Jump to content

ikanton

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.twinkelmagazine.
 1. Jij hebt het nu nog over de annonieme trust boven de limited, die zou ik dus niet afnemen. Mogelijk dat daar het verschil in kosten wat ik noem en die jij noemt vandaan komt. Die trust is on geheimzinnig te doen, ik heb die limited niet om geheimzinnig te doen en zal gewoon persoonlijk in die limited zitten en niet via een trust. Mara goed als ik dus boven de CV een limited zet is dat voor mij (mij persoonlijk of het bedrijf?) hetzelfde als dat het gelijk een BV zou worden. In dat geval kan ik dus beter direct een BV starten (ik wil die persoonlijke aansprakelijkheid beperken om mijn prive situatie beter te beschermen). De CV was voor mij enkel optie als dat veel voordelen zou bieden boven een BV en dat is het dus enkel kwa fiscale druk op bedrijf, maar dat zou ook maar 2 jaar zijn, dus misschien toch beter die extra lasten voor lief te nemen en het gelijk goed te doen
 2. 1 zal ik eerdaags voor gaan betalen zodra dat rond is. het bedrijf huurt dan een x aantal vierkante meters in hun kantoor/magazijn ruimte en betaal de normale vierkante meter prijs. daardoor ben ik voor een schijntje klaar ten opzichte van als ik zelf een compleet magazijn moet huren. 2 betaal ik de eerste tijd niet direct voor, betaal ik pas als het flink gaat groeien en er veel meer orders komen. zij hebben dan iemand rondlopen die bestellingen inpakt. ik betaal dan gewoon als hij 4 uur voor mij bezig is dus 4 uur van de kostprijs van dat personeelslid. Is dus voordeliger doordat ik puur per gebruikt uur betaal en zelf geen contract met zo iemand hoef te sluiten met bijkomende risico's. De software is door hun ontwikkeld en wordt voor mij aangepast. deze aanpassingen kunnen ze ook deels voor andere bedrijven/klanten van hun gebruiken. Ja is dat zeker waard. ze brengen overigens ook ervaring/expertise en netwerk van hun in (hebben veel relaties in de branche waar ik in werkzaam ben) software genoeg, maar ik heb zeer specifieke zaken nodig en elke programmeur die ik ind e afgelopen jaren ingehuurt hebt heeft zijn taken verkloot, zijn afspraken niet nagekomen, van een op andere dag verdwenen, de deadlines ver 5 voudigd enz. Het bedrijf had zwaar te leiden onder het niet kunnen voldoen aan de programmeer vraag. en moest voor elke klus weer een nieuwe programmeur zoeken. dat was echt een puinhoop en belemerde het doel dat ik had verschrikkelijk waardoor ik niet kon groeien en concurenten mij links en rechts snel konden inhalen. Programmeur inhuren voor paar maanden ook geen optie, ten eerste was daar geen geld meer voor, ten tweede kan ik niet bekijken welke programmeur dus geschikt is en/of zijn werk controleren. Ben erg blij dat ik van al dat gezeur met programmeurs af ben. de eerste 1 a 2 jaar zal de partner behoorlijk veel werk hebben en weinig tot niks aan de samenwerking verdienen. Pas daarna zullen ze dus wat minder werk krijgen (minder dus niet niks want ze zullen steeds de boel verder ontwikkelen en nieuwe functies maken) en er dus meer aan overhouden. Mijn conclusie is dat ik met de samenwerking met hun in 3 jaar kan komen op een punt waar ik anders pas over 10 jaar (of mogelijk zelfs nooit) zou kunnen komen. Conclusie: als ik 40% van het bedrijf aan hun overdoe in ruil voor hun inbreng zal ik uiteindelijk vele malen meer verdienen dan als ik 100% van het bedrijf in handen zou houden. Daar zal allemaal goed naar gekeken worden en gezorgt worden dat ik daarin voldoende bescherming geniet. Hun plichten zijn reeds duidelijk omschreven waarbij vast staat dat wat er ook gebeurd (samenwerking beeindigd, hun failliet enz.) ik altijd gebruik moet kunnen blijven maken van de software.
 3. Nee hoor, dat is het winstaandeel dat de STG (de commanditaire vennoot in je CV) afsnoept. Het in stand houden van je LTD kost nog eens 850 euro per jaar. de commanditaire venoot in de CV zou dus die partner worden die een aandeel krijgt. verder van de site van 1 van de oprichters van limiteds: Voor het jaarlijks onderhoud van de Limited zoals het verzorgen, voorbereiden en deponeren van de jaarstukken en jaarbalans (annual-returns) en de bijdrage aan het Britse handelsregister is in totaal € 275,- per jaar verschuldigd dus ben benieuwd hoe je nog aan die 850 euro komt.
 4. dat ik geen kant en klaar advies kan krijgen hier is logisch ja, maar hoopte wel de belangrijkste voor/nadelen te achterhalen om te bepalen of het ubehoubt wel interesant is om me hier verder in te verdiepen. In eerste instantie gaat het dus om de vraag CV of BV maar aangezien ik persoonlijk ook wat zekerheid wil zit ik dus aan die limited erboven te denken als tijdelijke vervanger van de Holding BV
 5. Je richt een bedrijf op die deels onder het Engels recht valt, dit vraagt toch om advisering van ter zake kundige mensen. Veel reguliere adviseurs zijn hier niet bekend mee, waardoor je weer een extra adviseur in moet schakelen. Daarnaast moeten er voor een Ltd aan diverse verplichtingen worden voldaan zoals deponering jaarcijfers bij de Engelse kvk, verzuim je hierin dan zijn de boetes die hier op staan niet bepaald mild te noemen. Daarnaast betaal je zowel in engeland als in Nederland kosten voor inschrijving bij de kvk En geen zuivere vorm van ondernemen? Een Ltd/euro-bv wordt nog al eens gebruikt door mensen die geen bv kunnen oprichten ivm faillissement of problemen met justitie. Of door mensen die een gewone bv niet kunnen betalen en om wat voor een reden dan ook wel willen profiteren van de voordelen daarvan. Dit roept vaak behoorlijk wat wantrouwen op. Bedankt voor je reactie. Dat er wat voorwaarden enz. zijn is me duidelijk. Kosten vallen nogal mee vond ik zelf, ongeveer 250 euro per jaar om de euro BV in stand te houden, en meeste zaken worden door het bedrijf dat het opricht afgehandeld daarvoor. Je punt over wantrouwen kan ik nog iets bij voorstellen maar deze vorm komt steeds vaker voor en de consumenten waarmee ik voornamelijk zaken doen zien dat verder meestal toch helemaal niet (als ze al gaan kijken zien ze de CV, slechts zeer weinig klanten zullen zover doorkijken dat ze bij de limited uitkomen). Leveranciers heb ik al vaste relaties mee en verwacht ik dus ook niet dat ze moeilijk zullen doen. Vraag is dus voornamelijk of de omweg via euro bv naar normale BV tijdelijk fiscaal interesanter is boven de directe start van holding en werk BV of dat daar zoveel (financiele) elende bij voorbij komt (afrekening belastingdienst enz) dat je beter fiscale nadelen op de koop toe kan nemen en direct holding en werk BV kan starten
 6. uiteraard ga ik er vanuit dat het daar allemaal net iets positiever is omdat ze het moeten verkopen. Maar even uitgaande vande volgende zaken: * een winst van 0 euro voor dit jaar (misschien dat er wel een 20K winst gemaakt wordt maar ga even uit van 0) * een partner die 40% aandeel in het bedrijf moet krijgen * verwachte winst van rond de 50K over 2013 * verwachte winst van rond de 100K over 2014 * ik ben bestuurder, andere partij brengt zaken en arbeid in (doet alle werkzaamheden in zijn andere bedrijf en steld de resultaten beschikbaar aan mij als inbreng) kan je dan al wat zeggen over of het verstandig is de route van CV (of euro BV dus) -> Holding + werk BV (over 2 jaar) te volgen of dus direct met de fiscale nadelen van nu direct een Holding en werk BV te starten?
 7. als ik b.v. http://www.quaedvlieg-juristen.nl/euro.htm moet geloven is het allemaal heel eenvoudig en met paar uur opgezet.
 8. Joost, bedankt voor de reactie. Winst is nihil (alles wordt weer geinvesteerd in de shops). Wat is er zo byzonder aan euro bv dat het zo advies gevoelig is? en geen zuivere vorm van ondernemen, wat bedoel je daarmee precies? Overigens gaat mijn voorkeur ook uit naar holding en werk BV maar wil toch even meer informatie over CV en euro BV (wat ik begreep een CV met een engelse limited erboven). Overigens hebben we wel plannen om de webshop ook in Engeland op te starten. Wat we ook doen, uiteindelijke doel is om uit te komen op de Holding en werkBV. tijdelijk een euro BV is om toch voor mezelf prive ook wat meer veiligheid te creeren en aansprakelijkheid dus (grotendeels) uit te sluiten. Niet omdat ik verwacht dat het misgaat maar gewoon wat meer prive zekerheid en rust.
 9. Ik las nog (altans wat ik daar uit opmaakte) dat bij overgang van eenmanzaak naar cv of euro bv dit zou moeten gebeuren door eenmanszaak te staken en dan nieuwe cv te starten en daarbij dus afgerekend moet worden met de belastingdienst. Klopt dat? en zou dat straks dan ook nogmaals moeten als we over 1 a 2 jaar b.v. alsnog overgaan naar een BV? dus wat is verstandiger: eenmanszaak -> cv of euro bv (nu) -> BV (over 1 a 2 jaar) eenmanszaak -> BV (nu) en fiscale nadelen op de koop toe nemen?
 10. Hallo Allemaal. Ik heb momenteel een eenmanszaak (webshops) en heb een partner gevonden voor in het bedrijf welke niet direct gaat meewerken in het bedrijf maar wel software leverd en deze ook uitbreid en verder ontwikkeld (doet dat ook voor andere klanten). Verder doen ze me ook op tal van zaken adviseren en begeleiden. Ook zal mijn kantoor/magazijn bij hun in het bedrijfspand gevestigd worden en zal verzending van pakjes door personeel van hun gedaan worden (om te beginnen betaal ik op basis van gewerkte uren aan hund aarvoor een vergoeding en een vaste vergoeding voor huur magazijnruimte). Nu was de planning om mijn bedrijf om te zetten naar een BV en dan de activiteiten door te zetten naar een nieuwe BV daaronder zodat er holding -> werk BV ontstaat. Ik zou 100% van holding in handen hebben en holding van mij zou 60% van aandelen van werk BV in handen hebben. Partner zou via hun bedrijf 40% van de aandelen van de werk BV in handen hebben. Nu is het echter eigenlijk fiscaal gezien nog niet interesant om een BV op te richten (te weinig winst) en zou dit hoge kosten opleveren (opstart BV's, waardering inbreng in natura van beide partijen, notaris kosten enz.). Nu kwam de partner met voorstel om voorlopig geen BV te starten maar een CV op te richten omdat dat veel makkelijker en goedkoper te realiseren is en belasting technisch voordelen bied. Nu wil ik echter ook wel eens wat meer zekerheid en mijn risico's wat gaan afdekken en dat werkt bij een CV dus niet omdat ik daar de beherende venoot zou zijn en hun de stille venoot. Enige optie daarvoor wat ik zag is een zogenaamde euro BV waarbij ik boven de CV voor mezelf een limited plaats en zelf dus daarin de aandeelhouder ben en de limited dus de beherende venoot is. Wat zijn de voor en nadelen van de cv ten opzichte van de BV en wat zijn de voor/nadelen/risico's van zo een zogenaamde euro BV. en waar moet ik verder op letten? Ik voel niet direct heel veel voor een CV (ook omdat ik er weinig vanaf weet). Wie heeft er advies voor me. Oja.. en wat zouden de gevolgen zijn als we op later moment alsnog willen overstappen naar holding -> werk BV structuur vanuit CV/euro BV?
 11. informeer eens naar de BBZ regeling bij de gemeente, die is er ook voor stoppende ondernemers om te ondersteunen als een bedrijf niet meer levensvatbaar blijkt. Indien je bedrijf wel levensvatbaar is kan je met BBZ ook tijdelijke uitkering of bedrijfs kapitaal krijgen.
 12. zojuist dus de uitslag van de gemeente gekregen. De berekening ging als volgt: mijn inkomen was -10.000 dus dat noemen ze nihiel (stellen ze op 0). en daarbij tellen ze dan het inkomen van mijn partner. daar gaat dan een correctie factor van 0.19 ofzo vanaf en dat halen ze van het normbedrag af en dat krijg je dan dus omniet. Jammer dus dat ze niet het inkomen van mijn partner bij mijn negatieve inkomen optellen maar evengoed een mooi bedrag omniet gekregen.
 13. verhaal even beetje gelezen, maar wat ik me afvraag is waarom ondanks al het advies er geen aangifte van diefstal is gedaan of alsnog wordt gedaan. Je zal dit echt harder moeten gaan spelen.
 14. Ik ga morgen al antwoord krijgen van de gemeente. Heb afgelopen vrijdag de jaarrekening en fiscale aangiftes van mij en mijn partner ingeleverd en kreeg zojuist al telefoon dat hij het bijna klaar had en of ik morgen langs kan komen voor de beschikking en beantwoording van wat vragen die ik gesteld had. Heb in elkgeval recht op een bedrag om niet en krijg morgen dus te horen hoeveel. In elkgeval werkt mijn contactpersoon voor BBZ erg snel.
 15. oke bedankt, volgens mijn aangifte is over 2009 de fiscale winstberekening -10.164 en mijn verzamel inkomen -17.377 zit dus een verschil van ongeveer 7000 euro in.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept