Jump to content

Alwie

Senior
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.higerlevel.nl
  w
 1. Een vraagje van mijn kant; In de opstartfase van mijn onderneming had ik nog geen zakelijke rekening waardoor ik alle kosten middels de privé rekening betaald heb. Nu heb ik de btw teruggekregen vd belastingdienst en vroeg ik mij af of ik deze gewoon kan overboeken van zakelijk naar privé (om van te leven, salaris?) Moet ik over dat bedrag ook weer belasting betalen in de toekomst of wordt deze verrekend met het een of ander? Bij de overboeking zal ik dan uiteraard vermelden dat het een prive opname is zodat de boekhouder dit ook weet. Hoor graag van jullie!
 2. Ook ik ben op zoek naar een bedrijfsnaam voor mijn nieuwe webshop. Het betreft producten als handdoeken, badjassen, strandlakens etc. Nu heb ik al aardig wat namen bedacht (zowel beschrijvend, fictief), maar blijft het erg lastig. Misschien iemand hier die een pakkende naam heeft?
 3. Nog even doorgezocht en volgens mij heb ik het gevonden. Omdat er geen btw wordt vermeld op de factuur is deze niet aftrekbaar en krijg je dus geen btw terug van de belastingdienst. Wel dien ik de btw over de verkoop te betalen waardoor de af te dragen belasting hoger is (ik ontvang immers niets terug over de inkoop) Mocht ik het fout hebben dan hoor ik het graag.
 4. Zoals het er nu uit ziek ontvang ik alleen een factuur welke onder aan de streep er zo uit ziet (voorbeeldje) Hierin staat geen btw bedrag vermeld. Nu vraag ik mij af over welk bedrag ik btw moet afdragen wanneer ik het product als ondernemer zou verkopen voor laten we zeggen €69,95 inclusief btw.
 5. Waarschijnlijk voor velen een domme vraag, maar na een hoop Googelen en zoeken kom ik er niet uit. Ik heb een vraag omtrent de btw berekening; Stel ik koop als ondernemer bij een bedrijf in Duitsland goederen, ik betaal het product met mijn zakelijke rekening. De leverancier is geen groothandel en levert dus normaliter aan particulieren. Nu koop ik bijvoorbeeld een bed van €599,95. Op de factuur staat slechts het bedrag €599,95 (+evt. verzendkosten). Als ik het vervolgens als ondernemer doorverkoop, voor laten we zeggen, €799,95 inclusief btw. Mijn vraag: over welk bedrag moet ik btw afdragen? Vraag 2: is het überhaupt wel mogelijk om zo een product te verkopen? En telt de factuur van de desbetreffende leverancier als inkoopfactuur? [titel aangepast - mod]
 6. Complimenten voor je design, mooi rustig en een heldere uitstraling. Paar opmerkingen: 1. Je filmpje heb je pontificaal in beeld. Waarom laat je hier geen producten zien en doe je het filmpje verder naar onderen? 2. Keywords; kijk hier nog eens na en beoordeel op welke je gevonden wilt worden. Optimaliseer je pagina's daarvoor en zorg voor een call to action (inspelen op gevoel) Uit nieuwsgierigheid, hoeveel bezoekers/order per dag zit je? Je zou je ook kunnen concentreren op conversieoptimalisatie, maar dat is afhankelijk van je huidige cijfers :)
 7. Bekijk gewoon een aantal partijen, hun portfolio en vraag om offertes. Je zult zien dat er hele verschillende prijzen uitkomen. Goedkoop hoeft niet slecht te zijn. Bij de grotere partijen betaal je vaak 3000 tot 4000 euro aan 'projectmanagement'. Mijn advies is dan ook om een zzp'er in te huren om de webwinkel te maken. Zorg er wel voor dat je alles aan de backend helder krijgt. Dit is meer werk als een ontwerpen goedkeuren/laten aanpassen. Met een mijnwebwinkel zou ik sowieso niet in zee gaan, de mogelijkheden zijn beperkt en je bent afhankelijk van hun systeem.
 8. Dat is gelijk ook nadeel aan de branche. De prijs zegt in deze helaas niet zoveel. Er zijn genoeg bureau's welke gemiddeld €20k+ vragen waar een ander bureau dezelfde kwaliteit levert voor 5k. Belangrijk is dat je iemand kiest die zowel qua design als communicatie je goed ligt. Niets is vervelender als een slechte communicatie, het is immers wel je webwinkel welke het geld binnen moet halen. edit: Via deze link vind je alle Nederlandse Magento partners. Houd er wel rekening mee dat je het met 10k niet gaat redden bij deze bedrijven :)
 9. En je zou eigenlijk iets aan je afbeeldingen moeten doen. Ik kan ze niet heel scherp zien, terwijl ik wel graag zou willen weten wat ik bestel.
 10. Een aantal tips: 1. Geef al je foto's ALT tags mee, de huidige codes zijn zo niet handig voor Google op te pakken. 2. Wees actiever met je Facebook pagina en maak een Twitter pagina aan. 3. Breng enige kleur aan in je webshop, het is nu té wit (bijv. in je menubalk of je footer) 4. Geef meer persoonlijke informatie bij 'over ons'. Wat zijn trouwens je bezoekersstatistieken, bij weinig verkeer zou je er over na kunnen denken om Adwords of Admarkt in te zetten.
 11. Heb even de site bekeken en werd er zelf een beetje onrustig van. Je homepage is veel te druk. Je geeft hier te veel informatie. Naast de grote header kunnen we namelijk klantreviews lezen, de merken zien, aanbieding, nieuwsbrief, showroom afspraak etc. Probeer daarnaast je header te verkleinen, bij mij neemt de header nl. bijna het gehele scherm is beslag. Waarom gebruik je geen sfeerfoto als header? Juist als binnenkomer moet je mensen triggeren en laten zien wat je aanbied! Ga eens testen met je homepage. Haal de klantreviews weg, evenals de merkplaatjes en de showroomafspraak. Als dit laatste punt je doel is maak een aparte landingspagina en promoot deze. Je brengt op de showroom pagina geen sfeer en gevoel. Naast het geschreven stuk tekst zou ik een aantal foto's toevoegen van je showroom.
 12. Wat een heerlijk eenzijdig verhaal van Seoshop. De site welke zij benoemen, eiwitpoeder, draait anders als een tiet. Nadeel van Seoshop is ook dat je altijd vastzit aan bepaalde designs en opmaak. Stel je haalt in het eerste jaar een omzet van 100.000E, dan ben je op jaarbasis al €2000 kwijt aan commissie. Reken daar de opstartkosten nog bij en je zit zo op €3000. Een Magento shop is tegenwoordig al voor 2000-2500e verkrijgbaar inclusief eigen design en talloze optiets (ideal/onestep checkout etc.etc.) Na het eerste jaar heb je de opstartkosten er uit, bij SEOshop mag je het 2e jaar ook weer vrolijk 2% aftikken. Uitgaan van een omzet van €150000 ben je in 2 jaar al €5000e kwijt.
 13. Half jaar mee gewerkt op projectbasis. De voordelen welke ik heb ervaren: - open source - gemakkelijk uitbreiden - extensies - backend met een fijn overzicht en compact - puur het gevoel qua mogelijkheden en design.
 14. Het kan aan mij liggen, maar volgens mij zie ik geen Magento shops in hun portfoliio?
 15. Ik zoek een partij, ontwikkelaar, welke voor mij de shop kan vormgeven en programmeren. Zit op dit moment te kijken naar oa. Younify en JiraICT, hebben mensen hier toevallig ervaring mee?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept