Jump to content

Fortunae

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Ha beste experts, ik ben op het moment weer wat verder met een idee, n.l. het verhuren voor materialen benodigd voor educatie. Nu was mijn vraag: op het moment dat ik een product inkoop en vervolgens aan particulieren verhuur, mag ik dan simpelweg de inkoopprijs ex. btw. meerekenen of moet ik wel gewoon belasting betalen over de inkoop? Alvast hartelijk dank, Fortunae
 2. Dank voor je reactie Dennis, het ging mij meer om de combinatie, die dan m.i. tot een goed concept zou kunnen leiden. Ik wil, om kwaliteit te garanderen, slechts leerlingen uit 4, 5 en 6 vwo en leerlingen uit 5 havo erbij betrekken. Zij zullen dan in het vak / de vakken waarin zij bijles willen geven moeten excelleren, en in staat zijn om voldoende kennis van zaken en verantwoordelijkheid te tonen.
 3. Goeiemorgen beste HL'ers, ik volg al een maand of wat met grote interesse de discussies op dit forum. Aangezien ik zelf ook aan het worstelen ben met een aantal ideeën vraag ik bij deze wat feedback over mijn volgend concept. Ik constateer dat er steeds meer scholieren zijn die ofwel geen bijbaantje kunnen vinden, ofwel het vakkenvullen bij de Appie beu zijn. Ik constateer ook dat de samenleving steeds kritischer wordt en dat er ouders zijn die voor hun kinderen in ontwikkeling (lees 10 t/m 13 jaar) alleen het beste willen: een Havo, of liever nog een Vwo opleiding. Mijn idee was dus om dit te gaan combineren. Adolescenten van 15- 16 jaar die bijles en, voor in groep 8 van de basisschool, 'citotraining', geven voor kinderen uit de leeftijdscategorie 10/13 jaar. Dan spreek ik dus over groep 6, 7 en 8 en de brugklas. De bijlessen zouden in het weekend, met name op zaterdag, plaats moeten vinden, maar evt. kan de bijlesgever ook zelf tijden kortsluiten. Het is slechts een idee, en ik vraag me af wat u experts hier van vindt. Alvast bedankt voor alle reacties!
 4. @rk Een ondernemer hoeft niet per sé een gat in de markt gevonden te hebben om als ondernemer door te mogen gaan. Dit gaat over de definitie van ondernemen en in mijn ogen is iemand die 10000 paperclips inkoopt en vervolgens al zijn familieleden en vrienden 400 paperclips verkoopt ook een ondernemer. Maar dan spreken we over persoonlijke meningen, en die verschillen (gelukkig). @ts Ik denk dat een succes als ondernemer niet zozeer ligt aan de capaciteiten van de ondernemer maar aan de onderneming. De capaciteiten kunnen het succes imo hooguit versterken. Voordat er succes bereikt wordt, zal er eerst een (winstgevend) idee moeten zijn. Dat je dan geen fiscalist hoeft in te huren of dat je zelf de maximale winst kan berekenen versterkt het succes dus, maar is niet de basis.
 5. Je gaf zelf aan dat je een opleiding als verkoopspecialist volgt. Een adviesbureau voor ondernemers op het gebied van verkoop? Je kan zelf overweg met computers. Zoek een kompaan die zich wel kan onderscheiden en maak er met zijn tweeën iets van. Hij op het technisch gedeelte, jij op het ondernemingsgedeelte. (Dit kan in principe op elk gebied) Ik kan hier wel meer gaan spuwen, maar een ondernemer fantaseert over alles wat niet kan en maakt het mogelijk. Niet andersom. Probeer ruim - out of the box om een populaire term erin te gooien - te denken en je zal zien dat er veel meer mogelijkheden zijn dan de voorbeelden die je hier noemt.
 6. Volgens mij heeft eBuddy simpelweg slim ingespeeld op een probleem; namelijk dat Windows Messenger (MSN) niet op alle computers te downloaden was en/of soms geblokkeerd was. Het businessmodel zoals dat er nu is verschilt volgens mij zoveel van het businessmodel (als dat er al was) van die zolderkamer-applicatie dat we niet over één businessmodel kunnen spreken. In principe is eBuddy net klaar met zijn opstartfase en kan het nu eindelijk dat gaan doen waar het naar streeft: winst maken. Waarschijnlijk zal dit voornamelijk gebeuren door reclameinkomsten, maar misschien gaat het zich nog meer profileren als onafhankelijk medium. Wie weet plakken ze er nog één of ander betaald lidmaatschap aan vast voor meer opties.. Het businessmodel van eBuddy staat i.m.o. nog in de kinderschoenen aangezien het net klaar is met zijn opstartfase. PS: Een overname voor heel veel geld lijkt me toch de meest logische stap ;D
 7. Je zal zelf een beetje moeten passen en meten, zoals al eerder aangegeven. Wij kunnen je niet vertellen of je al dan niet in een roze maatpak moet gaan lopen, maar natuurlijk zijn er een aantal richtlijnen. Jij wilt verkopen, feit. De klant verwacht bij een handelaar in tweedehands auto's, mijns inziens, geen gladde verkoper. Driedelige pakken zijn dus eigenlijk uitgesloten. Ik denk dat als je aan de verwachtingen van de klant voldoet, en je daar zelf goed bij voelt, een heel eind komt. Kleed je dus gewoon aan zoals je wilt en beeld je in in de klant. De klant maakt het in feite niet zó heel veel uit, zolang het maar niet té wordt. Sportschoenen of maatpakken zou ik dus achterwege laten, maar voor de rest is er vrij veel keuze. Casual/chic casual het kan allemaal wel.
 8. Hmmm, dat bestaat toch niet? Althans, volgens mij is een hal altijd indoor, anders is het geen hal lijkt mij ;D Beetje als bodemloze putten die ook niet bestaan, maar gewoon tunnels genoemd moeten worden Frans Beetje vreemd geformuleerd ;D Ja ik doelde meer op iets als een kunstijsbaan in de buitenlucht. Komt zojuist in mij op: Zonnepanelen die er uitzien als dakpannen?
 9. Een sterk ondernemersplan maar nog geen goed verdienmodel? Hoe hebben jullie dan je financiering op orde als ik vragen mag? Wat is de meerwaarde van zo'n sterk ondernemersplan als jullie niet eens weten hoe jullie geld met jullie concept gaan verdienen?
 10. Diezelfde hangjeugd kan anders later best succesvol worden hoor.. Persoonlijk denk ik dat er van meneer van de Most ook weinig terecht zou zijn gekomen als ik hem op 16 jarige leeftijd beoordeeld zou hebben.. OT: -Reclamefilter voor tv spotjes -Outdoor ijshal -Zichzelf bijvullende bak met nootjes/chips o.i.d. -Licht wat in de ruimtes waar men zich niet bevind automatisch uitgaat -Muren die met één druk op de knop van kleur/patroon kunnen veranderen -Grote lichte horloges
 11. Misschien een rare vraag, maar weet je ook waaróm de ouder discotheek/partyhal ten onder is gegaan? Ik denk dat het zeer verstandig is om hier even navraag naar te doen. Als ik je verhaal lees hoor ik een groot plan, en ik ga je niet proberen te ontmoedigen, maar weet wel dat het zeker met zo'n hoog inversteringsgehalte (zeker in deze tijd) érg lastig is om vanuit niets zoiets op te zetten. Allereerst, je zegt dat je een idee hebt om een amusementshal te gaan openen. Wat is er zo bijzonder aan dit idee? "Er is geen amusementshal in mijn omgeving, dus ga ik een amusementshal van 17000m² neergooien en hier geld mee verdienen" Ik overdrijf misschien, maar zo komt het op mij over. Met zo'n grote hal heb je een enorm dichtbevolkt verzorgingsgebied nodig. En alle enigszins dichtbevolkte gebieden van Nederland hebben zo'n ding (RAI, Ahoy, Jaarbeurs, Brabanthallen). Met een begroting waarbij de huur alleen al 67% van de minimaal geraamde inkomsten bedraagt, is in mijn ogen erg onrealistisch. Dat betekent dat je alle inkomens, de energierekening, afschrijving, rente aan de bank en nog veel meer dingen moet betalen van €50.000 maandelijks. Waar ga je al je omzet vandaag halen? Laat ik een voorbeeld stellen: Stel ik ga een dagje op weg naar jouw evenementenhal. Ik geef maximaal €100 uit op een avondje/dagje uit, maar dat is dan toch echt wel de limiet en dan moet ik een topdag hebben. Als ik dit uitgeef kom ik ook maar 1× per maand. Of dit nu voor paintballen voor de disco of karten is laat ik even in het midden. Laten we uitgaan van een totaalmarge van 20% (dit is al behoorlijk hoog voor de horeca). Dan heb je dus minimaal 10000 klanten per maand nodig. Dan heb je een brutowinst van €200.000. Is in mijn ogen lang niet genoeg maar oké. Ik denk dat 10000 unieke klanten per maand niet haalbaar is, maar dat is mijn visie. Misschien is het verstandiger om eerst klein te beginnen en dan uit te bouwen? Bouw een naam op met een kleine discotheek of ander concept en bouw de onderneming bij voldoende cashflow, en geld in het laatje uit. Meer kans dat de bank hiermee akkoord gaat en het is een stuk makkelijker te realiseren. Hoe dan ook, succes ermee
 12. SolveIt? (of Solve-IT, het gaat om de naam en de klank, verzin een leuke variatie) International IT Solutions (IIS) Verhasselt I©T Oplossingen Verhasselt Informatics Ik vind SolveIt persoonlijk wel wat hebben maar smaken verschillen uiteraard edit: Komt nog even in me op Traversa (trainingen verhasselt sales)
 13. Toch goed dat je de markt in de gaten houdt (gedurende 3 dagen). Je moet alleen wel even letten op het feit dat Nederland er op het moment financieel een beetje doorheen zit. Richt je op de toekomst (over 8 maanden is alles anders), niet op het heden. Ik zou je eens aanraden om gewoon naar een paar toekomstig collega/concurrent autobedrijven te stappen en een netwerk op te bouwen. Wat je nu aan het doen bent slaat kant noch wal. Als je over 8 maanden wilt beginnen, ga dan niet zomaar bedragen in het wilde weg rondspammen maar begin eens bij het begin. Wat wil ik nou precies? Zet alles op een rijtje en leg het aan een vriend of vriendin voor. Wat vindt hij/zij ervan? Werk het uit en kijk kritisch naar je idee. Heb je dan nog vragen, dan kan je rekenen, mits goed onderbouwd, op een fatsoenlijk respons van een van de experts op HL. Als wij er echter toch niets van weten en alleen maar theorie onzin uitkramen, leg het ook eens voor aan al die familieleden van je die ook allemaal een autobedrijf bezitten. Zij zijn tenslotte allemaal al multi-giga-biljardair zijn door hun tweedehands autobedrijfje, dus waarom zou je al die vragen dan hier stellen? Overigens kan naast een cursus rekenen, een cursus goed (grammaticaal) Nederlands ook geen kwaad. Geloof me of niet, als je goed Nederlands spreekt zal je reputatie beter zijn en zal je misschien nog wel meer verkopen ook (al is het maar omdat ik in ieder geval autohandelaren die geen goed Nederlands spreken niet vertrouw).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept