R-C-D-M

Senior
  • Aantal berichten

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door R-C-D-M

  1. Oeps inderdaad, in de haast beetje verkeerd gelezen. In dit geval is de crediteur niet BTW-plichtig, het betreft namelijk een bank. Na wat problemen is het dossier door een deurwaarder over genomen. De kosten zijn naar mijn weten ook alleen maar voor de overname van het dossier, en is het niet zo ver gekomen dat er ambtelijke taken bij kwamen. Dit verklaart dus zeker waarom er BTW op vermeld staat? Als ik het goed begrijp, is dit gewoon af te trekken als voorbelasting in dit geval?
  2. In dit geval werd het wel gerekend, dus zou ik waarschijnlijk moeten vragen of ze dit willen corrigeren? Aangezien ik de BTW wel kan verrekenen. In ieder geval bedankt voor de reactie ;D
  3. Goedendag iedereen! Enige tijd geleden ben ik geconfronteerd met een gerechtsdeurwaarder vanwege betalingsproblemen op dat moment. Deze heeft een X bedrag aan kosten gerekend waar ook nog eens BTW over gerekend wordt. Nu is mijn vraag: Kan dit als voorbelasting gewoon afgetrokken worden van de BTW aangifte? Alvast bedankt!
  4. Uhh.. Brief sturen naar belastinginspecteur? Deze kan(/moet) een beslissing nemen met wat er wel/niet juist is, dit is dan ook direct bindend en voorkomt eventuele problemen. Belastingtelefoon is alleen handig voor simpele vragen; Voor vragen zoals deze, waar ze geen sluitend antwoord op weten, moeten ze je mijn inziens doorverwijzen naar de inspecteur om hier een beslissing over te nemen.
  5. Ik vind het persoonlijk niet echt een prettig klinkende naam. Ik zou bijna de tong er over breken als ik het probeer te zeggen, een naam die wat meer vloeit is een stuk pakkender. Als je snel even over de naam heen leest, moet iemand die de naam niet kent 't soms nog een keer lezen. Dat had ik tenminste :P Helaas heb ik geen suggesties voor je, misschien weet iemand anders wel wat waar je op verder kan borduren. :)
  6. Als je het zo op je factuur zet dan is het prima: Training inclusief literatuur en arrangement 700,- BTW 19%: 133 Totaal: 833,- Uitsplitsen kan op deze manier (wel duidelijk vermelden welk product/dienst welk percentage heeft op de factuur): Training 500 Literatuur 100 Arrangement 100 BTW 6%: 12 BTW 19%: 95 Totaal: 807,- BTW percentages mogen dus ook uitgesplitst worden, zijn allemaal aparte diensten/producten dus vandaar. Bij de verkoop van condooms en glijmiddel reken ik ook gewoon 6% voor de condooms en 19% voor het glijmiddel, terwijl het glijmiddel ook een bijproduct is voor de condooms. Als ik het als set verkoop reken ik 6% (mits het hoofdproduct overheersend is qua waarde). Bij trainingen is dat hetzelfde principe lijkt mij.
  7. De reden waarom het arrangement afgetrokken kan worden: Je verkoopt het door en behoort tot je complete diensten aanbod. Is te vergelijken met het verkopen van een printer, hier wordt vaak een usb kabel bij verkocht, anders is het niet compleet Zakenlunches zijn een heel ander verhaal, de Belastingdienst ziet dit namelijk niet als relevante onkosten om je onderneming draaiende te houden. Als je de cursus + arrangement in één pakket levert, met één prijs dan kun je gewoon 19% rekenen. Als je voor alles een aparte prijs specificeert moet je voor de cursus 19% rekenen en het arrangement 6%. Hoe je het zelf dus al aangaf qua factureren is gewoon juist en hier kun je mee doorgaan. Opsplitsen is op zich niet zo vreemd en ook niet in het geval dat je het vaak als één geheel aanbiedt. Wanneer bedrijven de arrangementen apart gespecificeerd krijgen op de factuur, kunnen ze deze BTW volgens mij niet terugvorderen.
