Dutch Bizz & Consulting

Senior
  • Aantal berichten

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dutch Bizz & Consulting

  1. Beste espen, het is inderdaad een ketting reactie waar een bank geen boodschap aan heeft jammer genoeg. Nu heb ik vernomen dat er orgainisaties bestaan die je debiteurenbestand geheel overnemen vanaf € 15.000,- Vraag ik me af waarom banken dat niet doen? Daarmee is de last gefinancierd en zou je als ondernemer verder kunnen met je onderneming.
  2. Beste Wouter, Uit onderzoek van Panteia/EIM: van de bedrijven met zakelijke afnemers heeft 60% te maken met te laat betaalde rekeningen. Eén op de vijf MKB-bedrijven met zakelijke klanten (B2B-bedrijven) meldt dat hun klanten betaal problemen te hebben. Gr ;)
  3. Naar mijn mening heb je het allemaal al goed op een rij en is advies niet nodig. Ik volg Hans in zijn voorstel. Suc 6
  4. Eén op de vijf MKB-bedrijven ( 60%) met zakelijke klanten (B2B-bedrijven) meldt problemen die het gevolg zijn van niet of te laat betaalde rekeningen. Vele kleinen ondernemers voelen dit ook in hun privé leven waarvan sommigen zelfs tot verkoop van de de woning over moeten. Hoe kan dit voorkomen worden en waar zou u als ondernemer de grens trekken bij uw vaste klant waar u zo een goede band mee hebt.
  5. Beste, Op basis van de comentaren die ik gelezen heb kan ik alleen concluderen dat je een adviseur nodig hebt om samen met jou je ondernemingsplan te herschrijven en deze dan in te dienen bij de Bank. Uit vele opmerkingen wordt duidelijk gemaakt dat er geen (goed) onderzoek is gedaan. De internet baby branch is sins 2005 een boeming branch en zwakt de afgelopen jaren sins 2008 af door het grote aanbod en grote spelers die heel goekoop kunnen inkopen. Denk aan magazijn verkopen. Om hierin succesvol te zijn heb je niet alleen een goed ondernemingsplan nodig maar dien je ook je marktonderzoek te verrichten. Gr,
  6. Beste Joep, Een verdien model is waar je je inkomen uit haalt. Het mag dus duidelijk zijn dat je een verdienmodel hanteerd voor de B2B markt en niet voor de B2C markt. Immers kun je voor de Consumer markt geen verdien prognose maken toch?
  7. Beste Guidetti, Om deze markt op welke wijze dan ook te betreden heb je de importeur nodig voor goedkeuring. De eerste vraag die de importeur je zal stellen is "hoeveel wil je afnemen"? dan hoop ik dat je die gerust kan stellen met een antwoord van 200 stuks per jaar en dat voor alle importeurs. Kortom voor deze markt heb je geld nodig. Heb je dat? Er zijn velen je voorgeweest die de markt ook hebben hezien. Om je niet te ontmoedigen praat met Adidas te Amsterdam Zuid-Oost in het Atlas gebouw te Bijlmerstation of praat met Nike te Sloterdijk. Ook kun je je voorbereieden op deze gesprekken door een leergesprek te organiseren met bv een willikeurige schoenen fabrikant hier in NL. Dat geeft je als voordeel dat je je in het gesprek goed kan voorbereiden op Nike en Adidas. DOE DIT WANT JE HEBT MAAR 1 KANS. Maak gewoon een afspraak ( orientatie gesprek) leg daar je vraag neer bij de Account Manager en vraag wat ze van je idee vinden en wat je zou moeten doen om het haalbaar te kunnen maken. PS: Ga je je studie afmaken of laat je die vervallen?
  8. Deze vraag heeft een achterliggende gedachte. Vaak is het in de horeca zo dat als je de boel gaat verbouwen je geen kip meer in de zaak krijgt. Dat is vreemd maar een naakte waarheid. Dat heeft met vele factoren te maken. De markt moet aan je wennen wordt vaak gezegd en dat kost tijd. heel veel tijd. Overname personeel is aan wetgeving gebonden dus kijk daar goed naar. Het meest belangrijke wat ik nog niet voorbij heb zien komen op je post is de financiele verhouding van koop, goodwil, omzet en huur t.o.v de omzet. Een kleinen rekensom zegt mij dat de te behalen omzet van 450.000 voor 2012 op een bevolking van 45.000 inwoners NIET haalbaar is. De horeca doet het momenteel niet goed. Laat dat voorop stellen. Doe daar zelf even onderzoek naar en laat je goed inlichten m.b.t. de Goodwill. Goodwill is LUCHT! en voor lucht betaal je niet. Het kan dan wel gevraagt worden maar of je het wil betalen is een tweede. Hoe graag wil de eigenaar vertrekken? Doe ook daar onderzoek naar. Er zijn horeca makelaars die je kunnen helpen. Doe eerst navraag bij de brouwer over de geschiedenis van de zaak. Probeer de ondernemer zover te krijgen dat je op voorhand onder voorwaarden de zaak wil overnemen maar de eerste 3 maanden mee wil draaien om te kijken hoe de zaak loopt. Als hij daarmee akkoord gaat dan is die serieus doet hij dat niet dan is er een adertje onder het gras en dat is de koopsom, GW en de voorgeschotelde omzet prognose. Hopelijk trap je niet in de val zoals velen je zijn voorgeweest in de Horeca. Veel suc6
  9. Onze ervaring is dat dergelijke digitaal verwerkte ondernemingsplannen weinig ruimte laten om je verhaal goed op papier te zetten. Daarombesteden wij enorm veel aandacht aan ondernemingsplannen die wij zelf schrijven en laten registreren. Dit is vakkundiger en ook professioneler naar een Bank en de ondernemer toe. De inhoud van het plan hebben we bekeken en is inderdaad zoals de Bank ook aangeeft heel erg mager. De Bank geeft enkele zaken aan waar het plan op stuk loopt maar er zijn nog meer verborgen zaken die de Bank NU niet aangeeft maar later wel aan de orde zal komen die ook niet goed zijn. Marketing is een onderwerp wat veel tijd en aandacht nodig heeft. Benut ook die tijd daarvoor. Probeer je Marketingplan geheel uit te werken. De geografische dekking van de onderneming, maar ook de omgevingsfactoren zijn erg belangrijk om naar te kijken. In je SWOT analyse zal je formules moeten hanteren die per productgroep duidelijk het verloop laten zien. SWOT gaat niet alleen over je sterke en zwakke kanten. Neen, het behelst ook de sterke en zwakke producten net zo de markt. Ik hoop dat ik je voldoende aanknopingspunten heb kunnen geven en mocht je mer info willen dan kun je ons van zelf bereiken. Vr gr Dutch Bizz & Consulting
  10. Dus dat betekend dat je een leider kan aanstellen die op basis van zijn ervaring en kennis de kar voort trekt maar geen ondernemer is om de nodige omzetten te behalen. (strateeg) begrijp ik dat goed?
  11. Ik bemerk in je eerste zin dat een leider zijn voor een ieder een ander beeld heeft en dat een leider een langetermijnvisie heeft dus naar de toekomst toe werkt. Dat vindt ik namelijk vreemd en kan het me enigszins voor een bestaand bedrijf als b.v Philips voorstellen. Maar ik zie een zelfstandig ondernemer als een leider die juist vanuit zijn visie van achter naar voren werkt om zijn (beeldvorming) te kunnen bewerkstelligen. Vandaar dus ook mijn vraag. Is mijn visie juist. Als ik hier een voorbeeld van mag geven. Zie ik een ondernemer die een idee bedacht heeft en die tenslotte gaat uitwerken tot het idee leeft zoals hij die bedacht heeft. Is dat niet een vorm van vanuit de gedachte werken? dus van achter naar voren? Deze taak zie ik idd niet weggelegd voor een manager.
  12. Hallo HLers, Ik zou graag willen weten hoe gedacht wordt over leiders en managers en de gedachte achter een leider. "ben ik een leider of een manager". Heeft een leider een visie waar die naar toe werkt ? Is dat dan een goede leider? of werkt een leider juist vanuit een toekomst beeld? Kan een manager een leider zijn of is die juist meer gericht op het doorvoeren van de veranderingen van de leider.
  13. Hoi, Los van alle activiteiten die ik bovenstaand gelezen heb missen we de kracht van de media. De media is zo enorm belangrijk om je bedrijf te promoten en vele zelfstandigen denken dan ook dat je daarvoor een kruiwagen voor nodig hebt. Niets is minder waar. Bedrijven die nieuws te vertellen hebben plaatsen persberichten. Alle bedrijven hebben nieuws te vertellen alleen zien een heleboel zelfstandigen dat niet of denken dat ze niets t vertellen hebben. Of je nou voor je restaurant nieuwe stoelen hebt aangeschaft en dat combineert met een leuk feest, het is nieuwswaardig genoeg om bezoekers aan te trekken. Of je een nieuwe website gelanceerd hebt met wat voor dienst dan ook, het is nieuwswaardig om de wereld te laten weten zodat je meer bezoekers krijgt. Bol.com) staat regelmatig in de media en verstuurd per jaar meer dan 50 persberichten. Ze zijn ook met 1 persbericht begonnen. Vodafone verstuurd 250 persberichten alleen in NL alleen om hun naam beter te verankeren bij hun doelgroepen. Alleen voor het behoud van hun naamsbekendheid. Mis niet de kracht van persberichten. Hier enkele website's waar je je persbericht(en) kunt plaatsen. ANP/Persberichten.com : moet je een abonnement voor 5 persberichten alfsluiten kost gemiddeld 250 Mod-edit:Geen zelfpromotie svp Profnews.nl werkt net als ANP Wil je meer weten over persberichten stel dan hier je vraag of kijk op een van de websites.
  14. Het is in alle gevallen altijd goed te laten weten wat je doet als ondernemer. Op die manier bewerk je idd vast de markt en met een eenvoudige page waar je je vast kunt aanmelden bouw je al een bestand op van potentiële gebruikers van je dienst. Ondernemen heeft niets te maken met een verrassingseffect. Ondernemen is durven te ondernemen en weten dat er al klanten voor je product of dienst zijn. Je moet ze alleen nog bereiken. Dat doe je d.m.v communicatie. Ook sluit je daardoor de deur voor eventuele concurrenten mits het een nieuw product of dienst betreft. Het is wel verstandig om niet alles van je bedrijf direct prijs te geven maar wel de nodige aankondigingen middels enkele persberichten vast in de media te plaatsen. Hierdoor wordt je bedrijf serieuzer genomen en leg je de lat voor je zelf als ondernemer hoog om te presteren. Hier enkele tips en aanraders waar je goed je bedrijf onder de aandacht kunt krijgen. [mod-edit: svp geen zelfpromotie in je eigen berichten] Persberichten.nl is een onderdeel van het ANP. Moet je wel een abonnement bij afsluiten. (kost gemiddeld 250 per jaar voor 5 berichten) Profnews.nl publiceert ook bedrijfsnieuws maar weet niet wat het bij hun kost. Veel succes en mocht je nog vragen hebben dan kun je die gewoon hier stellen.
  15. Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend! Wat een eigenaardig advies van een adviseur. Het is juist heel verstandig om met andere franchisenemers te praten. Al is zo'n forum daar nou ook weer niet de beste plek voor. Zoek ze op! De achterliggende gedachte van mijn suggestie is dat niet altijd die informatie betrouwbaar is om mee te werken. Dat licht vaak aan een concurrentiestrijd en "het gunnen" . Door je niet alleen te richten op anderen hun ervaringen of die zwaar mee te laten tellen in je beoordelingen maak je de weg voor je zelf vrij om met en positieve instelling te ondernemen.
  16. Dan kan jij je zaak meteen wel opdoeken als men jouw advies toch niet moet aannemen. Beste René, Het is glashelder dat de een zijn ervaring niet hoeft te werken voor de ander en zal je als ondernemer hoe dan ook aan het eind van het verhaal toch zelf de knoop moeten doorhakken. Dat kan je alleen doen als je genoeg informatie hebt. Dit is geen advies maar een must. Voor advies moet je toch echt een afspraak maken met onze consultants. ;) Marktonderzoek is zeker nodig en is een onderdeel van je informatie die je verzameld. Alleen hiermee kun je verder. Immers stop je er wel geld in en verwacht je ook geld terug te verdienen.
  17. Ik ben van mening dat je zaken gescheiden moet houden. Je profileren als drukker is het belangrijkst maar de verantwoording daarvoor nemen nog belangrijker. Je klanten die in Nederland zitten doen met jouw zaken en niet met de drukker in Servië. Sterker nog, ze kennen dat bedrijf helemaal niet. Ze kennen jouw en jij bent dus aansprakelijk als er iets niet goed gaat. Dus je profileren als drukker heeft ook en verantwoording die je moet dragen. Een BV met het bedrijf in Servië opzetten maakt dat je in de relatie met hen nog dieper gaat. Je zou het in eerste instantie simpel kunnen houden en kijken hoe het de eerste 2 jaar gaat. Door een Gentlemen Agreement af te sluiten met het bedrijf heb je nog niet als dusdanig gebonden met hen. Jij bent opdracht gever en zij opdracht nemer. Als er iets niet goed gaat kun je ze dat duidelijk maken. Dat het bedrijf in Servie een certificering heeft is goed voor jouw en de klant om te weten. De klant wil vaak genoeg weten of jij instaat bent te leveren wat er gevraagd wordt. Kun je dat, dan doe je zaken. Je verkoopt niet het bedrijf in Servie, maar het product waar je voor staat. Drukwerk in dit geval. Dat jij zaken met Servië doet is jouw pluspunt. (voordeel) wat de klant niet interesseert. De klant il zijn drukwerk hebben en meer niet. Verander dus je focus en je zult zien dat je het je zelf een stuk makkelijker maakt dan hoe je nu zo bezig bent.
  18. Slechte gewoonte. Ga niet in op wat anderen hun ervaringen zijn want uiteindelijk moet je zelf de knoop doorhakken. Dat doe je enigszins met je gevoel. Als het goed voelt doe je het naast alle markt informatie die je over de organisatie hebt. Heb jij vertrouwen in een bedrijf dan ga je voor dat bedrijf. Ga je twijfelen dan is er toch iets dat zich afspeelt dat jouw doet twijfelen. Het is business, dus een serieuze tap om goed zaken af te wegen. Afgaan van andere hun ervaringen kan zogen dat jij een goed plan laat schieten. Die ervaringen kunnen een onderliggende gedachte hebben maar ook een emotionele of op het zakelijk vlak liggen. De een wil misschien meer provisie of de andere is het niet eens met de gang van zaken waardoor je een slechte publicatie krijgt. Voor de ander werkt het systeem perfect en slaagt die daarin omdat die geloof heeft in de organisatie. Kortom door je alleen te richten op markt informatie van de organisatie naast de informatie die je hebt ontvangen kun je al een eigen idee vormen of dit wel goed zit ja of neen. Neem de vragen die hieruit voort vloeien mee in een vervolg gesprek en leg die op tafel. Maak daaromtrent goede afspraken en als het dan goed voelt, ben je in business. Zo niet ga nog even na wat je nog meer nodig hebt aan informatie of laat het varen. Maar blijf gefocust op je eigen kunnen en doelen. ;)
  19. Ik ben van mening dat het niet altijd aan de te re-integratie persoon licht maar aan de organisatie die zich met re-integratie bezig houd. Er zijn jammer genoeg organisaties die het re-integratie traject niet nauw nemen en dus voor het geld gaan wat zijn weerslag heeft in de motivering van mensen. Als re-integratie bedrijf steken wij daarom veel tijd en aandacht in mensen zodat onze opdracht gevers tevreden zijn. Waar gaat het om. De taak hebben om mensen aan het werk te helpen of ga je als organisatie nog iets verder dan dat. Het is zeker verstandig om mensen die in een re-integratie traject zitten in je bedrijf op te nemen. Het is niet alleen menswaardig maar ook door de juiste inspanning aan die mensen te bieden een plus voor je organisatie. Hierdoor krijgen juist die mensen het gevoel dat ze toch iets betekenen en ook hun waardigheid terug kunnen vinden en zich dus meer gaan inspannen voor hun werk dus voor je organisatie. De begeleiding is niet alleen en cv of sollicitatie gesprek, maar moet verder gaan op de werkplek(vloer) zodat zowel werkgever als werknemer hier de vruchten van kunnen plukken. Mocht je meer vragen hebben dan verneem ik van je.
  20. Geweldig gesproken hoef hier niets meer aan toe te voegen. Deze boodschap moet duidelijk genoeg zijn denk ik ;) suc6 en benader klanten met respect. Zij zullen uiteindelijk je kosten betalen.
  21. Dit is nou typisch een fout die vele ondernemers maken. HET GAAT NIET ALLEEN OM VERKOPEN OF OM GOEDKOOP.!!! Persoonlijkheid en je rol als adviseur spelen een zeer belangrijke rol bij het nemen van beslissingen. En dat wordt vaak vergeten. Als de klant tevreden is met zijn huidig product dan geloofd hij daarin en zal hij niet makkelijk overstappen naar een soortgelijk product. Al is het goedkoper. Belangen kunnen een rol spelen of zelf de relatie met de huidige leverancier waar hij een heel goed contact mee heeft. Het draait dus niet allemaal om GOEDKOOP. Goedkoop kan hem op den duur een huidige goede relatie doen verliezen of zelf meer koppijn geven omdat hij jouw niet kent en weer van voor af aan moet beginnen met het opbouwen van en nieuwe relatie. Daar heeft hij wellicht geen zin in. Als en klant niet wil kopen, moet je de klant niet dwingen maar gewoon respecteren en zijn keus waarderen. Maar vooral doorgaan naar de volgende klant. ;)
  22. Mijn advies. Niet stil blijven staan maar gewoon verder zoeken naar de volgende. Hij heeft namelijk geen idee wat hij laat lopen is mijn gedachte gang. Als je afgewezen wordt voor een sollicitatie dan mist het bedrijf een potentiële goede kracht toch? Nou zo is het ook met je product. Dus afwijzingen zijn normaal maar geloof blijven houden is je kracht. Go 4 it ;)
  23. Peter B maakte een mooie opmerking waar ik ook heel nieuwsgierig naar ben. De Handel heb je in feite al mar de vraag is, Hoe ga je die op een briljante wijze op de markt brengen naast alle concurrenten en internet webshops?
  24. Ik heb dit topic even goed doorgelezen en kom tot de volgende conclusie. Laat je NIET bevangen door de recessie als ondernemer. Als ondernemer heb je NU de mogelijkheid om goede zaken te doen, business aan te boren en klanten te werven. Loop niet met de gedachten of koppen die allen naar de zelfde richting wijzen. Wees zelfstandig en bepaal je mogelijkheden door te kijken hoe je WEL business kan doen in deze tijd. Bedrijven willen zaken doen ondanks de recessie. Ze willen contacten hebben en willen omzet draaien. De mogelijkheden zijn legio.Bepaal je strategie of verander die. Wees innovatief en ga er voor. Als je als ondernemer tegen je zelfs zeg dat het niet lukt dan lukt het ook niet. Ons bedrijf maakt dat in vele branches dagelijks mee. We hebben dan ook niet te maken met "de recessie" en onze klanten evenmin. Wij motiveren en onderwijzen onze klanten om op andere wijze met de markt om te gaan door new business aan te boren. Een uitzendbureau starten is good business. Heb je gedacht aan het wegzetten van uitkerende voor de gemeente? Maar een tip.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.