robdegekste

Super Senior
  • Aantal berichten

    115
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door robdegekste

  1. Hoi Dennis, Heb vanmorgen even gebeld met mijn accountant en de belasting is zo weinig voor mijn medewerker omdat de eerste 500e belastingvrij is. Daarom betaal ik straks voor iemand die fulltime werkt (veel) meer belasting. Nu nog de opdracht binnen krijgen en dan iemand aannemen.
  2. Dat risico gedeelte heb ik al gezien, van A tot E. Wel apart dat het rendement bij A en E soms het zelfde is.
  3. Heel duidelijk, perfect. Dank voor je hulp
  4. serieus?? Je doet het toch om conversie te halen op je uitgaven? Of wil je alleen hele dag zichtbaar zijn en geen verkoop hebben? Ik denk een combinatie van de twee. Hoe vaker mensen je naam zien hoe vanzelf sprekender het wordt dat men aan je denkt. Tuurlijk is het ook fijn als ze klikken (en wat bestellen). Bovendien gaf ze aan dat als je adwords afneemt je automatisch hoger in de zoekgevens terecht komt dan bedrijven die niet betalen. (dat is ook meteen de belangrijkste reden waarom ik wel wil proberen). Maar zoals jullie aangeven hoeft dat dus geen 1500 euro per maand te kosten. Ik het dan gewoon eens proberen met die 100 euro. Ik begin wel het idee te krijgen dat de vrouw die mij belde niet voor google werkt en eigenlijk niet weet wat ze aan het doen was. Mee eens! Ben een jaar geleden ook eens gebeld namens google. Echter was dit bedrijf door Google ingeschakeld. Ze hadden er bar weinig verstand van. Volgens dit bedrijf moest ik perse aan Adwords doen en dan voor Nederland terwijl mijn bedrijf alleen wat heeft aan lokale advertenties. Zou alle adviezen van dit bedrijf links liggen. Verder wil ik nog even opmerken dat lang niet alle bedrijven Adwords winstgevend gebruiken. Er was eens een onderzoek op frankwachting.nl dat het in de vs bijna niet winstgevend te doen is. Het ging over de verzekeringsbranche, op een gegeven moment kost een click rond de 7 dollar.
  5. Vind je? Als je ziet wat er tussen staat. Verder valt de controle wel mee wat ik gezien heb. Maar voor sommige ondernemers kan de site handig zijn. Er wordt makkelijk geïnvesteerd dus als mensen geen geld los krijgen is dit een goed alternatief.
  6. Je bent er aardig in thuis. Ik wilde mijn medewerker 7e netto geven dus zo is het contract ook opgesteld. Daar komt dus 15% bovenop, de loonbelasting. Dit heb ik destijds met mijn accountant afgesproken. De medewerker heeft een nul urencontract dus daarom zijn de vrije dagen ook niet mee genomen. Nu moet ik straks iemand fulltime aannemen en die wil ik 7e per uur geven. Hoe moet ik het dan volgens jou uitrekenen? Moet ik dan uitgaan van € 8,50 bruto?
  7. In dit gedeelte zie ik vaak ondernemers zoeken naar geld/investeerders Nu kwam ik de volgende site tegen http://www.geldvoorelkaar.nl/geldvoorelkaar/startpagina.aspx Een vriend van mij heeft zijn businessplan erop gezet en binnen twee weken had die zijn geld al. Het zou mijn keuze niet zijn maar als de banken niet willen helpen dan is dit een goede oplossing. Wel is de rente erg hoog, vergis je hier niet in. Als je 35K wilt lenen dan ben je dit kwijt Aflossing Kredietbedrag € 35.000,00 Looptijd 60 Nominaal rentepercentage 9,0% per jaar Effectief rentepercentage 10,7% per jaar Aflossingsbedrag € 43.235,46 Maandbedrag € 720,59 Investeren zou ik nooit doen in deze site/projecten, voor mijn gevoel is het gewoon gokken met je geld omdat je niks van de bedrijven afweet. Alles kan zo verzonnen zijn. Hier nog een andere link met meer info http://www.frankwatching.com/archive/2011/08/09/succesvolle-crowdfunding-campagnes-storytelling-urgentie-en-communicatie/ http://www.frankwatching.com/archive/2013/01/31/crowdfunding-voor-startups-cultuur-onderzoek-kansen-en-uitdagingen/
  8. Altijd grappig om te zien dat mensen teksten op hun website zetten voor de zoekmachines in plaats van voor hun potentiële klanten. Het vervelende is dat zoekmachines maar heel zelden iets kopen ... Zo'n lap tekst over nagenoeg de volle breedte van het scherm zonder enige vorm van indeling is erg vermoeiend lezen. Zo erg mee eens! Snap dat ook niet hoor. Je dan wordt je snel gevonden maar als de tekst slecht is gaan ze als nog weg. De klanten kopen je producten dus zij moeten het goed beoordelen, niet Google :)
  9. Het eerste wat mij opvalt is het kinderlijke taalgebruik aan de rechterkant. Alle woorden begin je met een hoofdletter, check Stuur Een Mail Veilig Betalen Zou dit aanpassen.
  10. Ik ga waarschijnlijk met mijn bedrijf uitbreiden waardoor ik iemand fulltime moet aannemen. Nu heb ik 1 medewerker in dienst die gemiddeld 5 uur per week werkt. De medewerker is 18 jaar en maandelijks betaal ik 15% loonbelasting. Nu is het volgens mij zo dat als iemand fulltime werkt je meer belasting betaalt als werkgever, klopt dit? Of klopt de volgende rekensom? € 7 * 36 * 4 = €1008 Mij dat ruim 150 euro loonbelasting. Totaal ben ik € 1200 kwijt. Op de site van de belastingdienst kan ik geen duidelijk antwoord vinden. In het uurloon van de medewerker zit alles al in dus ook vakantiegeld enz.
  11. Logisch antwoord en zo denk ik er ook over. Nu moet ik nog literatuur vinden zodat school het ook vindt.
  12. Fvddungen: Correct. In Apeldoorn exploiteer ik ruim drie jaar een succesvolle parkeerservice. Voor mijn studie heb ik mijn scriptie nu helemaal geschreven. De scriptie gaat over mijn bedrijf. Hoe ik het beste kan groeien. Alles is al geschreven dus ook het financieelplan, vandaar dit topic. Volgens school heb ik onvoldoende kennis over het financiele gedeelte omdat ik zo'n lange liquiditeitsbegroting heb gemaakt. Naar mijn mening onzin omdat de bank wel degelijk hierin is geïnteresseerd.
  13. Ik heb een vraag over een financieelplan in het algemeen. Als je een financieelplan schrijft voor een ondernemingsplan en je gaat uit van drie jaar. Dan is dit toch de juiste inhoud Investeringsbegroting Financieringsbegroting Exploitatiebegroting, 2013/2014/2015 Liquiditeitsbegroting, 2013/2014/2015 Nu zegt school dat de liquiditeitsbegroting maximaal 1 jaar kan zijn omdat je de liquide status in 2014 niet weet. Echter willen banken toch gewoon de drie jaar zien of heb ik het mis? In de literatuur kan ik hierover weinig vinden.
  14. Hoi De persoonlijke feedback heeft volgens mij voor dit forum weinig nut. Wel ben ik benieuwd naar de groeistrategieen van de ondernemers hier. Net heb ik gesproken met Nosky en hij onderbouwt heel erg waarom je moet groeien. Welke symptomen zijn er nu? Waarom wil je groeien? Welke strategie gebruik je? Werken ondernemers ook zo in de praktijk? Afgelopen jaar ben ik uitgebreid maar dit is alle gebeurd een boek te hebben gelezen. Omdat ik natuurlijk het meeste weet van mijn bedrijf, de markt, de klanten heb ik een inschatting kunnen maken en achter is het uitgekomen wat ik dacht. Hoe zit het dat bij de rest?
  15. Thnx voor je tips. Weet dat het geen steekproef is omdat het om een kleine populatie gaat. Het mooie van kwalitatief onderzoek is dat je het erg uitgebreid kan uitvoeren.
  16. Hoi, Allereerst bedankt voor je uitgebreide feedback. Als eerste wil ik je even bedanken voor je scherpe feedback wat goed voor mij is. Dit houdt mij aan het denken. De scriptie schrijf ik inderdaad voor de opleiding HBO SBRM. Nu even nuance aanbrengen. De kern van de probleemstelling is: In hoeverre zijn er uitbreidingsmogelijkheden van PPS in andere plaatsen en onder welke omstandigheden is dit mogelijk? Ik ben dus zeker niet lukraak begonnen en verzin dit model ter plekken. Er ligt voor traject. Met mijn begeleider heb ik afgesproken om dit groeimodel uit te werken als de strategie. De intentie van mijn bedrijf is het uit te breiden na school. Het concept in Apeldoorn heb ik nu goed onder de knie na ruim 4 jaar. Hiermee heb ik voldoende kennis en ervaring op gedaan. Dit verhaal kan ik nu goed vertellen bij potentiële klanten en zij kunnen het concept daadwerkelijk zien. Verder heb ik dit jaar een tweede parkeerplaats geopend. Vanaf 0 ben ik begonnen en na enkele weken liep het al aardig goed. Nu school weg valt lijkt mij het ideale moment om de scriptie op mijn bedrijf te richten. Kan het gedeelte wel mailen als je het wilt zien. Om terug te komen op het model. Mijn begeleider vond ik dat de verschillende strategieën moet onderzoeken en onderbouwen. Misschien is er wel een behoefte aan een snelle was service. Door het onderzoek uit te voeren kom ik hier achter. Van de week ben ik begonnen om het onderzoeksplan te schrijven met de literatuur van Baarde en de Goede. Hierin zit alle literatuur verwerkt om het goed uit te voeren en te werken straks zoals de methode, frequentieberekeningen, populatie of steekproef, enz. De voorbereiden verlopen goed en het kwalitatieve onderzoek wil ik volgende week uitbreiden. Als het onderzoek negatief uit valt weet ik zeker dat de focus op marktontwikkeling komt te liggen buiten Apeldoorn in een straal van 50km. Nogmaals bedankt voor het sparren.
  17. De Bloemisten was ook niet mijn idee maar ik werd laatst aangesproken door een ondernemer die een plek van de parkeerplaats. Ga is goed kijken naar een eetkraam. Kan dat denk ik in het begin wel combineren.
  18. Goed dat je kritisch bent. Zal de vragen nog is goed na gaan.
  19. Eten en kraampjes zijn leuk, maar worden niet in jouw eigen beheer geëxploiteerd Hoe bedoel je dit? Het terrein huur ik in de weekenden dus een eettentje lijkt mij geen probleem. Weet alleen niet hoe het zit met de wetgeving in Apeldoorn. Dit ga ik uitzoeken. In het verleden heeft de Kruidvat voor haar winkel broodjes Unox verkocht en dit sloeg goed aan.
  20. robdegekste

    Groeistrategie

    Vraagje over mijn bedrijf. Voor mijn scriptie onderzoek ik de uitbreidingsmogelijkheden van mijn bedrijf. Hiervoor gebruik ik de groeistrategie van Ansoff. Qua groeistrategie kies ik voor marktpenetratie en marktontwikkeling. Het laatste is uitbreiden binnen Apeldoorn of rondom Apeldoorn in een straal van 50km. Echter wil ik mij eerst focussen op marktpenetratie. Via onderzoek wil ik kijken of ik verschillende diensten op mijn parkeerplaats kan uitbreiden. In het verleden heb ik hier al eens over nagedacht en tijdens mijn scriptie wil ik het daadwerkelijk uitvoeren mocht dit mogelijk zijn. Alleen welke mogelijkheden zijn er? Zelf heb ik de volgende ideeën. Vragenlijst voor het uitbreidingen van diensten op de parkeerplaats van PPS. 1. Hebt u behoefte dat u ramen worden gewassen tegen een laag tarief? 2. Hebt u behoefte aan seizoensgebonden eet/drankkraampjes? IJs/Oliebollen/Broodje Unox/ Glühwein 3. Hebt u behoefte voor een scooter/motorstalling? 4. Hebt u behoefte aan een bloemisten? 5. Autoservicebedrijf voor de banden en ramen 6. Heeft u behoefte aan een oplaadpunt voor uw elektrische auto? Vragenlijst aan bedrijven in de omgeving 1. Hebt u al bloemisten behoefte om iedere zaterdag een kraam te stallen? (Goed centraal punt en de markt is al vol) 2. Hebt u al (autowasserette)bedrijf behoefte aan reclamemateriaal op de dagkaart flyer? Voor het reclamemateriaal kan ieder bedrijf worden benaderd 3. Hebt u behoefte om seizoensgebonden eten/drinken te verkopen op de parkeerplaats? In welke ideeën zien jullie geld? De parkeerplaats loopt weer goed sinds de vakantie afgelopen is. Verder ligt de parkeerplaats in het centrum van Apeldoorn waar veel mensen langs lopen. Daarom zou een eet kraam zoals Unox worst best kunnen werken. Het wassen van auto's gebeurd al in Apeldoorn echter wordt dit door zwervers gedaan. Als ik deze dienst aanbied via een jongen student in loondienst kan dit positief uitpakken voor mijn bedrijf. Misschien is het niet winstgevend maar als ik breakeven draai is het toch goed voor de klant en voor mijn bedrijf. Wat vinden jullie van de ideeën? Geloven jullie überhaupt in marktpenetratie of kan ik mij beter focussen op marktontwikkeling door middel uitbreiden naar andere steden. Voor beide ideeën is wat te zeggen en natuurlijk kunnen beide strategieën naast elkaar lopen.
  21. Moet ook he :) Maar de response is echt heel goed. Heb de laatst maand tientallen nieuwe klanten met de flyer van 2 euro gezien. De klant parkeert dus voor 2 euro per dag terwijl de concurrent 4 euro per uur vraagt. De omzet was de afgelopen maand matig maar eerst zaaien en dan oogsten. Heb zin in de 3e week van september wanneer de actie is afgelopen. Wanneer komt er weer een Higherlevel lid? Eerste keer is gratis he :)
  22. Mijn doelgroep is vrij breed wel vallen klanten af met auto's in het duurdere segment die bijvoorbeeld in een garage willen staan. Mijn doelgroep is het winkelend publiek wat minimaal twee uur in de stad blijft, personeel van de winkels en toeristen. Kan zeggen dat 75% van de klanten vaste klanten is. Dat heeft verschillende redenen. De locatie is best lastig vindbaar omdat het in een doodlopende straat zit. Hierdoor pak je niet meer zoveel dagjes mensen. In het verleden had ik grote verwijsborden op de hoek van het kruispunt staan maar dat mag niet meer. De flyeractie is vorige week voor het laatste gedaan. Heb van de 40.000 huishoudens in Apeldoorn bij 30.000 huishoudens een flyer laten bezorgen en heb erg veel nieuwe klanten gezien. De flyer is nog geweldig tot 8 september en daarna blijven ze hopelijk terug komen.
  23. Perfect! Helemaal duidelijk ;)
  24. Liquiditeitsbegroting Omzet 1000 BTW 190 Totaal 1190 Huur 119 Inventarisatie 119 BTW afdracht = 190-19-19 = 152 Kosten totaal 390 Liquide 800 Klopt het zo?
  25. Sorry bedoelde natuurlijk omzetbelasting :) Volgens mij bedoel jij de exploitatiebegroting. Hier zijn inderdaad alle bedragen vrij van BTW. Echter is dit niet bij de liquiditeitsbegroting. Het doel van de begroting is toch om te zien of je liquide bent? Daarom reken je de BTW er wel bij omdat je de kosten ook eerst daadwerkelijk maakt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.