Cabbzor

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Cabbzor

  1. Ik vroeg mij af als ik een nieuwe printer koop van 500 euro excl. btw en toevallig heb ik heb een kortingsbon van 75 euro bij de betreffende computerwinkel waardoor ik alleen 425 euro ecxl. btw betaal voor de printer. De printer wordt betaald en gebruikt voor de zaak. Kan je dan in dit geval de printer in 1 keer afschrijven? Of wordt er gekeken naar de waarde van de printer (dus boven 450 euro) en moet deze over 5 jaar afgeschreven worden?
  2. Ik vroeg mij trouwens of het jou wel is gelukt om automatisch oplopende factuurnummers te genereren met WP commerce? Ik zag dat deze standaard er niet op zit.
  3. Ondernemerswedstrijd tussen studenten voor een innovatief idee in de IT. Wij hebben een mobiele app ontwikkeld om mensen te helpen met slapen. Eens met wat Steven zegt, het zijn hoe dan ook opbrengsten in de onderneming. Ben echter nog niet over uit of er btw over afgedragen dient te worden. Hebben jullie de app overgedragen aan de organisator van de wedstrijd, of hebben jullie misschien op een andere manier een dienst verricht, rechten overgedragen of een belofte gedaan naar de organisator van de wedstrijd? Nope geen van allen. Ze verwachten natuurlijk wel dat we er verder mee gaan en doorontwikkelen maar niet echt een belofte en het staat ook niet op papier vast of iets dergelijks.
  4. Ondernemerswedstrijd tussen studenten voor een innovatief idee in de IT. Wij hebben een mobiele app ontwikkeld om mensen te helpen met slapen.
  5. Bedankt er was geen sprake van een inleg of loterij. Het leek meer op een soort van subsidie. Een EU-organisatie in innovatieve projecten subsidiëerden de geldbedragen.
  6. Onlangs hebben we met ons bedrijf een geldbedrag (500 euro) ontvangen na het winnen van een ondernemerswedstrijd. Het geldbedrag is inmiddels gestort op de zakelijke rekening. Bij de transactie staat er ook 'n soort van factuurnummer bij. Mijn vraag, hoe moet ik dit vermelden in de boekhouding? Als een soort van kapitaal inbreng? Moet ik de 500 euro includeren in de omzet belasting (lijkt mij van niet)? Alvast bedankt voor antwoord.
  7. Aantal yes momenten: 1. Aangezien dit kwartaal bijna eindigt heb ik even de boekhouding nagelopen en zoals ik al had verwacht hebben we dit kwartaal meer omzet gemaakt dan de vorige 3 kwartalen bij elkaar! Een van de redenen is dat we in het laatste kwartaal veel meer met social media hebben gedaan, heeft heel goed gewerkt. Plus we hebben een nieuwe webwinkel gelaunched die direct goed loopt. 2. Onlangs prijsgeld gewonnen bij een ondernemers wedstrijd :) 3. We hebben een plan voor een derde webwinkel. Niet zozeer een yes-moment maar we hebben een duidelijk concept vastgelegd, domein gekocht, website gebouwd en nu nog de lokale versie live brengen + de inkoop doen :) Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Het jaar wordt dus goed afgesloten. :)
  8. Je moet gewoon wel omzetbelasting betalen, dus BTW includeren op je facturen. Want die belasting bij inkoop zou je dan toch terug kunnen vragen (als voorbelasting) dus per saldo maakt het voor de belastingdienst niet zoveel uit (financieel gezien).
  9. Onlangs heb ik contact gehad met een Chinees bedrijf die sieraden ontwerpt en produceert onder een eigen merk. Ik heb gevraagd of ik officieel reseller kon worden in Nederland d.m.v. webwinkel. Nu heb ik wel een mailwisseling gehad maar uiteraard is het bedrijf nog wat afwachtend maar heeft wel interesse getoond. Ik heb eigenlijk geen enkele ervaring met de ins en outs van een officieel reseller. Heeft iemand advies hoe zoiets aangepakt moet worden? Waar moet ik op letten? Naar mijn idee verschilt het niet zoveel van inkopen doen bij een groothandel en dat je dan de label "officieel reseller of " mag dragen. Of zit er er meer achter?
  10. Ik denk dat de belastingregels "verouderd" zijn (gezien de opkomst van flexible online wholesale) en nadelig voor kleine startende ondernemers want de enige oplossing is namelijk "groot" inkopen aangezien papierwerk geld en veel tijd kost voor zowel de "chinese wholesaler" en inkoper. De "chinees" gaat namelijk niet papierwerk regelen voor inkoop van bijv. 200 euro. Jij als inkoper gaat dat ook niet doen want dan maak je verlies. Voor TNT maakt het niet zoveel uit, je moet dan vooraf je pakket aanmelden bij TNT, "chinees" verstuurt het, TNT krijgt notificatie en klaart het in. Dat is de situatie waar de belastingregels vanuit gaan, helaas gaat dat in praktijk niet werken voor de lage bedragen die worden ingekocht.
  11. Dit is het document waarin het patent vermeld staat: http://www.google.es/patents?id=H0WnAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4#v=onepage&q&f=false Hoewel de juridische(?) onderbouwing nog mist, denk ik dat ik (net als jullie) moet concluderen dat de liggende U-vorm de innovatie is, en hetgeen wat gepatenteerd is "ornamental design for a laptop stand, as shown and described" En zolang die vorm nog duidelijk af te leiden is ongeacht de verschillen, lijkt het me niet toegestaan. Bedankt voor jullie bijdragen. Topic mag wat mij betreft gesloten worden :)
  12. Beste leden, Ik heb een vraag over een US patent en misschien dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Afbeelding 1: Afbeelding 2: Afbeelding 1 gaat om een gepatenteerde houder voor een laptop. Afbeelding 2 is een conceptuele afbeelding voor een nieuwe laptop houder (zie de rode lijnen). De verschillen tussen de twee afbeeldingen zijn: - 90 graden hoek t.o.v. 70 graden hoek (zie figuur 2 en 4) - rechthoekige vorm t.o.v. schuine vorm (zie figuur 3) - verschil in materiaal gebruik (metaal vs plastic) - dikte (3mm vs 10mm) Zijn de verschillen groot genoeg dat het conceptuele product omschrijving geen inbreuk maakt op de gepatenteerde houder?
  13. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
  14. Poll niet echt nuttig, maar toch handig deze topic aangezien je niet veel reviews leest over internetdrukkerij (niet gericht op consumenten, vandaar denk ik). Ik heb goede ervaringen met printconcept.nl maar ik zie dat een aantal in deze topic goedkoper zijn dus ik zal die ook even bekijken :)
  15. Ziet er leuk uit. Doet me denken aan Cardcloud, ken je dat? http://www.cardcloud.com/ Misschien een idee om naar dat product te kijken. Volgens hun blog kwart miljoen kaarten gedeeld (ik weet niet hoeveel users dat zijn), maar dat is een aardig aantal :) Wat voor feedback hoop je te krijgen: Is het duidelijk wat de dienst inhoudt en wat je ermee kan ? IK: nee, vaagjes iets met uitwisselen van een eigen QR code (ik vond de website niet zo duidelijk in het overbrengen van je boodschap) Hoe komt de digitale omgeving (websites en fanpage) op jullie over ? IK: fanpage ziet er goed uit, je website ziet er niet zo "mooi" meer uit wanneer je doorklikt naar de shop. Waarom zou je deze dienst wel afnemen (tops) ? Geen idee.. Waarom zou je deze dienst niet afnemen (tips) ? Website onduidelijk en incompleet Papieren versie werkt toch beter (geen adding value) Omdat waarschijnlijk deze service gratis wordt aangeboden door andere partijen Succes.
  16. Apart dat je geen werk kan vinden met een WO IT achtergrond in Informatica. Is het niet zo dat er juist nu een gebrek is aan IT-technisch personeel (programmeurs)?
  17. Mooi dat je website goed loopt :) Ziet er op zich wel oke en uit het werkt snel. Zoals eerder aangehaald zijn er wat minpunten op afwerking, consistentie, en layout. Over het algemeen oogt de website nogal druk. Zelf zou ik aan een complete redesign werken maar een concrete suggestie die je ( misschien makkelijk) kan uitvoeren is bijv. die plaatjes die in het midden kunnen bewegen, vervang door lichtere plaatjes (het liefst met wit achtergrond). Dat plaatje met "snelle levering, bel ons en contact" kan je dat niet doorzichtig maken? En een mooiere simpele banner met een logo, ook minder druk en "goede kwaliteit en lage prijs" zijn nauwelijks zichtbaar en overbodig. Succes!
  18. Je moet inderdaad contact opnemen met DHL. Wij krijgen nu alles op rekening na een aantal bestellingen. Je moet dan je KVK/Adres doorgeven zodat ze voortaan pakketten op jouw adres op rekening zetten.
  19. Ik heb meerdere online webwinkels Gatsby zien verkopen, en ook bij Chinese kappers in Rotterdam en Eindhoven kan je ze kopen :) Dus uniek is het niet, althans onder de mensen die het product al kennen. Sowieso is het onbekend bij het mainstream volk. Verder was je van plan om ze online te verkopen? Zoja, dan is je inkoopprijs te hoog (sowieso zonder alle kosten voor het inzetten van importeur, inklaringskosten, etc.) Anyways succes. Hopelijk heb je wat aan mijn bericht :)
  20. Hoe weet je of het concept "marktplaats" wel aansluit in dat specifieke land? Is het concept in een aantal gevallen cultuurgebonden. Misschien houden ze in dat specifieke land niet van tweedehands spullen..?
  21. Ik heb zelf een Magento shop geinstalleerd compleet met iDeal, factuurmodule, en administratie en nodige plugins voor een webshop. Maar zover ik heb ervaren zit er nauwelijks programmeerwerk in. Aanpassingen codes zijn vaak via internet wel te vinden. Plus er zijn genoeg templates die je kan kopen en makkelijk aan te passen naar je eigen smaak. Dit al is binnen 1 dag te doen.. (zonder producten invoeren, daar zit het meeste werk in :)) 1399 euro lijkt mij echt teveel voor een gratis CMS, maar goed als je het geld hebt dan moet je het doen :) Magento is zeker een mooie cms voor 'n webshop maar overkill als je maar een aantal producten verkoopt. Dan over je punten - Portfolio -> probeer hun sites uit, let op bugs of fouten in de site. - Prijs -> all in? extra kosten modules? aanpassing in codes? Is magento nog up te daten? In hoeverre blijf je afhankelijk voor nieuwe aanpassingen? - Tijd -> zoals ik al zei het is echt niet veel werk en moet snel geleverd kunnen worden. Dit betekent ook early releases, ze moeten al iets kunnen tonen zodat je tijdens de ontwikkeling makkelijk aanpassingen kan doen. - Manier van werken. Vraag hoe ze aan de slag gaan en of ze een bepaalde structuur aanhouden. Gezien je bericht, is klant betrokkenheid wel belangrijk. Het liefst zou je bij elke aanpassing op de hoogte willen worden gehouden.
  22. Vraagje, toen je geband werd van Google, had je nog tegoed staan op je adsense rekening?
  23. Zo'n 2 a 3 jaar geleden heb ik mij aangemeld voor een keurmerk. Ik denk dat het destijds wel effect had mede dankzij de berichtgeving rondom keurmerken en dat er relatief niet zoveel keurmerk organisaties waren. Nu zal dat effect minder zijn omdat het ook duidelijk is gekomen dat winkels met zo'n keurmerk nog steeds te laat leveren of niet reageren op emails, kortom het zegt niet zoveel. Maar ik denk dat de visualisatie van zo'n keurmerk toch wel prettig ervaren wordt door bezoekers van je site. Meer handel weet ik niet, maar ik denk wel een betere uitstraling. Net zoiets als je bekende merken op je webshop vermeldt, alsof je een officiele dealer bent.
  24. Is dat ook niet afhankelijk van je producten? Basketbalschoenen (of andere accessoires) kopen de meeste mensen eens in het jaar.. In jouw geval speelt nieuwe producten, kortingen, en spaarpunten een rol om klanten terug te keren naar je shop. Daarnaast spelen trends ook misschien een rol. Ik zit toevallig wel op een basketbalclub :) maar je hebt wel eens dat bepaalde merken wat populairder worden en meer gedragen worden. Ik denk het probleem van terugkerende bezoekers een ander rol speelt als je bijv. voedselproducten koopt of navul producten (inkt patronen).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.