Jump to content

RiVe

Legend
 • Content Count

  1,938
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

RiVe last won the day on January 12

RiVe had the most liked content!

Community Reputation

153

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Opaalstraat 114, Leiden, 2332TM, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Rick
 • Last name
  Veenstra
 • Company or organization name
  Ritske Elektrotechniek
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Blog

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  EVD, Lancelots, dive

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen moet je gewoon doen, ondernemen is ook echt ondernemen.
  Fouten maken, ervan leren en verder gaan.
 • My opinion about innovation
  Als ondernemer mag je niet stil zitten, innovatie behoort bij een ondernemer.
  Als ondernemer heb je de unieke kans om innovatief te kunnen zijn, benut die kans.
  Ga telkens verder, doe telkens meer, wel in een tempo wat bij je past.
 1. Heb je de rest van het jaar al gedaan, heb je een bonnetje van Q1 bij Q2 gedaan? Hoe kom je uit over het gehele jaar, als het bij 20 euro blijft, dan is het slordig, maar geen misdrijf.
 2. Ik wil me eigenlijk niet met je leven bemoeien, doe gewoon waar je blij van wordt. Ik ben er wel achtergekomen dat zelfstandig ondernemerschap echt mooi is, maar ook veel zorgen en sores mee kan brengen. Ik ben twee jaar geleden weer in loondienst gegaan, 4 dagen per week en 1 dag per week nog als zelfstandige. Het bevalt me uitstekend.
 3. Het ondernemen doe ik er deels bij, nog voor de hobby en wat andere redenen waarom ik twee jaar geleden weer grotendeels in loondienst ben gegaan. Maar ook met mijn SBI code zou ik uitgesloten zijn van een tegemoetkoming. Alleen opgezocht naar aanleiding van dit draadje. Wel zuur voor degene die het nu nodig hebben en het hierdoor mislopen. Nee, op basis van de SBI-code "7112 - Ingenieurs en overig technisch ontwerp en advies" van uw hoofdactiviteit kunt u geen aanvraag indienen voor de Tegemoetkoming schade COVID-19.
 4. Een meter is wel iets duurder, een erkend elektricien verdient ook wat meer al een paar euri, maar het is wel betaalbaar, kost ook geen honderden euro's, als het geen zoektocht wordt om te weten welk kabeltje doorgeknipt moet worden, want hoe weet je zeker dat je je eigen verbruik meet. Het is 1 grote loods, verdeeld in 4 kleinere ruimtes, vaak loopt de elektra dan door elkaar. Dan blijft een verdeelsleutel over en inzicht in de totaal betaalde kosten, vraag dat op.
 5. Dan andere betalingsvoorwaarden hanteren, vanaf nu elke rit vooraf betalen. Geen betaling, dan ook geen transport. Het nog openstaande laten open staan, tot de beloofde betalingsdatum, of periodiek een betaling. 60 dagen is erg lang, voor diensten, iets voor na het virus, om te bespreken.
 6. Wees blij als je straks je geld krijgt, als ik je lijst met tevreden klanten bekijk, waar vermoedelijk deze ook bij staat, dan zijn alle fysieke winkels van deze keten gesloten tot ?. Na heropening zal er wat meer geld binnenkomen, als het publiek weer vertrouwen heeft om geld uit te geven.
 7. Ik verwacht niet dat het zinvol is om een herinnering te sturen, ze willen betalen, maar pas na 60 dagen, en net als de rest van de wereld, zitten ze in financiële nood. Incassobureau kan niets voor je doen, ze willen betalen betalen, maar kunnen dat niet, tegen de tijd dat het een rechtszaak gaat worden, zijn we een paar maanden verder, hopelijk het virus voorbij. Of er komt een betalingsregeling, dan kan het zijn dat je maandelijks een kleine terugbetaling krijgt. Of ze gaan failliet, dan sta je achteraan. Sterkte,
 8. Zoals wat hierboven al beschreven is, al er sprake is van een proeftijd heb je niks te vrezen, en ben je zo weer van de werknemer af. Of er sprake is van overmacht? 27 februari is in Nederland de eerste Coronapatient waargenomen, terwijl op 31 december de eerste Coronapatient in China is ontdekt. En in dat korte tijdbestek is de hele wereld veranderd, toen kwamen de eerste maatregelen al, China nam vrij snel een draconische maatregel, een lockdown, daarna kwam de rest van de wereld, met allemaal hun eigen maateregelen. In hoeverre jij als ondernemer en werkgever niet had kunnen weten dat de wereld ging veranderen, en dat die veranderingen van invloed zijn op je bedrijf? Ach, ik zet je gewoon aan het denken.
 9. Deze bijvoorbeeld, geen aandelen, wel lid. https://www.sportcity.nl/online-workout-videos
 10. Zijn die uitdrukkelijk van toepassing verklaart? Lijkt mij dat er in het voortraject ook enige besprekingen zijn gevoerd of mail verkeer is geweest? Is het niet een tijdelijke stop? Het i besproken met je collega, wie heeft de contractbesprekingen gevoerd 4 jaar geleden? Heb je zelf nog informatie ingewonnen?
 11. Je hebt natuurlijk al een paar middagen bij willekeurige cafetaria's lunch-room's gezeten, je weet dan vat wel de piek- en dal uren zijn. Wat gaat de inrichting kosten in het pand wat je op het oog hebt? Personeelskosten, altijd 2 personen met het oog op veiligheid. Betalingen, accepteer geen contant geld. Wat doet de andere snackbar verkeerd, waar jij je voordeel uithaalt. Wil je nog ergens in uitblinken, bepaalde snack? Panden zijn altijd ergens te huur, neem je tijd.
 12. Waar loop je tegen aan, Theo? Ik heb even gegoogled, je hebt al heel wat gepresteerd op dit gebied. Als je nu begint met een ondernemingsplan en vervolgens de vragen stelt, krijg je vaak een gerichter antwoord.
 13. Was weer erg gezellig, Mikky en overige aanwezigen. Goed georganiseerd.
 14. In hoeverre heb je je al verdiept, tegenwoordig zijn het overig mensen met een beperking, geen gehandicapten. De begeleiding? Hoeveel begeleiding heb je nodig, die staan gewoon op de loonlijst, met al hun benodigde kwalificaties zijn ze iets duurder dan een serveerster of ober. Voor elke handeling zal vaak iets meer tijd voor nodig zijn, dan in een gewone lunchroom, veelal onder toezicht of met medewerking van een begeleider. Vanaf wanneer bestaat dit idee al bij jou?
 15. En je zoektermen, googlen op vacature service monteur levert veel op, maar niet jouw site. Kijken op de website van het bedrijf, wat vrij normaal is, als gaat om een vacature, kunnje zo doorlinken naar de vacature. Waarom dan via jouw site solliciteren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept