Jump to content

Scrooge

Senior
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Ik kan Johnny's Alternatieve Incasso aanbevelen!
 2. Wellicht interessant voor op de homepage van Higherlevel? Ik denk dat de usd/eur koers heel interessant is voor vele ondernemers hier. Beurs index ook +1 -1 etc. Het hoeft allemaal niet uitgebreid. Ik zal een schets maken :)
 3. Nog enkele bedacht: [*]Scrooge Trading [*]Scrooge eCommerce [*]Scrooge Solutions
 4. Ja. We houden het nog even op dat laatste: Waarom doet iedereen zo negatief. Als je het saldo (liefst positief) maar opgeeft aan de belastingdienst, dan mag de rekening voor mij en iedereen best geheim blijven. Let op dat de bank voldoet aan het deposito garantie stelsel. Dan moet het wel bekend en gefiatteerd zijn bij DNB. Er moet dan ook voor de overheid (belastingdienst) een makkelijker vindbaar bankrekening nummer gegeven word en. Bijvoorbeeld het persoonlijk BSN. (zoek de link ;) ). Je kunt dan 100% verwachten dat je BSN daar zeker geheim blijft. Niet toch? Maar als de overheid zich niet vergaloppeerd, dan kan het nog bekend gemaakt worden door WikiLeaks. Het is dus nutteloos. Geheim en privacy bestaan binnenkort toch niet meer. Voordat dit draadje wegzakt, moet er inderdaad als reward, of als oorkonde een slotje op. Want deze worden later het meest bekeken. We kunnen dan ook de score bijhouden hoe dit soort posts wel interessant bevonden wordt. Zal m.m.v. Google op woorden als “geheim en bankrekening” torenhoog scoren. Wellicht zijn dit interessante keywords: Offshore Banking, Anonymous bank account, Stealth PayPal, Stealth Bank, Anonymous PayPal account, Indian PayPal, Stealth eBay account, Buying eBay account, Buy PayPal account, PayByCash, Gold.
 5. Ik heb overigens nog een Car Wash om zwart geld wit te wassen. Mijn tarieven op basis van een commissie: <10k = 5% 10k-25k = 4% 25k-50k = 3% 50k-200k = 2% >200k = 1% Ook lever ik pistolen en messen via mijn webwinkel PIPA SHOP Tevens ook andere gear zoals een zwarte integraalhelm. Handig voor de driveby op je motor.
 6. Wat een onzin. Het is waarschijnlijker dat TS een manier zoekt om anoniem een webshop op te zetten om zo mensen op te lichten. Of gewoon via marktplaats advertenties. Of hij houdt zich bezig met misleiding en/of bedrog en wil zo anoniem blijven. Hoe anoniemer en geheimzinniger een offshore account is, brengt ook het risico met zich mee dat als er uiteindelijk geld op komt te staan het hoogstwaarschijnlijk gestolen wordt.
 7. Zwartsparen? Geld doorsluizen/witwassen? mensen oplichten? ::)
 8. Ik ga een nieuwe eenmanszaak beginnen met meerdere webwinkels. [*]High Level E-commerce [*]Higher Level E-commerce (flauw ik weet het) :P [*]High Level Trading [*]The E-commerce Company [*]Indigo E-commerce (bestaat al, maar misschien weet iemand een leuke variatie) [*]E-commerce Outlet Maakt mij niet of de domeinnaam al bezet is ik ga er verder niks mee doen. Enigste vereiste is dat het niet zo flauw klinkt zoals 'Pietje's E-Commerce Paradijs' want ik wil deze zaak wel om mijn c.v. vermelden. Alle leuke suggesties worden beloond met karma :-K
 9. - Helmy Horeca Consultancy - Helmy Horeca Consult - Horeca Adviesbureau Helmy - Horeca coaching, training & advies (Helmy) Ik zou zelf voor Horeca Adviesbureau Helmy (of hoe je ook heet) gaan dan lijkt het alsof je veel klanten hebt en een belangrijke speler bent in de horeca markt. Als ik ooit horeca advies nodig zal hebben zal ik eerder een adviesbureau inschakelen dan een freelancer. Tenzij het om een beroemde freelancer gaat met lovende recensies. Wat je ook besluit kijk eerst in het Merkenregister misschien is het al vastgelegd als merk. Ook even de KvK site checken, wellicht is de bedrijfsnaam al bezet. Succes!
 10. Ik heb nu een zakelijke ING rekening en met deze lukt het niet. Ik ga deze binnenkort opheffen en overstappen. Heeft iemand hier een zakelijke rekening van de Rabobank? Dan kan ik het even testen. Die euro die ik dan overmaak mag je houden :-K
 11. Wellicht zijn mijn vragen en/of intenties onduidelijk. Ik zal het even toelichten. Ik had een eenmanszaak en handelde in een nicheproduct. Ik was heel enthousiast, maar had geen marktonderzoek gedaan met als gevolg dat ik de enige bleek te zijn die zo enthousiast was. Aangezien ik geen filantropische instelling ben heb ik de verkoop van het nicheproduct gestaakt. Vervolgens heb ik mij een jaar lang bezig gehouden met onderzoek naar producten om te verkopen. 100tal verschillende producten geimporteerd, mooie productfoto's gemaakt en aangeboden op marktplaats, eBay enz. Nu ben ik erachter gekomen dat als je eenmaal een goede supplier uit China hebt gevonden je goede zaken kunt doen. Kanttekening hierbij is dat garanties in China ver te zoeken zijn. Ik heb zeer goede winstmarges, maar omdat ik nu handel in elektronica heb ik te maken van een garantietermijn van 1 jaar (en volgens EU richtlijnen is de garantietermijn 2 jaar) Wat ik nu doe is zorgen dat ik 5k vermogen achter de hand heb voor tegenslagen (prive en zakelijk) De rest gebruik ik om te importeren en mijn assortiment uit te breiden. Het gaat steeds beter en de bedragen van de orders nemen ook steeds toe. De grootste order tot nu toe was 3000usd en heb in de afgelopen 2 jaar voor circa 15kusd geimporteerd. Voor velen ben ik dus nog een kleine ondernemer. En voor chinese fabrieken ben ik dus nog niet interessant genoeg. Ik maak gebruik van www.dhgate.com en handel met de zogenaamde 'factory sellers' Maar vooralsnog ga ik er vanuit dat ik met tussenpersonen onderhandel. Omdat ik steeds meer uitgeef ben ik bang dat het een keer mis gaat. Stel dat ik een hele grote order plaats bij mijn oude vertrouwde chinees en hij blijkt opeens failliet te zijn of een scammer die opeens onvindbaar is. Voor vele ondernemers hier is bijv. een order van 10kusd niet veel, maar een chinees zou hier jarenlang van kunnen leven. Naar het geld kun je dan fluiten en stel dat ik dan net een hele batch van dure elektronica verkocht heb die na een paar maanden gebruik defecten vertoond die ik dan moet vergoeden dan zit ik met de gebakken peren. Ik kan moeilijk net als Altan de autohandelaar zeggen 'Jammer joh garantie tot de deur. Volgende keer beter' Ik hoop dat dit een beetje duidelijk is waarom ik zo nieuwsgierig ben naar de pro's en cons van een B.V. In ieder geval weet ik na het lezen van talloze topics in 'Herrie in de zaak' dat ik voorlopig alles zelf ga doen en geen join venture aanga of personeel in dienst neem :) En van die faillissement en schulden topics word je ook niet vrolijk van als je die ellende zo leest :-\
 12. De uiteindelijke bedoeling is verschillende webshops lanceren die onderdeel uitmaken van xxxx B.V. De webshops die niet lopen of die niet meer interessant voor mij zijn wil ik afstoten door ze te verkopen of op te heffen.
 13. Het gaat mij voornamelijk om de aansprakelijkheid. Mocht het ooit totaal misgaan met importeren, productfouten en garanties (ik handel in elektronica) dat ik in ieder geval niet prive aansprakelijk ben. (er van uitgaande dat ik netjes voldoe aan alle verplichtingen en er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur) Mijn winst is nog lang niet 100.000 eerder tussen de 5 en 10 duizend dus een eenmanszaak is veel aantrekkelijker met alle aftrekkingen. Ik vraag mij zelfs af hoe erg ik er fiscaal op achteruit ga met een bv als ik slechts een winst heb van 5k. Je moet jezelf ook nog eens verplicht salaris uitkeren. Hoe kan dat als je verplicht 39k loon moet opnemen? Andere reden is inderdaad reputatie. Eigenaar van een B.V. staat ook beter om mijn cv 8) en geeft meer vertrouwen aan de consumenten aan wellicht in de toekomst zakelijke klanten.
 14. Interessant topic. Deed mij denken aan de documentaire 'China Blue' geeft een goed inzicht in een textielfabriek in China. Heel interessant om te zien. In de documentaire komen ook westerse bedrijven aan bod en zie je hoe er onderhandeld wordt. http://www.bol.com/nl/p/dvd/china-blue/1002004005011920/index.html Trailer:
 15. Zit er uberhaupt wel een tracktrace code bij?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept