wil dan graag zo min mogelijk "zekerheden" bij de detacheerder inkopen. Doorbetaling bij ziekte etc, hoeft allemaal niet voor mij. Wat moet er van de wet?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept