Dennis van Hartman

Senior
  • Aantal berichten

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dennis van Hartman

  1. Goedenavond! Ik ben al even aan het studeren op de aangifte inkomstenbelasting 2011 en ik weet met het volgende geen raad: In 2011 heb ik een VOF gehad samen met mijn vennoot. In oktober ben ik als EZ doorgegaan. Ik moet dus nu van 2 ondernemingen aangifte doen, zo zegt de belastingtelefoon medewerker. In 2011 heb ik behoorlijk wat voorraad ingekocht, ook een computer en een webshop. maar ik heb helemaal niets verkocht. (webshop is pas begin 2012 geopend). Nu heb ik echt GEEN idee waar ik de weinige gegevens moet invullen. Het kan in mijn geval niet zo lastig zijn, maar ik begin te draaien van alle invulvelden en toelichtingen. :-\ Ik zie bij het kopje 'Inkoopkosten" staan de inkoopsprijs van de verkopen. In mijn geval zijn er geen verkopen.. maar ik neem toch aan dat ik mijn investeringen in 2011 ergens moet invullen? Is er iemand die mij een duw in de juiste richting kan geven?
  2. Ik bestel mn benzine via postorder uit venezuela tegenwoordig.. >:( >:( >:( >:(
  3. Ik denk dat ik morgen eens op jou advies ga sjoemelen ;D Maar wat betreft die optimalisatie.. ik denk dat het nog niet zo diep hoeft te gaan voor mij als starter, op zoek naar een paar verdwaalde webklanten met wat geld op zak ;) wat denk jij? zo iemand moet je betalen toch? er is vast een campagne-bedrag waarop je dat er ongeveer uit moet gaan halen diegene van Google (J.J. Broers, Adwords Professional) kan me trouwens wel een maand gratis begeleiden en in die tijd campagnes voor me opzetten en advies geven wat wel en wat niet heeft gewerkt.
  4. Oke, dat is echt héél erg beroerd als dat nu nog zo is, heb er net een paar weggegooid.. had er natuurlijk geen 1000, maar kwam ze overal tegen.. in de quote 500, in de 'LINDA' van mijn vriendin, per mail, vakbladen... ik hoop dat iemand mij hier iets meer over kan vertellen.. vandaag dus door een medewerker van Google laten vertellen dat ik er maar 1 kon doen.. het zou ook raar zijn als Google het zou toelaten, meerdere op 1 naam, bedrijfsnaam, email.. bankrekening.. is verder ook weinig aan te sjoemelen lijkt me :) Ik bedoelde eentje van Google zelf. Ik heb n.a.v. die vouchercode naar Google gebeld en na het gesprek per e-mail nog even verder gegaan. Ik kan er wel vanuit gaan dat die gasten gebaat zijn bij mijn succes ja, maar was ff goed wantrouwend ;D
  5. Het eerste wat ik me afvraag is of je al een derde vennoot in gedachten hebt? Een goede bekende die ook enthousiast is?
  6. Veel tijd investeren in Google Adwords, gooi je nou per definitie ook geld in de put door de Adwords beginnersfouten? Stel dat ik zo'n 1000 a 1500 wil investeren in een aantal campagnes... waar haal ik de informatie vandaan? Heb je wel echt wat aan zo'n Adwords begeleider voor een maand? Zijn ze op mijn succes gericht? Heb jij dit voor kabeltje zelf aangepakt Wouter?
  7. Af en toe zag ik het een beetje als het eindpunt, de dag waarop de webwinkel eindelijk de lucht in kon gaan.. want dit was waar het naartoe werken was! Natuurlijk is het pas het begin, maar vandaag werd ik even flink gedemotiveerd door een Google Adwords professional. >;( Door een hoop gesodemieter afgelopen ruime jaar (een vervelende breuk in de vof, medische klachten, ziekenhuis opnames en herstel) is de financiële situatie er niet beter op geworden. Ik had bedacht dat de webshop dan maar niet met een kanon 'on-air' geschoten moest worden, dat een rustigere start beter is. Mijn plannen voor de nabije toekomst, om met weinig kosten de eerste klanten kennis te laten maken met de webwinkel zijn: * Lokale actie, in mijn woonplaats 5000 flyers te bezorgen. Een videocamera aan een sleutelhanger krijg je gratis bij de eerste bestelling van 25EUR of meer. * Promoten via mijn SocialMedia accounts. * Binnenkort na lange tijd weer eens gadgets gaan verkopen op de bazaar in Vleuten; promoten én wat verdienen. * Een aanvraag bij promodeals om mijn weekaanbieding tegen betaling per verkoop op hun dag- en weekaanbieding sites te promoten * Een mailing sturen met een leuke actie erin, en die sturen naar alle e-mailadressen die ik afgelopen jaar heb verzameld met marktplaats handel (om de markt te testen heb ik zo'n 500 mensen wat verkocht, waardoor ik ook een goed idee heb van mijn doelgroep) * Mijn producten via marktplaats blijven aanbieden en mensen via die weg naar mijn site te leiden * Daarnaast hoop ik ook via mijn Youtube kanaal enkele mensen naar mijn site te kunnen leiden. * Én: Adwords! Ik had ruim 2000 vouchercodes van 50 euro ondertussen :P, dus ik vandaag bellen om er maar eens eentje te gebruiken. De Adwords verkoper heeft duidelijk laten merken dat het weinig zin heeft voor mij, als ik er niet gelijk een klap geld bij stort voor een campagne. Nou had ik ook niet verwacht dat ik door deze vouchercode kon stoppen met werken, maar had wel verwacht dat ik even leuk kon kijken hoe alles nou werkt. Bijv. in twee weken tijd de 50 euro opmaken, al is het alleen om een aantal bezoekers te krijgen en te kunnen testen hoe ik die info vervolgens kan analyseren in de software van mijn webhoster. Ik hoorde echter alleen maar enorme bedragen, en dat ik wel aan zo'n 0,75 CPC moest denken. Wat ik wil: De komende weken/maanden langzaam omzet gaan genereren, budget is laag. Ik verwacht dat mijn doelgroep impulsief is met aankopen, waardoor ik mijn vragen heb bij het 'gerichte' voordeel van Adwords. Wat ik me afvraag Kan adwords in mijn geval wel uitkomst bieden of moét ik daarmee echt een tijd hard investeren om het er op lange termijn uit te halen? In welke hoek kan ik het best zoeken? Is er misschien een ervaringsdeskundige met een wijs woord? En, ik hoor natuurlijk graag wat jullie van de webwinkel vinden!
  8. http://www.papavercommunicatie.nl/hoe-krijg-ik-meer-likes-op-mijn-facebook-pagina-4-tips/ Hier is Julian ook actief geweest ;-)
  9. Het bedrag wat je jaarlijks aan BTW moet betalen (af te dragen BTW minus voorbelasting) moet minder dan 1345 euro in het jaar zijn, wil je in aanmerking komen voor de 'geen administratie' regel. Uitgaand van een product of dienst met 19% btw zou je dan, ook al kun je geen voorbelasting aftrekken, 700 euro omzet per maand mogen maken. Ik begrijp niet waarom altijd strikt wordt gereageerd; zo snel mogelijk een KvK nummer aanvragen, zodra het niet meer je hobby is moét je KvK nummer hebben en BTW betalen! Als ik het wil rijmen met wat ik zelf van de, -voor startende ondernemers zeer meegaande-, belastingdienst geadviseerd heb gekregen, zou ik Fiep eerder wijzen op de gunstige zaken eraan.. hoeveel omzet je mag maken zonder btw te betalen, de mogelijkheden voor geen administratie.. Ik ben benieuwd wat voor teksten je schrijft FIEP? ::) En heb je met je dienst geadverteerd of werk je voor een familielid o.id..?
  10. @ John Kode; Zodra een incidentele werkzaamheid meer structureel wordt? Dit is natuurlijk as multi-interpretabel as hell ::) of juist niet, na 2 teksten begint het al structureel te worden. je moet inderdaad op een gegeven moment een kvk nummer gaan aanvragen.. Ik heb met weten van de belastingdienst tijden zonder kvk nummer een beste tijd gehandeld via marktplaats en dit is niet een probleem. Ik was de markt aan het uittesten, een half jaar lang, en toén besloot ik een kvk nummer aan te vragen. Dit is trouwens in die tijd ook goedgekeurd door de kvk. En waarom nog niet nadenken over ontheffingen van administratieve verplichtingen? Laatst nog de tip gegeven aan iemand die een paar keer per jaar een logo/huisstijl voor andere mensen ontwikkeld.. die wist er niet eens vanaf. Het was de drempel dat hij geen aangifte hoeft te doen, uiteraard moet je daar wel een KVK en BTW nummer voor hebben, dat was nou juist het hele voordeel aan het verhaal. (+ je kunt adverteren met een bedrijfsnaam en je oogt professioneler) Toegepast op de vraag hierboven kan Fiep dan gewoon facturen uitschrijven als haar klant daar om vraagt. Het enige belangrijke als je hier van wil profiteren is dat er niet (zoveel) groeipotentieel moet zijn, zodat de belastingdienst je een halfjaar later niet alsnog als ondernemer gaat zien. Boekhouden voor de IB houdt in haar geval ook niet zoveel in, Maar of fiep een keuze heeft; ik geloof dat ze geen keuze heeft als ze teksten schrijft voor zakelijke afnemers die een factuur verwachten maar ze zegt dat ze énkele dagen geleden begonnen; ze heeft nu kort gezegd een keuze, toch? Al je af en toe een tekstje schrijft voor 10 euro mag je dit van de belastgingdienst gewoon bij je jaarlijks belastingaangifte opgeven als 'overige inkomsten', en over de vereiste administratie daarvan en de tijd die de administratie inneemt hoef je niet bang te worden.
  11. Ik denk dat jij naar het antwoord op zoek bent, omdat je met de teksten die je maakt wel vaker een bedrijf als opdrachtgever zult hebben; * ja, je mag een factuur/bon uitschrijven * nee, deze factuur is niets waard voor bedrijven, je zakelijke klant wil een factuur zien met de administratieve gegevens van de ondernemer. vraagje; doe je jezelf (lees; je business) wel voorkomen als bedrijf? Dat maakt namelijk het verschil of je klant een officieel factuur verwacht of gewoon een bonnetje voor de administratie. Ik heb een tijd zonder kvk nummer een handel gedreven, en op een gegeven moment, terwijl ik nog lang niet mijn business op orde had, apart een kvk nummer aangevraagd omdat ik ineens een paar grote zakelijke klanten kreeg. (die kochten bij mij handel op als relatiegeschenk of promotiemateriaal). Als je teksten voor bedrijven schrijft is denk ik de conclusie; zul je gewoon een eenmanszaakje kunnen oprichten.. dan kun je gewoon netjes de bedrijfsgegevens op de factuur zetten. Kijk ook eens hier http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/ondernemen_administratie/ondernemen_administratie-06.html Dikke kans dat je vrijstelling kan krijgen van administratieve verplichtingen.. maakt de stap helemaal klein.
  12. Dat is ook bij de Lite versie geautomatiseerd. Volgens mij staat in dit rijtje gewoon dat het 0,70 cent kost als je hetgeen afneemt wat ik nu van icepay ga afnemen. Eigenlijk komen ze allemaal overeen, waar hier eerder al targetpay werd genoemd, die prijs is 0,49 cent, totdat je iets doorleest, ook die blijkt 70 exact te zijn. Tenzij je over de 300 orders per maand komt, dan is zo'n abonnement met vaste kosten voordeliger.
  13. Ik betaal 0.89 euro per transactie en maandelijks abonnement van 30.99 euro. Duidelijk duurder dan andere partijen. Voordeel is wel dat Ogone dikwijls al standaard "interfaces" heeft met de meeste webshops zodat de integratie heel simpel is. Maar of het de extra kost waard is? Ik denk dat het uiteindelijk de kosten niet waard is, vooral grotere webshops maken daar wat leuks van in de trend van de huisstijl, ik vind het het zelf niet waard. Als je uiteindelijk maar de vertrouwde server van de rabobank in je adresbalk ziet staan 8)
  14. misschien bedoeld wouter dat? dat je door die stichting niet over je rente... (even te vergelijken met omzet, omdat er in beide gevallen geld binnenkomt) een belasting hoeft te betalen?
  15. dus gewoon dat kleine beetje risico weghalen voor de klant, is wat ze doen. Ik denk dat er inderdaad met de belastingdienst wel te praten valt :-) ze zullen dan gewoon als een halve bank gezien worden toch (qua opmaak van de administratie enzo)
  16. Kan iemand mij misschien nog vertellen hoelang het in werkelijkheid duurt voor de betalingen (via iDeal) op mijn bedrijfsrekening staan? Ik zie dat ze zichzelf indekken voor ' uiterlijk 30 dagen na ontvangst van de gelden op bankrekening van SEIP".
  17. Thanks voor de uitleg. That makes more clear.. al zou je achter je conclusie aan kunnen zetten; dus uiteindelijk doen ze t weer voor zichzelf omdat minder webwinkeliers ze het geld zou toevertrouwen. Mijn conclusie is in elk geval dat ik gewoon met ICEPAY doorga, het contract ga tekenen. Ik zie hier staan dat het contract voor 1 JAAR geldt.. ik ga er even vanuit dat als ik een account heb waar ik 69,- per transactie betaal maar niets per maand dat ik dan elk moment kan stoppen (worst case scenario van mn shop)
  18. Sowieso een goede tip, om niet met die eenmalige machtigingen via Icepay te beginnen. Doe je dat nu nog steeds? (passen ze dat niet aan als het duidelijk is dat het je klanten afschrikt? Welke intermediair zit tussen jou en icepay in? Webbuilder?
  19. Interessant stukje, wouter. Kun je de zin ' Omdat de partijen zelf geld ontvangen moeten ze zich indekken, dat gaat bijna altijd dmv een stichting' , waarom? waarom rekenen ze niet normaal een marge? Nu ik je toch spreek, ik moet nog even zeggen dat ik onder de indruk ben van je webshop, heb m laatst eens helemaal bekeken. Ook moest ik even hardop lachen dat je bij de zoekopdracht 'allekabels' bovenaan kabeltje ziet staan 8) (google) Hebben jullie ook aantrekkelijke oplossingen voor zakelijke klanten?
  20. oh ik zie dat ik ben vergeten linksonder te arceren.. helemaal linksonder staat de opmerking.. 300 orders per maand: 0,70 per order 325 orders per maand: 0,49 per order Ik snap hem niet.
  21. Hier een screen van de Target-Pay website. Wat me opvalt, en wat ik met nichterig roze heb omlijst, is dat er gepromote wordt met hetzelfde tarief per transactie, maar heb je minder dan 10 orders per dag.. dan zijn ze zelfs nog een cent duurder dan IcePay (red account) Ik ga maar eens even dat contractie van icepay doornemen.. kijken voor hoelang ik teken als ik teken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.