  8. Kan het zijn dat het huurcontract stilzwijgend automatisch verlengd werd? Dit komt namelijk erg vaak voor. Verder heb ik daar weinig kennis over. Ik raad je aan om eens contact op te nemen met de gemeente, in veel gevallen kunnen ze je begeleiden als het echt uit de klauwen gelopen is. Al met al als ik kijk naar de schuld en het feit dat je nauwelijks inkomen hebt, denk ik dat er geen uitweg is op de normale manier. Hoe of wat de schuld ontstaan is en wie er aansprakelijk voor is, is nogal een lastig punt, aangezien de schuldeisers zowel linksom als rechtsom de schuld proberen te innen. Uitgebreide trajecten om dit uit te zoeken, duren te lang en leveren vast niet veel positiviteit op. Wellicht kun je een schuldsanering-traject overwegen, dan worden de schulden geïnventariseerd, aansprakelijkheid bekeken en betalingsregelingen geregeld. Is weliswaar een lang en moeilijk traject, maar geeft je wel de innerlijke rust die een mens nodig heeft. Anders ben ik bang dat je extreem overspannen raakt op een gegeven moment en psychisch en lichamelijk het nauwelijks kan volhouden.
  9. Bijvoorbeeld iets in deze trant neerzitten: "Specialist in ski's en snowboards, bestel snel en gemakkelijk online" (Is vast wel wat creatiever te bedenken, maar is slechts een idee) :) Kijk eens voor de gein naar tijdschriften; De cover laat zien wat je hebt en bepaalt of je wel of niet verder wil lezen/kijken. Probeer eens in je gedachten zo'n cover aan te passen naar jouw product en wat je doet. Op die manier kun je vast wat inspiratie krijgen om een creatieve oplossing te bedenken ;D
  10. Je verkoopt de arrangementen door, dan betaal je belasting over de toegevoegde waarde. M.a.w. je trekt de BTW af als voorbelasting en rekent BTW over de verkoop. Als het bij de prijs van de cursus inbegrepen zit, dan is het precies hetzelfde.
  11. De website vind ik behoorlijk netjes gemaakt qua design als ik het vergelijk met vele andere webshops. Enkele verbeter punten die in mij opkomen: - Het is niet direct duidelijk wat het doel is van de website. Probeer de producten direct duidelijk te presenteren op de homepage, of duidelijk maken dat je een specialistische shop bent in ski artikelen. - KvK en BTW nummer is lastig te vinden, zet deze op z'n minst ook bij je contactgegevens. - De categorieën bovenaan de site vind ik persoonlijk nogal lastig met de touchpad op de laptop. Heb nog weleens de neiging om met de muisaanwijzer blijven te richten op het vakje die verschijnt met de productcategorieën. - Je levert ook aan andere landen; Misschien een idee om een internationale webshop er van te maken, of erbij te starten. Wat betreft klanten aantrekken heb ik weinig kaas van gegeten; Maar benader wat forums in die branche, regel speciale kortingen voor klanten die via zo'n forum komen in ruil voor sponsoring. Met verenigingen kun je hetzelfde doen. Ik persoonlijk let nooit op belangenorganisaties waar webshops bij aangesloten zijn, wel zoek ik vaak naar prijsvergelijking websites en beoordelingen via Google. Vaak als een webshop er goed / profi uit ziet, dan ben ik snel overtuigd dat de rest ook in orde is.
  12. In principe zijn beide opties gewoon goed. Je biedt diensten aan die belast zijn met 19% en levert deze inclusief andere zaken in één pakket. Het hoofdzakelijke deel is de training, dus kun je over het totaalbedrag 19% rekenen. De verschillende dingen opsplitsen met verschillende prijzen kan ook. Het desbetreffende BTW percentage bereken je dan over de verschillende diensten/producten. In principe ben je gewoon een wederverkoper in arrangementen, dus naast de trainingen ben je eigenlijk een soort van "horeca-ondernemer". De BTW kun je dus gewoon terugkrijgen over die inkoop, aangezien het onkosten zijn die benodigd zijn om je dienst aan te bieden. Als de arrangementen voor jezelf of personeel waren zou het een ander verhaal zijn. Edit: Blijkbaar was iemand me al voor ;D
  13. Dat is inderdaad waar, alleen is dat zonde als je over dit jaar ook gaat betalen als je volgend jaar pas echt begint ;) Als het om veel uitgaven zou gaan, zou ik zeggen: Doen! Maar domeinnaam is het ietwat overdreven mijn inziens.
  14. Volgens mij kun je de voorbereidingskosten ook aftrekken, tenminste dat heb ik destijds ergens gelezen. Maar dan nog: Nu een KvK inschrijving kost sowieso meer dan een domeinnaam, dus waarom zo'n inschrijving als het nog geen meerwaarde heeft?
  15. R-C-D-M

    Koude bakker

    Bereken de buffer die je nodig hebt voor een X aantal (bijvoorbeeld 3) maanden om de kosten te betalen, leen dat en dan zit je aardig veilig. Het beste kun je een ondernemingsplan maken en deze laten bekijken en deze aanpassen na wat adviezen. Al met al is het erg ingewikkeld, dus de makkelijke oplossing om hier te vragen hoeveel je moet lenen is erg kort door de bocht voor iets wat je boterham moet gaan betalen. En neem maar van mij aan: Makkelijke oplossingen zijn vaak gedoemd om te mislukken, weet ik helaas uit ervaring.
  16. R-C-D-M

    Koude bakker

    Sorry dat ik het zeg. Maar als je iets wil opstarten en niet eens weet hoeveel je nodig hebt, dan ben je nog lang niet klaar om ermee bezig te gaan. Maak een lijst met wat je nodig hebt, bereken het en klaar! Anderen weten echt niet wat je specifiek allemaal nodig hebt ;)
  17. De homepage is meer een verhaal/omschrijving dan dat je iets presenteert. Maak een soort van cover van een tijdschrift er van, daar kijk je ook even snel naar en bepaalt vaak of je het wel of niet wil lezen. Ik persoonlijk zou dit wel een passend idee vinden voor de homepage: Mooie foto van een vrouw in een stijlvolle jurk zonder veel drukke details/plooien (eventueel met een man erbij) met een achtergrond in een groene buiten omgeving die ook direct de achtergrond is. Wat licht kleurige vlakjes met alle belangrijke gegevens (prijzen, merken, stijlen). De vakjes zou je lichtelijk transparant kunnen houden, zodat de achtergrond er ook doorheen komt. Goed werkend slideshow systeem erbij, zonder reclame, met de mogelijkheid om direct naar de desbetreffende jurk te gaan als je er op klikt. Collectie pagina: Gebruik categorieën en zet zoveel mogelijk van je assortiment erin. Wat betreft foto's: Fatsoenlijke belichting en goed achtergrond systeem doen wonderen. Niet een witte achtergrond gebruiken voor de foto's, dan vallen de jurken niet goed op. Antraciet is erg goede kleur en lijkt me erg passend en kun je deels gebruiken voor de achtergrond van de website. Voldoende detail foto's zijn een must, onwetendheid over een kleinigheidje kan soms al onnodig als "afgekeurd" in iemands gedachte zijn. Zoals Henk al voorstelde, werk samen met een fotograaf. Je kunt hem/haar behoorlijk wat klanten aanleveren, vooral als er een speciale prijs gehanteerd wordt als de jurk bij jou gekocht is. Zo kun je voor een scherpe prijs fantastische foto's realiseren. Win-win situatie voor beide partijen! Goede professionele modellen doen overigens ook vaak wonderen, tenminste als ik uit ga van mijn mannelijke kijk daarop. Hoe vrouwen daar tegenaan kijken weet ik niet. Links-pagina kan wat overzichtelijker, som het netjes en eenduidig op. Maak lijstjes van categorieën met de naam, omschrijving en foto erbij.
  18. Er zijn inderdaad veel andere producten die genoeg potentie hebben om verkocht te worden in een videotheek. Met beetje tactisch inkopen bij leveranciers die graag wat wederverkopers willen hebben, kun je zeker wat extra inkomsten te behalen.. Met kleine producten heb je niet eens veel ruimte nodig. Investeringen vallen op zich wel mee, alleen bij grote partijen is dat het geval, echter lijkt me dat niet rendabel. PM'tje is overigens welkom als de kans gepakt wil worden om paar extra producten in het assortiment te nemen. Wil graag wat producten/prijzen uitzoeken waar je wat extra omzet mee kan creëren.
  19. Het zijn percentages: BTW + invoerrechten (dit is afhankelijk van het product). Invoerrechten staan op de website van de Douane gespecificeerd. Dit wordt over het hele bedrag gerekend, dus ook verzendkosten! Daarnaast rekent de transporteur een klein bedrag voor de inklaring, dit is afhankelijk van de transporteur en is in principe te verwaarlozen. Kun je het beste even nakijken/vragen bij de transporteur als je exacte bedragen wil weten.
  20. Volgens mij bedoelen ze met "één of meer reeksen" dat de nummers wel opeenvolgend moeten zijn, maar dat er gaten in de nummering mag zijn. Teruggaan naar een vorig nummer wordt niet echt op prijs gesteld, tijdens een controle wordt het niet echt logisch opgevat door een inspecteur lijkt mij. Dit is naar mijn weten dus niet toegestaan: 20090001-01 20090002-01 20090001-02 Je zou bijvoorbeeld dit als alternatief kunnen doen, alleen is dat wel erg omslachtig: Jaartal, gehele jaar opeenvolgend nummer, project/klant nummer, deel factuurnummer. 2009-0001-01-01 2009-0002-02-01 2009-0003-01-02 Kun je niet gewoon beter 1 factuur per project uitschrijven, met termijn datums en betaling omschrijvingen erop? Bij elk termijn overzichtje sturen en werkt net zo praktisch.
  21. Schrijf je tussen de deelfacturen ook andere facturen uit? Als dat wel het geval is zijn de nummers niet opeenvolgend en dat is niet toegestaan. Voor betalingen in termijnen zou ik aanraden om dit apart bij te houden. Gewoon datums op de factuur zetten wanneer de betalingen overgemaakt moeten worden, dit in een overzicht bijhouden en op de normale manier in de boekhouding gooien. Lijkt mij het makkelijkste! Referentie nummers voor de betalingstermijnen zou je eventueel ook kunnen doen. En dan facturen/brieven bij elk termijn sturen
  22. Wijsheid is interpreteren van de regels: Drie stappen naar voren, omdraaien, twee stappen achteruit, dan weer omdraaien en drie stappen naar voren. ;D Dergelijke situaties heb je ook tijdens het ondernemen vaak, alleen denk je er niet zo gauw bij na dat het kan.
  23. Er zijn zogenaamde internetkassa's met een beheersysteem van een webshop, deze kun je voor paar euro per maand huren met alle benodigde functies. Een webdesigner/programmeur kan dan gemakkelijk een website bouwen naar wens, welke dan gekoppeld is aan die internetkassa. Wellicht is dat te overwegen ;) Kostenplaatje heb ik overigens geen idee van, maar wellicht is er iemand die een prijsindicatie heeft. :)
  24. Als ik puur naar de lay-out kijk (navigeren / zoeken van producten e.d.) is het inderdaad niet een prettige webshop, maar zit zeker potentie in met de nodige verbeteringen en inzet. Wat ideeën die mijn inziens wel te overwegen zijn: - Menu links plaatsen. Meeste webshops hebben dit en eventuele klanten zijn gewend om daar te kijken. - Producten in een apart vak, dus niet met voorwaarden, contact gegevens e.d., Maakt het net wat overzichtelijker. - Als het technisch mogelijk is: Subgroepen die verschijnen in het menu, wanneer je op de desbetreffende productgroep klikt. - Probeer de hele website zo passend mogelijk te krijgen (half venster scrollen hooguit). - Profi huisstijl laten maken, kost iets van 100 euro hooguit. Heb je een mooi logo en meteen bestanden die je kan aanleveren voor drukwerk (briefpapier, visitekaartjes), eventueel ook zelf uit te printen. - Enkele aanbiedingen op de homepage weergeven is misschien ook wel leuk. Qua design, kleurgebruik moet ik helaas wel zeggen dat ik het geen mooie website vind (echter smaken verschillen). Twee lichte kleuren, mooi vloeiend design is vaak erg mooi, daardoor vallen product foto's ook beter op en is het niet een "donkere website, tussen alle lichte". Wél mag je trots zijn op het feit dat je zo ver gekomen bent. Het werkt, dat is het voornaamste, nu is het tijd om waar nodig verbeteringen aan te brengen. Punten van kritiek krijg je, deze zijn altijd discutabel, echter als bepaalde kritieken vaker voorkomen kun je er het beste over nadenken om er wat mee te doen (hoe moeilijk het soms ook kan zijn). Houd deze zinnetjes in gedachte, dan kom je al erg ver: "Kort, maar krachtig" (Alle benodigde info, zo beknopt mogelijk doen. Lange verhalen kosten alleen maar tijd, die beter gebruikt kan worden om de producten rustig te bekijken) "Subtiel, maar opvallend" (Basis bescheiden houden, maar de producten laten opvallen!) Overigens weet ik niet wat de intenties zijn: Wil je ondernemen als hobby of wil je echt omzetten behalen? Als je het laatste wil, zul je moeten investeren vaak (tijd en geld). Al met al is dit de basis van wat je wil bereiken en daarop zul je je moeten aanpassen. In ieder geval wens ik je veel succes!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.