Jump to content

FrankSplinter

Senior
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Ondernemingsweg 6, Alphen a/d Rijn, 2404HN, Netherlands
 • First name
  Frank
 • Last name
  Splinter
 • Company or organization name
  Perfect Partners Alphen a/d Rijn
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Alphen aan den Rijn
 • Phone number
  0172-490393
 • Branch
  Groothandel
 1. Tuurlijk, simpel eigenlijk. Het ligt zo voor de hand dat je het niet ziet ;D ;)
 2. Het wordt er allemaal niet makkelijker op....Wat nou als de werkelijke autokosten lager zijn dan de bijtelling over de oorspronkelijke cataloguswaarde? Mij is geleerd dat ik dan 12% van de werkelijke autokosten als btw correctie moest/kon opvoeren. Maar hoe bereken je dat in de nieuwe situatie?
 3. Hoi Joost, Bedankt voor je snelle reactie, de uitspraak van de rechter betreffende housemuziek had ik met de zoekfunctie inderdaad gevonden ;D Gr. Frank
 4. Inderdaad leuk, overigens, dat stoplicht dat "aftelt" tot het groen wordt ben ik hier in de regio al eens tegengekomen.
 5. Een familielid van me is aan het afstuderen als componist/muziekproducent. Daarnaast is ze ingeschreven bij de KVK en componeert ze muziek met als opdrachtgevers reclamebureau's maar ook voor bijvoorbeeld toneelstukken. Als ik me niet vergis heeft ze ook een BTW nummer toegekend gekregen door de belastingdienst. Hoe zit het nu met de BTW en dan bedoel ik op de diensten die ze aanbiedt? In beginsel zijn componisten naar ik weet vrijgesteld van BTW, maar in het geval van de reclamebureau's als opdrachtgevers ben ik er niet zo zeker van. Kan iemand mij hier meer over vertellen?
 6. Even een korte update, vandaag weer een aangetekend schrijven ontvangen dat WN toch niet meer terug komt, met daarbij sleutel en alarm pas. Hoofdstuk afgesloten? In ieder geval bedankt voor alle tips en advies.
 7. Nog wat vragen.... De WN is voor het gesprek waarin ze aangaf ontslag te willen nemen, al een uurtje naar buiten geweest, vermoedelijk om wat af te koelen? Bij terugkomst heeft de WN in een gesprek (een gesprek op initiatief, of beter geeist door de WN) met WG dus herhaaldelijk en expliciet aangegeven daadwerkelijk ontslag te nemen. Lijkt me dat "het uurtje afkoelen" ook belangrijk is bij de vaststelling van duidelijkheid en ondubbelzinnigheid en of de WN het wel echt wilde? Immers, was het geen opwelling, maar kwam WN er speciaal voor terug om dit te doen? Dan nog een praktisch punt, wat als WN gewoon weer op de stoep staat om haar werkzaamheden aan te vangen?
 8. Hoi Martin, Bedankt voor je input? Deze regel: lijkt me dat wel voldoende te ondervangen? Voor de goede orde, gister is er "gewoon" een bevestiging van het verzoek tot ontslag en honorering daarvan de deur uitgegaan. Vandaag gaat er een reactie op het schrijven van WN dat WN geen ontslag wilde nemen maar in plaats daarvan zich ziek meldt de deur uit. Daarin zal ook een passage komen dat WN herhaaldelijk en expliciet heeft aangegeven ontslag te "nemen", ook na doorvragen van de WG en dat daarmee voor de WG duidelijk en ondubbelzinnig vast was komen te staan dat de WN dit ook echt wilde.
 9. Aan alle toekomstige nieuwe ouders, van harte! Ben zelf 1,5 jaar geleden voor het eerst pappa geworden en voor degenen voor wie het nu ook de eerste keer is: alle cliches die je hoort zijn gewoon waar! Het is het mooiste wat je kunt overkomen. En geniet van je echte kleine lieve baby de eerste weken, want het echte baby is er zo vanaf (maar dan wordt het nog leuker!) ::) En voor degenen die op zien tegen gebroken nachten, die van ons sliep met 5 weken de nacht door (hij heeft z'n slaapgenen zeker van mij dan ;D), dus het kan best meevallen..!
 10. Zoals hierboven staat, KOR is niet van toepassing.
 11. John, Bedankt voor je bijdrage, maar de arbeidsrelatie is met de historie en alle gebeurtenissen die er geweest zijn, echt niet meer te redden. Eerlijk gezegd verbaast het me dat de arbeidsrelatie überhaupt zo lang nog heeft "standgehouden". Hoe dan ook, WN terug op de werkplek is geen optie en uitgesloten. Of dat nu gebeurt doordat WN zelf ontslag heeft genomen, er overeenstemming komt over een eventueel ontslag door de WG met wederzijds goedvinden (voor de WW van WN), of via de kantonrechter, de arbeidsrelatie zal worden beëindigd. Voor wat betreft de kreet "ik neem ontslag!", er zijn eerdere gelijkaardige aanvaringen geweest, waarbij de WN ook naar huis is gegaan met de kreet "ik meld me ziek!". De uitlatingen van het ontslag heeft dan ook best verbazing gewekt, maar ook na doorvragen herhaalde WN dit en bleeft bij het standpunt.
 12. Terugkeer naar de werkplek lijkt me inderdaad uitgesloten, die arbeidsrelatie komt niet meer goed ::). En ook al ben ik in deze geen directe partij, zelfs ik heb zat van die WN. Maar goed, ben misschien niet helemaal objectief..... ::) Wat ook nog kan, is dat WG de WN ontslaat met wederzijds goedvinden, komt in ieder geval de WW uitkering van WN niet in gevaar... Eerste respons is nu gewoon de ontslagname bevestigen per aangetekende brief, van daaruit zullen we zien wat voor reactie er komt en hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen.
 13. WN geeft aan ziek geworden te zijn van "alle toestanden"........ maar heeft dit bij het vertrek na ontslagname niet gemeld.
 14. Nog lastiger dan gedacht blijkt alweer ::) Voor de goede orde, WN is niet briesend weggegaan maar wilde een gesprek, heeft daadwerkelijk de woorden:"ik neem ontslag per direct" gesproken, accoord gegaan met een schriftelijke bevestiging en vervolgens vertrokken. Als je dan al echt wilt terug komen op die beslissing, dan is een mail waarin je meldt dat je eigenlijk ziek bent en het ontslag niet zo gemeend hebt vrij karig natuurlijk......
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept