Hiko

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hiko

  1. Hallo Vraag 1 : Ik moet nog mijn omzetbelasting aangeven van mijn bedrijf. Maar aangezien ik tot nu toe nog helemaal niks heb ingekocht en/of verkocht staat alles dus op 0 en ik dacht dat het dan niet nodig was om het in te vullen ( DUS WEL ! ) Dus nu moet ik die formulier invullen alleen heb ik dit nooit eerder gedaan. Kan dit gewoon via belastingdienst.nl en is er iemand die me kan helpen hiermee ? Vraag 2 : Omdat het financieel momenteel niet goed gaat wil ik mijn onderneming voorlopig ook beindigen alleen HOE kan ik dat het beste / snelste doen ? Kan het d.m.v bellen / mailen / brief schrijven zoja waar heen en wat moet er in vermeld worden ? Alvast Hartstikke bedankt iedereen ,
  2. @Djluc dat is uiteraard logisch. Maar een prof webshop vermeld ook altijd zijn kvk-nummer erbij zodat de klanten het eventueel kunenn controleren of iets dergelijks. En aangezien mijn bedrijfsnaam en de naam van mijn webshop ook aardig in de buurt komen moet dit geen probleem zijn.
  3. En wat voor voordelen heb ik daarmee ? Maar in deze situatie zoals ik het hierboven heb vermeld moet ik die extra naam dan vermelden bij kvk ? Of is dat niet echt noodzakelijk ?
  4. Inderdaad peter Zo lastig is de antwoord helemaal niet. Als je gebeld wilt worden plaats ej je 06 nummer op je kaartje. Als je niet gebeld wilt worden doe je dit niet. Wil je wel dat je klanten je bellen maar ben je bang dat ze dit doen na werktijden , dit komt heel zelden voor of er speelt een nood geval dat ze je echt nodig hebben. Dan ben je uiteraard achteraf blij dat je toch je nummer daarop vermeld hebt.
  5. Hallo Ik heb een vraagje : Stel dat ik een bedrijfsnaam heb onder de naam '' Hiko import '' ( zo ben ik ook ingeschreven bij KVK ) En ik open een webshop op internet onder de naam '' Hikoshop'' zowel de domein en de naam van de shop zelf. Dit is wel toegestaan neem ik aan toch ? Of kan dit problemen veroorzaken ? Alvast bedankt allemaal ,
  6. Heeft uw er ook al over nagedacht wanneer uw een beetje '''opvalt '' voor uw concurrenten en een beetje lastig begint te worden voor hun dat zij ook korting zullen geven ? En als het grote jongens zijn zoals uw het eerder noemde kunnen zij betere prijzen maken dan uw neem ik aan. Als uw dan zo een campagne/actie wilt starten maar het blijkt dat uw dan alsnog duurder uitkomt dan uw concurrenten dan ga je veel klanten verliezen want dan maak je eigenlijk gratis reclame voor je concurrenten. Je moet niet alleen naar de voordelen kijken maar ook naar de nadelen voordat je een stap wilt zetten.
  7. Hallo hvroekel Je pakt het inderdaad niet slim aan. De meeste mensen hebben vaak een product in gedachten die ze willen inkopen/verkopen en daarna denken ze eraan of het verstandig is om die product te importeren. maar bij jou is het andersom je wilt importeren en daarna zit je met de vraag '' wat wil ik importeren '' Ik ben op dit moment ook bezig met een aantal factoren qua importeren [mod-edit: persoonlijke info kun je beter via pm sturen]
  8. Hallo Neem even contact op met Paul stuyver die kan je vast wel verder helpen. Succes
  9. Ow , Tegen mij werd verteld dat je OEM producten legaal mag verkopen. Nu ik dit allemaal lees ? Hoe doen de grotere bedrijven het allemaal dan ? Zij kopen ook allemaal OEM producten in china dan heb ik het gewoon over de merk producten samsung / philips etc etc Hoe moet je het dan gaan doen ?
  10. Hallo ja welke OEM producten mag je dan wel in Nederland verkopen ? Veel grote bedrijven kopen in china hun elektronica in hoe doen zij dat dan ?
  11. @ TwaBla Dat is niet echt iets wat ik wil :D Ik wil elektronica goederen importeren vanuit China met bekende ( OEM ) merken. Samsung , philips , JVC etc etc Dus jullie zeggen dus voordat je iets importeert dat ik het aan de fabrikant moet vragen ? Word een lange zoektocht dus ....
  12. haahah Hiko Playstations 8) Ja maar ik moet gewoon producten hebben wat ik zowel aan partucilier en aan bedrijven kan verkopen in de elektra branche. Voor zover ik het begrijp kan je wel OEM tv's o.a kopen/verkopen en eventueel usb's, Dus het is gewoon een kwestie van aan de fabrikanten vragen of het mag ?
  13. Hoe kan ik dan weten of ik bepaalde producten wel OEM mag kopen/verkopen ? Bv plasma tv's van o.a samung mag ik wel verkopen Zolas jullie hierboven zeggen OEM telefoons bestaan wel maar OEM nokia's niet ? ja maar wat dan wel ? Heb bijvoorbeeld geen interesse in chinchang mobile. oftewel hoe of waar kan ik zien dat ik bepaalde producten OEM mag verkopen in NL en als ik sommige dingen toch ORIGINEEL wil kopen/verkopen kan ik dat dus in China niet doen maar dat moet ik in Nederland doen dus in dit geval moet ik bij Sony aankloppen dus.
  14. Hallo Er bestaan zeker Oem playstations , mobiele telefoons. En de leverancier is ook echt want een vriend van mij die is zelf naar China geweest om een kijkje te nemen bij diverse leveranciers. En o.a Oem playstation , telefoons , laptops etc kom je daar wel tegen. Maar nu jullie zeggen dat het niet mag ? Ik had altijd geweten dat het wel zou mogen als het maar OEM is en geen namaak troep en zolang je zelf maar de garantie goed regelt.
  15. Oftewel wat ik nu van jullie reacties opmaak is dat ik geen playstations hier in Nederland mag verkopen ? Omdat de leverancier toch met nadruk beweerde dat het OEM zijn en geen namaak rotzooi wou ik het toch even vragen. En het is ook niet 1 leverancier die dit aanbied maar meerdere .... Vind het wel jammer ? @ Hans De spelcomputers werken ook met europese spellen dat is niet het probleem. Het probleem is dat het niet mag zoals sommige leden het hier verteld hebben. Kan iemand dit ook 100% bevestigen ?
  16. Het gaat om een bedrijf dat OEM producten produceert en verkoopt. Hoe dit allemaal precies verloopt weet ik niet maar ik weet wel dat bijna alle producten van China OEM zijn en daar ging mijn vraag ook over. Nummer 2 van uw voorbeeld is het niet. Want het gaat bijvoorbeeld om een playstation 3. De OEM product die mijn leverancier aanbied is precies dezelfde als een originele die we kennen en word ook onder de naam playstation 3 verkocht en is qua uiterlijk , verpakking etc etc precies hetzelfde. En graag wou ik dus weten of het in dit geval ook legaal is om zulke producten te importeren en te verkopen in Nederland.
  17. @ willem hartstikke bedankt voor je bericht. Mijn leverancier in China zei ook dat het geen probleem is en dat je het gewoon legaal mag verkopen in Europa. Maar of dit nou ook klopte wou ik het dus hier vragen op HL .Ik wil namelijk niet voor verassingen komen te staan. Echter als ik mijn oem producten aanbied aan de (grotere)bedrijven hier in Nederland denk ik niet dat hun serieuze interesse hierin zullen vertonen en/of de meeste zien het ook meteen als nep of namaak product terwijl het in princiepe eigenlijk niet zo is.
  18. Hallo allemaal. Nu zit ik al een tijdje onderzoek te doen naar mijn gewilde producten die ik hier wil verkopen. Maar nu stuit ik eigenlijk tegen een probleem aan. Zoals jullie weten zijn de 99,99% van de producten in china OEM. En omdat ik in de elektra branche wil gaan verkopen o.a camera's / spelcomputers etc etc zijn deze dus uiteraard ook OEM bij mijn leverancier. Mijn vraag is dus is het legaal om OEM producten hier te verkopen aan particulier en aan bedrijven/winkels. Natuurlijk gaat het verkopen allemaal zoals het hoort met kvk / btw keurig zoals het hoort ook bij het importeren. Dus is het legaal om het te verkopen hier in Nederland ? En als je zulke OEM producten aanbied aan de grotere bedrijven hier in Nederland hoe zullen zij hiertegen aankijken ? Alvast hartstikke bedankt allemaal , Hiko
  19. Daar sluit ik me helemaal bij aan , goed gezegd !
  20. Heej jordy heb je er ook al over nagedacht dat er al circa 1.000+ websites zijn met dit soortgelijke ( criminals ) Game ? je hoeft maar criminals , wargame of wat dan ook op google in te tikken en je vind er zo duizenden van. En de scripts kan je ook helemaal volledig gratis downloaden van deze games als je een beetje goed zoekt kan je scripts vinden van circa 50+ games. Een 13 jarige kan zelfs zo een game downloaden en online zetten stelt niet veel voor. Natuurlijk wil jij het helemaal uniek maken maar waarom zullen die bezoekers van die andere duizenden games nou bij jou komen spelen ? Begrijp me niet verkeerd , zie het als een tip.
  21. Natuurlijk leer je wel iets op school maar het word ook al vaker gezegd het echte werk leer je pas in het praktijk. Enige wat er bij mij is opgestoken is de 19% btw regelgeving in nederland en de meeste andere dingen zijn of waren niet van toepassing bij mij. Dan heb ik het over VMBO leerjaar 3 Handel en verkoop daar kan het eventueel ook aan liggen. En ik heb hartstikke veel dingen zelf geleerd op BV internet / tijdschriften / ervaringen van andere ondernemers en hier op higherlevel inderdaad. Maar wat ik bedoel te zeggen is je kan het of je kan het niet , je durf het of je durft het niet. Je moet het gewoon in je hebben en als je dat niet hebt kan je wel leren wat je wilt maar echt succesvol zal je waarschijnlijk niet worden.
  22. Ik ben het er ook mee eens dat je ondernemen niet kunt leren. Laat ik het zo zeggen ik heb 2 jaar geleden handel verkoop gevolgd en vond dat 3x niks kan ook aan de leraar liggen maar ook de stoffen / opdrachten vond ik gewoonweg niet mijn ding. Ik ben op dit moment nu 18 jaar en heb me inmiddels al ingeschreven als een eenmanszaak. Vanaf me 13e / 14e jaar was ik al bezig met dingen kopen en verkopen , ik kocht altijd spullen in bij vrienden en verkocht deze op internet van me buren / familie etc etc maar ook kocht ik spullen in via internet waarbij ik dacht dat ik daar winst op kon maken en verkocht ik het weer. Soms ging het en soms ging het niet die risico moet je juist durven te nemen. Met elke euro winst die ik maakte was ik hartstikke blij mee ! Nu ben ik btw een bedrijfswagenmonteur wat ik een hartstikke leuk vak vind en me zaakje run ik in mijn vrije tijd. vanaf me 17e heb ik al rond zitten te kijken voor het importeren van elektronica spullen vanuit china maar wat daar allemaal bij kwam kijken zet je wel even aan het denken. Maar zoals ik hierboven al had vermeld heb ik het toch besloten om het te doen en ben daar nu ook mee bezig. Wie niet waagt , Wie niet wint
  23. Als u in het gedeelte '' Internationaal ondernemen '' kijkt weet ik haast dat u antwoorden zult vinden op uw antwoord. Ik heb zelf namelijk ook daar een topic geopend en heb daar duidelijke antwoorden op gekregen en er zijn ook zat andere topics / vragen m.b.t uw vragen. Goodluck
  24. Waarom zal een klant bij jou die product kopen en niet bij je concurrent ? Stel deze vraag aan je eigen en denk er goed over na. Meeste mensen zoeken inderdaad op internet naar de goedkoopste prijs en niet te vergeten betrouwbare site met goede service ( De laatste 2 willen ze nog wel eens achterwege laten ) Nja denk er goed over na. En neem is contact met mij op misschien kan ik wat voor je betekenen
  25. @Jaapstart hartstikke bedankt dit was de antwoord waar ik een aantal dagen opzoek ben geweest o.a Dus de Btw kosten betaal ik dus aan mijn deur. Ok nu ik alles heb en alle papieren heb welke stap zet ik daarna of kan ik hierna gewoon alles meteen doorverkopen aan de winkels/bedrijven of moet ik ze nog inboeken of hoe werkt het precies DAARNA Thnx nogmaals jognens
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.