Ga naar inhoud

Nico Kamphuis

Junior
 • Aantal berichten

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Nico Kamphuis won de laatste dag op 9 februari

Nico Kamphuis had de meest gelikete inhoud!

Karma

5

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  36-40
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  elsiveer belasting

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Leonard Advies
 • Adres
  Zutphenseweg 6, Deventer, 7418AJ, Nederland
 • Websiteadres
 1. Nico Kamphuis

  Nico Kamphuis

 2. Nico Kamphuis

  Pensioen: meer inleggen dan jaarruimte of oudedagsreserve

  In deze discussie is volgens mij nog niet genoemd dat de zelf opgespaarde pensioen gelden in BOX 1 beschermt zijn bij faillissement en voor de sociale dienst. Groot voordeel ten opzichte van Box 3
 3. Twee jaar geleden heb ik mijn telefoonnummer en email adres laten verwijderen bij de KvK. Formuliertje invullen koste 5 minuten. Veel minder spam. Ik verwacht niet als een klant contact met mij wil opnemen dit gebeurt via KvK :) De bestaande databases verouderen volgens mij redelijk snel en worden daardoor minder vaak door marketeers gebruikt
 4. Nico Kamphuis

  Wat is aftrekbaar?

  De btw op eten en drinken voor eigen gebruik (ondernemer) is volgens mij nooit aftrekbaar. Graag laat ik me overtuigen met bron dat het wel zo is.
 5. Nico Kamphuis

  Wat is aftrekbaar?

  Mooi overzichtje. :)
 6. Nico Kamphuis

  AOV mogelijk na recente aandoening?

  Beste Elgusto, Bij het invullen van het aanvraag formulier van de verzekering, geeft waarschijnlijk akkoord, dat de medisch adviseur van de verzekeraar navraag mag doen bij je artsen. Anders wel bij het aanvragen van de uitkering. Je privacy is hiermee net zo goed beschermt als bij een ieder ander.
 7. Hallo Grover, Ik denk dat je boekhouder deze werkwijze gebruikt voor al zijn klanten, zodat hij effect en efficient de administraties kan bijhouden. Waarschijnlijk werkt hij al jaren zo. Door de digitalisering is deze werkwijze achterhaald. Echter een deel van zijn klanten zal altijd nog met mappen aan komen. Mijn mening is dat je boekhouder er niet aan ontkomt de komende jaren een andere werkwijze te gaan gebruiken naast zijn huidige. Praktisch zal een eigen opslag moeilijker te beveiligen zijn dan dropbox. Daarnaast kan ook gekozen worden voor de opslag via een account van de klant. Als de klant een hoge mate van beveiliging wenst zal hij er voor moeten betalen.
 8. Nico Kamphuis

  FOR en prive bankspaarrekening voor pensioen

  Hallo Rogier, Zoals je case omschrijft lijkt het erop dat er iets is mis gegaan. De FOR is bedoelt om pensioen op te bouwen voor ondernemers en mag op de balans worden geplaatst en worden afgetrokken. Achtergrond ondernemers leggen vaak veel geld vast in bedrijfsmiddelen, waardoor er geen mogelijkheid bestaat om het geld daadwerkelijk af te storten en zo pensioen op te bouwen. In een latere fase van de onderneming wanneer er wel geld beschikbaar is kan dit geld worden gestort in een pensioen voorziening en verdwijnt de FOR van de balans. Echter dan geen fiscaal voordeel meer. Echter uit je verhaal blijkt dat je wel de middelen had, dus was feitelijk de FOR niet nodig. Je zult dit moeten corrigeren. Hoe je het moet corrigeren is een beetje afhankelijk wat je precies hebt gedaan. (is bijvoorbeeld zowel de FOR als de storting van de bankspaar te goeden afgetrokken en over hoeveel fiscale jaren hebben we het)? mvg Nico
 9. Nico Kamphuis

  Incassobureau voor onterechte factuur

  Beste Robin, Je kunt het volgende proberen. Tegen het incassobureau mededelen dat je verweer gaat voeren. Mijn ervaring is dat (zeker) voor kleine bedragen het incassobureau inbind en de opdrachtgever het advies geeft het traject te staken. Bij het woord "verweer" kom je op een andere stapel. (dit het ik ervaren zowel als opdrachtgever, als debiteur.) mvg Nico
 10. Nico Kamphuis

  IB Aangifte 2017

  Beste Bennieben, Het is meestal zodat bij een kleine administratie de meeste gegevens makkelijk zijn te reproduceren o.a. omdat ze digitaal zijn. Daarnaast kun je verzoek ook via je nieuwe boekhouder laten lopen. Tot slot kun je het gewoon nog een keer proberen via een andere kanaal, dwz je verzoek aan een andere medewerker, of of per email/post.
 11. Nico Kamphuis

  Discussietopic Advieskeuze.nl

  De oorspronkelijke vraag voor ondernemers is: kan advieskeuze bijdragen aan mijn commerciële doelstellingen? Dat eindgebruikers en advieskeuze zelf een andere doelstellingen hebben is duidelijk. Nu de gebruikers van advieskeuze vragen zetten bij advieskeuze. Is het volgens mij aan advieskeuze te bepalen of ze aanpassingen maken.
 12. Nico Kamphuis

  Vast dienstverband en pensioen

  De voorgestelde oplossing is niet ideaal. Een echte pensioenregeling is lastig in zijn algemeenheid zijn er minimaal 8 a 10 medewerkers nodig om een pensioenregeling effectief te implementeren binnen een organisatie. Wellicht is het beter om de werknemer zelf een verzekeringsadviseur te laten zoeken en daar een direct zelf een advies te laten vragen hoe het beste pensioen op te bouwen. Overigens denk ik dat het abonnementsgeld door de belastingdienst als loon wordt gezien voor de werknemer.
 13. Nico Kamphuis

  Debiteuren en incasso

  Heb je in de loop van het incasso traject extra boekingen gedaan in je administratie rond deze debiteur. ( dwz je gebruik gemaakt van extra grootboek rekeningen bijvoorbeeld dubieuze debiteuren). Als niet dan kun je de ontvangen bedragen afboeken op de betreffende debiteur. Heb je wel extra rekeningen aangemaakt dan tegen boeken op deze rekeningen.
 14. Nico Kamphuis

  Debiteuren en incasso

  Let nog wel even op de BTW. Als je de afgedragen BTW over deze post in een eerder stadium hebt terug gevorderd bij de belastingdienst, dan dit ook corrigeren.
 15. De (Marko) pasjes zijn volgens mij in eerste instantie geen marketingtruc. Maar nodig voor de ontheffing van de gemeente om op een industrieterrein producten te verkopen. In de regel is geen detailhandel op een industrieterrein toegestaan. Uiteraard als het pasje toch nodig is kan hij ook gebruikt worden voor marketing.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké