Jump to content

evertdoorn

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • First name
  Evert
 • Last name
  Doorn
 • Company or organization name
  Evert Doorn Fotografie
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb
  fd

Company info

 1. hoi, als fotograaf zijnde weet ik dat er in NL een paar al wat grotere communities zijn op dit gebied; bijvoorbeeld DH. Op internationaal vlak heb je zelfs nog grotere varianten, dus de vraag is denk ik: wat kun je doen om je te onderscheiden op dit gebied? Ik zou eens kijken of je meerwaarde t.o.v. andere sites kan leveren door meer informatie te geven en meer als intermediair (bijv. middels evenementen) te doen dan de anderen. Wat ook misschien helpt: kijk eens of je een bepaald minimum kwaliteitsniveau kan behalen en eisen; kortom, een wat meer professionele aanpak. Ik weet van veel Nederlandse varianten dat het soms wel heel erg breed is qua niveau...
 2. Roel, Sinds enige tijd geef ik fotografie workshops; die van mij zijn gericht op beginnende fotografen die met een spiegelreflex willen leren werken. Wat hierboven al wordt aangehaald; certificaten o.i.d. zijn niet nodig; het staat je vrij om zelf een cursus samen te stellen. De deelnemers krijgen gewoon een factuur waar btw op zit; niet anders dan andere facturatie. Je kunt een ruimte huren hiervoor; geef je ze in je eigen (studio) ruimte, dan zou ik wel even uitzoeken hoe e.e.a. verzekeringstechnisch zit met spullen die er staan en dergelijke. Ik huur vooralsnog iedere keer een beamer omdat de frequentie nu 1x per maand is, maar je kunt overwegen er 1 aan te schaffen. Koop je een goede beamer dan kun je erop afschrijven, maar de facturen van de beamer verhuur zijn natuurlijk gewoon als kosten aan te merken. Voordat ik begon, heb ik een pilot gedraaid zodat ik o.b.v. suggesties van de deelnemers wijzigingen heb doorgevoerd. Waar je natuurlijk ook even goed over na moet denken, is waar en op welke manier je de cursussen gaat aanbieden en wat het tarief moet worden. Succes!
 3. ik ben iemand die dat handmatig syncen vergeet; zelf vind ik het daarom erg prettig dat mijn telefoon de google calender automatisch synct met de online app. Maak ik met iemand een afspraak dan voer ik 'm direct in in m'n telefoon en staat deze ook op de server erin. Hetzelfde als ik er 1 weghaal.
 4. tijdens mijn studie heb ik aardig wat kreten voorbij zien komen, maar 'klantloyaliteit' was best een mooie. Je hond of goudvis is loyaal; een klant niet. Als je je klant als 'loyaal' gaat beschouwen ga je ervanuit dat wat jij ook doet, je klant het toch wel best vindt en klant blijft, wat er ook gebeurt. Big mistake ;D
 5. vandaag met het uitzenden van een factuur mijn omzet doelstelling voor dit jaar gehaald! 8) In april ben ik full time begonnen met freelance fotografie, ondanks de lastige tijd. Gelukkig veel steun en enthousiaste reacties gekregen van familie, vrienden en ex-collega's, dat helpt wel. Qua type opdrachten is de verhouding particulier vs zakelijk nog niet precies waar ik zijn wil, maar daar gaat verandering in komen. Iedereen op HL alvast een succesvol 2010 gewenst ;)
 6. magazines leven van advertenties (niet van abonnees, hoewel de grootte van circulatie weer bepaalt hoeveel advertenties waard zijn), denk je dat je genoeg inkomsten kan genereren hieruit om het blad rendabel te maken? De tijdschriften branche heeft het momenteel zeer zwaar, puur omdat adverteerders het laten afweten. Ik zou daar dus zeker even een studie van maken!
 7. Er hoeven maar een paar mensen te reageren om dit soort acties rendabel te maken. Zelf heb ik toch wel enige technische kennis, maar ik moet bekennen dat ik ooit eens iets dergelijks heb gedaan met een Ebay mail. Stom, maar gewoon niet opgelet...
 8. ik heb voor een interieurmaker wel eens grote coulissentafels en hele keukens gefotografeerd. Bij een groot object en met zo'n beschikbare ruimte zou ik een beetje afstand nemen van mijn onderwerp en niet te proberen teveel groothoek te gebruiken; dat vertekent enorm. Een telelens 'drukt' het beeld als het ware in elkaar, daarin moet je dus een balans zien te vinden. Verder zorgen dat je een diafragma instelt waarbij alles scherp is. Ik zou hoe dan ook een (goed) statief gebruiken. Een bouwlamp is met dergelijke grote objecten vrij kansloos denk ik; je hebt dan echt flink veel vermogen nodig wil je alles goed en egaal uitlichten. Persoonlijk, maar dan preek ik natuurljik uit eigen parochie ;), zou ik gewoon even zoeken naar een lokale prof fotograaf. Het kost natuurlijk wat geld, maar aan de andere kant: hoeveel ben jijzelf waard per uur? De kans is vrij groot dat je heel veel tijd gaat steken in een, waarschijnljik, matig resultaat als je dit nog nooit hebt gedaan. Op de een of andere manier wordt er gedacht dat met digitale fotografie iedereen opeens hetzelfde niveau als een pro kan benaderen, terwijl de basics (werking van licht) onveranderd zijn ;)
 9. op lokatie goede foto's schieten is op zich zeker mogelijk als je het vooral simpel houdt qua belichting; er bestaan prachtige power packs voor fotografen welke op lokatie voldoende vermogen bieden een goede lichtbron aan te sturen (en over brandwonden hoef je je geen zorgen te maken aangezien dit doorgaans geen continu lichten zijn). Grootste probleem is misschien nog wel de beschikbare ruimte.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept