Jump to content

Dellamar

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zibb, Emerce, Market
 1. Ik wil hier nog even graag aan toevoegen dat het ook erg interessant kan zijn om een email marketing pakket te gebruiken. Dit kan van duur tot aan gratis (openeem is zo'n pakket). Het voordeel hiervan is dat je ook de data die uit de nieuwsbrief komt goed kunt gebruiken. Je komt te weten wat je relaties echt interessant vinden etc. Gr
 2. Dan moet hij eerst nog even met mij contact opnemen ;D (quasi grapje ;))
 3. Hier ben ik het mee eens, maar goed: die begeleiding kost ook geld en wellicht nog wel meer dan de uurprijs van een webbouwer. Het begin van dit topic gemist hebbende, dit is toch ook logisch? Je kunt een stratenmaker ook niet meteen je muur laten metselen toch?
 4. Sorry, Zonder direct bot overtekomen (ben gewoon graag direct). Dit is het school voorbeeld van een "website om de website". Er is slecht tot niet nagedacht over aankooptrajecten en conversiepaden. Sterker nog, in een korte scan van nog geen minuut ben ik al een drietal dodelijke "conversie lekken" tegengekomen. Dan nu even constructief; Probeer meer een dialoog met je bezoekers aan te gaan, neem ze mee in een wereld van stijl en klasse (inclusief de vloeren die jij verkoopt) laat ze aangeven waar ze naar op zoek zijn en speel hier op in.
 5. Enigzins offtopic, maar denk je niet dat de oplossing hier gewoon differentiatie is? Al is de prijs van soortgelijk producten nog zo laag, als je toegevoegde waarde goed weet over te brengen moet dit mijn inziens niet uitmaken toch?
 6. Hier wil ik even aan toevoegen dat je een webwinkel in feite niet anders moet zien dan een fysieke winkel. Sommige (de meeste) consumenten hechten ook erg veel waarde aan advies over een product. En vergeet ook het "kasswandje" niet. Uit onderzoek is gebleken dat 65% van de klanten bij het afronden van een bestelling (zie dit als: in de rij voor de kassa staan) nog een extra aangeboden product meenemen. Dit gaat natuurlijk enkel op als het product dat voor het afrekenen nog aan hen wordt aangeboden complementair is aan datgene wat zij al kopen.
 7. Dit is zeker mogelijk. Gebruik in de advertentietekst {keyword} en de gebruikte zoekterm zal in de advertentie verschijnen. Als je in Google op "keyword insertion" zoekt kun je er meer over vinden. Succes!
 8. Bijna ;) Web 2.0 is voor mij namelijk een zelfde paradox. Ik zal proberen uitteleggen; Je hebt binnen online marketing volgens mijn theorie een aantal niveaus namelijk: - Response (puur gericht op directe sales) - Lead generatie (gericht op een langere termijn relatie met een klant of prospect) - Branding (slechts één doel, namelijk naamsbekendheid opbouwen) Er bestaan ook grofweg drie afreken modellen op internet; - CPA (cost per action) - CPC (cost per click) - CPM (cost per mile) Als je product of dienst begint te verkopen moet je ervoor zorgen dat je online bestedingen voornamelijk bestaan uit CPA, immers op deze manier kun je in je kostprijs uitgaan van vaste kosten (de CPA vergoeding) Je kunt hiebij denken aan bijvoorbeeld één van de affiliate netwerken zoals M4N, Tradetracker of Daisycon. Zodra je weet wat de zgn ECPC (effectieve cpc) is via deze netwerken (de totale kosten die je kwijt bent gedeeld door het aantal clicks wat de netwerken aan jou hebben aangeleverd) kun je een niveau bijschakelen namelijk CPC. Dit kan eventueel adwords zijn wat je hiervoor inschakeld maar dit hoeft niet. Er zijn partijen zoals Clickdistrict waar je op basis van CPC op Nederlands grootste websites kunt adverteren met een banner (denk aan Telegraaf.nl, Nu.nl, Marktplaats.nl) Zaak is om de CPC op deze netwerken nooit hoger te laten zijn dan de ECPC uit de affiliate netwerken. Pas op het moment dat je een grote branding campagne gaat voeren is het interresant om te gaan adverteren op basis van CPM. Hierbij is het niet duidelijk in geld uit te drukken wat een impressie of signaal van bestaan die je afgeeft aan een consument of prospect moet kosten. Nu ik mijn verhaal teruglees kan ik mezelf voorstellen dat het kan overkomen als abracadabra maar ik probeer ermee aantegeven dat ook de uitvoering van online marketing net zoals offline marketing moet uitgaan van het doel en niet het middel. Vragen? Dan hoor ik het graag ;)
 9. Geheel afhankelijk van de markt, het publiek en de eigenschappen van het product. Zelf zweer ik bij dagelijks bijschaven en optimaliseren op basis van eerder behaalde resultaten. Als ik dit proces volledig zou automatiseren sluipen er onherroepelijk kleine foutjes qua timing, kosten etc. in.
 10. Hi all, Mijn eerste bericht als forumlid. Waarschijnlijk niet echt gebruikelijk hier om direct een discussie te stappen of deze aan te wakkeren, maar kon het even niet laten. ;) Ik verbaas me elke dag weer hoeveel ondernemers Google adwords toch als "de heilige graal" op het gebied van online advertising zien. Dit is namelijk volkomen onterecht! Eens, de resultaten zijn meetbaar en daardoor goed stuurbaar maar ieder marketing instrument heeft een eigen functie. Enkel Google adwords gebruiken als reclame middel is m.i. met andere woorden hetzelfde als wanhopig met een schroevendraaier een gat in een muur proberen te maken. Het werkt wel, maar je kunt beter een boor gebruiken. Google adwords bestaat aan de andere kant (helaas) bij de gratie van deze ondernemers en speelt hier slim op in. Is het iemand bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat hoe meer er aan Google wordt uitgegeven, hoe hoger de advertentie door Google zal worden vertoond?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept