chp23

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door chp23

  1. Dank voor de snelle en inhoudelijk goede reacties. Ik zal hier proberen puntgewijs te reageren: [*] Plaatjes worden met een aantal weken helemaal vervangen wanneer alles er weer wat groener uitziet buiten. [*] Spelling gaan we doen. [*] Foto van mijzelf op de website vind ik weinig toevoegen daarbij komt dat ik alleen ben. Wanneer je met meer dan twee pers. bent misschien wel. [*] Lettertype vergroten gaan we proberen. Het idee achter deze activiteiten, wat hopelijk antwoord geeft op de overige vragen: Er zijn in Nederland veel partijen die "grondbeleggingen" aanbieden aan particulieren. Mijn idee is om particulieren die in grond willen investeren de helpende hand te bieden zodat als zij daadwerkelijk tot aankoop dit "op goede gronden" doen. Via Google Ad words heb ik campagne opgezet die potentiele particuliere investeerders op mijn site moeten brengen als zij op zoek gaan naar het bedrijf wat hen die grond aanbiedt of investeren in grond in het algemeen. Als deze particulier op mijn site komt zal hij precies weten wat er hij/zij van mijn dienstverlening kan verwachten. Met het onderdeel zijn van een ander bedrijf, Landwaarde (wat ik ook alleen ben), wil ik laten zien dat er een professioneel verhaal achter zit. Ben benieuwd naar jullie reacties.
  2. Hallo, Even geleden heb hier op forum wat vragen gesteld of ik naast de zakelijke markt ook de particuliere markt voor het beleggen en investeren in grond zou kunnen bedienen. Ik heb maar even doorgepakt en de website is inmiddels online http://www.grondwaardering.nl. Ben zeer benieuwd naar jullie reacties op de website in het algemeen maar ook of je als je op het punt zou staan om te investeren in grond via deze weg een second opinion zou willen over de aan jou aangeboden grond. Groet, Maurice
  3. Tot op dit moment adviseer en bemiddel ik voor mijn zakelijke klanten, ben hierin geen contractspartij. Ik verwacht over een week of twee alles in de lucht te hebben, ik zal via het forum dan is vragen om de website te beoordelen.
  4. @ djluc: Of ik nu een zakelijke of een particuliere klant adviseer, dat maakt m.i. niet zo heelveel uit het vraagstuk is hetzelfde. Wel denk ik dat je voor particuliere klanten zaken eenvoudiger/uitgebreider moet omschrijven. Ik wil absoluut kwaliteit leveren en blijven leveren zowel aan de zakelijke als particuliere klanten. Wanneer dat niet meer kan moet je voor jezelf een keuze maken of je of doorgaat met de zakelijke tak of met particuliere tak. Personeel is op dat moment ook een optie maar dat is toekomst. Maar goed: wat zou zoiets mogen kosten en wel of niet linken aan mijn zakelijke activiteiten?
  5. Beste forumleden, Sinds 1 november van vorig jaar houd ik me als zelfstandige bezig met adviseren van en bemiddelen bij de aankoop van gronden die in de toekomst is aanmerking komen voor de ontwikkeling van bedrijventerreinen en/of woonwijken. Zie voor uitgebreide info mijn profiel en website. Voordat ik als zelfstandige aan de slag ging heb ik hetzelfde werk ruim 3 jaar in loondienst gedaan. Maar doordat een participatie in het bedrijf waar ik werkte nergens op uitliep heb ik mijn activiteiten zelfstandig voortgezet. Ondanks de huidige economische situatie nog geen moment spijt van gehad. Ook ondanks de huidige economische situatie redelijk wat tot genoeg werk om handen wat tot een aantal mooie zaken kan en zal leiden. Je word hierbij betaald op prestatiebasis, no cure no pay. ' De laatste jaren zie je dat er een aantal bedrijven zijn (ik denk dat ik er 10 tot 15 kan noemen) die grondbeleggingen aan (vermogende) particulieren (mede-ondernemers?) aanbieden. Google maar eens op "beleggen in grond" Geen hele lappen grond maar telkens per enkele duizenden vierkante meters. Je wordt dus met bijvoorbeeld 15 personen eigenaar van een perceel wat een projectontwikkelaar/ proffesionele belegger normaliter alleen koopt. Juridisch allemaal prima geregeld want je krijgt je stukje grond keurig op naam via de notaris. Wel is het zo dat er bij deze aanbieders VEEL kaf onder het koren is. Particulieren worden verblind door MOGELIJK te behalen rendementen. Instappen in deze constructies kan vanaf € 25.000,- maar steeds meer bedrijven hanteren een minimum van € 50.000,- (in verband met de AFM) Nu heb ik het idee om particulieren die overwegen om in grond te gaan investeren te gaan voorzien van een second opinion over de grondpositie die zij van een derde aangeboden krijgen. Ik denk hierbij aan een rapport waarin in duidelijke taal wordt aangegeven of het een verstandige investering is of niet, dit tegen een vast tarief. Indien gewenst kan daar een persoonlijk gesprek op volgen. Nu zit ik met een aantal vragen: Stel je voor jij wilt je zuurverdiende centen in grond gaan investeren, je wilt weg van de beurs en ergens in investeren wat in iedergeval niet minder waard wordt. Wat zou je over hebben voor een second opinion voor de aan jouw aangeboden gronden? € 250, € 500 of € 1.000,- . M.a.w. wat is reeel? Ook mogelijk is dat je bijvoorbeeld een vergoeding van 2% over het te investeren bedrag als vergoeding in rekening brengt. Ik wil hier een aparte website voor opzetten, moet dit strikt gescheiden zijn van mijn huidige activiteiten of moet er JUIST op die website een verband worden gelegd met zakelijke activiteiten? Het idee is vanmiddag in me opgekomen dus alle suggesties zijn meer dan van harte welkom. Als je nog een suggesties hebt voor een pakkende handelsnaam dan hoor ik dat ook graag. Groet, Maurice
  6. Ik kan jullie mening volledig onderschrijven. Heb geen presentaties bijgewoond.
  7. Ben er vanmiddag even geweest en als net gestarte starter had het voor mij niet veel toegevoegde waarde. Denk dat als je je nog echt aan het orienteren bent over hoe en wat het een uitstekende kans is om verder te komen.
  8. Beste forumleden, Aanstaande zaterdag is het weer landelijke startersdag bij de KvK, ik heb mezelf hiervoor opgegeven. Wie is hier al welleens eerder geweest en kun je er iets mee? Oftewel top of flop? Gegroet.
  9. Rudolf, Afgaande op de lijst van geweigerde merken ben ik benieuwd of je mijn bedrijfsnaam uberhaupt al geregistreerd wordt. Gaan we proberen. Gegroet.
  10. Nils, Mijn insteek is dan ook zo kort mogelijk leasen/huren en als er middelen beschikbaar zijn een auto kopen waar je (een aantal) jaren mee vooruit kunt. Snap nu waarom bij mijn laatste werkgever alle auto's in eigendom waren. Leasen is echt te duur, Gegroet.
  11. Nils, In mijn geval speelt een stukje representativiteit ook een rol. Daarbij komt in mijn ogen de kans groot is dat ik met een dieseltje van 3k met een beetje pech in 1 jaar ook 3 keer voor een aanzienlijk bedrag bij de garage sta. Groet.
  12. Beste forumleden, Ik wil mijn bedrijfsnaam vast gaan leggen voordat een derde, bijvoorbeeld mijn voormalige werkgever, dit voor mij doet. Ik heb inmiddels al wel begrepen dat een geregistreerde merknaam voor een handelsnaam gaat ook al is de handelsnaam ouder. Graag correctie hierop als dit niet klopt, scheelt mij mijn registratiekosten. Nu wil zit ik met het volgende: ik heb een pakkende naam en een pakkende pay off. Als voorbeeld: Friet van Piet - Gewoon de lekkerste [*] Kan ik zowel de bedrijfsnaam als de pay off in 1 registratie vastleggen? En kan een derde daar dan geen aanspraak meer op maken op de bedrijfsnaam en de payoff? [*] Is het uberhaupt wel zinvol om je pay off vast te leggen? Met andere woorden is alleen de bedrijfsnaam genoeg? [*] Moet ik verplicht overal ® bij gaan vermelden? Vind dit namelijk helemaal niks, zwaar popiejopie. Gegroet.
  13. Virtual office van Regus is top. Edit: ik heb geen belangen in of bij Regus.
  14. @ Norbert (en ook een beetje @Karel) Het is misschien naief om zo bezig te zijn van mij maar ik ben bezig om in no-time mijn bedrijf je uit de grond te stampen. Ik zit een tijdje geleden bij een boekhouder/administrateur voor een kennismakings gesprek. Het klikte en de beste man rekent een schappelijk uurtarief dus ik heb gezegd jij wordt mijn boekhouder. Heb gelijk de andere twee afspraken die ik had staan met twee wat grotere en regionaal werkende accountantsclubs afgebeld. Dus ik vraag aan die beste man weet jij nog iemand die mijn verzekeringen kan regelen, ja dat wist ie. Ik heb een afspraak met die verzekeringstussen persoon en die vraagt wie ben je, wat ga ik je doen en wat denk je dat je nodig hebt. Beetje het standaard geleuter. Ik antwoord netjes en ik zeg dat ik denk dat ik een AOV, een beroepsaansprakelijkheidverz en een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig heb. Wij een beetje gepraat over de uitgangspunten voor de verzekeringen. Inmiddels heb ik een offerte gehad voor de AOV waar ik dus inzicht in probeer te krijgen want heb pas voor volgende week een vervolgafspraak staan. Dat beloofd nog wat voor de andere verzekeringen.... :P Wat ik met het bovenstaande aan wil geven: ik begin voor mezelf en heb de middelen om het 6 maanden uit te zingen, dit zonder hulp van onze banken want die financieren alleen maar losgeslagen figuren die een restaurant willen beginnen of willen dat er een depot/zekerheid wordt gesteld ter grootte van de lening. Ik heb dus geen tijd (en ook geen zin) om eerst bij 3 boekhouders/accountants een beetje een dagdeel leuk te gaan zitten doen als kennismaking en vervolgens hetzelfde bij 3 verzekeringstussenpersonen. Ik moet vol gas aan de slag met zo min mogelijk bijzaken. Het geweldige van dit forum is dat mensen belangenloos hun expertise ter beschikking stellen waarmee echt iets kunt en echt door kunt vragen. Over een paar weken ben ik helemaal los van mijn werkgever en zal ik mijn profiel updaten zodat ik ook mijn expertise ter beschikking kan en zal stellen. Norbert zou je je telefoonnummer willen pm'en dan kun je mij een voorstel doen voor de verzekeringen. Je hebt gezien je reacties van de afgelopen dagen al wel een paar/veel streepjes voor op de tussenpersoon in kwestie.
  15. @ Norbert: - Keuze voor NN: dit was volgens de tussenpersoon gewoon goed. - Eindleeftijd is niet aan gesleuteld is gewoon 65 - Voorwaarde AO is beroepsarbeidsongeschiktheid en percentage AO is 25 in rubriek a en b?? Voor wat betreft de lage premie, wellicht komt dit door de starterskorting die ik de eerste 3 jaar heb? @sfz: - Uitkering wordt geindexeerd met 3% per jaar. Ik zou het netjes vinden als dit ook met de premie zou gebeuren.... 8) Zit je eigenlijk voor jaren aan zo'n verzekering vast of kun je per maand (kostenloos?) opzeggen?
  16. Misschien een beetje voorbarig maar ik heb in hetzelfde schuitje gezeten als jou: ik heb ook in loondienst van niets, iets gemaakt of was er in ieder geval voor een groot deel verantwoordelijk voor. Ik kreeg ook de mogelijkheid om partner te worden, maar het ging er bij niet in dat ik voor wat ik zelf had opgebouwd moest betalen om voor een klein aantal procenten aandeelhouder te worden. Volgens mijn toenmalige werkgever was het de kans van mijn leven, daar was ik het niet mee eens. Het is uitgelopen op een drama en inmiddels ben ik bezig mijn eigen winkeltje op te zetten. Zoals je zelf zegt is de potentie afhankelijk van jouw aanwezigheid, waarom treed je dan niet in onderhandeling voor een groter aandeel of neem de stap om het helemaal zelf te gaan doen? Nogmaals: misschien voorbarig maar wellicht iets om over na te denken?
  17. Dagobert, We lopen een beetje gelijk op voor wat de ontwikkeling van onze winkeltjes betreft. Ik ben bezig geweest met financial lease wat eigenlijk gewoon financieren is en operational lease (zowel nieuw als gebruikt) maar hier wil men een startende ondernemer gewoon niet helpen. Er wordt zonder blikken of blozen 30% van de netto investering als borg gevraagd. Ben nu bezig met shortlease dat ligt in het verlengde van huren en is zeer flexibel en als je goed zoekt hoeft het niet duurder te zijn dan leasen. Even googlen op shortlease vind je een batterij aan aanbieders.
  18. Klopt. Het is voor mij een hele ondoorzichtig gebeuren, die AOV, wat zijn nou echt de valkuilen. Nationale Nederlanden lijkt me geen prijsvechter?
  19. @ karel en kees: Ik volg jullie even niet meer. Ben nog bezig met het afsluiten dus alle hulp is welkom. Weet wel dat de premie lekker doorstijgt: na 10 jaar zit ik al op € 475 p/m!
  20. Geen idee, maar vanwaar die vraag? Loopt door tot 65e. Verzekerd bedrag is gebaseerd op laatste salaris in loondienst.
  21. € 45000. De in verhouding lage premie hangt samen met mijn leeftijd, 23.
  22. Ik ben hier ook bezig om een AOV af te sluiten. Via een tussenpersoon. Ondernemen is risico's nemen maar geen onverantwoorde, ik ben als starter van mening dat je 'm gewoon nodig hebt. Wordt ondergebracht bij Nationale Nederlanden. Enkele punten die ik zo uit mijn hoofd op kan sommen: - Indexering uitkering met 3% per jaar, - Dekking psychische aandoeningen. Kosten bij uitkering na 2 weken: plm 150 p/m. Kosten uitkering na 3 maanden plm 125 p/m. Ik viel hier niet van achterover.
  23. @ ruben: - prive opname is opgenomen na belastingen. @ rene: - Er is vanuit ING geen argumentatie waarom ze het salaris niet meefinancieren, staat alleen in de brief dat ze dat niet doen. Opname is eerder te laag dan te hoog. - Voor wat betreft "het mouw aanpassen" heb ik dit richting de bank aangegeven in de trant van dat hier wellicht een andere oplossing voor te bedenken is. - Voor wat betreft de branchecijfers: ik weet wat voor transactievolumes er bij mijn werkgever gedraaid zijn en heb onderbouwd wat de potentie voor de komende jaren is. Voor wat betreft de cijfers in het algemeen heb ik wel het gevoel dat hier heel erg op wordt afgedaan door de bank. Ik wil vol gas aan de slag en ga zoals eerder gemeld hetzelfde doen als wat ik in loondienst deed. Ik ben betrokken en grotendeels verantwoordelijk geweest bij de opbouw van het concept van nul tot wat het nu is (of was). Omdat mijn voormalige werkgever dacht mijn kluitje in het riet te sturen voor wat betreft een partnerschap ben ik vertrokken. Ik kies voor de moeilijke (maar uiteindelijk beste!) weg want was niet tevreden wat me geboden werd in de partnerschapconstructie maar ik ben tot op heden nog geen partij tegengekomen die mijn opstartkosten (want daar hebben we het over) wil financieren op basis dat ik een dijk van een concept heb er wordt echt teveel gekeken naar cijfers. Trouwens vandaag reactie van ING gekregen of ik mijn stukken (heb ik al eerder per email gedaan dus je zou zeggen dat ze ze nog ergens moeten hebbem) nog een keer op wil sturen want degene die er naar gekeken heeft is 4 weken afwezig in verband met vakantie..... Het lijkt de overheid wel.
  24. Bij mij toekomstige ex-werkgever hebben we een Frama staan. Als je veel brieven tot 20 gram verzend krijg je maar 2 cent korting terwijl dat het printlint (hopeloos ouderwets) 28 euro kost en daar maak je 400 afdrukken mee. Kost dus 7 cent per keer! Neem daarbij de onderhoudskosten, stickervellen en niet te vergeten de aanschaf, dan is het gewoon duurder als postzegels plakken. Hier tegenover staan professionaliteit en gemak. Als je zwaardere stukken gaat versturen loopt de korting op: http://www.ruys.nl/Producten/Frankeren/Pages/Frankerenmetkorting.aspx
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.