Jump to content

joeph

Senior
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Eerste Industrieweg - Postbus 13, Mill, 5450AA, Netherlands
 • First name
  Joep
 • Last name
  Hendrix
 • Company or organization name
  CompuBase
 • Website address
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  sprout.nl

Company info

 1. Ik weet niet hoe pingdom werkt maar het uitvoeren van een ping is geen goede meting. Waarschijnlijk doen ze een http-request (feitelijk bezoeken ze de pagina) en meten dan de responsetijd. De tijd zo niet hoger dan 300 ms moeten zijn (wij draaien 150ms) dus die 1236 ms is echt zeer lang.
 2. Ligt het aan mij of bestaan er inderdaad geen snelle magento sites. Ik heb wat met Magento geexperimenteerd en ik vind het een fraai systeem alleen al omdat het is gebouwd met het Zend framework. Echter, met alle caching aan is het nog steeds niet vooruit te branden. Wie kent er een Magento site die wel snel is? En dan bedoel ik niet de Magento demo site (die ik trouwens maar net acceptabel vind qua performance).
 3. Wij hebben een website gebouwd voor een bedrijf. Dit bedrijf heeft ons foto's aangeleverd die wij op de site geplaatst hebben. Nu blijkt dat dit bedrijf een financieel geschil heeft met de fotograaf van de betreffende foto's. Nu eist deze fotograaf van ons dat wij de website uit de lucht halen, danwel de foto's verwijderen. Heeft hij hiermee een sterk punt? Ik ga er eigenlijk vanuit dat wij geen partij zijn in deze kwestie, wij hebben immers de foto's aangeleverd gekregen door het bedrijf die deze foto's gekocht heeft. Graag jullie advies!
 4. Verzorgd en er is veel aandacht besteed aan de grafische details. Het is een osCommerce website maar is in ieder geval niet als zodanig direct herkenbaar. Zoals eerder gemeld, het content gedeelte is erg smal. Wat me verder opvalt is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een beveiligde SSL verbinding als een klant een account aanmaakt. Ik zou dan al direct afhaken en de bestelling annuleren. Ook het admingedeelte is niet beschermd door versleuteling. Dit kan niet en een kwaadwillende kan eenvoudig je admin wachtwoord sniffen. Succes! Joep
 5. Er wordt hier toch niet gesproken over tabellen? Frames is een achterhaald technologie met alleen maar nadelen. Wie daar nu nog aan begint is niet wijs. Als je perse scrollbartjes wilt, dan kun je die ook met divs maken. Welke website wordt het meest gebruikt? Juist Google. Gebruikt die frames? Nee, hoewel het best handig zou zijn als de het zoekveld permanent in beeld zou zijn. Dus dat frameloze sites niet werken is onzin. Mensen zijn gewend aan een scrollbar aan de rechterkant van de browser. Alternatieve locaties voor de scrollbar verlaagt de gebruiksvriendelijkheid drastisch.
 6. Je kunt inderdaad ook dedicated en virtual hosting combineren. Dan draai je met een image op een dedicated machine. Het grote voordeel is dat bij een hardware probleem je de image makkelijk over kunt zetten naar een andere machine en binnen no time weer in de lucht bent.
 7. Dit is inderdaad een vreemd verhaal van de webbouwer. De enige situatie waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor de kosten van hardware is als je een eigen server gaat co-locaten.
 8. Altijd een virusscanner gebruiken! Zonder is vragen om problemen.
 9. Meta keywords en description hebben nauwelijks tot geen effect op je Google positie. Als je geen meta description opgeeft zal Google de omringende tekst laten zien van het gezochte trefwoord. Bovendien, Google toont niet je meta als het betreffende zoekwoord niet in je meta of url voorkomt Dus de meta description is zeker belangrijk: NIET voor je Google positie maar wel om je in de zoekresultaten een goede beschrijving van je pagina weer te laten geven.
 10. Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat je geen nieuwe website binnen 2 maanden op de eerste pagina van de index kunt krijgen. Dit is natuurlijk van ontzettend veel factoren afhankelijk. De SEO goeroe's krijgen echt wil binnen een dag een nieuwe site op de eerste pagina in de index van Google. Maar hier heb je ontzettend veel SEO kennis en ervaring voor nodig. Ik heb een domeinnaam sinds 1999 geregistreerd maar was altijd doorgelinkt naar hoofddomein. Ga deze nu gebruiken als losse website en heb alleen maar alleen de paginastructuur met lege pagina´s zonder content (alleen H1 tags) geupload en binnen 1 dag op de eerste pagina in de index op nummer 3. Het kan dus wel, maar is van heel veel factoren afhankelijk. Ook met een basis SEO kennis. Dit gaat dus NIET lukken (zei de guru). Je eigen voorbeeld sluit niet aan bij je stelling, want zoals je zegt is je eigen domein niet nieuw maar bestaat deze al sinds 1999.
 11. Google adwords zijn niet kostenloos! :P Maar met adwords kun je ontzetten veel leren hoe je het beste je organische zoekresultaten kunt optimaliseren voor een hogere Google positie.
 12. Hosten zonder dat je er omkijken naar hebt doen alle kwaliteits-hosting bedrijven. Adverteren op internet kan je enorm helpen om traffic te genereren. Wellicht is Google Adwords interessant voor je. Om een goede vergelijking te maken zou je eerst eens heel goed pakket van eisen (business requiremens) op papier moeten zetten. Een goede it-er kan hier dan een functioneel ontwerp van maken (zie dit als een tekening van de architect) en dit kan dan als basis dienen om meerdere offertes op te vragen die je dan met elkaar kunt vergelijken. Anders blijft het appels met peren vergelijken en dien je af te gaan op onderbuikgevoelens, intuitie en meer van dat soort subjectieve methodes!
 13. Ik zou eens kijken naar x-cart e-commerce software (kost ongeveer 200,-) of naar het veelbelovende open source pakket magento. Het veelgebruikt oscommerce zou ik niet gebruiken vanwege de belabberde kwaliteit.
 14. Kennen jullie de piramidespellen nog? Laatst is er nog een belegginszwendelaar veroordeeld. Hij keerde de inleg van latere klanten uit als winst aan vroegere klanten. Dit kan je een aardig tijdje volhouden zolang er voldoende binnenkomt aan nieuwe klanten. Maar toen dat minder werd, verdwenen ook de beloofde gouden bergen en stortte de piramide als een kaartenhuis in elkaar. Met eenmalige kosten voor onbeperkte hosting zal het net zo gaan. Zolang er mensen in blijven trappen zullen ze hun rekeningen kunnen blijven betalen. Zogauw het opdroogt zal de boel binnen de korste keren failliet zijn.
 15. Google is your best friend met dit soor zaken. Ook zou je eens kunnen kijken op de website van emerce. Dit is een tijdschrift voor e-commerce en webwinkels.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept