2009schaats

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door 2009schaats

  1. Hallo Astrid In welke risicogroep zit je ! Volgens mij ben je wel gebonden als je mensen op de pay rol hebt staan naar 26 weken riscogroep 52 En dat hangt ook weer af van je riscogroep En als er iemand denkt dat dit anders kan wil ik dit graag ook weten
  2. Is ook al weg nou aan huurkosten reclame kosten enz. Wil jij weten of het gras bij ondernemers écht groener is?
  3. Hihihi wat leuk nou nee geen schaatsen Het is een Winkel wat nu nog draait + de voorraad ( met verlies) De eerste maanden draaide het wel ik heb me overnomen om teveel aktiviteiten op mijn hals te haallen.
  4. Ik zit in overweging om 1 van mijn B.V S te verkopen of de voorraad te verkopen. ( ivm geld nood) die onder de beheer bv hangt als 1 van de werkmaatschapijen. Aangezien dat ik in een andere eigen B.V een hoop schuld heb die ook onder de beheer valt ( hoop ik dat ik het red met dit op te lossen de schuld een gedeeltelijk in iedergeval wel) Met het geld van de verkoop van de B.V of de voorraad wil ik een gedeelte van de andere B.V de schulden naar beneden brengen of een voorstel te gaan doen tot saneren. Want als ik de bv verkoop zal dat mischien onder paulineus handelen vallen.! als de andere daadwerkelijk wel failliet gaat. Ik heb deze bv pas opgericht in september 2008 Ik hier ondertussen een kleine 50.000 euro ingepomp aan voorraad Ik val niet onder de fiscale eenheid want anders zat ik met de 3 jaar termijn is mij verteld. Wat is verstandiger de voorraad verkopen of met B.V. Wat zou deze waard wezen!
  5. de stichting is enig aandeelhouder van de BV in de stichting is mijn collega ondernemer voorzitter secretaris,en penning meester bevoegdheid Alleen/zelfstandig bevoegt In de stichting voor activiteit staat het beheren en verwerven en beschikken over aandelen
  6. Had de Vraag ook verkeerdt gesteld Een colega ondernemer heeft zojuist een B.V Overgenomen met een Stichting daar boven. Nu verteld hij mij dat hij geen verpicht Salaris hoeft van 44.000 euro uit zijn eigen B.V.
  7. dus ik kan uit de bv gewoon een salaris krijgen bijvoorbeeld het minium
  8. Ben je verplicht een dga salaris te hebben bij een stichting of kan je dan ook bijvoorbeeld 30.000 p.j bruto krijgen.
  9. Voor dat een bank ( die iets opeist moet er wel eerst volgens mij wel een aanleiding zijn geen ontvangen betaling op de rek) En voor een bank doet niet zomaar iets ( vrij plotseling) volgens mij en voor dat het naar incasso buro gaat zal je denk ik al maanden van te voren van de bank brieven hebben gekregen Heb je ook prive mee getekend dan!
  10. Nee alles heeft de dienst geregeld.(heb alleen het activeringsformulier Nieuwe start zonder risico opgestuurdt wat ik van de dienst gekregen heb. alleen wat mij nu ook opvalt in november heb ik deze niet gehad. allleen een brief van oktober 08 van de dienst de verlengde wep Staat ook iets vreemds in op 01-11-2007 is de werknemer bij u in dienst getreden.( dit klopt wel) Het betreft hier een dienstverband van 9 maanden op basis van 32 uur per week .( nu komen ze ineens met 9 maanden contrakt is toch duidelijk twee jaar. Op basis van bovenstaande gegevens komt u in aanmerking voor een verlengde subsidie van €...... tot 1 mei 2009.
  11. Idd geen arbeidsgehandicapte maar had altijd een beetje aanvulling van deze dienst. De contrakttermijn om in aanmerking te komen voor de subsidie moest ik maar tekenen voor twee jaar. De werknemer is al eens eerder ziek geweest.( cba) vond het wel vreemd werd mij verteld gelijk voor twee jaar. verders deze ze er niet moeilijk over. ivm uitkering. Hoe lang moet ik dit regelen dan. ! Er staat duidelijk Hierbij kennen wij u, ( naam van ons bedrijf) subsidie toe in het kader van een uitstroomplaats. Dhr ( Naam werknemer) gaat per 1 nov 07 op basis van deze regeling bij u in dienst treden het beteft hier een dienstverband voor 2 jaar op basis van 32 uur per week Op basis van bovenstaande komt u in aanmerking voor een subsidie van €...... voor de periode van 01-11-07 tot 01-08-08. Na deze periode is een verlengde subsidie afgesproken voor een periode van 9 maanden. Daarnaast kunt u als werkgever ( daar komt het) 3 maal 6 maanden gebruik maken van een no-risk verzekering zoals afgesproken.
  12. Dus ik hoef de leass auto niet in te stellen bij auto s in het loonpakket.
  13. Hallo dividenduitkering tegen 25%. ( laat dit aan de accountant over) hier ga je misschien fouten in maken.! Uit je holding haal je het salaris uit. In je werk B.V waar je de marktactiviteiten plaats vinden. laat je de winsten van je werk bv naar je holding overmaken. Ik zou dit ook weer door de accountant laten bereken. ( je kan wel bijvoorbeeld een voorschot van 10.000 euro naar je holding over maken ( en vanuit je holding maak je bijvoorbeeld na je privé 5000 euro over) Hou dit schema aan! heb je alles mooi overzichtelijk Als je toch zoveel winst maakt haal er een fiscalist bij wat al eerder geschreven is door Joost Het heeft mij ook een kleine 6 tot 8 duizend euro gekost maar dat levert wel een goed en strak plan op. En je leert er ook nog een hoop van ik iniedergeval wel. Je praat over een lege bv hangt die niet samen dan met je andere.
  14. De no risk polis heeft de dienst via centraal beheer afgesloten. Die zeggen dit kan maar twee keer achterelkaar. De dienst sociale zaken en werkgelegenheid heeft mij verzekerd zwart op wit 3 keer Heb een arbeidsovereenkomst afgesloten met deze man van 32 uur per week en een contrakt van 2 jaar
  15. Ofwel je moet aan je verplichtingen voldoen en zelf actie ondernemen. ertussenuit stappen lijkt me geen optie Er tussen uit stappen doe ik ook niet zomaar. ( wil dit netjes gaan afhandelen maar ik weet niet hoe) Alleen ik vind wel dat de dienst te moet vergoeden. Want ik denk niet meer dat deze werknemer terug keert naar mij. ( omdat er meer aan de hand blijkt te zijn met deze werknemer hij leidt ook aan een erntige ziekte dat weet hij sinds oktober 2008) Aangezien dat ons bedrijf wel iets in zwaar weer verkeerd. Wil ik dit nog niet aan mijn eigen fiscalist voor leggen want die rekent gelijk ook al weer een mooi uurtarief. Ik wil dit netjes af gaan handelen in de komende weken. voor dat de nieuwe loonbetalingen er weer aan komen. Denk niet dat deze werknemer terug komt dus dan zou ik er wel aan vast zitten. ( hoe lang weet ik ook niet)
  16. Je mag net zoveel handelsnamen gebruiken die je wilt maar je bent verplicht om je statutaire naam er altijd bij te zetten is het maar in kleine letters. Voor de omzetbelasting weet ik het niet.( heb me wel iets van mijn accountant gehoord) dat het voor de omzetbelasting wel eens moeilijk over kunnen( de fiscus) doen ivm de voorbelasting. Stel voor je hebt de statutaire naam Papier B.V. ( Statutaire naam) en je besteld namens envelop ( zonder toevoeging van B.V.) Bij de Fiscus sta je geregistreerd als Papier B.V. ( Zo dat ik het vernomen heb heb je dan geen recht op de voorbelasting omdat je dan op envelop besteld heb Groeten ut Fryslan.
  17. Volgens mij begrijp je me niet Storm Maar de verzekeringsplicht heeft de de dienst duidelijk op papier staan dat die afgesloten is tot 01-05-2009. De dienst zou Voor een verzekering zorgen. Dit heb ik schriftelijk op papier staan Dus de overheid brengt je als werkgever alleen maar verder naar beneden. Ik vind dat deze dienst de loonbetalingen maar verder zelf moet gaan doen.Vanaf jan.09
  18. 1 van mijn personeelsleden is sinds 01-12-2008 ziek althans zwaar overspannen. Deze man heb ik via de dienst sociale zaken sinds 1 november 2007 Het arbeidscontract wat ik moest geven van de dienst sociale zaken en werkgelegenheid was 2 jaar anders zou ik geen recht hebben op subsidie. Met de dienst sociale zaken heb ik een afspraak dat voor deze werknemer sowieso een No riskpolis is afgesloten tot 1 mei 2009. ( heb ik zwart op wit staan) Nu blijkt dat de No riskpolis door de verzekering maar 1keer extra verlengt kan worden dus tot 1 november 2008 was die verzekerd. Heb de dienst hier op aangesproken de contact persoon maar tot op heden heb ik hier niets van vernomen. 05-01-2009 gelijk gebeld. Periode 13 heb ik wel gewoon door betaald aan deze werknemer. Ben nu genoodzaakt geen loonbetalingen meer te verrichten ( jammer voor de werknemer ) Maar financieel kan ik het nu ook niet even. Wat moet ik doen!
  19. Kan je voor de leasauto in de loonheffingen ook het gebruik van einheffing gebruiken.! Voor wisselend personeel
  20. Oh ik zie vaak dat boven een beheer bv een STAK zit wat voor doel heeft dit dan en wat voor nut heeft dit
  21. Als ik een stichting boven de beheer bv schuif. en met meerdere mensen in de stichting ga. en 1 van de personen die in de stichting gaat in de toekomst persoonlijk falliet wat voor gevolgen heeft dat ! voor deze stichting en de bvs die eronder hangen. En hoe zit het met het dga loon dan! van 44.000 euro
  22. Hij schrijft heel braaf dat 'ie dat eigenlijk niet wil, maar stel dat hij nu de gouden tip krijgt.......dan doet 'ie het wel degelijk. Zou ik het doen! Gaat het volgens de wet en paulines handelen hou ik niet van. Ik vroeg alleen om advies en tips dit is niet verboden dacht ik om een beetje advies vooraf in te winnen. Als ik mijn eigen fiscalist vraag draait de tijd al vanaf de eerste seconde. Ik kan het nu nog in stand houden de B.V de komende 3 jaar ook nog wel! en ik zou niemand zomaar benadelen+ laat mij maar nieuw wezen in dit forum. maar ik volg het wel al jaren dit forum.+ ik draai al eens 10 jaar met mijn bedrijven.
  23. Ben er zelf heellmaal niet voor het is alleen advies wat ik hier wil binnen haallen het is niet daadwerkelijk dat ik het doe ik hou hier heelllemaal niet van 2 van mijn opdrachtgevers zijn falliet verklaard waar ik nog 80.000 euro van moet beuren. en dit waren ook twee van mijn beste klanten.
  24. oplossing is het zeker of moet ik het maar afwachten bij de curator. en dan pas maar de aktiviteiten terug te kopen. Overal is een oplossing voor denk ik ! er staan ook bedrijven op marktplaats die bvs opkopen met notariale vrijwaring wat zou er daarna gebeuren.! De aktiviteiten verkopen ze dan ook weer denk ik en vervolgens verkopen ze het weer aan door naar een ander en dan laten ze de 3e of 4e persoon de bv toch uiteindelijk ploffen.! Maar met deze werk methode ben ik het niet mee eens dan kunnen ze denk ik nog steeds bij mij komen! over drie of 4 jaar
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.