• 0

Promotie voor webshop, Help!

Hallo,

 

Ik ben al een tijdje werkzaam bij een webwinkel en ben druk bezig om deze naamsbekendheid te geven. Het gaat alleen zo moeizaam! Dit komt ook doordat er geen promotiebudget is en ik ben me er van bewust dat het aantal artikelen in de webshop beperkt is. Toch moet er eerst verkocht worden voordat er meer ingekocht kan worden. Wie heeft er goede kosteloze tips voor het promoten van een website. De volgende punten heb ik tot nu toe ondernomen:

 

- Keywords (ook bij concurrentie gekeken)

- Google Adwords (binnenkort nieuwe campagne)

- Relevante tijdschriften benaderd (helaas geen persberichten geplaatst)

- Online magazines benaderd (aantal keer artikel geplaatst)

- Hyves aangemaakt (en leden toegevoegd)

- De webshop uitgebreid

- Nieuwsbrieven verstuurd (naar mensen die zich hebben aangemeld via de site)

- Alle vrienden, familie, kennisen op de hoogte gebracht (vallen helaas niet binnen de doelgroep)

- De website constant bijgehouden, nieuwe foto's, nieuw logo, nieuwe indeling, etc etc.

- Linkwissel met de concurrenten

- Flyers laten drukken (en deels verspreid)

- Acties met gratis weggeef producten bij een aantal forum e.d.

 

Het bezoekersaantal wordt wel steeds een beetje hoger maar is nou niet dat je zegt, Yes...

 

Wat kan ik nog meer doen om meer bezoekers en naamsbekendheid te krijgen? ???

 

Groetjes

 

{titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

 

Je hebt heel netjes een checklist met vinkjes gemaakt, maar passie en originaliteit zijn ook belangrijk. Je moet niet 'op de winkel passen' maar de verkoop stuwen met interessante producten, een overtuigende presentatie en aanlokkende promotie. Daar gaat het fout, niet in het afwerken van een lijstje...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Geef eens wat meer info, beginnend natuurlijk bij een linkje. Dat kan je trouwens tevens in je profiel zetten!

 

Verder: Wat zijn de huidige cijfers, is het probleem: Komen er gewoon te weinig bezoekers of in je conversie (1 op de x bezoekers koopt iets) of je omzet per klant of nog iets anders te laag?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

Uiteraard bij alles dat je zegt en schrijft je website vermelden, goedkoper kan je niet adverteren.

Als je een nieuwsbrief gebruikt, regelmaat inbouwen.

 

Verder zal het sterk afhangen van je producten en doelgroep, dus daar kunnen we zo niet over oordelen.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Dag,

 

Als je succes wilt boeken met je webshop is een eerste vereiste om je website vindbaar te maken. Dit bereik je door het verzamelen van links (met zoektermen in de anchortekst).

 

Er zijn minimaal 25 bedrijvengidsen waar je gratis je webshop kunt aanmelden. Verder zul je je webshop op de verschillende startpagina's moeten aanmelden. Wat ook vrij goed werkt is gratis adverteren op de verschillende marktplaatsen (daarvan zij er meer dan 30).

 

Wij hebben net onderzoek verricht naar de vindbaarheid van webwinkels en daarvoor de websites van 200 in 2006 gestarte internetwinkels onderzocht. Als je je webshop op de voorgestelde websites aanmeldt is je webshop in ieder geval beter vindbaar dan 75% van de jonge webwinkels.

Consultant en uitgever.

www.ondernemingsplangids.nl

Link naar reactie
 • 0

Een linkje zou zeker helpen. Vrijblijvend wil ik er graag eens uitgebreid naar kijken (niet werven - mod). Tevens is het type webshop belangrijk. Wat ik veel tegenkom is dat het aantal bezoekers op zich nog mee valt, maar dat de conversie belachelijk laag ligt, de dure promotie is dan vaak niet eens nodig, slechts wat basics aanpassen helpt dan al een stuk.

 

Link naar reactie
 • -1

Succes met een webwinkel is afhankelijk van veel factoren, maar het is in ieder geval van belang day je keihard aan promotie werkt. Zelf ben ik actief in kindermode en kinderkleding te zien op kinderkledingen ik moet zeggen: best wel succesvol. De kunst bijvoorbeeld is om her en der je url te laten slingeren. Zeker op een pagerank 6 site zoals higherlever. Dat heb je bijvoorbeeld al nagelaten. Surf iedere vrije minuut van de dag over het internet en kijk of je een link naar je webwinkel kunt morsen. Hoe meer je laat slingeren, hoe beter je winkel in de zoekmachines zal scoren.

 

 

 

Edit, link verwijderd vanwege linkspam

Link naar reactie
 • 0

Ik zou zeggen: Verdiep je in Google AdWords, investeer daar je uren in en meet de ROI nauwkeurig. Ga vanaf daar optimaliseren, zodat je de verdiensten weer kunt investeren in meer traffic of andere online marketingkanalen. Uitbesteden kan natuurlijk ook. In ieder geval leent Google AdWords zich uitstekend voor startende webwinkels, om stap voor stap te investeren in het werven van nieuwe klanten.

 

Affiliate marketing is ook zeker een optie. Heb je daar al weleens naar gekeken?

Yonego Zoekmachine Marketing: http://www.yonego.nl

Link naar reactie
 • 0

Maar met adwords kun je ontzetten veel leren hoe je het beste je organische zoekresultaten kunt optimaliseren voor een hogere Google positie.

 

Vertel!

 

Wat hij waarschijnlijk bedoeld, is dat je m.b.v. Google AdWords snel ziet welke zoekwoorden de gewenste resultaten (ROI) opleveren. Op die woorden kun je je vervolgens gaan focussen met je optimalisatie voor de organische zoekresultaten.

 

AdWords is uiteraard niet kostenloos nee, maar hoort met een goede campagne opzet wel gewoon winstgevend te zijn; dus een positieve ROI op te leveren. Uiteindelijk moet het je dan maandelijks geld opleveren in plaats van dat het je iets kost.

Yonego Zoekmachine Marketing: http://www.yonego.nl

Link naar reactie
 • 0

Probeer zoveel mogelijk links te verzamelen van relevante websites en geef dan ook links terug (maak een aparte linkpagina) , en ruil links met bijvoorbeeld verzamelaars van de spullen die je verkoopt in je webwinkel. Plaats je site in gratis webgidsen. Probeer ook een link te krijgen bij Startpagina en andere varianten hierop, hoe meer... hoe beter....,

Hoe vaker je site zichtbaar is op internet des te groter is de kans dat iemand je site gaat bezoeken.

Hou regelmatig bij, bijvoorbeeld via google analytics of een belstat teller waar de bezoekers van je site vandaan komen...zo krijg je inzicht in hoe de bezoekers van je site je vinden.

heb je zelf of heeft jouw onderneming een originele website die je bekendheid wilt geven? plaats hem op www.adresgids.net Internationaal? www.expatpagina.nl !

Gratis adverteren voor ondernemers en particulieren kan op www.zoekertjeskrant.nl

Gewoon leuk filmpjes kijken? www.1001filmpjes.nl

Link naar reactie
 • 0

Een 'pay per sale' campagne is wellicht de uitkomst.

De concurrentie is enorm, dus affiliate netwerken zijn bereid om alleen kosten in rekening te brengen over het aantal gemaakte (netto) verkopen in je webwinkel.

 

De totale kosten zijn vaak hoog, maar omdat je alleen betaalt voor succesvolle verkopen is het risico nihil. Het vergt vaak wel wat telefoontjes om een dergelijke deal rond te krijgen, maar het is het waard.

 

Een ander voordeel is de gratis toestroom van niet-kopers, waar je dus niet voor wordt afgerekend. Lead campagnes zijn vaak erg lastig te voorspellen, betreft rendement. Wellicht is dit een manier om op korte termijn verkopen te genereren.

 

Nog even één toevoeging: netwerken die met 'onvriendelijke' advertenties werken zoals popups en dergelijke, kun je beter vermijden. Dit schaadt mogelijk je reputatie.

Link naar reactie
 • 0

Tips?

 

1) Doe een test. Vraag aan een x aantal, het liefst onbekende mensen om je url foutloos te spellen: kort is beter. Je naam kan ook op verschillende manieren geschreven worden.

2) Je producten zijn niet goedkoop; dat is wat mij betreft geen probleem. Maar (de kwaliteit van) de foto's past niet bij de prijsklasse. De achtergrond bijvoorbeeld.

 

Succes verder.

www.101winkels.nl: GRATIS Pro-webwinkels in het online-winkelcentrum.

www.nationaalwinkelcentrum.nl: Startpagina over online winkelen.

www.edacteur.com: Publiceer GRATIS fotos, tekeningen en verhalen.

Link naar reactie
 • 0

Volgens mij is het inderdaad zo dat je gewoon zo goed mogelijk jouw doelgroep moet zoeken. Kijk waar ze zitten en speel daarop in. Als je doelgroep niet actief is op hyves heeft heeft het ook geen zin om daar profielen aan te maken etc. etc.

 

Daarbij moet niet je doel zijn zoveel mogelijk traffic te genereren maar zoveel mogelijk kwalitatief goede traffic te genereren. Deze zorgen immers voor conversie.

Baan gezocht

Link naar reactie
 • 0

Hoi,

 

Los van alle activiteiten die ik bovenstaand gelezen heb missen we de kracht van de media.

De media is zo enorm belangrijk om je bedrijf te promoten en vele zelfstandigen denken dan ook dat je daarvoor een kruiwagen voor nodig hebt. Niets is minder waar.

 

Bedrijven die nieuws te vertellen hebben plaatsen persberichten.

Alle bedrijven hebben nieuws te vertellen alleen zien een heleboel zelfstandigen dat niet of denken dat ze niets t vertellen hebben. Of je nou voor je restaurant nieuwe stoelen hebt aangeschaft en dat combineert met een leuk feest, het is nieuwswaardig genoeg om bezoekers aan te trekken.

 

Of je een nieuwe website gelanceerd hebt met wat voor dienst dan ook, het is nieuwswaardig om de wereld te laten weten zodat je meer bezoekers krijgt. Bol.com) staat regelmatig in de media en verstuurd per jaar meer dan 50 persberichten. Ze zijn ook met 1 persbericht begonnen. Vodafone verstuurd 250 persberichten alleen in NL alleen om hun naam beter te verankeren bij hun doelgroepen. Alleen voor het behoud van hun naamsbekendheid.

 

Mis niet de kracht van persberichten.

 

Hier enkele website's waar je je persbericht(en) kunt plaatsen.

ANP/Persberichten.com : moet je een abonnement voor 5 persberichten alfsluiten kost gemiddeld 250

Mod-edit:Geen zelfpromotie svp

Profnews.nl werkt net als ANP

 

Wil je meer weten over persberichten stel dan hier je vraag of kijk op een van de websites.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  11 leden, 218 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.