Hilda H

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Hilda H

  1. Nederlandse kastomaten (met gesubidieerde verwarming) versus Middellandse zeetomaten Supermarkten versus Middenstand Duitse discounters versus supermarkten Chinese kleding/electronika versus Europese user generated content versus professionele content moeders soepkeuken versus McDonalds oma versus creche Sinds wanneer is 'eerlijk' een factor? En wiens 'eerlijk' hanteer je? En iets wat nu nog altijd speelt, de kleinere verswinkels (agf, slager, bakker) tegen de supermarkten. Hoeveel zelfstandige gerunde winkels zijn hier sinds het oprichten van supermarkten niet aan falliet gegaan? Is dit niet vergelijkbaar met wat nu gebeurt tussen online en offline? Net zoals een online winkel, kan een supermarkt groten inkopen, het groter wegzetten, en dus goedkoper zijn dan een gespecialiseerde verswinkel. En dit is nog steeds gaande, vorig jaar nog is hier een bakker failliet gegaan in het dorp waar ik woon. Vooral bakkers, maar ook slagers hebben het nu nog steeds zwaar te verduren. Als een supermarkt kipfilet verkoopt voor 2.99 per kilo, kan een slager daar toch nooit tegenop? Maar moet de slager dan beschermt worden door belastingvoordeel en subsidies? Nee jong, de wereld is krom, alleen ondernemers die zich kunnen onderscheiden blijven. Dat geld zowel voor de kledingwinkel, elektronicazaak, alsmede ook de bakker en slager en groenteboer. Iedereen heeft concurrenten, iedereen heeft concurrenten die groter zijn, goedkoper hun spul kunnen aanbieden. Maar die concurrent heeft waarschijnlijk jou koelkast niet binnen een dag gemaakt, jij als kleine winkel wel omdat je het zelf kunt repareren. Zelf woon ik in een fries dorp van 2,500 inwoners, ook hier merk je de afgelopen jaren een teruggang van zelfstandige zaken, maar lang niet zo erg dat het een spookdorp wordt. Laatst was ik in Arnhem, ik was gewoon verbaasd wat voor winkels daar zijn, en dat zulke winkels uberhaupt bestaansrecht 'kunnen' hebben. En toch kan het blijkbaar.
  2. Dankjewel, ook iemand ervaring met offerti.nl, is het waard daar via offertes aan te vragen?
  3. Nu alles echt begint te lopen (webwinkel wordt ontwikkeld, kvk/btw is geregeld, zakelijke rekening komt eind deze week), ben ik ook nog op zoek naar een boekhouder/accountant (kantoor) die mij kan helpen bij mijn administratie. Voornamelijk met vragen die ik heb, voordelen die ik niet ken, en eigenlijk een eind-controle van mijn administratie voordat alles moet worden aangegeven bij de belastingdienst. De administratie wordt geïntegreerd in de webwinkel. Weten jullie goede boekhoud/accountant kantoren in (zuid-west) Friesland? Gespecialiseerd in administratie van webwinkels (en misschien meer specifiek in de kleding/schoenen branche en inkoop vanuit het buitenland). Waar jullie zelf misschien ervaring mee hebben? Vriendelijk bedankt ^^.
  4. De banner die steeds verandert op de voorpagina verandert wel heel snel van de ene naar de andere afbeelding . Ik heb niet eens tijd om alles te lezen wat erop staat zeg maar. Misschien daar nog even naar kijken!
  5. Wat voor vergunning wil je dan bij de gemeente halen? Maakt slapende leeuwen niet wakker hé ;).
  6. Ik heb het één of twee keer gebruikt als klant zijnde. 1x keer op een Amerikaanse kleding winkel, en werd meteen geholpen door een medewerker. En een keer op een Nederlandse waar ik geen reactie kreeg. Ik zag eergister wel een shop waarbij er bijstond of er iemand online was ja of nee. Op zich is dat dan wel een goede optie. Maar als kleine webwinkel eigenaar moet je dan bedenken of het wel uit kan als je maar 2 uurtjes per dag eventueel beschikbaar bent op de chat.....
  7. Bedankt voor het meedenken! Die eerste had ik zelf nog niet gevonden ^^. Ik heb ook een oproep hier op hl geplaatst! Heb nu ook duidelijk voor mezelf hoe ik de webwinkel eruit wil hebben zien zo ongeveer!
  8. Ben via deze site: http://www.webdesigngids.nl/ bijna alle bedrijven in Leeuwarden en omgeving al doorgeweest. Er zijn niet veel bedrijven zo lijkt het die zich sterk focussen op webshops en ook hun portfolio's zijn niet erg overtuigend. Kan misschien aan mij liggen haha. Nu al teveel eisen ;) En dat zal ik zeker doen hier een oproep in vraag en aanbod plaatsen.
  9. Nou zo zat ik zelf dus ook al te denken. Ik heb wel jarenlang in het forumwereldje rondgezworven (een daarbij ook alles wat populair was, wiki's, blogs etc. etc.). Wordpress leek mij niet een erg aantrekkelijk platform om een webwinkel op te beginnen. @Danny Verhoeven: Zo dacht ik er zelf dus ook over. Laat mij maar lekker doen waar ik goed in ben, verkopen van mijn producten, dan laat ik het andere spul wel over aan iemand die daar voor geleerd heeft. Een bureau heeft mijn voorkeur simpelweg omdat ze vaak 'alles' in huis hebben (relatief gezien). Helder verhaal in ieder geval Danny ^^. Bedankt. Ik ben nu al druk om me heen aan het kijken (lees zoeken op google) naar bureau's in Friesland, waar ik woon. Alleen als ik dan bureau's hun websites wat ga vergelijken met die van concurrenten lager gelegen in Nederland heb ik bijna het gevoel dat het hier wat achterloop kwa ontwikkeling van webwinkels. Kan misschien aan mij liggen hoor :D.
  10. Bedankt voor de reacties. Op de webwinkel vakdagen heb ik ook gesproken met een paar bedrijven die webwinkels maken in/gebaseerd op wordpress? Hoe is dat in vergelijking met zoiets als magento of opencart kwa gebruiksvriendlijkheid? Ik zou toch graag wel m'n boekhouding/voorraden zonder veel tijd te verliezen bijhouden (lees niet alles handmatig aanpassen e.d).
  11. Dankjewel, ik heb één vriend/kennis die zelf een magento webwinkel heeft zo'n dik anderhalf jaar. Zou binnenkort nog eens bij hem gaan kijken en hij zou me wat dingen uitleggen over magento en ook wat dingen laten zien. Dat is inderdaad waar door de bomen het bos niet meer zien, zo voelt het op dit moment al voor mij. Maar misschien ook omdat ik nog niet eens ben begonnen met het in contact komen met webwinkel makers/ontwikkelaars. Ik weet dat er meer platforms zijn dan alleen maar Magento. Maar omdat Magento nu redelijk als standaard gezien, en veel van Magento mij bevalt is mijn keus daar eigenlijk op gevallen. Vindt het wel een goede tip om Magento niet specifiek te noemen in een eerste gesprek/offerte aanvraag! Magento is in principe volgens mij ook redelijk makkelijk te 'verbeteren' mocht de webwinkel groeien en zijn er aanpassingen nodig. Waar ik bang voor ben bij een eigen systeem van een webbureau is, als het niet meer bevalt, en ik stap naar een ander toe, zit ik wel met iets wat eigenlijk maar één bureau heeft ontwikkeld. Of zie ik dat verkeerd?
  12. Gezien de tijd tussen deze twee topics ben ik voor de keuze gegaan, nog even doorsparen en dan een goede magento webshop laten bouwen keuze gevallen ;). Dat sparen is nu gelukt door lekker door te werken de afgelopen maanden, portie vakanatiegeld erbij, dus heb ik mijn startbudget dik bij elkaar gespaard om nu de echte stappen te zetten. In November was ik financieel gewoon nog niet ver genoeg om uberhaupt iets te kunnen doen met de informatie die in dat topic was gegeven. Wat natuurlijk de informatie erg waardevol maakt omdat ik me dit niet realiseerde op dat moment ;D. Dus in principe zit ik nog in hetzelfde stadium als in November, alsnu heb ik voor mijn gevoel genoeg geld bij elkaar om ook echt de stap te gaan zetten om een ontwikkelaar/bouwer, hoe je het maar wilt noemen, te vinden ^^. Het is voor mij gewoon erg moeilijk om te kijken waar ik moet beginnen als leek op het gebied van webwinkels bouwen, dus daar zit ik nu mee te stoeien. ZZP'er, toch een bureau, maar ik denk dat ik bij verschillende partijen offertes aanvraag en vragen hun kant op schiet om te kijken wat mij het beste zal bevallen. Al doende zal het wel leren, het is gewoon die drempel waar je even overheen moet.
  13. Heeft iemand trouwens ook ervaring met deze website: https://www.offerti.nl/ kwam hem gister tegen in mijn Google omzwervingen.
  14. @Happy: Dankje, maar dat heb ik al gedaan. @Klaasvaak: Dankjewel, ben me zowieso zeker aan het inlezen over het hoe en wat met Magento. Maar sommige termen gaan me soms nog de pet over. Maar bepaalde dingen zou ik toch wel graag hebben vanaf het begin. Of dit realistisch is met mijn budget, dat zullen de eerste besprekingen/offertes met webwinkel ontwikkelaars moeten uitwijzen. @Sabra: Dankjewel, vind je reacties altijd erg waardevol en behulpzaam. Wat bedoel je precies met faseren? Snap in fases doen, maar hoe moet ik dit zien als het om een webwinkel ontwikkelen/maken gaat? @Fvddungen: Ook bedankt voor de goede reactie, ben zeker van plan ook veel met social media te gaan werken, gezien ik met een niche kleding product kom. Het is op dit moment soms moeilijk te bepalen waar wel en niet mee begonnen moet worden. Maar Seo lijkt mij zowieso waardevol ^^.
  15. Geachte HL'ers. Ik sta zo ongeveer op het punt dat ik bijna om mijn heen kan gaan kijken naar een webwinkel ontwikkelaar. Ik ben de laatste dingen op een rijtje aan het zetten (producten/merken selecteren, mijn webwinkel wensen op papier zetten etc etc.). Maar ik zou graag nog wel wat tips krijgen waar ik moet op letten als ik offertes ga aanvragen bij webwinkel ontwikkelaars. Ik ben zelf een redelijke leek op het gebied van webwinkels, en heb dus zelf niet veel kennis in huis. Het lijkt mij dat ik voornamelijk moet gaan aangeven wat ik ga verkopen, maar ook wat mijn wensen gaan zijn voor de webwinkel zodat de ontwikkelaar een beeld gaat krijgen hoeveel werk het maken van mijn webwinkel gaat kosten. Daarnaast heb ik ook graag dat een gedeelte van Seo/Adwords door de ontwikkelaar gedaan wordt (of in ieder geval mij hierin kan ondersteunen). Hoe specifiek moet ik hierin zijn? Gezien ik ook een redelijke leek ben en nooit al mijn wensen op dit moment kan overzien waarschijnlijk? En hoe kan ik kosten evt een beetje drukken? Wat zijn de dingen die ik zelf kan gaan doen terwijl de ontwikkelaar het in elkaar zet? Alle tips en ook eigen verhalen zijn welkom!
  16. Ik ga, als het weer mee zit, donderdag naar de beurs toe. Ben erg benieuwd. Wil vooral met veel mensen praten en informatie opdoen. Hopelijk kan ik mijn ideeën voor mijn webwinkel nog wat meer verdiepen door het bezoek aan zo'n beurs.
  17. Dankejwel voor alle snelle reacties! @Sabra en Alwie, waar zou ik in contact kunnen komen met zzp'ers? Heb een paar weken geleden wel een soort 'marktplaats' gevonden, maar dit was erg onoverzichtelijk (leek wel uit jaar 0 te stammen). Ik zou, als ik het laat ontwikkelen, graag iemand hebben die toch redelijk in de buurt woont. Woon zelf in Friesland, dus dat zit je vaak al wat vast kwa reizen, je bent niet zo in Amsterdam bijvoorbeeld. Met google kom ik ook nog niet heel erg ver, wat ik wel vind zijn bureau's die dan vaak in midden/zuiden Nederland gevestigd zijn. Nu heb ik nog niet zoveel kaas ervan gegeten, maar backend is hoe het zit met voorraad koppelingen, payment methodes etc etc. toch? En dan nog iets, wat voor soort hosting moet ik in gedachten houden ga ik wel voor een magento webwinkel? Hier wordt ik ook nog niet veel wijzer in? Natuurlijk is het afhankelijk van het aantal bezoekers ook, maar gemiddeld? Edit: @Happy Feet: Nee was een kvk seminar! Contact informatie toegestuurd krijgen is altijd goed! Ik heb al een idee hoe ik het in elkaar wil laten steken, maar of dat realistisch en financieel haalbaar is is vraag 20 XD. Kwa gevonden worden ben ik zelf ook al mee bezig, er gaat zowieso een facebook, twitter en pinterest worden aangemaakt voor de webwinkel! Hier heb ik me al redelijk goed in ingelezen. Maar wel bedankt voor de tips :D
  18. Hallo beste Higherlevel leden! De ideeën voor mijn webwinkel beginnen steeds meer vorm te krijgen. En van veel mensen krijg ik toch veel positieve reacties dat ik met mijn idee de goede kant opga. Volg dan ook veel seminars en bezoek bijeenkomsten over ondernemen om mezelf veel kennis te laten opdoen. Nu heb ik vorige week een seminar gevolgd over het opstarten van een webwinkel. Met mijn grote ideeën had ik het natuurlijk al helemaal voor elkaar. Een mooie magento webshop, speciaal voor mij ontworpen/ontwikkelt, daar had ik wel 3000 euro voor over. Maar werd mij toch vertelt (meneer heeft zijn eigen magento onwikkel bedrijf), dat ik toch wel aan een iets hoger bedrag zou moeten denken.... Oei, dan wordt het toch allemaal krap, wil ik ook nog een normale voorraad willen inkopen. Ik begin in een niche van de modebranche waar niet veel concurrentie zit online, zowel in NL als internationaal. Maar moet ik nou mijn plannen eens herzien? Ik wil toch goed voorbereid van start gaan. Natuurlijk zal er vast wel iemand te vinden zijn die voor 1500/2000 een magento webshop in elkaar kan zetten, maar of het dan ook goed in elkaar zit? Goed gevonden wordt op Google? Zelf ben ik geen held in dat soort dingen, dus het moet wel meteen goed zijn, anders kost het nog meer geld. Nu heb ik kortgeleden ook iets gehoord van Magento Go, wel gevestigd vanuit Amerika, maar dit lijkt me aantrekkelijker dan zoiets als mijnwebwinkel.nl (dat wil ik eigenlijk toch vermijden). Zijn hier mensen die ervaringen hebben met Magento Go? En zijn er ook nog nadelen, vooral als je als Nederlander dat je zit met Amerikaanse standaarden en bv Ideal mist? Ik zou graag eind eerste kwartaal redelijkwijs van start gaan, ik heb dan wat eigen kapitaal. Maar 6000 euro neertellen voor een magento webshop is leuk, maar dan heb ik geen geld over voor inkoop :D. Uiteindelijk is het zo, wat is wijsheid? Toch meteen head-on erin duiken en iets goeds laten ontwikkelen als webshop, of eerst maar op de toer van gehoste pakketjes? Terwijl ik weet dat ik dan enorm vast zit aan hoe het pakket in elkaar zit, en ik dat juist niet wil :P
  19. Ja maar ik ga niet alleen hondenvoer verkopen hé ;D De markt zal dan wel tot op een punt verzadigd zijn, maar ik zie veel dingen op dierwebwinkels die beter kunnen en daar wil ik op inhaken. De sites die je daar neerzet, vooral zooplus is natuurlijk de zalando of bol.com onder dierwebwinkels. Die zijn nu eenmaal zo groot, daar trek ik mij niet zoveel van aan, als ik dat zou doen hoef ik nergens aan te beginnen. Weet wel uit cijfers dat de dierenbranche zowel online als offline niet veel heeft te lijden van de crisis. En zelfs groeit. Het is uitzoeken hoe de klanten tegenwoordig switchen van offline naar online oriëntatie/aankopen en visa versa. In principe zijn dieren mijn passie, en als je ergens passie voor hebt, met een stuk doorzettingsvermogen en kennis kun je een heel eind komen. Ik ben ook van plan om niet alleen op de internetmarkt te focussen, maar ook zeker klanten in mijn omgeving te vinden. Wil dan ook bepaalde producten aanbieden die in de omgeving moeilijk te verkrijgen zijn (kvv diepvriesvoer bijvoorbeeld). En ook niet bij de plaatselijke welkoop, of zelfs in de grote stad goed te vinden zijn bij de dierenspeciaalzaken. Deze webwinkel start ik ook met de oog op de toekomst, ik wil graag doorgroeien en uiteindelijk een fysieke winkel opstarten. Hier zijn enkele ideeën over, maar ik moet kijken hoe dit gaat lopen (heeft met het oude bedrijf van mijn vader te maken). Kwa geld heb ik wat spaargeld wat ik erin kan stoppen, en met een kleine lening erbij kan ik de eerste voorraden inkopen. Hopelijk met een solide ondernemingsplan lukt dit hopelijk bij de bank. Heb ook nog het voordeel dat ik voor beide detailhandel en dierverzorging diploma's heb. Kwa online gevonden worden natuurlijk Seo, adwords en ga veel via social media doen.
  20. Bedankt voor de informatieve reacties! Hier kan ik zeker wat mee. Ik ben nog steeds veel aan het lezen/inlezen. Ik ben het met je eens Erik dat een webwinkel zo gestart kan zijn, maar ik weet dat er nog wel iets meer bij komt kijken. En ik stap niet in het onbekende als ik er niks vanaf weet. Ik ben nu bezig met een ondernemingsplan, hier zit al aardig schot in. Binnenkort ga ik eens op zoek naar mensen die mij kunnen helpen met de webshop te ontwikkelen en leveranciers aan te schrijven. Heb al veel leveranciers gevonden ondertussen, ook met interessante en innovatieve producten die je niet veel ziet in andere winkels/webwinkels. Waarom je bij mij je diervoer/benodigdheden besteld? Omdat ik een uitgekiend assortiment diervoer/benodigdheden heb die gezond is voor je huisdier. Dit is één van mijn speerpunten, mijn doelgroep is niet jan en alleman die naar de supermarkt gaat voor hun hondenbrokken. Mijn doelgroep zijn de mensen die vaak al wat meer hebben ingelezen op goed kwalitatief voer en hier een bewuste keus voor maken. Bij mij zul je geen whiskas of bonzo vinden. Maar juist merken zoals Taste of the Wild, Cavom, Orijen, maar ook Prins, Hils etc. Kwalitatief goed voer in verschillende prijsklassen.
  21. Hehe, dan zie ik al meer apen en beren dan nodig is in ieder geval ;D. Maar dat stelt me in ieder geval gerust, bedankt Wouter. Het is allemaal soms zo spannend als je alles zelf moet uitvogelen. Daarom ben ik soms blij dat er forums zijn uitgevonden.
  22. Bedankt Bart! Zal ik zeker naar gaan kijken. Waarschijnlijk via CBS ook wat te vinden? En wie o wie zou mij in ieder geval wat meer inzicht kunnen geven op vraag 1? Gezien ik hier ook al mee bezig ben.
  23. Op dit moment heb ik geen concrete cijfers, zijn een beetje moeilijk te vinden voor mij als leek op dit gebied. Door mijn stages bij stenenwinkels (voornamelijk een tuincentrum met dierafdeling) mocht ik vernemen dat ze voornamelijk winst maakten op het verkoop van hun dierproducten. Nu was die tuincentrum met dierafdeling ook niet de duurste, dus minder marge op hun producten. De suggestie van Happy Feet ben ik niet gecharmeerd van en dan kan ik ook niet een persoonlijk assortiment samenstellen, wat juist een key-point is in mijn idee om dit op te starten. Zoals gezegt in mijn beginpost, als ik het doe, doe ik het goed. Ik houdt niet van half werk.
  24. Geen idee waar je 15 euro aan verzendkosten weghaald. Ik bestel zelf op dit moment al mijn dierartikelen in online shops (binnen en buitenland) en heb nog nooit verzendkosten boven de 5 euro gehad. Heb dit al gevonden: http://pakketdeal.nl/ en er zijn genoeg andere mogelijkheden om verzendkosten niet al te duur te laten uitvallen voor de klant (deel kosten aan klant zo laten betalen, en deel van verzendkosten doorberekenen in prijzen van alle producten). Voor elke diersoort (op dit moment hond,kat, konijn, knaagdier) wil ik een compleet assortiment opzetten kwa voer maar ook benodigheden. En zal zeker producten in het assortiment opnemen waar wat op is te verdienen. Ik zal ook zeker 'populaire' producten in mijn assortiment opnemen. Ik hoef niet 'huge' te beginnen en wil langzaam mijn webshop gaan uitbreiden. Daarnaast is mijn doelgroep niet de persoon die langs boerenbond fietst voor een goedkope zak konijnenvoer. Mijn doelgroep ligt meer bij de dierenliefhebber die iets verdergaat voor zijn/haar huisdier. Dit zijn voornamelijk mensen die je vaak op specifieke dierforums voorbij zien komen. Die eerst informatie inwinnen voordat ze hun productkeuze maken. De weten wat er schort bij de boerenbond kwa kennis en assortiment. Daarnaast wil ik ook actief in mijn eigen omgeving klanten werven!
  25. Hallo beste mensen! Op dit moment zit ik in het beginnende proces van het opstarten van mijn eigen webwinkel. Het is altijd van kinds af aan al mijn wens geweest om ondernemer te worden. En werk vinden onder een baas op de huidige markt erg moeilijk is als starter zou ik graag beginnen met een webwinkel in diervoer en producten. Ik ben zelf een groot die rliefhebber, dus het ligt dicht bij mijn passie. Ik lees nu nog erg veel op internet, en ben daarnaast bezig met een ondernemingsplan, en onderzoek doen naar wat voor diervoer ik in mijn assortiment ga opnemen. Alle informatie is soms een beetje overweldigend. De ene site zegt dat een webwinkel starten een eitje is, en de andere dat er toch wel wat meer bij komt kijken. Nu wil ik het goed en professioneel aanpakken, want zo zit ik gewoon in elkaar. Ik wil niet met half werk starten. Nu heb ik nog wat vragen/problemen en situaties waar ik wat tegen aanloop, waar jullie mij hopelijk wat meer inzicht in kunnen geven. Of jullie eigen ervaringen op dat gebied met mij kunnen delen. 1: Ben nu bezig met assortimentsbepaling. Maar wanneer is het een logische stap om op zoek te gaan naar leveranciers, en ook echt met hun contact opnemen? (heb wel al wat groothandels via internet opgezocht). En wat te doen als zij niet willen onderhandelen omdat ik maar een webshop wil beginnen, of nog niet in ben geschreven bij de kvk? 2: Logische vervolgvraag: wanneer is het verstandig om in te schrijven bij de kvk, want voordat de webshop de lucht in gaat (hij moet nog gebouwd worden XD) moet er natuurlijk ook wat voorraad komen. En dat lukt niet zonder kvk/btw nummer. Kan ik dit doen zodra de site zelf bijna af is? Of echt een dag voordat ik officieel open ga? Ik hoor steeds verschillende verhalen hierover! 3: Ben vandaag ook even op zoektocht gegaan naar iemand (bedrijf o.i.d) die de webshop kan ontwikkelen. Ik zit in Friesland maar ik zou graag mijn webshop met Magento laten maken. Heeft iemand misschien goede ervaringen met een bepaald bedrijf, die misschien ook in Friesland zit (mag natuurlijk wel even via persoonlijk bericht worden gedaan). 4: Ik heb wel wat spaargeld, maar nooit genoeg om en een webshop te laten maken, voorraad in te kopen en alle overige kosten/verzekeringen e.d. Is het verstandig om bij de bank aan te kloppen voor een kleine lening? Of zijn er ook nog andere opties (heb helaas geen rijke familieleden :p). Heb al een persoonlijk gesprek gehad met een kvk adviseur, dit heeft al wat verheldering gebracht. En hierdoor ook doorgekregen hoe ik alles een beetje op een rijtje kan krijgen. Maar dit zijn op dit moment de voornaamste dingen waar ik even mee zit. Vriendelijk bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.