Jump to content

2009schaats

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo Astrid In welke risicogroep zit je ! Volgens mij ben je wel gebonden als je mensen op de pay rol hebt staan naar 26 weken riscogroep 52 En dat hangt ook weer af van je riscogroep En als er iemand denkt dat dit anders kan wil ik dit graag ook weten
 2. Is ook al weg nou aan huurkosten reclame kosten enz. Wil jij weten of het gras bij ondernemers écht groener is?
 3. Hihihi wat leuk nou nee geen schaatsen Het is een Winkel wat nu nog draait + de voorraad ( met verlies) De eerste maanden draaide het wel ik heb me overnomen om teveel aktiviteiten op mijn hals te haallen.
 4. Ik zit in overweging om 1 van mijn B.V S te verkopen of de voorraad te verkopen. ( ivm geld nood) die onder de beheer bv hangt als 1 van de werkmaatschapijen. Aangezien dat ik in een andere eigen B.V een hoop schuld heb die ook onder de beheer valt ( hoop ik dat ik het red met dit op te lossen de schuld een gedeeltelijk in iedergeval wel) Met het geld van de verkoop van de B.V of de voorraad wil ik een gedeelte van de andere B.V de schulden naar beneden brengen of een voorstel te gaan doen tot saneren. Want als ik de bv verkoop zal dat mischien onder paulineus handelen vallen.! als de andere daadwerkelijk wel failliet gaat. Ik heb deze bv pas opgericht in september 2008 Ik hier ondertussen een kleine 50.000 euro ingepomp aan voorraad Ik val niet onder de fiscale eenheid want anders zat ik met de 3 jaar termijn is mij verteld. Wat is verstandiger de voorraad verkopen of met B.V. Wat zou deze waard wezen!
 5. de stichting is enig aandeelhouder van de BV in de stichting is mijn collega ondernemer voorzitter secretaris,en penning meester bevoegdheid Alleen/zelfstandig bevoegt In de stichting voor activiteit staat het beheren en verwerven en beschikken over aandelen
 6. Had de Vraag ook verkeerdt gesteld Een colega ondernemer heeft zojuist een B.V Overgenomen met een Stichting daar boven. Nu verteld hij mij dat hij geen verpicht Salaris hoeft van 44.000 euro uit zijn eigen B.V.
 7. dus ik kan uit de bv gewoon een salaris krijgen bijvoorbeeld het minium
 8. Ben je verplicht een dga salaris te hebben bij een stichting of kan je dan ook bijvoorbeeld 30.000 p.j bruto krijgen.
 9. Voor dat een bank ( die iets opeist moet er wel eerst volgens mij wel een aanleiding zijn geen ontvangen betaling op de rek) En voor een bank doet niet zomaar iets ( vrij plotseling) volgens mij en voor dat het naar incasso buro gaat zal je denk ik al maanden van te voren van de bank brieven hebben gekregen Heb je ook prive mee getekend dan!
 10. Nee alles heeft de dienst geregeld.(heb alleen het activeringsformulier Nieuwe start zonder risico opgestuurdt wat ik van de dienst gekregen heb. alleen wat mij nu ook opvalt in november heb ik deze niet gehad. allleen een brief van oktober 08 van de dienst de verlengde wep Staat ook iets vreemds in op 01-11-2007 is de werknemer bij u in dienst getreden.( dit klopt wel) Het betreft hier een dienstverband van 9 maanden op basis van 32 uur per week .( nu komen ze ineens met 9 maanden contrakt is toch duidelijk twee jaar. Op basis van bovenstaande gegevens komt u in aanmerking voor een verlengde subsidie van €...... tot 1 mei 2009.
 11. Idd geen arbeidsgehandicapte maar had altijd een beetje aanvulling van deze dienst. De contrakttermijn om in aanmerking te komen voor de subsidie moest ik maar tekenen voor twee jaar. De werknemer is al eens eerder ziek geweest.( cba) vond het wel vreemd werd mij verteld gelijk voor twee jaar. verders deze ze er niet moeilijk over. ivm uitkering. Hoe lang moet ik dit regelen dan. ! Er staat duidelijk Hierbij kennen wij u, ( naam van ons bedrijf) subsidie toe in het kader van een uitstroomplaats. Dhr ( Naam werknemer) gaat per 1 nov 07 op basis van deze regeling bij u in dienst treden het beteft hier een dienstverband voor 2 jaar op basis van 32 uur per week Op basis van bovenstaande komt u in aanmerking voor een subsidie van €...... voor de periode van 01-11-07 tot 01-08-08. Na deze periode is een verlengde subsidie afgesproken voor een periode van 9 maanden. Daarnaast kunt u als werkgever ( daar komt het) 3 maal 6 maanden gebruik maken van een no-risk verzekering zoals afgesproken.
 12. Dus ik hoef de leass auto niet in te stellen bij auto s in het loonpakket.
 13. Hallo dividenduitkering tegen 25%. ( laat dit aan de accountant over) hier ga je misschien fouten in maken.! Uit je holding haal je het salaris uit. In je werk B.V waar je de marktactiviteiten plaats vinden. laat je de winsten van je werk bv naar je holding overmaken. Ik zou dit ook weer door de accountant laten bereken. ( je kan wel bijvoorbeeld een voorschot van 10.000 euro naar je holding over maken ( en vanuit je holding maak je bijvoorbeeld na je privé 5000 euro over) Hou dit schema aan! heb je alles mooi overzichtelijk Als je toch zoveel winst maakt haal er een fiscalist bij wat al eerder geschreven is door Joost Het heeft mij ook een kleine 6 tot 8 duizend euro gekost maar dat levert wel een goed en strak plan op. En je leert er ook nog een hoop van ik iniedergeval wel. Je praat over een lege bv hangt die niet samen dan met je andere.
 14. De no risk polis heeft de dienst via centraal beheer afgesloten. Die zeggen dit kan maar twee keer achterelkaar. De dienst sociale zaken en werkgelegenheid heeft mij verzekerd zwart op wit 3 keer Heb een arbeidsovereenkomst afgesloten met deze man van 32 uur per week en een contrakt van 2 jaar
 15. Ofwel je moet aan je verplichtingen voldoen en zelf actie ondernemen. ertussenuit stappen lijkt me geen optie Er tussen uit stappen doe ik ook niet zomaar. ( wil dit netjes gaan afhandelen maar ik weet niet hoe) Alleen ik vind wel dat de dienst te moet vergoeden. Want ik denk niet meer dat deze werknemer terug keert naar mij. ( omdat er meer aan de hand blijkt te zijn met deze werknemer hij leidt ook aan een erntige ziekte dat weet hij sinds oktober 2008) Aangezien dat ons bedrijf wel iets in zwaar weer verkeerd. Wil ik dit nog niet aan mijn eigen fiscalist voor leggen want die rekent gelijk ook al weer een mooi uurtarief. Ik wil dit netjes af gaan handelen in de komende weken. voor dat de nieuwe loonbetalingen er weer aan komen. Denk niet dat deze werknemer terug komt dus dan zou ik er wel aan vast zitten. ( hoe lang weet ik ook niet)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept