Jump to content

Cabbzor

Junior
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  techcrunch
 1. Ik vroeg mij af als ik een nieuwe printer koop van 500 euro excl. btw en toevallig heb ik heb een kortingsbon van 75 euro bij de betreffende computerwinkel waardoor ik alleen 425 euro ecxl. btw betaal voor de printer. De printer wordt betaald en gebruikt voor de zaak. Kan je dan in dit geval de printer in 1 keer afschrijven? Of wordt er gekeken naar de waarde van de printer (dus boven 450 euro) en moet deze over 5 jaar afgeschreven worden?
 2. Ik vroeg mij trouwens of het jou wel is gelukt om automatisch oplopende factuurnummers te genereren met WP commerce? Ik zag dat deze standaard er niet op zit.
 3. Ondernemerswedstrijd tussen studenten voor een innovatief idee in de IT. Wij hebben een mobiele app ontwikkeld om mensen te helpen met slapen. Eens met wat Steven zegt, het zijn hoe dan ook opbrengsten in de onderneming. Ben echter nog niet over uit of er btw over afgedragen dient te worden. Hebben jullie de app overgedragen aan de organisator van de wedstrijd, of hebben jullie misschien op een andere manier een dienst verricht, rechten overgedragen of een belofte gedaan naar de organisator van de wedstrijd? Nope geen van allen. Ze verwachten natuurlijk wel dat we er verder mee gaan en doorontwikkelen maar niet echt een belofte en het staat ook niet op papier vast of iets dergelijks.
 4. Ondernemerswedstrijd tussen studenten voor een innovatief idee in de IT. Wij hebben een mobiele app ontwikkeld om mensen te helpen met slapen.
 5. Bedankt er was geen sprake van een inleg of loterij. Het leek meer op een soort van subsidie. Een EU-organisatie in innovatieve projecten subsidiëerden de geldbedragen.
 6. Onlangs hebben we met ons bedrijf een geldbedrag (500 euro) ontvangen na het winnen van een ondernemerswedstrijd. Het geldbedrag is inmiddels gestort op de zakelijke rekening. Bij de transactie staat er ook 'n soort van factuurnummer bij. Mijn vraag, hoe moet ik dit vermelden in de boekhouding? Als een soort van kapitaal inbreng? Moet ik de 500 euro includeren in de omzet belasting (lijkt mij van niet)? Alvast bedankt voor antwoord.
 7. Aantal yes momenten: 1. Aangezien dit kwartaal bijna eindigt heb ik even de boekhouding nagelopen en zoals ik al had verwacht hebben we dit kwartaal meer omzet gemaakt dan de vorige 3 kwartalen bij elkaar! Een van de redenen is dat we in het laatste kwartaal veel meer met social media hebben gedaan, heeft heel goed gewerkt. Plus we hebben een nieuwe webwinkel gelaunched die direct goed loopt. 2. Onlangs prijsgeld gewonnen bij een ondernemers wedstrijd :) 3. We hebben een plan voor een derde webwinkel. Niet zozeer een yes-moment maar we hebben een duidelijk concept vastgelegd, domein gekocht, website gebouwd en nu nog de lokale versie live brengen + de inkoop doen :) Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Het jaar wordt dus goed afgesloten. :)
 8. Je moet gewoon wel omzetbelasting betalen, dus BTW includeren op je facturen. Want die belasting bij inkoop zou je dan toch terug kunnen vragen (als voorbelasting) dus per saldo maakt het voor de belastingdienst niet zoveel uit (financieel gezien).
 9. Onlangs heb ik contact gehad met een Chinees bedrijf die sieraden ontwerpt en produceert onder een eigen merk. Ik heb gevraagd of ik officieel reseller kon worden in Nederland d.m.v. webwinkel. Nu heb ik wel een mailwisseling gehad maar uiteraard is het bedrijf nog wat afwachtend maar heeft wel interesse getoond. Ik heb eigenlijk geen enkele ervaring met de ins en outs van een officieel reseller. Heeft iemand advies hoe zoiets aangepakt moet worden? Waar moet ik op letten? Naar mijn idee verschilt het niet zoveel van inkopen doen bij een groothandel en dat je dan de label "officieel reseller of " mag dragen. Of zit er er meer achter?
 10. Ik denk dat de belastingregels "verouderd" zijn (gezien de opkomst van flexible online wholesale) en nadelig voor kleine startende ondernemers want de enige oplossing is namelijk "groot" inkopen aangezien papierwerk geld en veel tijd kost voor zowel de "chinese wholesaler" en inkoper. De "chinees" gaat namelijk niet papierwerk regelen voor inkoop van bijv. 200 euro. Jij als inkoper gaat dat ook niet doen want dan maak je verlies. Voor TNT maakt het niet zoveel uit, je moet dan vooraf je pakket aanmelden bij TNT, "chinees" verstuurt het, TNT krijgt notificatie en klaart het in. Dat is de situatie waar de belastingregels vanuit gaan, helaas gaat dat in praktijk niet werken voor de lage bedragen die worden ingekocht.
 11. Cabbzor

  Startup Weekend Utrecht

  until
  Startup Weekend Utrecht is a 54 hour event where innovation will be put to practice. Like-minded entrepreneurial enthusiasts gather for a weekend of business creation. Starting from a vague business idea during the Friday night pitches through to a mind spinning startup company on the Sunday night. A truly great event for business people, game developers, designers, marketeers, everybody who feels connected, and is willing to take action! Startup Weekend has been in over 100 cities around the world in just 2 years, it is a great platform for the entrepreneurial community to share, learn, network, build, and start new ventures. Bring your outrageous ideas for a new business concept related to, using techniques of, or based on the principles of interactive media and games, gamification and serious gaming. Be creative, be realistic, be progressive, talk about the gains; most likely you’ll find people that are willing to create your concept. Perhaps we will see the next angry birds fly out, or a true alternative for grand theft auto to prevent traffic jams, or a new ‘layar’. Startup Weekend Utrecht will provide the networking, resources, and incentives for individuals and teams to go from idea to launch. Get connected with developers, innovators and entrepreneurs. Build your community, and be able to start your company. Website Naar website van evenement Prijs 85
 12. Dit is het document waarin het patent vermeld staat: http://www.google.es/patents?id=H0WnAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4#v=onepage&q&f=false Hoewel de juridische(?) onderbouwing nog mist, denk ik dat ik (net als jullie) moet concluderen dat de liggende U-vorm de innovatie is, en hetgeen wat gepatenteerd is "ornamental design for a laptop stand, as shown and described" En zolang die vorm nog duidelijk af te leiden is ongeacht de verschillen, lijkt het me niet toegestaan. Bedankt voor jullie bijdragen. Topic mag wat mij betreft gesloten worden :)
 13. Beste leden, Ik heb een vraag over een US patent en misschien dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Afbeelding 1: Afbeelding 2: Afbeelding 1 gaat om een gepatenteerde houder voor een laptop. Afbeelding 2 is een conceptuele afbeelding voor een nieuwe laptop houder (zie de rode lijnen). De verschillen tussen de twee afbeeldingen zijn: - 90 graden hoek t.o.v. 70 graden hoek (zie figuur 2 en 4) - rechthoekige vorm t.o.v. schuine vorm (zie figuur 3) - verschil in materiaal gebruik (metaal vs plastic) - dikte (3mm vs 10mm) Zijn de verschillen groot genoeg dat het conceptuele product omschrijving geen inbreuk maakt op de gepatenteerde houder?
 14. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept