Deventer1

Senior
  • Aantal berichten

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Deventer1

  1. Hallo, ik wil voor de eerste keer importen vanuit China, via een tussenpersoon/bedrijf die hierin gespecialiseerd is en die dus een fee vraagt voor het werk. Zij hebben contact met de fabrikant, en we zijn een inkoopprijs overeengekomen die akkoord is. Ze berekenen ongeveer tussen de 8 en 10 procent fee, die daarbij komt, voor het inkoopproces, contact met fabrikant, etc. Er komt nog een extra fee bij als ze ook de facturatie, risico transport en douane en levering op onze locatie erbij doen. Dan natuurlijk nog de verzending, die staat als volgt: Transport - Haven Shenzhen naar Rotterdam: €800 - Afhandelingskosten Rotterdam: €1.500 Subtotaal: €2.300 Het gaat om ongeveer 3 pallets. Mijn vraag is nu, omdat we dit nog niet eerder gedaan hebben, of dit 'normale' prijzen zijn? Of is het raadzaam nog meer offertes aan te vragen aangezien er meerdere van deze partijen zijn die helpen bij import?
  2. En inmiddels staan er weer lange rijen bij elke Action... Belachelijke 'lockdown', kleine zelfstandige winkels kunnen niks beginnen en de grote ketens kunnen alles doen wat ze willen. Wanneer verenigen de kleine ondernemers zich eens om samen actie te ondernemen hiertegen? Sorry hoor maar de meesten laten alles zelf gebeuren en vinden het wel 'prima' ook dat ze dicht moeten blijven. Dan ben je in mijn ogen geen ondernemer. De omzet moet doorgaan, net als bij de grote ketens.
  3. Ik lees nu dat de Hema open mag blijven, en bijvoorbeeld bloemen verkopen buiten de winkel mag ook gewoon. Dit maakt het wel extra zuur voor andere ondernemers en klopt m.i. niet. Waarom mag je wel bloemen verkopen buiten maar geen woonaccessoires of andere artikelen? Afhalen op afspraak is ook nergens iets over te vinden, je mag wel eten afhalen bij een horeca gelegenheid, maar je zou (misschien) geen product mogen ophalen na een online bestelling?
  4. Vandaag heeft CCV shop, een aanbieder van webshop-software, een update doorgevoerd waarna o.a. de facturatie niet meer klopt. Eerst was het zo dat elke order automatisch opeenvolgend hetzelfde factuurnummer kreeg als het ordernummer, en was dus de factuur direct beschikbaar. Nu, na de update, zijn alle oude facturen niet meer beschikbaar, en moet je als een klant een kopie van de factuur wilt ontvangen dus een geheel nieuwe factuur aanmaken, met een nieuw nummer. Dit mag wettelijk gezien toch helemaal niet? Een oude bestelling van vorig jaar die is afgerond en een factuurnummer heeft gekregen, daarvoor mag je toch niet zomaar een nieuwe factuur aanmaken? Dit is namelijk wel wat ze zeggen bij CCV shop.
  5. Dat is het hem juist, daaronder staat een andere vraag, Can I use Freepik's resources on printed products I intend to sell? (tshirts, posters, etc.) Dat mag wel, maar alleen als de afbeelding bewerkt wordt. Nu zie ik op Freepik echter veel bestanden als complete ansichtkaart aangeboden worden, die je dan op internet ook weer terug vind als complete ansichtkaart bij webwinkels, zonder dat de afbeelding dus bewerkt is.
  6. Wij zijn bezig om fysieke producten te maken voor de verkoop, denk aan shirts, posters, kaarten, etc. Nu zijn we hiervoor ook op zoek naar kant en klare afbeeldingen, die op bijvoorbeeld Freepik te vinden zijn. Ik weet dat ze commercieel gebruikt mogen worden met bron/auteur vermelding, dat is geen probleem, maar ik kom er niet echt uit of we ze nu kant en klaar kunnen afdrukken op producten die we verkopen, of dat dit niet toegestaan is. https://support.freepik.com/hc/en-us/articles/208978605-How-can-I-use-Freepik-s-resources-for-commercial-purposes- Hier staat dat de afbeelding gebruikt mag worden, maar niet in zijn geheel. Echter staan er heel veel afbeeldingen op freepik die als complete ansichtkaart aangeboden worden. Kan iemand mij hierover iets meer duidelijk maken? Het laatste wat ik wil is een boete wegens auteursrechtschending.
  7. Bedankt voor jullie reacties. Dan wordt het als wij eruit komen een aankoop zonder huurder, we zullen een schriftelijke opzegging moeten eisen dan om ervoor te zorgen dat de huurder er ook daadwerkelijk uit is zoals de makelaar aangeeft. Ik hoor dat het daarbij regelmatig verkeerd gaat, en een huurder heeft veel rechten.. Een zakelijke hypotheek is volgens de adviseur niet nodig, omdat de woning groter is als de winkel. (maar daarover hoor ik inderdaad verschillende dingen) ???
  8. Ik ben op zoek naar een winkelruimte met woning, nu heb ik het volgende gevonden: Winkelpand met woning ernaast, echter de bovenverdieping van de woning is verhuurd als aparte woning. Het is de bedoeling dat de huurder daarvan eruit gaat als het pand verkocht wordt, maar kan het voor de hypotheek niet beter zijn om de huurder te laten blijven wonen? Ik heb immers maar 1 woongedeelte nodig en de huurder betaalt een flink bedrag per maand. Wat zou voor mij het beste zijn als ik het pand wil kopen? Met huurder of zonder huurder? Ik heb geen ervaring met huur/verhuur en weet dus niet hoe een bank hier naar kijkt. Als de huurder zou blijven zitten dan zou ik een groot deel van de hypotheekmaandlasten daarmee al kunnen voldoen. Verder is het me wel duidelijk dat de winkel zakelijk op de balans komt, er is dus geen aparte bedrijfshypotheek nodig (eenmanszaak) lijkt mij? Alvast bedankt voor eventuele tips/info.
  9. Bedankt voor de antwoorden tot nu toe, iDeal loopt via ING. Ik weet dat de koppeling ook automatisch kan, maar daarbij komt alsnog heel wat werk kijken. Dat is ook niet het probleem, ik weet dat alles goed moet zijn, maar volgens mij doen we het nu dubbel, namelijk de afschriften coderen EN de afschriften invoeren in exact. Is dat noodzakelijk? Of kunnen we in overleg met boekhouder kiezen wat voor ons het makkelijkste is? De batches doorlopen en de facturen erbij zoeken en vermelden op afschriften die daarbij horen is dus niet het probleem, dat werkt voor ons goed, het gaat echt om het achteraf nogmaals alle facturen electronisch koppelen aan de afschriften. Voor elke verkoop maken we een factuur, particulier en zakelijk.
