Jump to content

karinvb

Super Senior
 • Content Count

  226
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

21

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl

Company info

 • Branch
  31

Vision

 • I'm looking for people who
  meedenken. En naast zakelijke ook sociale wezens zijn.
 • My opinion about entrepeneurship
  ondernemerschap is heftig en stressvol maar geeft zo ontzettend veel voldoening. Je eigen koers bepalen en je eigen verstand als enige raadgever. Het ondernemerschap is een hele uitdaging.
 • My opinion about innovation
  innovatie moet er zijn om verder te komen en nieuwe wegen in te kunnen slaan.
 1. Een update: We hebben gesproken met een deskundig adviseur op dit gebied en ik heb na veel wikken en wegen besloten een samenwerking/maatschap op basis van kostenverdeling voorlopig uit te stellen. Het was zeker mogelijk geweest met een verdeelsleutel van werkelijk gemaakte kosten, een huursom en uurloon voor specifieke administratieve zaken, maar leg maar eens uit dat je een bepaald aantal uren bezig geweest bent met bepaalde werkzaamheden (die ik dan aan haar zou declareren) aan iemand die zelf geen ondernemerservaring heeft. Ik verwacht dat daar vroeg of laat dicussies over komen. Daarnaast wil ik voorlopig toch graag mijn eigen beslissingen nemen en ideeen uitwerken, iets wat anders meestal overleg vereist. Vandaar dat het me zinvoller lijkt over enkele jaren deze stap pas te overwegen als we iig op gelijke voet staan qua ondernemerservaring. Uiteindelijk is de beslissing dus niet gevallen op juridische gronden maar op gevoel...en ondanks dat mijn praktijk voorlopig 'klein' blijfft voel ik me er erg prettig bij.
 2. Hartelijk dank voor jullie reacties! Dennis: ik zal inderdaad vragen of in het ontract de toevoeging kan komen te staan dat de huurverhoging maximaal het door het CBS bepaalde indexcijfer voor de verhuur van onroerende zaken mag zijn. Dit lijkt me reeel, redelijk en billijk... Ajos: scherp opgemerkt ;)! R. Tummers: Daarnaast gaat de huurovereenkomst in per 1 juni voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand. Mocht het ons niet bevallen dan kunnen we er altijd vanaf, helaas kan de verhuurder op zijn beurt ook vrij gemakkelijk opzeggen, maar ik denk dat dit niet anders kan. Jasper:verder is het een simpel huurcontract zonder vreemde clausules gelukkig.
 3. Ik huur binnenkort een garagebox voor opslag. In het contract staat het volgende m.b.t. huurverhoging: ".....De huurprijs wordt per 1 juli 2016 verhoogd met 5 euro per maand. Daarna zal de huurprijs jaarlijks, per 1 juli worden verhoogd met een door de verhuurder vast te stellen percentage met inachtneming van redelijkheid en bilijkheid.' Ik maak me geen zorgen om het bedrag van 5 euro, maar vind de vervolgzin wat vaag en niet concreet. Is dit een redelijke eis van de verhuurder?
 4. Bedankt Dennis, Duidelijk verhaal, we wilden juist enige vorm van samenwerking aangaan zodat zij alleen in deze praktijk kan werken en niet elders nog werkzaamheden uit moet gaan voeren. Maar het wordt me steeds duidelijker dat er weinig tot geen opties overblijven dan een VAR wuo of een loondienstverband, aangezien een kostenverdeelovereenkomst niet praktisch uitvoerbaar lijkt te zijn, maak ik op uit de reacties tot nu toe. Dat laatste punt zal ik idd nog eens verder uitzoeken.
 5. Bedankt voor je antwoord Dennis, wat bedoel je precies met 'verantwoordelijkheid van de betaling'? En welke rechtsvorm zou kunnen passen bij hetgeen je daar schrijft, het is ongeveer wat we willen, maar ik kom dan uit op een VAR-Wuo (wat we nu dus hebben). Ik vind het overigens niet zo een bezwaar om de aansprakelijkheid te dragen dit kan ik wel meeverzekeren.
 6. Hoi Highio, Het is een vorm van een maatschap (voor zover ik weet) met een verhouding naar ratio, de mogelijkheid om elkaar te factureren zonder BTW daarover te hoeven afdragen (al klinkt het laatste alsof de kostenverdeelovereenkomst speciaal voor dat doel is ontwikkeld?). Ik ben benieuwd naar de experts. We wilden binnenkort ook een fysiek orienterend gesprek aangaan, maar ik wil van te voren graag al een beetje weten wat de (on)mogelijkheden zijn, zeker vanuit mijn 'point of view' als bestaande ondernemer.
 7. Houd er rekening mee dat het gebruik van 0-urencontracten beperkt wordt bij de intreding van de Wet Werk en Zekerheid. Voor de bedrijfstak zorg heeft het kabinet zelfs toegezegd dat het gebruik van 0-urencontracten geheel aan banden wordt gelegd... Zie ook de column van Jack Bogaart. Bedankt, ik zie dat dit per 1 januari 2015 in werking zal gaan treden, aangezien er in onze beroepsgroep door werknemers bijna alleen maar op deze wijze wordt gewerkt, ben ik benieuwd wat de opties zullen zijn.
 8. Hier heb je al een goed punt, maar dit is wel een optie die openstaat om te overwegen. Eigenlijk zouden we gewoon af willen spreken dat alle inspanningen voor mijn rekening zijn en dat zij daar tegenover 70% per behandeling ontvangt. Eigenlijk de 2e optie zoals je hieronder beschrijft, maar ik vermoed dat dit niet te organiseren valt onder een kostenverdeelovereenkost, heb ik het juist? Je hebt gelijk, momenteel is zij theoretisch zelfstandig gezien de VAR WUO, maar alles rondom de praktijkvoering komt voor mijn rekening, vandaar dat dit een beetje door elkaar loopt. De eerste optie lijkt mij het meest voor de hand liggend, zij krijgt dan per patient betaald, alleen weet ik dat mijn collega liever zelfstandig blijft. Het 2e idee lijkt me lastig te organiseren zonder VAR-WUO, ik denk dat het er dan op neer komt dat zij enkel de ruimte van mij huurt en een eigen huisstijl e.d. moet regelen om te zorgen dat zij ook voor de belastingdienst als ondernemer wordt gezien (zonder var-wuo) en dit lijkt me geen optie voor mij. Daar heb je een goed punt, wat voor vorm we ook aangaan er zal een soort van anti-concurrentiebeding in het contract zitten, maar niet alleen de patienten, maar daarnaast ook de fysieke praktijk, normaliter heb je de keuze om te vertrekken als het een van beide niet bevalt, maar in dit geval is het mijn eigen huis, dat maakt het lastig. Bedankt voor je heldere uiteenzetting, geeft stof tot nadenken...
 9. Sinds 1.5 jaar heb ik een ander bedrijf, dan waarvoor ik een tijdje geleden actief was op dit forum; nl. in de vorm van een fysiopraktijk (het kan raar lopen ;)). Sinds een paar maanden (zwangerschapswaarneming) werkt er iemand bij mij op basis van VAR wuo. Onze intentie is dat deze medewerker bij mij in de praktijk blijft werken, gezien het gegroeide patientenaanbod. Nu is de praktijk dus van mij (eenmanszaak) en onderdeel van mijn eigen huis (overigens wel afsplitsbaar voor de belasting). We zijn nu aan het kijken voor het type dienstverband. Voor mij zijn de opties een loondienstverband op basis van 0 uren en een andere mogelijkheid die mijn collega heeft aangebracht, is een samenwerking op basis van kostenverdeelovereenkomst (kosten voor gemene rekening). Dit laatste heeft de voorkeur met name voor mijn collega. Het makkelijkste zou zijn als we de omzet van haar patienten kunnen verdelen op basis van ongeveer 70/30, en dat alle overige kosten/tijd voor mij zijn, dat is ook hoe we het nu regelen. Onder kosten/tijd van mij vallen: -Investeringen -administratieve last (declaraties, administratie) -Telefoontjes (buiten onze werktijden) -schoonmaak -marketing -energiekosten -overige kosten (software e.d.) Daarnaast heb ik wat ‘ongemak’ omdat de patienten toch deels in mijn huis zijn en ik daar wel rekening mee moet houden (zeker met 2 kleine kinderen) en ik heb natuurlijk veel tijd/ energie en geld gestoken in de opstart/naamsbekendheid e.d. Ik denk zelf echter niet dat dit voldoende basis is voor een kostenverdeelovereenkomst en temeer omdat het mijn eigen huis betreft vraag ik mij af of het wel een reële optie is om voor zo’n constructie te kiezen, zeker als er problemen zouden ontstaan tussen ons beiden, wat ik overigens niet verwacht aangezien we leuk samen kunnen werken. Ik hoop dat het bovenstaande wat duidelijk is en heb een paar vragen: -is dit een verstandige constructie gezien de praktijk/huis mijn eigendom is. -kan er een verdeelsleutel worden toegepast die het bovenstaande mogelijk maakt (eventueel kunnen abbonementskosten en energiekosten nog wel worden meegenomen in de verdeling, maar de overige zaken zijn vooral tijd, ongemak en investeringen aan mijn huis/praktijk) -is dit uberhaupt een goede beslissing aangezien ik toch graag mijn eigen route wil bepalen? Is dit iets wat mee kan wegen in zo'n overeenkomst?
 10. ach, wat een vreselijk nieuws. Was al maanden niet meer op HL forum geweest, maar dit is het eerste wat ik net zag. Ik heb Ruben alleen even gesproken op de bootmeeting in Amersfoort. Ik waardeerde hem vooral om zijn mooie en behulpzame reacties hier op het forum, geweldig om zoveel tijd te investeren in het helpen van andere ondernemers met problemen...hopelijk heb je zelf je rust gevonden. Heel veel sterkte voor de nabestaanden en vooral voor zijn vrouw en kinderen.
 11. Gefeliciteerd met het kleine wondertje, het is een heerlijk mannetje om te zien! Geniet ervan.
 12. Ik vind "ik meette' of 'ik mat' beide eigenlijk niet zo fraai klinken, kun je er niet beter iets van maken zoals: "ik heb de spanning gemeten"?
 13. Allereerst complimenten voor je logo! Simpel en duidelijk helemaal van deze tijd! Website ziet er ook prima uit, simpel en overzichtelijk. In eerste oog opslag dacht ik wel dat er iets teveel tekst onder elkaar stond op bepaalde pagina's, maar door de wijze van schrijven nodigd het juist uit om verder te lezen en is de hoeveelheid test zeker niet storend. wel een kleine opmerking: als ik op belevenissen klik, dan komt er aan de rechter zijde links te staan (zoeken) naar de kopjes en als ik dan op bijv. 'rare snuiters' klik dan zie ik niet hoe ik het hele verhaal tevoorschijn kan toveren.? kleinigheidje: Onder ditzelfde verhaal staat de zin (2e alinea): "Ik meette of er spanning op stond, het klopt niet?" dat laatste klopt idd volgens mij niet :-) (stond er geen spanning op, te weinig, te veel??) Leuk om het iets anders aan te pakken dan de rest van de installateurs! Ik vind dat je er met Ruben iets moois en unieks van hebt gemaakt.
 14. Ahh leuk!! Aangezien ik er on line niet zo vaak meer bij ben, probeer ik dat off line weer helemaal goed te maken!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept