VES

Senior
  • Aantal berichten

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door VES

  1. Het betreft rechtspersonen. De facturen horen te worden geboekt in de administratie van het bedrijf waaraan ze gericht zijn. Zou jij de factuur van je buurman betalen?
  2. heb je uberhaubt naar SnelStart gekeken. Alles wat je beschrijft kan het pakket gebruikelijke administratie: inkoopfacturen, btw, etc - Verkoop: offertes, bestellingen, orderbevestigingen, pakbonnen, verkoopfacturen, deelleveringen etc - Internationaal: In- en verkoop buiten nederland en buiten Europa. Dit ivm ICP aangifte, maar ook bijv. pakbonnen en offertes in engels - Voorraadbeheer: Artikel database met prijzen - Zaken die bepaalde pakketten bijzonder vinden: prijsafspraken, kortingen, staffelkortingen, waarbij het belangrijk is dat er nooit een staffelkorting zo met een prijsafspraak gecombineerd wordt dat de marge te laag wordt.
  3. Het resultaat in 2010 is inderdaad minder negatief, door de boeking van een positief bedrag aan vennootschapsbelasting. Daarna heb je op 1 januari 2011 heb je een vordering op de belastingdienst van 320 in de loop van 2011 heb je dus dat werkelijk het geld gekregen en boekje de ontvangst tegen op de vordering. Ultimo 2011 heb je dan geen vordering op de belastingdienst meerstaan (over 2010)
  4. 3000 Vennootschapsbelasting (balans) Debet 320 (1600*20%) 9000 Vennootschapsbelasting (V&W) Credit 320 2000 Algemene reserve Debet 1280 9999 Resultaatrekening Credit 1280 (1600-320)
  5. Wie van jullie heeft ervaringen met het overzetten van PDF (facturen) naar UBL2.0 dit ivm het inlezen van de facturen in SnelStart. Er zijn een aantal scan en herken mogelijkheden voor Twinfield en Exact. Snelstart zit daar niet direct bij. Maar ik hik nog steeds tegen ongeveer 0,30 cent per scan aan. Wellicht is er software welke op eigen server geinstalleerd kan worden, waarbij de kosten bij goede overzet mogelijkheden van pdf naar ubl zeker nog naar beneden kunnen.
  6. In Roemenie is een netwerk erg belangrijk. Dat netwerk ontstaat door er veel te zijn en de juiste mensen te treffen, en moeite te doen de taal te leren. Daarna is er veel mogelijk. (kortom het hangt er allemaal vanaf hoeveel moeite je doet en hoevaak je er per jaar bent) Het eenvoudigst is een S.R.L. op te laten richten, via een advocaat / notaris, dit is het equivalent van de nederlandse BV. De titel administrator is erg belangrijk, dit wordt in de diverse registers ingeschreven. onderneem je met meerdere mensen dan moet je goed na denken over wie handelingsbevoegd moeten zijn. Daarnaast moet je iemand zoeken die thuis is in de afhandeling van de administratie (accountant of iemand met een machtiging, administratiekantoor) i.v.m. de omgang met de Roemense fiscus. Hier zijn de Roemenen Panisch voor. Let op dit is zeer belangrijk dit kun je niet vergelijken met Nederland. Roemenie is sinds 2007 bij de europese unie, maar daarvoor sinds 1989 zonder communisme. Nog niet alle banden met het verleden zijn doorgesneden, dat zit nog deels in de cultuur. Ze zijn gek op stempels, zonder stempels geen handel. Let verder op hoe je de constructie in Nederland inricht met in het achter hoofd Roemenie. Verder is het een erg mooi land met vriendelijke mensen.
  7. als je het bedrag in de journaalpost van 2010 veranderd in 1096 bij btw prive gebruik. Dan zijn beide boekingen goed. Die van 2010 is wat uitgebreider, dat is alles.
  8. Volgens mij heeft Kans8 de theorie van dividend uitkeringen wel gekregen. Maar de daadwerkelijke beslissing om dividend uit te keren zal toch echt door Kans8 gemaakt moeten worden. Aangezien Kans8 het hele plaatje kan overzien.
  9. http://classic.snelstart.nl/KB/a162/hoe-werkt-de-margeregeling-in-snelstart.aspx
  10. Een herwaarderingsreserve is ook een wettelijke reserve, deze is daarmee naast de reserve deelnemingen niet uitkeerbaar.
  11. De wettelijke reserve zou zo groot moeten zijn als alle resultaten van de werkmij bij elkaar opgegeld minus de door de werkmij uitgekeerde dividenden. Bij jou is deze splitsing nooit gemaakt. Je kunt overwegen deze splitsing alsnog op te nemen door het verleden te reconstrueren. Maar zou het uitmaken. Als je zo wie zo al een negatief vermogen op de balans hebt staan. Je hebt dus nu, ak 18000 en een overige reserve van - 32000. Op basis van de statuten kun je dus nu geen dividend uitkeren.
  12. vaak staat in de statuten dat de winst ter vrij beschikking van de ava staat. (dat ben je zelf in dit geval), daarnaast wordt vaak iets genoemd dat je slechts uitkeringen kunt doen voorzover het eigen vermogen groter is dan het gestorte en opgevraagde deel van het kapitaal vermeerderd met de reserves die krachtens de wet moeten worden aangehouden. In jou geval heb je te maken met 15% van de aandelen in een werkmij. In je holding heb je dan te maken met een wettelijkereserve voor de deelneming (deze staan je namelijk niet vrij ter beschikking) (je hebt namelijk de andere aandeelhouders nodig dividenden uit te keren uit de werkmij). Daarnaast heb je nog overige reserves welke gevormd wordt door het resultaat van je holding. Is deze overige reserve positief dan kun je hier uit dividend uitkeringen doen.
  13. die pakt de statuten er bij. Maar ik denk dat je die zelf ook wel hebt, lees de paragraaf over dividend en je hebt antwoord op je vraag.
  14. artikel 3.45 uitgesloten bedrijfsmiddelen voor investeringsaftrek klopt wat je zegt.
  15. Ik zou niet zomaar een bedrag roepen. Vooral in dit geval zou ik nu zelf een adviseur zoeken om je te helpen bij de waardering en om je te helpen de onderneming te ontbinden. Je kunt dit maar 1 keer goed doen. Je ex partner zal dit op haar manier ook gaan doen. Je hebt vast wel collega ondernemers welke je een goede adviseur kunnen aanbevelen. Succes
  16. Dat is idd lekker. Nog nooit gedaan dan hoeft het ook niet. :P Volgens mij is artikel 3.3.a (wet OB) het door en ondernemer aan zijn bedrijf onttreken van een goed dat hij voor eigen prive-doeleinden.... bestemd danwel artikel 4 voor de diensten Op deze situatie van toepassing. Dus gewoon corrigeren.
  17. Geruisloze overdracht = Een ondernemer die zijn onderneming overdraagt, staakt deze in fiscale zin. In principe moet hij dan afrekenen over alle meerwaarden in het ondernemingsvermogen en de fiscale reserves. Wordt de onderneming echter overgedragen aan een mede-ondernemer of een werknemer, dan kan dit onder voorwaarden zonder belastingheffing. Wordt een onderneming aan een mede-ondernemer of werknemer overgedragen, dan kan men onder voorwaarden een beroep doen op de geruisloze doorschuiffaciliteit. Er hoeft dan niet te worden afgerekend over de fiscaal beclaimde meerwaarden in het ondernemingsvermogen en de fiscale reserves. Om te voorkomen dat de fiscus hierdoor belastingheffing misloopt moet de opvolger wel de boekwaarde van het ondernemingsvermogen en fiscale reserves van zijn voorganger voortzetten. Herinvesteringsreservë: Als de belastingplichtige aannemelijk kan maken dat hij de met of bij de staking behaalde winst in het jaar van staking of binnen 12 maanden na staking zal herinvesteren, mag deze winst doorgeschoven worden.
  18. Hebben jullie een VOF akte laten maken. Wat staat daarin genoemd over ontbinding van de VOF. Je hoeft niet af te rekenen met de belastingdienst. Althans dat hangt af van of je eventueel kiest voor een geruisloze overdracht. Je zult een berekening en afweging moeten maken of dat het meest voordelige optie is. Voor het vaststellen van de overdrachtswaarde zal een waardebepaling noodzakelijk zijn. Vooral als er onroerendgoed bij betrokken is. Zoek hierbij hulp van een adviseur, accountant of fiscalist.
  19. Hallo RHO28, Prima zo'n eerste poging maar zou je graag willen door verwijzen naar de zoekfunctie binnen higerlevel liquiditeitsprognose exploitatiebegroting ondernemingsplan Aanvullend een opmerking over de aanloopkosten welke je noemt. Levensonderhoud is nooit een kosten post! Dat is een resultant van omzet minus kosten. Van wat dan overblijft, moet je eten, kun je aflossen en investeringen doen. Als eigen vermogen heb je een auto staan. Dit moet ook wat anders. Je kunt de auto inbrengen vanuit je prive je krijgt dan volgende situatie Materieel vaste activa € 17.000(debet) Eigen vermogen € 17.000 (credit) Kortom lees eerst nog wat zaken door middels de zoekfunctie, daar staan ook wel een aantal voorbeelden van liquiditeitsplannen en exploitatiebegrotingen. Pas daarna je eigen excelsheet even aan. Kijken we er dan nog even naar.
  20. Als je de documentatie goed hebt gelezen en daarmee voor jezelf tot de conclusie bent gekomen dat je moet activeren. Activeren Uitgaven die gedaan zijn opvatten als investeringen en om die reden opnemen bij de posten op de debetzijde van de balans. Dus uitgaven opnemen bij de activa, zodat ze in de loop van de tijd afgeschreven kunnen worden. Uit je verhaal begrijp ik dat je voor de inkomstenbelasting geen ondernemer bent maar dat je ROW (resultaat overige werkzaamheden) hebt. Dan is de conclusie juist dat je dan geen gebruik kunt maken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dat is jammer. ps, Ik moet zeggen dat ik niet vaak software tegen kom welke wordt geactiveerd. Vaak moet er elk jaar voor een licentie worden betaald.
  21. Dat is toch raar? Wat is dit voor bewindvoerder. ??? Vooral als de schattingen over die jaren aan de hoge kant zijn. Dan zal het zeker lonen de administratie bij elkaar te zoeken en iemand zoeken welke de IB zal willen regelen.
  22. Jou boekhouder zal bij het opmaken van de jaarrekening een correctie maken voor prive gebruik(en) o.a. van de IB aangifte daarbij zal hij dan ook een correctie maken op de btw (prive gebruik). De btw op de factuur van de boekhouder is in eerste instantie gewoon aftrekbaar. Maar als je zelf de btw aangifte doet. Kun je de factuur natuurlijk meteen splitsen in zakelijk en prive. Bij het prive gedeelte ga je dan de btw niet verrekenen.
  23. Als je het niet zelf wilt of kunt. Dan zal een ondernemer de Salaris verwerking uitbetsteden aan een administratiekantoor, accountant of een van de grote salarisverwerkers. Onderschat het voeren van een salarisadministratie niet. Het is meer dan id bewijs en een arbeidsovereenkomst in een map stoppen. Het wil natuurlijk niet zeggen dat je het zelf niet kunt. Maar als het maar voor een aantal werknemers is zou ik het zelf uitbesteden.
  24. Als het een bedrijfsmiddel is, moet je het activeren en over de aanschaffingskosten afschrijven. Als bedrijfsmiddel kwalificeert de software dan ook voor de investeringsaftrek. Is de software geen bedrijfsmiddel, dan valt de aanschaf direct in de kosten dan wel wordt deze behandeld als transitorische post.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.