  10. Ik heb een vraag over mijn administratie van mijn webwinkel, die via Exact online bijgehouden wordt. Om een idee te geven van de grootte van de administratie: Elk jaar 8 tot 10 ordners met inkoop en verkoop bonnen. Ik zal proberen uit te leggen hoe alles bijgehouden wordt. -klanten betalen altijd vooraf, we doen niks met achterafbetalingen -klanten betalen altijd per bank/iDeal, geen contante ontvangsten/uitgaven. Alle inkoopfacturen worden ingeboekt in Exact op de juiste grootboekrekeningen (bijvoorbeeld omzet, autokosten, kantoorkosten, etc.), ze worden hier genummerd, deze nummers vermelden we op de facturen en op de bankafschriften bij de datum van afschrijving. De facturen gaan op volgorde achter de juiste afschriften, zodat we altijd snel bij een bepaalde datum de juiste inkoop-bon kunnen vinden. Alle verkoopfacturen worden via Exact gemaakt, als er bestellingen binnenkomen via de webwinkel dan worden de verkoopfacturen gemaakt, die worden dus automatisch genummerd. Klanten betalen met iDeal, wat per batch van bijvoorbeeld 10 betalingen in 1 keer gestort wordt op de rekening. We zoeken dan uit welke verkoopfacturen bij die batch horen en vermelden de verkoopfactuurnummers op het afschrift en tellen de bedragen nogmaals op ter controle. We hebben dan dus mappen met verkoopfacturen achtereenvolgens genummerd, en mappen met bankafschriften met daarachter de inkoopfacturen op volgorde. De btw aangiftes zijn dus altijd met 2 drukken zichtbaar in Exact. Wat we daarna ook nog doen (en dat is eigenlijk mijn vraag, of dat nodig is) is in Exact een bankboek bijhouden door de inkoop en verkoopfacturen te koppelen aan de bij/afschrijvingen (als het ware wordt er dus een kopie gemaakt van het bankafschrift) Maar omdat we dat dus al in de map zelf doen, lijkt mij deze handeling dubbel en niet noodzakelijk. Zeker omdat dit erg veel werk is en elk jaar terugkomt wilde ik eens vragen of dit inderdaad verplicht is/nodig is om te doen? Onze boekhouder heeft dit jaren geleden aangeraden als extra controle, maar volgens mij is dit meer zinvol als er bijvoorbeeld achteraf-betalingen gedaan worden, wat wij niet hebben. Ik hoor graag jullie mening! (we hebben natuurlijk ook nog het webshop-systeem als controle waar alle bestellingen en orders in staan, en waar wij later het factuurnummer bij vermelden)
  11. Bedankt, 45% zou dat mogelijk kunnen zijn, of is dat hoe dan ook teveel? Ik heb nu een berekening ontvangen van het brutoloon maar daar kom ik aan 45% en daarin is de premiekorting arbeidsgehandicapten al meegenomen.
  12. Het zou inderdaad niet om een fulltime aanstelling gaan. Ik zou graag een idee hebben hoe hoog mijn werkgeverslasten inderdaad zouden worden. (geschat, ik snap dat dit van vele factoren afhankelijk is maar misschien kan iemand een gemiddelde geven?) (pensioen is mij al bekend, CAO is elecrotechnische detailhandel)
  13. Ik heb een vraag, hoe het precies zit met de loonheffing die ik moet betalen als ik iemand in dienst zou nemen die nu een uitkering heeft. (en ouder is dan 56 jaar) Ik wil graag weten hoeveel ik aan loonheffingen moet betalen in dat geval. Stel dat het netto loon 1000,00 euro per maand is, hoeveel zou ik dan bruto kwijt zijn als er rekening gehouden wordt met de premiekorting arbeidsgehandicapten en er geen loonheffingskorting van toepassing is (die wordt al bij de uitkering toegepast namelijk) sector electrotechnisch. Wie kan mij een schatting geven?
  14. Blijf het positief inzien hoe moeilijk het ook is. Krijg je ook opdrachten van mensen om bij hen te komen schilderen? Anders, maak hier werk van! Er valt genoeg geld te verdienen met het schilderen van huis en interieur. Maak op gratis manieren reclame, bijvoorbeeld door een facebookpagina waar je acties kunt houden, stel bijvoorbeeld interieurpakketten samen met behang en alles erbij. (wordt hier in de buurt gedaan en schijnt goed te lopen)
  15. Dank voor uw snelle reactie. Het is dan duidelijk. Besteld, orderbevestiging ontvangen, verzendbevestiging, producten en factuur ontvangen, factuur betaald.
  16. Sinds kort hebben we een nieuwe leverancier gevonden, we kunnen hier nu inkopen en zien dat de prijzen lager liggen als alle andere leveranciers (maar ook niet schrikbarend laag dat je denkt dat het een fout is) Nu hebben we dus producten besteld, via de site van de leverancier, en deze ook geleverd gekregen. Facturen zijn ook ontvangen, en betaald door ons. nu wilden we zojuist een nieuwe bestelling doen en worden we net teruggebeld dat er niet geleverd kan worden omdat de prijs te laag zou zijn, er zou een fout zitten in de prijsberekeningen op de site. Mijn vraag is nu: Kan de leverancier nog terugkomen op de eerdere orders en gecorrigeerde factuur sturen? Mag dit? We hebben namelijk wel al voor enkele duizenden euros daar besteld, alles is al gefactureerd en betaald. Wie weet hier meer van?
  17. Voor een losse harde schijf betaal je ook heffing. ;) Fout, voor een losse interne harddisk hoeft geen heffing betaald te worden. Mensen die dus zelf een pc bouwen hoeven ook geen heffing te betalen. Dat is ook weer een punt wat bewijst dat deze heffing totaal niet klopt nu. [Mod edit: quotes hersteld, dubbele post verwijderd]
  18. Dat is weer een verhaal apart, waar ook al een aantal zaken over zijn geweest. Over zakelijke gebruikers moet gewoon heffing worden betaald, die deze gebruikers dan via de Stichting thuiskopie kunnen terugvorderen. (een hoop administratieve rompslomp dus) Het gekke is dat zakelijke gebruikers alleen kunnen terugvorderen als de winkel waar ze het product gekocht hebben, de thuiskopieheffing apart op de factuur hebben vermeld, wat wettelijk weer niet verplicht is. Er moet dus betaald worden, maar onlangs is door de rechter besloten dat er helemaal niet geheven mag worden op zakelijk gebruik: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2013/08/industrie-blij-met-einde-thuiskopieheffing Thuiskopie blijft zeggen dat er wel eerst betaald moet worden en vervolgens een restitutie kan plaatsvinden. Mag dit wel op deze manier?
  19. Wij zijn een computerbedrijf die systemen bouwen en daarover de Thuiskopieheffing moeten afdragen (5,00 euro per systeem) aan de stichting Thuiskopie. De heffing moet betaald worden direct na fabricage van de systemen. We hebben dit vorig jaar netjes gedaan, echter zijn in November gestopt met betalen omdat er teveel onduidelijkheid was. (o.a. over het feit dat de stichting helemaal niet mag heffen over zakelijke gebruikers) Er volgden nog een paar updates: Zo hoeft Acer maar de helft te betalen en is Vodafone ook gestopt met betalen sinds 23 januari j.l. Onze leveranciers betaalden ook niet meer, en adviseerden ons ook om dat niet meer te doen totdat er een uitspraak is geweest. (wel betalen onze klanten de heffing, de bedragen houden we op een aparte rekening gescheiden totdat er een uitspraak is geweest) Uiteraard zijn er ook bedrijven die wel netjes betalen. Stichting Thuiskopie wil nu bij ons (en bij onze concurrenten, ze beginnen bij de kleine bedrijven omdat ze daarvan geen rechtszaak hoeven verwachten) alle inkoop en verkoopfacturen (over november en december, de periode die nog niet is betaald) gaan controleren om de heffing vast te stellen die wij nog moeten betalen, wettelijk gezien mogen zijn dit allemaal inzien lijkt mij. Het gaat om enkele honderden systemen x 5,00 waardoor het bedrag aardig oploopt, als wij nu netjes betalen en de stichting is over korte tijd failliet of de heffing blijkt toch te hoog vastgesteld, dan zouden we dit geld nooit meer terug zien. (dit is de reden dat we het geld wel apart houden maar nog niet aan de stichting betalen.) mijn vraag is nu , wat we het beste kunnen doen tijdens de controle. Alsnog betalen, of wachten. Een van onze leveranciers heeft de stichting vorig jaar een brief gestuurd met daarin o.a. het feit dat de stichting niet volgens de wet handelt, en dat ze daarom de heffing niet betalen tot er een uitspraak is geweest. Zijn er mensen die juridisch kunnen helpen?
  20. Dat geven ze ook zelf toe, het geld wat ze aan ons, de fabrikanten, verdiend hebben dat houden ze apart voor rechtszaken. De echte rechthebbenden hebben dus waarschijnlijk nog geen cent gezien. Ook weer een reden om kritisch te bekijken of we wel aan hun verzoek tot betalen moeten voldoen.
  21. Zoals jullie miscchien weten is vanaf 1 januari 2013 de thuiskopieheffing uitgebreid, en moet nu ook voor pc's, laptops, smartphones, etc. betaald worden. Nu heb ik een bedrijf waar pc's worden gebouwd. Er moet dus 5,00 euro per pc aan stichting de thuiskopie betaald worden. Het is sowieso een vrij onduidelijke regeling en onlangs zijn de voorwaarden nog weer ens gewijzigd. Een interne harddisk valt niet onder de regeling. Nu geven wij netjes alle pc's op (bij een paar honderd systemen per maand is dit een aanzienlijk bedrag waar de consument weer voor moet opdraaien) en zien wij vandaag ineens dit bericht: http://webwereld.nl/nieuws/113461/rechtbank--thuiskopieheffing-in-strijd-met-de-wet.html Nu blijkt dus dat er helemaal niet geheven mag worden over produkten geleverd aan bedrijven! Hoe kan zo's stichting waarbij zo gigantisch veel nog niet duidelijk is en tientallen aanklachten lopen (zie ook hier) ons blijven eisen dat we gewoon moeten betalen? Veel pc-bouwers weten nog niet eens het bestaan van thuiskopie omdat er bijzonder weinig media-aandacht aan is gegeven. Wij wel betalen en tientallen andere winkels niet? Nog iets, een leverancier van ons kwam met de tip om bij alle pc's de klant zelf de harddisk in de pc te laten plaatsen door middel van een kliksysteem. De heffing is namelijk niet van toepassing op interne schijven, waarmee wij dus honderden euro's per week kunnen besparen die anders naar thuiskopie gaan! Zo kan de heffing toch heel eenvoudig ontweken worden, niet netjes, maar mag dit inderdaad? (uiteraard wordt op de factuur gezet dat de klant zelf een schijf plaatst) Thuiskopie is zo toch gedoemd te mislukken en binnen de kortste keren failliet? Makkelijk geld vangen zo. Ik hoor graag hoe jullie hier over denken, bekijk het eens door de ogen van een bedrijf die 500 pc's bouwt elke maand en levert aan 50% particulieren en 50% kleine bedrijven. Hoe zouden jullie handelen?
  22. Waarom zou je dat willen ??? Minder winst is minder pindakaas op je boterham. Ja ook minder belastingheffing, maar dat is nog steeds maximaal 52 cent op elke euro winst. Je logica om de VOF aan te gaan ontgaat me dan ook volledig, want blijkbaar ben je blij dat je die resterende 48 cent nettowinst die van jou is ook kwijt bent.... Je moet niet minder winst gaan maken door geld aan anderen uit te geven. Je moet juist op zoek naar mogeijkheden die je winst drukken zonder dat je geld uit- of weggeeft. Daarbij: wat is de positie van je vader? Heeft hij ander inkomen? groet Joost Ik bedoel inderdaad niet minder winst, de winst moet maximaal blijven maar moet goed ingedeeld worden, zodat ik niet direct in de 52 % groep val. (zoals Michel S het omschrijft bedoel ik het, bedankt voor deze reactie) Daarom ga ik volgende week naar een fiscaal adviseur, heb er al uitgebreid contact mee gehad en we gaan alles laten doorrekenen, ook zijn inkomen, belastingheffing, etc.
  23. Alle zakelijke kosten zijn aftrekbaar. BTW staat in principe gewoon op de kassabon. Mocht dat er onverhoopt niet opstaan, dan kun je dat zelf uitrekenen. Als je de bon maar bewaart en opneemt in je boekhouding. Alleen mag je geen kassabon aftrekken als deze niet op bedrijfsnaam staat, ook al staat de btw erop. (dacht ik, of heb ik het fout?)
  24. Je kan misschien nog proberen onder te verhuren als dit mag, je kunt dan het pand voor een scherpe prijs te huur aanbieden en zelf een klein deel huur blijven betalen, meer kans op een nieuwe huurder en jij hebt geen torenhoge kosten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.