Brammer90

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Brammer90

  1. Onderwerp veranderd van "pinnen bij webshop" naar "afhaallocatie webshop" aangezien de vragen omtrent pinnen zijn beantwoord en ik voornamelijk opzoek ben naar meningen omtrent afhaallocatie van een webshop.
  2. Ik denk dat de invulling ook niet makkelijk is... Nadeel is dat je bijna een winkelcentrum wordt en commentaar gaat krijgen. Dit maar uit mijn hoofd zetten. Ik ben zelf nooit in een van de fysieke locaties van CoolBlue geweest, maar ik kan me voorstellen dat daar enkel afgehaald kan worden nadat het besteld is en maar een heel smal assortiment te bekijken is. Dit zelfde geldt ook voor 4Launch, ik weet wel dat het ideaal is om accessoires erbij te verkopen. Dit geldt mogelijk voor jullie weer minder. Voordeel voor jullie is natuurlijk dat jullie alles in eigen voorraad hebben door de relatief lage inkoopprijs per product? Wij bouwen steeds meer voorraad op maar het hele assortiment is op dit moment nog onmogelijk voor ons, dit is natuurlijk wel een vereiste voor een kwalitatief goede afhaallocatie.
  3. Morloff: Dank voor je reactie, meteen helder en recht door zee! Ik wil iedereen vragen om de discussie voor te zetten omtrent jullie wensen bij een afhaallocatie/showroom, ervaringen zijn van harte welkom!
  4. Daniel F; Bedankt voor je reactie. Ik kende dit geval inderdaad, ik weet dat er veel verschillende gevallen met verschillende uitkomsten zijn. Ik ga van het volgende uit; De klant accepteert een aanbod op de webshop dus dat is dan de locatie en moment van kopen. Betaling en levering gebeuren dan wel in een bedrijfspand maar daar heeft de koop naar mijn mening niet plaatsgevonden. Wouter Hol; Bedankt voor je reactie. Jullie nooit last van de gemeente gehad? Of zitten jullie in een pand dat bestemd is voor detailhandel? Waren dit initiatieven vanuit webshops die zelf fysiek een locatie wilden beginnen of "makelaars" die een gat in de markt dachten te hebben? Ik geloof er namelijk alleen in als betrokken webshops dit samen opzetten. Hoeveel % haalt bij jullie de bestelling af als ik mag vragen? Ik ken een grote webshop in Eindhoven waar bijna 1 op de 3 komt afhalen, dit gaat wel op producten met een gemiddelde orderwaarde van 300 euro. Kan me voorstellen dat mensen voor kabels minder snel een half uur in de auto stappen? Ons doel is ook zeker niet om Nederland z.s.m. te veroveren door op iedere hoek van de straat een winkel te hebben. Onze huidige pand gaat omgestoten worden dus wij gaan op zoek naar een nieuwe locatie, de vraag is of wij op zoek willen naar een locatie met showroom/afhaal. Er zijn in Nederland wel voorbeelden waar dit erg goed is uitgepakt, door een specialistische webshop te ondersteunen met een fysieke winkel.
  5. Goedemorgen allen, Een enkeling onder jullie is mogelijk bekend met onze webshop. Wij hebben zojuist voor de zoveelste keer een "aangenaam" bezoek van de belastingdienst gehad. Nu ben ik mij enigszins zorgen gaan maken of onderstaande mag of niet mag; 1. Klant besteld product via webshop 2. Als betaalmethode kiest klant; "pinnen bij afhalen" 3. Klant maakt een afspraak, haalt het product op en pint Mag dit? Mogelijk relevante informatie: - Wij zitten op een industrieterrein in een bedrijfsverzamelpand - Er worden enkel producten afgehaald en betaald die via webshop besteld zijn - Er worden dus geen producten verkocht op de locatie zelf - Wij adverteren ook niet met winkel en/of showroom Mocht dit juridisch niet mogen, aan welke eisen moeten wij voldoen om dit wel "legaal" voort te zetten? Als toevoeging zou ik ook graag jullie reacties horen op het feit dat een webshop deze mogelijkheid aanbied? Wij nemen erg de overweging om een "stenen winkel" te beginnen op een centrale locatie in Nederland. - Wat zijn je verwachtingen van een afhaallocatie / showroom? - Welke locatie; stadscentrum of goed bereikbaar aan snelweg? Hoe denken jullie over 1 locatie waar bijvoorbeeld 5 webshops een showroom delen met aanverwante producten maar geen concurrende producten? Ik kan me voorstellen dat het interessant is om in ons geval tablets te verkopen in een showroom terwijl een ander (bijvoorbeeld) kabels verkoopt terwijl de buurman televisies verkoopt. Hopelijk kan iemand mij helpen omtrent de regelgeving en hebben we een leuke plek om te discussiëren over webwinkel in combinatie met showroom/afhaal. BVD
  6. Wij zijn sinds kort samen gaan werken met een partij die grote touchscreens levert voor op beurzen en dergelijke. Hun hardware werd vooral verhuurd waardoor ze makkelijk mogelijkheden moesten bieden zodat klanten hun eigen software dusdanig konden omtoveren naar hun eigen huisstijl. Deze software zijn wij gaan vertalen naar tablets en hierdoor heb je een totale interactieve ervaring op groot en klein scherm. Ik wil hier best een geheel vrijblijven naar kijken met je. Ik wil het niet teveel als spam over laten komen dus zal ook meteen de nadelen geven die ik in praktijk tegen kom; - Men wil vaak iets unieks, dit houd vaak ook in dat ze zelf niet makkelijk de content aan kunnen pas dus niet flexibel met informatie voorziening - Zodra het "nieuwe" er vanaf is wordt er na verloop van tijd weinig aandacht aanbesteed - Zoek een partij die het geheel kan bieden voor je, ik heb al veel projecten scheef zien lopen door slechte communicatie tussen soft- en hardware leverancier.
  7. Hallo Jeannine, Ik denk dat het ook erg leuk is om een training te houden waarbij iedereen zijn of haar gedachten even in de vrije loop kan laten gaan. Prioriteit ligt in eerste instantie bij het telefonische klantcontact, als tweede activiteit/training denk ik dat we inderdaad iets creatiefs moeten ondernemen. Dank voor je reactie!
  8. Bedankt voor je super leuke en enthousiaste reactie!
  9. Dank voor je leuke reactie Ard, ik kreeg inderdaad niet bepaald de feedback die ik hoopte en het waren ook niet bepaald zinvolle reacties. Hopelijk krijg meer zinvolle reacties zodat ik erook echt wat mee kan.
  10. Training ziet iedereen als zinnig en iedereen is er ook van bewust dat het goed is om te blijven leren aangezien we allen nog niet veel ervaring hebben. Zoals bovenstaand aangegeven is de zondag bedoelt voor een leuke activiteit en een hapje eten.
  11. Uiteraard is dit in goed overleg gebeurd met de medewerkers, deze gaven al direct aan dat ze liever gezamelijk iets gingen doen. De planning is om eind januari te doen door de toevoeging van twee nieuwe medewerkers die ik graag meeneem en iedereen heeft het vanzelfsprekend al erg druk tijdens de feestdagen. De kerst wordt ook niet geheel vergeten, er staat aankomende week nog een avond uiteten gepland.
  12. Wij maken al ruim een jaar gebruik van Moneybird. Ideaal, online offeren/facturen en er is ook een iPhone App voor. (vind ik een groot pluspunt, voordat je bij een klant wegrijdt de factuur/offerte aanmaken) Heel overzichtelijk en wij betalen slechts een paar euro per maand.
  13. Goedenavond allen! Ik ben op zoek naar jullie meningen, reacties en hulp voor de volgende situatie: Wij zijn een jong bedrijf met 2 jonge eigenaren en 4 jonge fulltime medewerkers. Allen erg enthousiast en we doen ons uiterste best om er samen een goede service en leuk product neer te zetten. Nu heb ik in overleg met iedereen aangeboden om geen kerstpakket aan te bieden (belandt toch bij iedereen op zolder) maar een "trainingsweekend" te houden. Ik zie dat als volgt; Zaterdagochtend ergens een training in telefonische verkoop en 's middags een leuke speelse training om de samenwerking te verbeteren of dergelijke, zondag een leuke activiteit en een hapje eten. Wij zijn een webshop met een afhaallocatie, dit is denk ik handige informatie voor jullie adviezen. - Wat vinden jullie van het idee? - Hebben jullie enig idee waar ik terecht kan voor een leuke training zonder het budget van een multinational? - Hebben jullie een leuk idee als tweede training? Ik wil iets leerzaams waar we allemaal iets aan hebben. - Wat zijn jullie ervaringen van deze trainingen? Wat waren de kosten? Welke trainingen heb je gedaan? Waar? - Mogelijk iemand van jullie interesse om ons wat bij te brengen? Ik hoor graag wat van jullie, bvd!
  14. Dank je, er worden door de verschillende fabrikanten een aantal aanbiedingen gedaan die anders niet gelden. Ik wil niet de gedachte wekken dat het een middag wordt waarna je niet naar huis mag zonder tablet, het is echt bedoeld als kennismaking met tablets en de bijbehorende mogelijkheden. Apple is verreweg de grootste speler op de tabletmarkt maar er zijn veel tablets die ondernemers meer kunnen bieden dan de iPad kan, de iPad zal niet vergeten worden maar hier ligt niet de focus.
  15. -- Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en). Ik wil u in dit topic ook van harte uitnodigen om suggesties te doen voor deze middag!
  16. Als er (al) WIFI mogelijkheden zijn in de ziekenhuizen zie ik de meerdere waarde van de Ipad-verhuur niet. Aangezien binnen een groot percentage van de Nederlandse huishoudens wel een netbook/lapbook aanwezig is.
  17. Beste mede-ondernemers, De laatste weken vraag ik me steeds vaker af of studenten dé oplossing kunnen zijn voor sommige bedrijven. Er zijn natuurlijk veel MKB'en die niet de gewenste omzet draaien, moeite hebben zich te onderscheiden van concurrenten, twijfelen over de juiste communicatiemiddelen, problemen met de bedrijfsstructuur en nog vele problemen binnen bepaalde processen in de bedrijfsvoering. Professioneel advies is dan vaak een dure oplossing die niet voor iedere firma een optie is. Ik ben er van overtuigd dat studenten hierin een relatief goedkoop hulpmiddel zijn. Natuurlijk hebben studenten vaak geen jaren ervaring en kunnen ze over het algemeen niet tippen aan proffessioneel advies maar mijn ervaring is wel dat er genoeg studenten zijn die een bedrijf vooruit kunnen helpen. Even de voor- en nadelen op een rijtje naar mijn mening: Voordelen: - Relatief goedkoop - Actuele kennis - Geen relatie met het bedrijf (geldt natuurlijk voor alle bedrijven die advies bieden) maar is wel een voordeel met de oplossing laten zoeken door iemand binnen het bedrijf Nadelen: - niet serieus genomen door het personeel - weinig ervaring Ik ben er van overtuigd en dat merk ik bij mijn huidige en vorige werkgevers dat er dingen verbeterd worden door het inzicht van studenten. In praktijk zou het naar mijn idee zo het beste werken: een klant neemt contact op, er wordt een gratis en geheel vrijblijvende afspraak gemaakt. Tijdens deze afspraak kijk ik samen met de klant naar het probleem. Dan kijk ik of het probleem kan worden aangepakt en wat de tijdschatting is. Aan de hand hiervan wordt een offerte uitgebracht. Het beste zou zijn (naar mijn idee), om een klein aantal studenten te selecteren en per opdracht te kijken of je een student binnen je selectie hebt die er iets mee kan. Denken jullie dat er animo is voor "student-bedrijfsadvies"?
  18. Beste mede-ondernemers, Wij hebben sinds enkele weken een webshop in internettablets Het aantal bezoekers was erg hoog en de verkoop verliep veel beter dan verwacht. Nu was de website vanochtend ineens offline en dat is op dit moment nog steeds zo ( bijna 12 uur later ). We krijgen nu veel telefoontjes van klanten die zich zorgen maken over hun bestelde producten/geld en we zullen vertrouwen verliezen bij zakelijke klanten, veel van onze bezoekers zijn niet voor de eerste keer op de site en die zullen nu hoogst waarschijnlijk niet terug keren... Het bedrijf waar wij de serverruimte van huren hebben slechts 1 maal gereageerd op een mailtje dat er al vele websites weer online zijn op enkele na ( wij niet dus ). Verder reageren ze niet op onze mailtjes wat er gaande is, terwijl het toch een groot bedrijf is. Kunnen wij dit bedrijf verantwoordelijk stellen voor de misgelopen omzet? Ik ga er vanuit dat ze dit helemaal hebben ingedekt in hun algemene voorwaarden maar toch hoop ik op een positieve reactie, en ik ben meteen mijn frustratie kwijt. [mod edit: link naar eigen site verwijderd, hoort niet in topic thuis]
  19. Ik denk dat iedere verzamelaar toch verder zoekt naar een forum relevant aan zijn verzameling en niet in eens overstapt naar deze website. De kleinere forums worden vaak ook bijgehouden door fanatieke verzamelaars die weten wat er speelt bij de verzamelaars en niet een algemeen forum.
  20. Het plaatsen van gratis advertenties op marktplaats etc. kost veel tijd maar in veel gevallen levert het wel degelijk bezoekers op! Als iemand google'ed op bijvoordbeeld "Windows 7 tablet" (relevant voor mijn webshop) staat heel hoog in google mijn advertentie op tweedehands.nl. Via deze advertentie komen mensen op mijn site terrecht, indirect via google. Mijn webshop zelf is nog niet sterk genoeg voor google maar op deze manier wordt je toch gevonden!
  21. Er zijn natuurlijk maar erg weinig investeringen die binnen een jaar helemaal zijn terug verdient, voor al deze investeringen in bijvoorbeeld de inventaris spreid je de kosten over meerdere jaren en schrijf je af op je investeringen. Stel dat wij er voor kiezen om het bedrag over 2 jaar te spreiden dan zou er in het voorbeeld dat jij geeft 1000 euro winst per maand overblijven en zouden we na 2 jaar de inventaris hebben afgelost van 24.000 euro. Die 24.000 is dan nog steeds in ons bezit alleen dan is het de waarde van de inventaris, mochten wij met de exploitatie van de kantine stoppen wordt de inventaris natuurlijk verkocht en zullen wij onze 24.000 terug krijgen min de waardevermindering in twee jaar tijd. Voor ons is het hobby en alles wat we verdienen natuurlijk interessant maar ik hoef geen huishouden te runnen en heb geen vaste lasten dus ik hoef er nauwelijks inkomen uit te behalen. Of we de inventaris nu op korte termijn af betalen of op lange termijn, mijn geld krijg ik toch.
  22. Beste mede-ondernemers, Ik ben de laatste weken bezig mij te oriënteren op de mogelijkheden van een sportkantine. Ik zal onderstaande mijn situatie even aan jullie voorleggen; Ik ben een 19-jarige student aan de opleiding Management, Economie en Recht. Ik heb al verschillende bijbaantjes gehad in verschillende horecagelegenheden en de horecasector bevalt mij echt prima! Ik ben zeer ondernemend ingesteld en loop eens in de zoveel tijd met een "geniaal" ( dat denk ik op dat moment ) ondernemingsplan in me hoofd wat soms lukt maar bijna altijd drempels tegen kom die niet te overwinnen zijn. Nu is er onlangs in mijn woonplaats de kantine van de lokale sporthal vrijgekomen. Het betreft een bar met keuken en magazijn. Voor de huur wordt €750,00 / €850,00 ex. per maand gevraagd en voor overname van inventaris en goodwill wordt totaal €15.000,- / €25.000,- gevraagd. Ik heb inzage in de verlies- en winst-rekening van de afgelopen 3 jaar en dit ziet er goed uit, natuurlijk is het geen vetpot maar de nettowinst is ongeveer €1500,- / €2500,- per maand. Ik wil de details allemaal niet te specifiek benoemen in verband met de privacy van de huidige eigenaar. De reden dat ik de sporthal wil overnemen is dat het een bestaand en lopend bedrijf is, het vraagt weinig investering en ze leven van de klantenkring van de kantine dus deze klantenkring is niet iets dat ik moet werven. Ik hoop er een kleinigheidje per maand aan over te houden en vooral veel te leren. Nu houden de volgende vragen mij bezig en ik hoop dat jullie antwoorden mij helpen een beslissing te kunnen maken; - In het bedrag van de inventaris zit goodwill bij, hoe zit dat met de goodwill van een sportkantine? Naar mijn idee is dit onzin want de sporthal heeft zijn bezoekers en daar is de kantine afhankelijk van, de kantine mag geen concurrentie bieden aan de lokale horeca dus ze hebben geen eigen klantenkring geworven buiten de klantenkring van de sporthal om. - Er werd eerste Heineken geschonken, dit contract is verlopen maar de tapinstallatie en dergelijke zijn nog in bruikleen van Heineken. Kan iemand mij helpen met de verschillende brouwerijen qua voor- en nadelen als horeca-eigenaar? Mocht dit liever via een PB gaan is dit natuurlijk ook niet erg. - Ik schreef het net ookal dat de kantine geen concurrentie mag bieden aan lokale horeca en alleen sportgerelateerde klanditie mag hebben. Iemand hier ervaring mee om toch wat meer klanten binnen te snoepen door slechts net binnen de regels te blijven? Ik zat bijvoorbeeld te denken aan een dart-team, biljart-team en het uitzenden van sportevenementen. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen! Allemaal vast bedankt om de moeite te nemen het hele verhaal door te lezen. ( Ik kreeg niet duidelijk gevonden onder welke categorie ik het moest plaatsen, verbeter mij mocht dit nodig zijn )
  23. Ik heb nu de optie om een sample te bestellen voor 180 USD. ( sample fee:USD180.00 Freight Collect The quoation above including all the license fee ) Wat houd de Freight Collect in? Waar moet ik rekening mee gaan houden als ik hier akkoord mee ga?
  24. Sturen fabrikanten ook monsters naar een ( nog ) niet bestaande onderneming? Het product kost in Nederland tussen de 200 en de 2000 euro, in China ligt dit natuurlijk stukken lager maar het is om aan te geven dat het geen LED-lampje is van een paar euro waar ze gratis een sample van opsturen.
  25. Beste ondernemers en ondernemers in spé, De laatste tijd heb ik erg veel interesse in het importeren van een bepaald product uit China / het westen. Ik ben er van overtuigd dat er vraag naar is in Nederland en omliggende landen. ( dit is duidelijk op te maken aan soort gelijke productgroepen en hun afzet in Nederland ) Ik ben nog jong, student en heb nog niet veel kapitaal kunnen verkrijgen met slechts enkele kleine ondernemingen dus ik zal klein moeten beginnen ( heb wel investeerders kunnen vinden maar wil graag het risico zoveel mogelijk bij mezelf houden ivm prive-situaties ). Het product bied de mogelijkheid om klein te beginnen ( bv een webshop voor particulieren ) en heeft volop doorgroei mogelijkheden richting de zakelijke markt. Kan iemand me van tips voorzien hoe kleine import te beginnen en toch de kosten laag te houden per product. Iemand tips of connecties heeft omtrend electronica exporteurs in China. Heb je mogelijke interesse om mijn idee samen om te toveren tot een daadwerkelijke onderneming of denk je me te kunnen helpen dan zie ik je reactie graag tegemoed. Stuur je me een PM dan zal ik open kaart spelen over de productsoort en mijn plannen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.