Jump to content

ExpertusDico

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Vision

 • I'm looking for people who
  Eerst nadenken, dan praten.
 • My opinion about entrepeneurship
  Niet lullen maar doen.
 • My opinion about innovation
  Innovatie is geen mening maar bittere noodzaak.
 1. http://www.goededoelen.nl/doelen/internationale-hulp/
 2. Eens een leugenaar altijd een leugenaar... Wil je de samenwerking voortzetten en continue twijfelen aan de oprechtheid van je medewerker? Contract niet opzeggen en doorgaan. Wil je kunnen vertrouwen op je medewerker(s)? Direct ontslaan nu het kan. Een beetje zichzelf respecterende directeur gaat niet verder met een nieuwe werknemer die aantoonbaar liegt...
 3. Beste Joost, het valt mij op dit je in bijna alle gevallen " moet " reageren, maar dat een goede post achterblijft. In dt geval probeer je eea uiteente zetten terwijl je vraag door ts is beantwoord voordat je de vraag steld en beweer je dat intrekking mogelijk een foutje betreft. Waarom had hjc geen klantenbestand, agenda max 30d en geen geldstromen? Ik raad de ts aan vooral te luisteren naar Roel. Met Roel hebben we er eindeljk iemand bij die eerst wil begrijpen en lezen alvorens al dan niet goede adviezen te plaatsen.
 4. Wat je Zelf hebt bedacht is trouwens precies hetzelfde als zojuist beschreven.
 5. Beste Mercedes, Nooit vergeten: - er zijn vele manieren van boekhouden, de een makkelijker als de ander - de bd moet toekomen wat zij moet toekomen - hoe duidelijker de administratie, des te minder vragen bij evt controle de clue: als jij zeker weet dat je de juiste ob en ib opgeeft (en betaald), je geen ondoordachte trucks hebt uitgevoerd, en bij controle alles kan aantonen, heb je niets te vrezen. Wat je verder vaak ziet mbt voorraad in multi jaar balansen: mutatie . Stel je hebt 1000 in 08 en 2000 in 09. Op balans staat: inkw voorraad 08 1000, mutatie 09 1000. Zozoende hoef je niet te werken met andere formules en zie je direct wat de toename is (in jouw geval is het niet al te moeilijk een aftrek sommetje te maken, maar als je later in de grotere getallen zit is het zeker makkelijker). Nogmaals: er zijn meerdere wegen naar Rome. het belangrijkst is dat je de bd betaald wat ze horen te krijgen. Vandaar dat er ook geen vaste standaard is.
 6. jawel hoor.,Mb stelt duidelijk dat verk/ink in excel wordt vastgelegd en eenmaal per jaar wordt verwerkt in balans. Doodnormaal bij een kleine onderneming. Betreft wel of geen ib over winst (al dan niet in de vorm van voorraad) in het geval van eenmanszaak: einde boekjaar betaal je over alles ib. Mocht je grotere winsten gaan boeken, en wil je niet te veel winst belasting betalen zonder het daadwerkelijk uit te keren aan het eind van t jaar , kijk dan eens naar een bv.
 7. Voor niets gaat de zon op. In AMS staan tienduizenden containers, welke leeg terug naar China gaan. In China (tè veel havens om op te noemen, het principe is vaak gelijk) is sinds jaren een tekort aan containers. Ongeacht credietcrisis: de havens van China staan vol met volle containers (eigenlijke transport duurt slechts 23 tot 25 dagen, waarom duurt dit toch vaak 5 tot 8 weken?..) en een boot vaart niet voor niets?? Door de hevige concurentie onder expediteurs (en niet onder daadwerkelijke vervoerders mèt vloot) worden alle mogelijke constructies bedacht om toch klanten binnen te halen. Een expediteur-vervoerder relatie is niet anders dan een distri-reseller relatie. Wordt op FOB basis niet direct geld gevraagd voor het "vervoer", dan wordt dit in de thuishaven verrekend door extreem hoge handling kosten. En wanneer de goederen in de thuishaven zijn, dan kan je niet meer terug. Altijd, maar dan ook altijd, zal je gemiddeld 80> 200 euro per kuub betalen (80 euro vanaf 15/18 kuub, excl afleverkosten expediteur>klant,) op LCL basis. Het uiteindelijke verschil tussen verschillende expediteurs (zie fenex) zal niet meer dan een paar procent bedragen. Oplossing. Vraag een ALL IN prijs op bij een Nederlandse expediteur en laat dit schriftelijk vastleggen. Afgezien van de ten alle tijde variabele security en fuel kosten bied dit de meeste zekerheid.
 8. Eens. Je moet wel `schijn intelligent` zijn om hier tijd en energie aan te besteden. Gezien het gros van de reacties over het gehele forum is HL beter-meer geschikt voor psychologen en algemene vraagstukken. Zometeen wordt een discussie gestart over het gewicht van Einstein´s hersenen. ; Neemt niet weg dat het grappig is zo nu en dan een regenachtige dag aan te wenden om de berichten hier te lezen.
 9. Eens. Je moet wel `schijn intelligent` zijn om hier tijd en energie aan te besteden. Gezien het gros van de reacties over het gehele forum is HL beter-meer geschikt voor psychologen en algemene vraagstukken. Zometeen wordt een discussie gestart over het gewicht van Einstein´s hersenen. ; Neemt niet weg dat het grappig is zo nu en dan een regenachtige dag aan te wenden om de berichten hier te lezen.
 10. En volgens mij vindt jij jezelf slim ;) Van alle mensen welke Einstein hebben gekend zal de èèn deze heer aardig of leuk hebben gevonden, terwijl een ander deze persoon inzichzelf gekeerd en gek vond. Een persoonlijke smaak, een mening. Verklaren dat Einstein niet intelligent zou zijn geweest heeft niets te maken met smaak of met een mening. Mensen die verklaren dat Einstein niet intelligent zou zijn geweest zullen over het algemeen ongegronde blaaskaken zijn. Bovenstaande vaststelling is echter zeer eenvoudig. Immers, Einstein is dè wetenschap met vele uitvindingen op zijn naam. Bij de `gewone` mens is vaak wel iets van intelligentie te vinden. Zij het sociale intelligentie, wiskundige intelligentie, taalkundige intelligentie, enzovoort. Laat deze nu moeilijker vast te stellen zijn omdat personen zoals Einstein geen kop, maar vele koppen uitsteken. Een ontbreking indien men maatschappelijk wenst vast te stellen wat intelligentie is, is een begin punt. Wanneer ben je intelligent op welk gebied? Begint dat voor aardrijkskundige intelligentie bij het onthouden van 10.000 steden over de gehele wereld? Voor sociale intelligentie bij het maken van 3 vrienden per dag? Bij het ontwikkelen van minimaal 2 baanbrekende wiskundige toepassingen ? In dit geval kan je ook een graadmeter invoeren. Status Intelligent stage 1, stage 2, tot stage 10 misschien? Het is maar waar je zin in hebt, of waar je voldoening uit wil halen. Mensen die werkelijk intelligent worden gevonden of zijn weten dat zelf zeerzeker en zullen genoeg voldoening halen uit het overtroeven van mensen in het dagelijks leven. Gewild of ongewild. Slechts èèn op èén miljoen mensen is intelligent genoeg een drukpers uit te vinden.
 11. Maar er zijn er meer bv http://www.stichtingrta.nl/ Laten we nu aannemen dat ik een industriele PC koop van een importeur die bij RTA is aangesloten en dat ik er metaal aan toevoeg -wat er los niet onder valt- en er dan een informatiezuil van maak, zodat het geheel er weer wel onder valt, Moet ik dan nog iets doen ? Bij http://www.ict-office.nl/ en www.nvmp.nl zijn (veel, zoniet de meeste) grote spelers aangesloten en daarbij wordt door ICT office uitgegaan van het "betalen per kilo" principe. Hierbij betaald de importeur/fabrikant een x bedrag per op de markt gebrachte kilo product (afhankelijk van de totale verwerkingskosten in het betreffende jaar). Indien uw leverancier reeds aangesloten is bij RTA en daarbij heeft betaald voor zijn product (gewicht) zal u slechts hoeven te betalen voor het toegevoegde gewicht (indien u aangesloten bent bij ICT office). Bij NVMP wordt een vast bedrag betaald per product . Echter, het gehele inzamel principe gaat uit van het feit dat een product op de gebruikers markt gebracht wordt en daarbij betaald moet worden voor toekomstige inzameling/recycling/verwerking. Indien u een product koopt voor verdere verwerking/toevoegingen wordt het in feite nog niet op de markt gebracht. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat uw leverancier niets hoeft te betalen omdat deze het product ook niet op de gebruikers markt brengt maar dat u over het volle product -gewicht- moet betalen aangezien u degene bent die het product uiteindelijk op de gebruikers markt verzet. Ik raad u aan zich tot http://www.ict-office.nl/ en www.nvmp.nl te wenden aangezien daar, in tegenstelling tot RTA, veel meer informatie te vinden is. Indien u verdere vragen hebt; contact opnemen met de verantwoordelijke personen (die zijn niet hier te vinden, maar bij de betreffende instanties)
 12. Te gek. Laat de champagne dan maar snel vloeien.
 13. `Hij die weet praat niet, hij die praat weet niet` Lijkt eerder regel dan uitzondering. Laten we bij deze een uitzondering maken. LittleBit 1. Onder welke groep valt je product? ICT http://www.ict-office.nl/ Overige www.nvmp.nl Er bestaat een groot verschil tussen beide facturatie methoden. Hèt verschil kan je prima verifiëren door informatie op te doen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept