Jump to content

Hilda H

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Friesland
 1. Nederlandse kastomaten (met gesubidieerde verwarming) versus Middellandse zeetomaten Supermarkten versus Middenstand Duitse discounters versus supermarkten Chinese kleding/electronika versus Europese user generated content versus professionele content moeders soepkeuken versus McDonalds oma versus creche Sinds wanneer is 'eerlijk' een factor? En wiens 'eerlijk' hanteer je? En iets wat nu nog altijd speelt, de kleinere verswinkels (agf, slager, bakker) tegen de supermarkten. Hoeveel zelfstandige gerunde winkels zijn hier sinds het oprichten van supermarkten niet aan falliet gegaan? Is dit niet vergelijkbaar met wat nu gebeurt tussen online en offline? Net zoals een online winkel, kan een supermarkt groten inkopen, het groter wegzetten, en dus goedkoper zijn dan een gespecialiseerde verswinkel. En dit is nog steeds gaande, vorig jaar nog is hier een bakker failliet gegaan in het dorp waar ik woon. Vooral bakkers, maar ook slagers hebben het nu nog steeds zwaar te verduren. Als een supermarkt kipfilet verkoopt voor 2.99 per kilo, kan een slager daar toch nooit tegenop? Maar moet de slager dan beschermt worden door belastingvoordeel en subsidies? Nee jong, de wereld is krom, alleen ondernemers die zich kunnen onderscheiden blijven. Dat geld zowel voor de kledingwinkel, elektronicazaak, alsmede ook de bakker en slager en groenteboer. Iedereen heeft concurrenten, iedereen heeft concurrenten die groter zijn, goedkoper hun spul kunnen aanbieden. Maar die concurrent heeft waarschijnlijk jou koelkast niet binnen een dag gemaakt, jij als kleine winkel wel omdat je het zelf kunt repareren. Zelf woon ik in een fries dorp van 2,500 inwoners, ook hier merk je de afgelopen jaren een teruggang van zelfstandige zaken, maar lang niet zo erg dat het een spookdorp wordt. Laatst was ik in Arnhem, ik was gewoon verbaasd wat voor winkels daar zijn, en dat zulke winkels uberhaupt bestaansrecht 'kunnen' hebben. En toch kan het blijkbaar.
 2. Dankjewel, ook iemand ervaring met offerti.nl, is het waard daar via offertes aan te vragen?
 3. Nu alles echt begint te lopen (webwinkel wordt ontwikkeld, kvk/btw is geregeld, zakelijke rekening komt eind deze week), ben ik ook nog op zoek naar een boekhouder/accountant (kantoor) die mij kan helpen bij mijn administratie. Voornamelijk met vragen die ik heb, voordelen die ik niet ken, en eigenlijk een eind-controle van mijn administratie voordat alles moet worden aangegeven bij de belastingdienst. De administratie wordt geïntegreerd in de webwinkel. Weten jullie goede boekhoud/accountant kantoren in (zuid-west) Friesland? Gespecialiseerd in administratie van webwinkels (en misschien meer specifiek in de kleding/schoenen branche en inkoop vanuit het buitenland). Waar jullie zelf misschien ervaring mee hebben? Vriendelijk bedankt ^^.
 4. De banner die steeds verandert op de voorpagina verandert wel heel snel van de ene naar de andere afbeelding . Ik heb niet eens tijd om alles te lezen wat erop staat zeg maar. Misschien daar nog even naar kijken!
 5. Wat voor vergunning wil je dan bij de gemeente halen? Maakt slapende leeuwen niet wakker hé ;).
 6. Ik heb het één of twee keer gebruikt als klant zijnde. 1x keer op een Amerikaanse kleding winkel, en werd meteen geholpen door een medewerker. En een keer op een Nederlandse waar ik geen reactie kreeg. Ik zag eergister wel een shop waarbij er bijstond of er iemand online was ja of nee. Op zich is dat dan wel een goede optie. Maar als kleine webwinkel eigenaar moet je dan bedenken of het wel uit kan als je maar 2 uurtjes per dag eventueel beschikbaar bent op de chat.....
 7. Bedankt voor het meedenken! Die eerste had ik zelf nog niet gevonden ^^. Ik heb ook een oproep hier op hl geplaatst! Heb nu ook duidelijk voor mezelf hoe ik de webwinkel eruit wil hebben zien zo ongeveer!
 8. Ben via deze site: http://www.webdesigngids.nl/ bijna alle bedrijven in Leeuwarden en omgeving al doorgeweest. Er zijn niet veel bedrijven zo lijkt het die zich sterk focussen op webshops en ook hun portfolio's zijn niet erg overtuigend. Kan misschien aan mij liggen haha. Nu al teveel eisen ;) En dat zal ik zeker doen hier een oproep in vraag en aanbod plaatsen.
 9. Nou zo zat ik zelf dus ook al te denken. Ik heb wel jarenlang in het forumwereldje rondgezworven (een daarbij ook alles wat populair was, wiki's, blogs etc. etc.). Wordpress leek mij niet een erg aantrekkelijk platform om een webwinkel op te beginnen. @Danny Verhoeven: Zo dacht ik er zelf dus ook over. Laat mij maar lekker doen waar ik goed in ben, verkopen van mijn producten, dan laat ik het andere spul wel over aan iemand die daar voor geleerd heeft. Een bureau heeft mijn voorkeur simpelweg omdat ze vaak 'alles' in huis hebben (relatief gezien). Helder verhaal in ieder geval Danny ^^. Bedankt. Ik ben nu al druk om me heen aan het kijken (lees zoeken op google) naar bureau's in Friesland, waar ik woon. Alleen als ik dan bureau's hun websites wat ga vergelijken met die van concurrenten lager gelegen in Nederland heb ik bijna het gevoel dat het hier wat achterloop kwa ontwikkeling van webwinkels. Kan misschien aan mij liggen hoor :D.
 10. Bedankt voor de reacties. Op de webwinkel vakdagen heb ik ook gesproken met een paar bedrijven die webwinkels maken in/gebaseerd op wordpress? Hoe is dat in vergelijking met zoiets als magento of opencart kwa gebruiksvriendlijkheid? Ik zou toch graag wel m'n boekhouding/voorraden zonder veel tijd te verliezen bijhouden (lees niet alles handmatig aanpassen e.d).
 11. Dankjewel, ik heb één vriend/kennis die zelf een magento webwinkel heeft zo'n dik anderhalf jaar. Zou binnenkort nog eens bij hem gaan kijken en hij zou me wat dingen uitleggen over magento en ook wat dingen laten zien. Dat is inderdaad waar door de bomen het bos niet meer zien, zo voelt het op dit moment al voor mij. Maar misschien ook omdat ik nog niet eens ben begonnen met het in contact komen met webwinkel makers/ontwikkelaars. Ik weet dat er meer platforms zijn dan alleen maar Magento. Maar omdat Magento nu redelijk als standaard gezien, en veel van Magento mij bevalt is mijn keus daar eigenlijk op gevallen. Vindt het wel een goede tip om Magento niet specifiek te noemen in een eerste gesprek/offerte aanvraag! Magento is in principe volgens mij ook redelijk makkelijk te 'verbeteren' mocht de webwinkel groeien en zijn er aanpassingen nodig. Waar ik bang voor ben bij een eigen systeem van een webbureau is, als het niet meer bevalt, en ik stap naar een ander toe, zit ik wel met iets wat eigenlijk maar één bureau heeft ontwikkeld. Of zie ik dat verkeerd?
 12. Gezien de tijd tussen deze twee topics ben ik voor de keuze gegaan, nog even doorsparen en dan een goede magento webshop laten bouwen keuze gevallen ;). Dat sparen is nu gelukt door lekker door te werken de afgelopen maanden, portie vakanatiegeld erbij, dus heb ik mijn startbudget dik bij elkaar gespaard om nu de echte stappen te zetten. In November was ik financieel gewoon nog niet ver genoeg om uberhaupt iets te kunnen doen met de informatie die in dat topic was gegeven. Wat natuurlijk de informatie erg waardevol maakt omdat ik me dit niet realiseerde op dat moment ;D. Dus in principe zit ik nog in hetzelfde stadium als in November, alsnu heb ik voor mijn gevoel genoeg geld bij elkaar om ook echt de stap te gaan zetten om een ontwikkelaar/bouwer, hoe je het maar wilt noemen, te vinden ^^. Het is voor mij gewoon erg moeilijk om te kijken waar ik moet beginnen als leek op het gebied van webwinkels bouwen, dus daar zit ik nu mee te stoeien. ZZP'er, toch een bureau, maar ik denk dat ik bij verschillende partijen offertes aanvraag en vragen hun kant op schiet om te kijken wat mij het beste zal bevallen. Al doende zal het wel leren, het is gewoon die drempel waar je even overheen moet.
 13. Heeft iemand trouwens ook ervaring met deze website: https://www.offerti.nl/ kwam hem gister tegen in mijn Google omzwervingen.
 14. @Happy: Dankje, maar dat heb ik al gedaan. @Klaasvaak: Dankjewel, ben me zowieso zeker aan het inlezen over het hoe en wat met Magento. Maar sommige termen gaan me soms nog de pet over. Maar bepaalde dingen zou ik toch wel graag hebben vanaf het begin. Of dit realistisch is met mijn budget, dat zullen de eerste besprekingen/offertes met webwinkel ontwikkelaars moeten uitwijzen. @Sabra: Dankjewel, vind je reacties altijd erg waardevol en behulpzaam. Wat bedoel je precies met faseren? Snap in fases doen, maar hoe moet ik dit zien als het om een webwinkel ontwikkelen/maken gaat? @Fvddungen: Ook bedankt voor de goede reactie, ben zeker van plan ook veel met social media te gaan werken, gezien ik met een niche kleding product kom. Het is op dit moment soms moeilijk te bepalen waar wel en niet mee begonnen moet worden. Maar Seo lijkt mij zowieso waardevol ^^.
 15. Geachte HL'ers. Ik sta zo ongeveer op het punt dat ik bijna om mijn heen kan gaan kijken naar een webwinkel ontwikkelaar. Ik ben de laatste dingen op een rijtje aan het zetten (producten/merken selecteren, mijn webwinkel wensen op papier zetten etc etc.). Maar ik zou graag nog wel wat tips krijgen waar ik moet op letten als ik offertes ga aanvragen bij webwinkel ontwikkelaars. Ik ben zelf een redelijke leek op het gebied van webwinkels, en heb dus zelf niet veel kennis in huis. Het lijkt mij dat ik voornamelijk moet gaan aangeven wat ik ga verkopen, maar ook wat mijn wensen gaan zijn voor de webwinkel zodat de ontwikkelaar een beeld gaat krijgen hoeveel werk het maken van mijn webwinkel gaat kosten. Daarnaast heb ik ook graag dat een gedeelte van Seo/Adwords door de ontwikkelaar gedaan wordt (of in ieder geval mij hierin kan ondersteunen). Hoe specifiek moet ik hierin zijn? Gezien ik ook een redelijke leek ben en nooit al mijn wensen op dit moment kan overzien waarschijnlijk? En hoe kan ik kosten evt een beetje drukken? Wat zijn de dingen die ik zelf kan gaan doen terwijl de ontwikkelaar het in elkaar zet? Alle tips en ook eigen verhalen zijn welkom!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept