Jump to content

Centiveo

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Breestraat 9, Torhout, 8820, Netherlands
 • First name
  Ebe
 • Last name
  Deketelaere
 • Company or organization name
  Centiveo
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Skype

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Torhout
 • Branch
  Innovatie & concepten
 1. Ondertussen is Proximedia overgenomen door een Frans bedrijf: http://www.standaard.be/cnt/dmf20140708_01171147 Benieuwd hoe dit hier gaat evolueren...
 2. Een offerte is maar een richtprijs he. Een factuur uitschrijven die lager ligt is echt geen probleem. Je klant zal dat waarschijnlijk zelfs appreciëren :)
 3. Ik heb recent klanten die bestellen vanuit exotische bestemmingen. Eiland in Oceanië bijvoorbeeld. Nu heeft die klant daar een bedrijf. Hoe kan ik nagaan of alle bedrijfsgegevens kloppen?
 4. Dat houdt niet veel meer in dan een Ubercart webshop op te zetten en de marketplace module te installeren :) Met een mooie layout erbij kom je al heel ver. Ik ben in elk geval zeer te spreken over Ubercart met Drupal.
 5. Wellicht is deze Drupal Showcase interessant voor je: http://drupal.org/node/862022
 6. kesty: SEO is niet de zaligmakende oplossing. SEO moet je pas aan denken als je webshop volledig op punt staat. Want: wat zou je hebben aan 1000 bezoekers per dag als door dubbelzinnigheden op je shop niemand iets koopt? Die fouten op je frontpage kun je controleren met deze tool: http://validator.w3.org/ Ik vermoed dat je maar weinig van die fouten zult kunnen verhelpen omdat je vasthangt aan een premade systeem. Nog iets: je zei dat je eerst wilt testen of het je wel ligt enzo. Zeer goed uiteraard; je moet niet meteen zeer grote investeringen doen maar je moet je volgens mij vooraf wel afvragen hoever je wilt gaan. Hoe groot wil je worden? Wil je een begrip worden in kindermode? Wil je de concurrentie aangaan met bijv. kleertjes.com? Wil je van je webshop kunnen leven? Ik persoonlijk ben een grote fan van Magento. Het is een gratis systeem en je vindt er ook mooie layouts voor op het web. Voor enkele honderden dollars (max) vind je al zeer mooie layouts. Onderstaande site bijvoorbeeld richt zich op hetzelfde publiek als jou. Je merkt dat zij hun producten echt centraal zetten. De shop draait rond hun producten. Bovendien is die shop ook nog eens gemaakt in Magento. Ideaal dus. http://www.givewink.com
 7. Eerst kijken of het je ligt kun je uiteraard doen. Wat je wel best doet met de onderverdeling: indelen op maat is OK. Maar mischien zorg je er dan wel best voor dat de mensen kunnen gaan filteren en zo hun keuze makkelijk kunnen maken. Eventuele filters kunnen dan zijn: Jongen/Meisje Neutraal/Excentriek Zomer/Winter/Lente Jij zal vast wel meer inspiratie hebben op dat vlak :)
 8. Ik vind het zeer spijtig dat je geopteerd hebt voor een standaard Mijnwinkel systeem. Je hebt mooie producten die véél beter tot hun recht zouden komen in een mooie, originele shop. Het systeem (en indeling) doet volgens mij af aan je producten. Het is ook beter/noodzakelijk om bij elk product een omschrijving te geven.
 9. Dat is inderdaad juist. Dat is simpelweg omdat de meeste (toch veel) denken dat alles zal worden voorgeprepareerd voor hen. Als dat je mentaliteit is kom je er niet. Ik wilde Marcel niet ontmoedigen, maar hem ook zeker niet de indruk geven dat hij meteen kon starten of dat alles snor zat. Sancho Panza wilde waarschijnlijk hetzelfde zeggen maar hij sleurde de leeftijd erbij en dat leek me niet correct.
 10. Moet het per se zo zijn dat ervaren rotten dingen beter kunnen uitleggen? Of dat ze per definitie beter advies kunnen geven? Ik dacht het niet. Sommige jonge ondernemers zijn inderdaad ambitieus. Soms té ambitieus, dat klopt. Ze zien zichzelf enorm groot. Maar weten wij wat deze 22 jarige jonge dame al heeft gepresteerd? Nee. Volgens mij probeert ze enkel maar om de basis te vertellen aan Marcel. Iedereen had het Marcel natuurlijk kunnen afraden, want als er effectief maar zoveel research vooraf is gedaan zie ik zijn webshop ook niet slagen. Marcel is daar misschien mee geholpen maar andere mensen op dit forum niet. Marcel heeft nu misschien ook beseft dat hij wat meer research moet doen voor je aan iets begint. Bij een offline winkel begin je ook niet met het kiezen van het gebouw en dan pas een leverancier te zoeken. Terwijl je nog maar half weet wat je wilt verkopen, je zit daar dan wel met je gebouw. De grootheidswaanzin van Dirk Scheringa en (jonge) mensen op dit forum lijken mij wel van een heel andere orde. Die vergelijking is ongepast.
 11. Er bestaan voldoende gratis systemen die ook zeer goed werken: Magento Ubercart Prestashop Misschien zelf integratie in Wordpress als je niet teveel producten hebt?
 12. Test je leverancier zeker ook uit. Zorg ervoor dat je weet of hij/zij wel degelijk juist werkt voor je effectief hem producten laat versturen naar jouw klanten. Plaats enkele testbestellingen die je naar vrienden of familie laat versturen. Zorg best ook voor een tweede leverancier, zo zit je niet in de problemen moest hij niet meer correct leveren of over de kop gaan. Dat lijkt logisch maar mag je zeker niet vergeten.
 13. Volgens mij moet dit niet per se het geval zijn. Dat klopt dan weer als een bus. Een webshop opzetten is meer dan een beetje producten kiezen, prijs berekenen, kant-en-klaar webshopsysteem organiseren en gaan. Het is enorm veel werk.
 14. Een webshop beginnen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Voor je effectief begint is het belangrijk dat je al zelf een aantal zaken hebt opgezocht. Kijk hier even rond op het forum, meer mensen willen een webshop starten. Hier staan heel wat tips. Om het specifiek op jouw idee te hebben. Je wilt maatpakken importeren uit China? Als iemand iets bestelt bij jou, bestel jij het in China en die verzenden het dan naar jou of je klant? Die aanpak zal in elk geval niet werken. Reken erop dat goederen vanuit China opsturen duur is en onderschat ook niet de tijd dat het product onderweg is. Reken in weken/maanden terwijl de meeste webshop in België en Nederland streven naar een 24-uurs levering. Dat was punt één. Het tweede probleem is het pasprobleem. Stel dat het pak toch niet volledig past. Wat dan? Terug naar China? Het is belangrijk dat je een product kiest dat je makkelijk aan kunt komen. Probeer leveranciers te vinden in Nederland. Anders zie ik je winkel niet slagen.
 15. Ik zou het afreken proces nog eens heel goed bekijken. Je moet ervoor zorgen dat dit echt eenvoudig is. Een kind zou het moeten kunnen afronden. Bij jou afrekenproces zijn er teveel onduidelijkheden, er staat teveel tekst en de kleuren zijn ook niet optimaal.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept