Jump to content

brood

Legend
 • Content Count

  2,505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

83

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.ondernemenintern

Recent activities

 1. Of de politiek hiermee nu bezig gaat verwacht ik niet. Gebrek aan (pro)activiteit denk ik. De opgepotte spaargelden komt uit lage besteedbaarheid. Na corona worden deze massaal aangewend, bijvoorbeeld voor vakanties. Er zijn ook MKB obligaties aan te schaffen vanuit de financiële wereld. Wel hogere rente, geen belastingkorting.
 2. Bedankt voor je reactie. Het is dus de simpele conclusie dat wanneer geen rente in rekening wordt gebracht er ook geen saldo vermelding in box 3 nodig is. Zowel voor vordering als schuld.
 3. Wat kun je invullen bij de aangiftes wanneer de BV een schuld aan mij heeft van minder dan 17500 rekening courant, voornamelijk door niet uitbetaald salaris? Over de Rekening Courant was mijn conclusie vorig jaar, dat men bij een saldo van de BV schuld aan DGA van minder dan 17500 wel rente in rekening brengt maar deze niet bij de winst geteld hoefde te worden. Als deze wel bij de winst geboekt wordt dan hoeft dit niet in box 3 (mijn bezitting/vordering) opgenomen te worden. Klopt dat? De belastingdienst geeft:
 4. Ik heb niet alles gelezen, maar uit dit zou ik veronderstellen dat je de inkoopfacturen/bonnen totaal als kosten hebt geboekt. Dus inclusief de BTW daarop.
 5. De gang is natuurlijk andersom. Er is helemaal geen verplichting en te beginnen de BTW af te trekken. De gang is "eenvoudig": 1)Particulieren kunnen BTW verrekenen indien ze ondernemer worden. 2)Hiervoor verkrijgen ze een BTW nummer, met een aangiftebrief voor de BTW met daarop het aangifte tijdvak. 3)Kocht men en installeerde men of verkreeg men de panelen bijvoorbeeld door een nieuwbouw koophuis in september 2017 dan geeft de belastingdienst de aangiftetijdvak van september t/m december 2017 op papier. 4)Daarin vult men het eenvoudigste* de forfaitaire waarde in va
 6. Ik trek geen conclusies. Ik wil alleen stellen dat, als men contact maakt met de belastingdienst je dan niet vraagt WAAROM een zelfstandige (eenmanszaak) geen directe of separate (met subnummer) gebruik kan maken van een simpele zonnepaneel regeling met forfait.
 7. Dan rest de vraag, waarom er voor levering van stroom uit zonnepanelen geen (sub) btw-nummer te verkrijgen is van de belastingdienst, volgens het telefoon antwoord van TS?
 8. Was/is het niet mogelijk de levering onder te brengen onder jouw btw nummer met een B02 extensie ?
 9. Tesla cars hebben al een "Camper Mode" die in noodgevallen in USA aangewend zijn volgens de link.
 10. brood

  BTW correctie

  Ok, begrepen en bedankt
 11. brood

  BTW correctie

  @ Roel: Over de dubbelzinnigheid zijn we het niet eens. @ Rik99: Stel een andere foute opgave dan die van jou, maar dan voor 2014. Verkoop factuur in november 2014 is met btw €180. OB aangifte in januari 2015: €180 en betaald. In februari 2015 (na OB aangifte, vóór IB aangifte) ontdekt men een vergeten ontvangen factuur op datum 25-12-2014 met btw van €30. Op de balans 2014 kwam dan de €150 (180-30) In 2015 hebben we nog steeds de factuur met BTW €200 in november. Specificatie OB in IB aangifte 2015: Schuld omzetbelasting over dit boekjaar : €200 Schuld omzetbelasti
 12. brood

  BTW correctie

  Dan moet men dit liever niet met dubbelzinnige definities betreffende "schuld van de omzetbelasting" opstellen. De "schuld van de omzetbelasting" over het vorige boekjaar is het saldo (boekwaarde )van € 150 dus verminderd met de aangifte van Q4 De "schuld van de omzetbelasting" over dit jaar is het saldo €200 en is niet verminderd met de aangifte van Q4. Een dergelijke specificatie zou toch wat uitgebreider kunnen zijn: -Schuld omzetbelasting van vorige boekjaar €150 (Is boekwaarde van vorig jaar). -Aandeel van de schuld van vorig jaar betaald in dit boekjaar €150
 13. brood

  BTW correctie

  @Rik99: Ik denk dat je het met Roel eens bent, maar ik heb het vele malen moeten lezen om je uitleg te kunnen volgen. @Roel: We zijn het eens denk ik. Nog even dan met een eenduidig maar unrealistisch voorbeeld: Stel een bedrijf stuurt alleen een factuur in november. Elk kwartaal wordt er OB aangifte gedaan, dus voor Q4 in januari en deze wordt betaald (afdracht belastingdienst). Geen voorbelasting,etc. Stel in 2014 had de factuur een BTW van €150 en in 2015 heeft die factuur een BTW van €200 De saldo's aan schuld op 31 dec zijn dus resp. €150 en €200. Invulling van d
 14. brood

  BTW correctie

  Inderdaad prima begrepen. Bedankt voor jouw begrip. Volgens mijn logica zou ik veronderstellen dat in jouw voorbeeld de 150 de BTW schuld aan de belastingdienst is op exact 31 dec 24:00 , zonder gegevens van de aangifte (en betaling) van de OB-Q4 in januari. Maar ik vrees dat de opbellende belastinginspecteur (accountant!) deze schuld minus het bedrag van de aangifte OB-Q4 als schuld bedoelt die ingevuld dient te worden. Deel jij dat ook?
 15. brood

  BTW correctie

  Naar aanleiding van mijn opmerking en vraagstelling in een ander draadje, ben ik op zoek gegaan naar een passend topic. Alhoewel het niet gaat om een correctie wordt hier ook over de methode van aangifte van de BTW schuld uit de boekhouding beschreven. @ Roel: Rik99 geeft de toepassen van een post zoals vermeld "Nog te betalen omzetbelasting Q4". Geeft deze post dan ook de waarde van de BTW die voor dat betreffende jaar in de specificatie van de OB-schuld in de IB aangifte opgegeven moet worden?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept