Jump to content

chek7819

Senior
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  anders
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. zojuist herinnering ontvangen van http://proprieteintellectuelle.org Agence de Renouvellement en Propriété Intellectuelle Inc. om onze merkinschrijving te verlengen voor 1280 euro (bij benelux merkbureau iets van 300 euro kan ik me herinneren) let op dat je die nooit betaalt! zie ook http://www.merkenbureaudenherder.nl/arpi-volgens-ons-oplichters.html en http://www.fraudemeldpunt.nl/nieuwsbericht/Kijk_uit_voor_de_herinneringen_van_Arpi
 2. Bedankt voor je aanvullende toelichting Frans. Ik ga deze optie meenemen. Ga nu eerstvolgend eens praten denk ik bij het Stichting Nederlands Participatie Instituut voor de mogelijkheden en voor-en nadelen.
 3. Geweldig Frans, interessante en praktische constructie. Aandachtspunt lijkt me voor medewerkers dat bij een marktconforme rente (lijkt me een eis vanuit de belastingdienst) dat medewerkers rente moeten betalen indien dividend lager is dan noodzakelijk voor afbetaling. Met die mogelijk voorkomende situatie lijkt het me lastig om deelnemers te vinden.
 4. Schatting voor 4,9% tussen de 50 en 100 k.
 5. Bedankt Ronaldinho, weet verder iemand nog of wat banken veelal rekenen als rentepercentage (marktgemiddelden danwel ranges) voor bedrijfsfinancieringen? en heeft iemand een voorbeeld voor een participatieovereenkomst tbv werknemersparticipatie?
 6. Niemand tot nu toe? Daarnaast ben ik op zoek naar een voorbeeld participatieovereenkomst (ik ben bekend met de voorbeeld participatieovereenkomst https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=15;action=display;threadid=10546 maar nu meer specifiek op zoek naar een voorbeeld voor een participatieovereenkomst tbv werknemersparticipatie). Alvast bedankt!
 7. Misschien dat ik daar tzt toch iets mee ga doen, bedankt iig Joost!
 8. Dat is zo, soms wil je dat niet bv bij een holding met groot eigen vermogen dan wil je niet alles in een publiek register. Naast de notaris geen nadelen? Groeten
 9. Bedankt voor je snelle reactie! Op zich is dat een mooie constructie, wat zijn alleen de mogelijke nadelen? Is het dan bijvoorbeeld noodzakelijk om naar de notaris te gaan? En zijn er meer mogelijke nadelen?
 10. Is dat nog steeds zo Joost? Ik zie namelijk op https://server.db.kvk.nl/wwwsrvu/html/hl_concernhelp.html het volgende: " Concernrelaties zijn actuele relaties tussen rechtspersonen. Vanuit het handelsregister van kamers van koophandel worden de volgende concernrelaties getoond: -rechtspersonen die optreden als bestuurder van een andere rechtspersoon. Dit kunnen ook holdings of management B.V.'s zijn. -rechtspersonen die enig aandeelhouder zijn van een B.V. of N.V. -rechtspersonen ingeschreven in het Nederlands handelsregister die zich aansprakelijk stellen voor een andere rechtspersoon De volgende typen worden dus niet getoond: -relaties van natuurlijke personen met een rechtspersoon (in verband met privacy); deze zijn uiteraard wel opvraagbaar per uittreksel -aandeelhouders die minder dan 100% van de aandelen bezitten -rechtspersonen niet ingeschreven in het Nederlands handelsregister die zich aansprakelijk stellen voor een andere rechtspersoon" Stel ik draag 0,11% van de aandelen over aan iemand anders dan wordt de enig aandeelhouder niet meer genoemd in het uittreksel KvK? Maar dan wordt de bestuuder nog wel genoemd?
 11. Hallo, tzt lijkt het me waardevol om bepaalde werknemers participatiemogelijkheden te bieden in de BV. Nu vraag ik me af hoe doorgaans de financiering tbv de medewerkers kan worden geregeld. Bieden banken de medewerkers mogelijkheden en gaat dat met hypothecair of de aandelen bv als onderpand? En tegen welke rentes (marktgemiddelden danwel ranges). o ja ben ook benieuwd naar wat banken veelal rekenen als rentepercentage (marktgemiddelden danwel ranges) voor bedrijfsfinancieringen. Alvast bedankt!
 12. Interessant, kun je daarin van betekenis zijn (verzorgen van een dergelijk voorstel)?
 13. Hoi Norbert, bedankt voor je snelle en goede inhoudelijke reactie! Het gaat om inkoop, verkoop, personeel en eventueel incasso. We doen al veel aan voorkomen: daarvoor schakelen we nu ook regelmatig onze advocaten in, een bedrijfsjurist is ook een goede optie! Wat betreft het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid (contractuele aansprakelijkheid) is dat geen dure optie? Dat is dan alleen eventueel een optie voor de verkoopkant van de rechtsbijstandsverzekering?
 14. Zit te evalueren of een Zakelijke rechtsbijstandsverzekering van DAS/Unive of Centraal Beheer aantrekkelijk is. Ik heb het idee van wel zeker aangezien er vrije advocaatkeuze is (veelal tot een bedrag van 50.000 euro) daarmee kun je dus gewoon je eigen advocaat inschakelen. Gemiddeld zit ik op een premiesom van 1000 euro op jaarbasis ofwel een 5 tal advocaaturen. Was benieuwd of anderen er ook zo over denken of dat er mogelijke bezwaren zijn waar ik mogelijk nog niet aan heb gedacht? Alvast bedankt!
 15. Hoi Dennis. super dat je dit zo hebt uiteengezet (en ook dank aan de anderen)! We gaan het eens berekenen! @ Starterscoach: ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat afronding op de minuut meer wordt gewaardeerd dan naar 10 of 15 minuten maar dat dit weer makkelijker wordt geaccepteerd dan het verhogen van het uurtarief. John
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept