Jump to content

Nico Kamphuis

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nico Kamphuis last won the day on February 9 2019

Nico Kamphuis had the most liked content!

Community Reputation

5

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  elsiveer belasting

Company info

 1. Hallo Dre, Als je de jongeren aan je wilt binden en blij wil maken. Is wellicht goede oplossing alle jongeren een jaar extra in te schalen. (een 18 jarige uit betalen als een 19 jarige) mvg Nico Kamphuis
 2. In deze discussie is volgens mij nog niet genoemd dat de zelf opgespaarde pensioen gelden in BOX 1 beschermt zijn bij faillissement en voor de sociale dienst. Groot voordeel ten opzichte van Box 3
 3. Twee jaar geleden heb ik mijn telefoonnummer en email adres laten verwijderen bij de KvK. Formuliertje invullen koste 5 minuten. Veel minder spam. Ik verwacht niet als een klant contact met mij wil opnemen dit gebeurt via KvK :) De bestaande databases verouderen volgens mij redelijk snel en worden daardoor minder vaak door marketeers gebruikt
 4. De btw op eten en drinken voor eigen gebruik (ondernemer) is volgens mij nooit aftrekbaar. Graag laat ik me overtuigen met bron dat het wel zo is.
 5. Beste Elgusto, Bij het invullen van het aanvraag formulier van de verzekering, geeft waarschijnlijk akkoord, dat de medisch adviseur van de verzekeraar navraag mag doen bij je artsen. Anders wel bij het aanvragen van de uitkering. Je privacy is hiermee net zo goed beschermt als bij een ieder ander.
 6. Hallo Grover, Ik denk dat je boekhouder deze werkwijze gebruikt voor al zijn klanten, zodat hij effect en efficient de administraties kan bijhouden. Waarschijnlijk werkt hij al jaren zo. Door de digitalisering is deze werkwijze achterhaald. Echter een deel van zijn klanten zal altijd nog met mappen aan komen. Mijn mening is dat je boekhouder er niet aan ontkomt de komende jaren een andere werkwijze te gaan gebruiken naast zijn huidige. Praktisch zal een eigen opslag moeilijker te beveiligen zijn dan dropbox. Daarnaast kan ook gekozen worden voor de opslag via een account van de klant. Als de klant een hoge mate van beveiliging wenst zal hij er voor moeten betalen.
 7. Hallo Rogier, Zoals je case omschrijft lijkt het erop dat er iets is mis gegaan. De FOR is bedoelt om pensioen op te bouwen voor ondernemers en mag op de balans worden geplaatst en worden afgetrokken. Achtergrond ondernemers leggen vaak veel geld vast in bedrijfsmiddelen, waardoor er geen mogelijkheid bestaat om het geld daadwerkelijk af te storten en zo pensioen op te bouwen. In een latere fase van de onderneming wanneer er wel geld beschikbaar is kan dit geld worden gestort in een pensioen voorziening en verdwijnt de FOR van de balans. Echter dan geen fiscaal voordeel meer. Echter uit je verhaal blijkt dat je wel de middelen had, dus was feitelijk de FOR niet nodig. Je zult dit moeten corrigeren. Hoe je het moet corrigeren is een beetje afhankelijk wat je precies hebt gedaan. (is bijvoorbeeld zowel de FOR als de storting van de bankspaar te goeden afgetrokken en over hoeveel fiscale jaren hebben we het)? mvg Nico
 8. Beste Robin, Je kunt het volgende proberen. Tegen het incassobureau mededelen dat je verweer gaat voeren. Mijn ervaring is dat (zeker) voor kleine bedragen het incassobureau inbind en de opdrachtgever het advies geeft het traject te staken. Bij het woord "verweer" kom je op een andere stapel. (dit het ik ervaren zowel als opdrachtgever, als debiteur.) mvg Nico
 9. Beste Bennieben, Het is meestal zodat bij een kleine administratie de meeste gegevens makkelijk zijn te reproduceren o.a. omdat ze digitaal zijn. Daarnaast kun je verzoek ook via je nieuwe boekhouder laten lopen. Tot slot kun je het gewoon nog een keer proberen via een andere kanaal, dwz je verzoek aan een andere medewerker, of of per email/post.
 10. De oorspronkelijke vraag voor ondernemers is: kan advieskeuze bijdragen aan mijn commerciële doelstellingen? Dat eindgebruikers en advieskeuze zelf een andere doelstellingen hebben is duidelijk. Nu de gebruikers van advieskeuze vragen zetten bij advieskeuze. Is het volgens mij aan advieskeuze te bepalen of ze aanpassingen maken.
 11. De voorgestelde oplossing is niet ideaal. Een echte pensioenregeling is lastig in zijn algemeenheid zijn er minimaal 8 a 10 medewerkers nodig om een pensioenregeling effectief te implementeren binnen een organisatie. Wellicht is het beter om de werknemer zelf een verzekeringsadviseur te laten zoeken en daar een direct zelf een advies te laten vragen hoe het beste pensioen op te bouwen. Overigens denk ik dat het abonnementsgeld door de belastingdienst als loon wordt gezien voor de werknemer.
 12. Heb je in de loop van het incasso traject extra boekingen gedaan in je administratie rond deze debiteur. ( dwz je gebruik gemaakt van extra grootboek rekeningen bijvoorbeeld dubieuze debiteuren). Als niet dan kun je de ontvangen bedragen afboeken op de betreffende debiteur. Heb je wel extra rekeningen aangemaakt dan tegen boeken op deze rekeningen.
 13. Let nog wel even op de BTW. Als je de afgedragen BTW over deze post in een eerder stadium hebt terug gevorderd bij de belastingdienst, dan dit ook corrigeren.
 14. De (Marko) pasjes zijn volgens mij in eerste instantie geen marketingtruc. Maar nodig voor de ontheffing van de gemeente om op een industrieterrein producten te verkopen. In de regel is geen detailhandel op een industrieterrein toegestaan. Uiteraard als het pasje toch nodig is kan hij ook gebruikt worden voor marketing.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept