Jump to content

Koos Pol

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Wikkepad 18, Almere, 1313HN, Netherlands
 • First name
  Koos
 • Last name
  Pol
 • Company or organization name
  Hosting Consult
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Zet een VPN op naar kantoor met daar een IMAP server. Dan heb je overal toegang, is de conversatie versleuteld, volledige email functionaliteit en als bonus kun je zelf (als je openVPN gebruikt) zelf de encryptie sterkte instellen. NSA heeft dan het nakijken. IMAP kun je gewoon backuppen en/of repliceren naar een backup server.
 2. Via de algemene voorwaarden, de FAQ, de pagina van de klantenservice, etc. Soms krijg je ook de spelregels te zien tijdens het registratieproces zelf. En anders gewoon even vragen.
 3. Welke hoster je ook kiest, zorg dat de domeinnaam van jou is en niet van de hoster. Anders krijg je een fikse rekening als je wilt verhuizen.
 4. Ik weet niet hoe jouw control panel eruit ziet. Een ssh naar de vps is voldoende. Je hoeft voor dd overigens geen root te zijn en mag als popiejopie aanloggen.
 5. Bij VPS heb je geen last van andere gebruikers wat CPU gebruik betreft. CPU gebruik kun je heel goed throttlen. Dus je krijgt waarvoor je betaald. Waar jij last van hebt is blocking disk i/o. Het is wel zo dat dit veroorzaakt wordt door het vele disk i/o van anderen op dezelfde server, maar het is de hoster die hier een steek laat vallen m.b.t. de inrichting van de disken. Denk bijvoorbeeld aan write caches, raid inrichting , e.d. Disk i/o is nog steeds een lastig ding in een VPS omgeving. Het is gelukkig wel makkelijk vast te stellen. Draai het volgende commando enkele keren over de dag verspreid, en je weet veel meer. Als de waardes erg uiteen lopen, moet je de hoster aan de jas trekken: dd if=/dev/zero of=/tmp/test count=16k conv=fsync
 6. Nou vooruit, als een totale kussen-nitwit: Als het om exclusief handwerk gaat zou ik niet gaan concurreren met andere kussenleveranciers. Dat gaat je toch niet lukken. Ik zou ze met gouddraad borduren, er een heel chick label aan hangen en ze voor 365,= (mooi symbolisch getal, een euro per dag) in de markt zetten. Dan blijft het een hobby. Het verkoopt misschien niet zo snel, maar dat hoeft dan ook niet. Als je de juiste paden weet, zijn er altijd mensen met geld te vinden die iets exclusiefs willen hebben. Denk bijvoorbeeld aan Diamond app op de IPhone.
 7. Losse pagina's bewerken en uploaden is vragen om moeilijkheden. Laat een andere sitebouwer dat eenmalig in een cms stoppen (dagje werk) en je kunt voortaan alles op je gemak zelf doen.
 8. OpenOffice kan *alles* rechtstreeks naar PDF exporteren. En alles in een keer goed. Ik zou niet te lang prutsen ;-)
 9. Sjemig, wat een doffe ellende allemaal ;) Nou vooruit, in een paar zinnen samengevat: Aanbieders van internetdiensten hebben er alle belang bij dat jij klant blijft. Dus jouw IPv4 zaakjes blijven gewoon draaien. Nog jaren. (In stand houden van IPv4 kost immers geen brood. Het staat er al) Het wordt pas spannend als je nieuwe diensten gaat bedenken en afnemen die op uitsluitend op IPv6 kunnen draaien. En dan is een IPv4-6 tunneltje door de hoster gauw gelegd. Al met al verandert er voor de soho gebruiker helemaal niets. PS. Het laatste IPv4 blok is zojuist uitgegeven. Dus de internet aanbieders moeten uit hun voorraad putten, en krijgen geen nieuwe IPv4 adressen meer. Dat wordt niet slapen vannacht ;)
 10. Een eenmalige audit is een prima investering. Het kan een hoop blootleggen. Met een eenmalige audit zet je twee zaken in gang: 1. Accute problemen worden gesignaleerd 2. Je genereert bewustwording bij het ontwikkelteam. Vooral nr 2 is van groot belang. Als je na een jaar weer deze check doet weet je meteen of het uitbestede werk in goed handen is.
 11. Klok, klepel enzo. Het gaat juist niet om de code maar om de public facing. Alles wat je van buiten af kunt raken is een potentiële ingang en dient onderzocht te worden. Hoe het in de code vorm heeft gekregen heeft alles te maken met interne code kwaliteit (opschaling, uitbreiding, stabiliteit) maar weinig met security aspecten. Alles wat van binnen niet deugt, maar niet geraakt kan worden van buitenaf is zinloos om te auditen
 12. Ik zie een warrig verhaal. Je wilt gespecialiseerde hulp bieden terwijl je nergens gespecialiseerd in bent (althans niet zoals uit je post blijkt), je wil affiliaten, je wilt verkopen. Wat wil je nu eigenlijk? Je kunt niet alles zelf, je kunt ook geen specialist zijn in alles. Als ik Canon intik op Tweakers pricewatch krijg ik 43 (jawel, 43) winkels te zien die een 550D verkopen. Wat voegt het toe als daar 44 winkels staan? Ik mis het originele concept wat je uitbaat. Misschien is het voor jou voldoende om een graantje mee te pikken van de LB/SEO/Affilate trein. Maar dan is het niet nodig om op HL inspiratie te zoeken. Zet een bak pagina's op het web en zorg dat je een paar cent vangt voor elke klik of klant.
 13. Kennelijk heb ik een plankje voor het hoofdje, want ik zie het nog steeds niet ;) Met de huidige snelheid van ontwikkeling heb jij over een paar jaar ook je hele serverrack op een usb stick. Laatste opmerking van mijn kant: Goedkopere bandbreedte is zakelijk handig als de bandbreedte heel duur is. Bijvoorbeeld satelliet communicatie. Als je van een weersatelliet (of een keyhole satelliet, nog leuker) meer en sneller en betere foto's kunt trekken, heb je wel een goeie business case lijkt me.
 14. Valt wel mee, want ik hoor nog steeds niets wat 1) het op te lossen probleem is, 2) hoe ik die hoeveelheden kan verwerken. Ondernemer Ford had kennelijk ik de gaten [zie opmerking Frans Sijtsma] dat hij met een auto een betere deal kon aanbieden dan met een snellere paard en wagen. Zolang er geen probleem wordt opgelost kan ik als ondernemer niets met zo'n oplossing. De enige 1e graads oplossing die ik kan bedenken is dat het transport van data goedkoper/sneller wordt. Maar dat kost nu al bijna niks meer. Dus daar zie ik geen verschuiving. Dat bedoel ik, een duidelijke vraag met een duidelijke oplossing.
 15. Je gaat iets ontwerpen waar geen vraag naar is. En tegen de tijd dat de vraag er is, is er wel een praktische oplossing voor gevonden. In de IT gaan vraag en aanbod vrijwel gelijk op. 15 jaar geleden was een dvd met de halve bibliotheek erop ook zinloos, omdat het materiaal ontbrak om het te verwerken. Toen de apparatuur kwam om dergelijke hoeveelheden te verwerken, kwam de vraag ook wel los. Vergelijk verder je telefoonmodem van toen versus de kabel nu. Of de 15" CRT toen tegen de 24" TFT nu. Wil je echt snakes (de oude console variant) spelen op zo'n monster scherm? Ik heb nu al teveel muziek, email, ebooks, pdf's, documenten, etc, etc. Dus ik wil helemaal geen suikerklontje moleculen met 1,5 Petabyte aan data. Pas als ik wat met die hoeveelheid kan, wil ik het hebben. Niet eerder. Ik wil een uitzondering maken voor bijvoorbeeld astrofysica en geofysica. De hoeveelheid data die ze daar genereren zijn gigantisch. Maar daar gebruiken ze ook nog steeds schijven packs voor. Om het daarna jaren op de plank te laten liggen omdat het te veel is om te verwerken... Dus ik wil je vraag omdraaien: welk probleem wil je eigenlijk oplossen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept