• 0

kosten adwords

Ik wilde onlangs beginnen met een Adwords campagne. Omdat ik eerst wilde kijken hoe het allemaal werkte en wat de kosten zijn heb ik een account aangemaakt.

Nu kreeg ik vandaag een telefoontje van google. Zij boden mij aan om de eerste maand gratis te helpen met het opzetten van een advertentie. Na deze maand moest ik dan opzoek naar een bedrijf die dit van hun zou overnemen. Zij hadden hier een paar adressen voor.

Ik kon dan gebruik maken van 75 euro gratis als ik 25 euro inlegde. ZIj heeft toen voor de website van podiumverhuurhaaglanden.nl een berekening gemaakt.

Op basis van mijn concurenten in Den Haag, gaf ze aan dat ik voor de eerste maand 1500 euro kwijt zou zijn. Daarna zou het lager worden omdat de klicks goedkoper worden als je langer lid bent.

 

Ik gaf al aan dat dit voor mij nooit interessant zou worden, maar zij gaf aan dat dit het minimale bedrag per maand was. Ze was erg overtuigd van de meerwaarde van adwords.

Maar ik zet nu ongveer 8 podia per maand weg. Stel dat google dit kan verdubbelen, wat ik heel erg betwijfel. Dan ben ik per podium 200 euro kwijt aan reclame geld. En dan te bedenken dat de meeste podia tussen de 200 euro en 500 euro opleveren.

Dan is dat dus nooit relevant

Klopt het wel wat ze zegt en is google adwords dus niets voor mijn bedrijf of had ik gewoon de verkeerde medewerker aan de lijn?

Ik ga volgende sowieso ook een aantal bedrijven bellen die de campagne zouden kunnen opzetten, maar weet natuurlijk ook niet of zij het bij het goede eind hebben of dat ze een bedrag roepen waar ik tevreden mee ben en uiteindelijk een niet complete campagne voor mij opzet.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

 • 0

Raar verhaal,

 

Het mooie van adwords is dat je vrijwel alles zelf in kunt stellen. Van regio tot budget per dag, per maand.

 

Wanneer je 'long tail' zoekwoorden gebruikt zoals 'overdekt podium huren' bijvoorbeeld kun je de kosten goed beperkt houden.

 

Ik zou hier niet meteen een bureau voor zoeken maar eerst zelf eens wat gaan proberen. En natturlijk wel google analytics op je site om alles goed bij monitoren.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik ben het volledig met prodisplay eens. Google Adwords is zo opgezet dat je dit prima volledig zelf moeten kunnen inregelen. Het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf zou ik voorlopig geheel niet aan denken, ga er zelf eens mee aan de slag en kijk eens een maand of 3 aan of het je iets oplevert. Ga vervolgens wat tweaken na jezelf om de zoveel tijd wat meer in te lezen.

Link naar reactie
 • 0

 

 

Ik zou hier niet meteen een bureau voor zoeken maar eerst zelf eens wat gaan proberen. En natturlijk wel google analytics op je site om alles goed bij monitoren.

 

 

 

 

Jasper heeft eerder aangegeven het zelf te hebben geprobeerd en zei toen met 1 klik 75 euro kwijt geweest te zijn. Lijkt me dus niet verstandig het zelf te doen om een goed oordeel te krijgen voor hem :)

 

 

Kom op Jasper zeg... We weten nu echt wel je affectie tegen alles wat met online marketing te maken heeft...Je blijft maar aangeven dat het allemaal niets is voor je.

 

een gedegen zoekwoordonderzoek duurt echt flink wat uren en dat kan niemand even in een telefoontje goed voor je bekijken.En natuurlijk probeert Google een flink account los te krijgen bij.

 

. Daarna zou het lager worden omdat de klicks goedkoper worden als je langer lid bent.

 

 

 

Kliks worden niet goedkoper omdat je langer lid bent....Ze kunnen goedkoper worden maar dat heeft met hele andere factoren te maken dan langer lid zijn..Kwaliteit,CTR en andere factoren zijn daar de graagmeter voor.

 

Je hebt er geen ervaring mee dus is er ook hier op HL aangegeven het niet zelf te doen. Ik heb je een partij gegeven die voor het beheer van de campagne een paar tientjes per maand rekent en niet iemand is van 16 jaar. Is een zeer ervaren persoon die bizar goed werk verricht voor ons...

 

Test het gewoon 3 maanden met een budget dat jij wilt uitgeven. Meten is weten.

 

Maar als je overal zo negatief over doet kom je het nooit goed te weten...

 

Danny

Link naar reactie
 • 0

Je moet niet zomaar beginnen aan adwords als je er uit principe tegen bent of als je het eng vind om zomaar geld kwijt te raken.

 

Met Adwords heb je namelijk alles zelf in de hand. Hoe veel je betaalt (per klik, per dag, per maand) en waar je voor betaalt (welk woord) en hoe je advertentie er uit ziet. Dat betekent dat je in het begin fouten zal maken door op het verkeerde woord te bieden, te veel of te weinig te bieden of een verkeerde advertentie zal maken. Oftewel, je raakt geld kwijt.

Na verloop van tijd, als je de campagnes en advertenties telkens blijft verbeteren, zullen je kosten dalen en de opbrengst stijgen.

 

Maar ik zou niet aanraden om er direct een bureau op te zetten. Zij zullen jou dan rapportages en/of informatie geven waar je niet over mee kan praten of waar je niets van snapt. Het is altijd handig als je goed mee kan praten met diegene die de marketing voor je regelt, vind ik.

 

Terug naar wat je hier zegt; Je concurrenten geven dus kennelijk ongeveer 1500 euro per maand uit aan advertenties. Kennelijk betaalt dat zich terug, anders zouden ze dat niet doen. Jij kent de markt beter dan ik, dus jij zou een inschatting moeten maken hoe zij dat terug verdienen en of jij dat ook zou kunnen doen.

Link naar reactie
 • 0

Wij zijn in de regio verreweg de grootste op het gebied van podium verhuur. In Rotterdam zit wel een bedrijf dat groter is. Ik heb dan ook zeer mijn twijfels waar de gegevens op gebaseerd worden. Maar ook het bedrijf in Rotterdam werkt niet met een heel wagenpark en zal dus ook niet 5 podia per dag wegzetten

 

De 1500 euro die ik moest inleggen per maand waren nodig omdat men aangaf dat mijn advertentie anders alleen 's ochtends te zien zou zijn. Daarna zou mijn dagelijks tegoed op zijn. Zij had een aantal woordencombinaties opgegeven zoals tribune verhuur / podium verhuur / overdekte podium verhuur.

De advertentie zou alleen te zien zijn in Zuid Holland.

 

Ze legde mij uit dat als je langer bepaalde zoektermen gebruikt dat je dan een vertrouwensband opbouwde oid en dat de kosten per click dan omlaag gingen. Hoeveel kon ze niet aangeven.

Ze gaf wel aan dat je inmiddels ook via ideal kan betalen.

 

@ Danny, bedankt nog voor de link naar het bedrijf, maar ik heb ze 2 keer gemailed en ze hebben geen contact met mij opgenomen. Dus zo geweldig vind ik dat bedrijf niet. Als het nu al zo lang duurt wat gebeurt er dan als de campagne eenmaal loopt. Fijn dat het voor jouw heel goed draait en dat de samenwerking bevalt, maar ik ben niet overtuigd.

Ik ben trouwens niet tegen online adverteren, maar betwijfel heel erg of het voor mijn bedrijf gaat werken, vooral omdat ik al goed gevonden wordt (kan altijd beter). Ik vind het zonde om 100 of 200 euro per maand kwijt te zijn en dan er achter te komen dat je bijvoorbeeld maar 2 uur per dag te zien bent.

Link naar reactie
 • 0

Ik gebruik Adwords met minimale inzet ter ondersteuning van de promotie van een website. Ik betaal daarvoor een paar cent per klik (zelf ingesteld) en kan me herinneren dat je ook een dagbudget kan instellen. Per maand betaal ik hierdoor maximaal enkele tientjes. Een andere keer heb ik met zo'n gratis 50,- euro tegoed op een aparte account een paar jaar gedaan. Maar weinig kliks per maand gekregen, maar allemaal voor hooguit twee cent per klik.

 

Mijn advies: zie het als een extra marketing middel; begin klein, meet de effecten en breid alleen uit als het wat oplevert. Haal je er bijvoorbeeld maandelijks 1 extra opdracht uit, dan kan je een deel van die omzet gebruiken om je adwords budget te verhogen.

 

Verder merkte ik dat bij één website het effectiever was om via Marktplaats Admarket te adverteren. Het gemiddelde aantal kliks per euro lag daar hoger en die bezoekers waren ook nog eens relevanter (dwz. meer geinteresseerd cq. verder in de verkooptrechter), maar dat hangt natuurlijk helemaal af van de niche waarin je adverteert, dus of dat bij jou ook zo is, is een kwestie van uitproberen.

 

Nb. 75,- per klik klinkt nogal hoog. Als dat een gebruikelijk bedrag is, ga ik morgen nog een informatieve vergelijkings-site over podiumbouw beginnen waarbij ik met een paar kliks op Adsense advertenties kan binnenlopen... ;-)

Link naar reactie
 • 0

Die 75 euro was niet epr click, maar was een verkeerde instelling waardoor mijn tegoed al weg was voor ik het kon testen met een zoekwoord. Duidelijk voorbeeld van verkeerde instellingen. Google had toen ook nog niet zo'n helpdesk.

Wij adverteren ook op marktplaats. Maar dit tegoed komt maar niet op.

Hij loopt nu 4 maanden en 1 reactie gekregen. Ik had ook wel verwacht dat mensen niet op marktplaats zoeken naar een podium.

Link naar reactie
 • 0

Ten eerste is het niet waar dat je onder een bepaald budget alleen maar 'smorgens te zien kan zijn; je kan namelijk ook instellen dat het budget gelijkmatig over de gehele dag gebruikt wordt. Je bent dan soms wel zichtbaar, soms niet, als andere partijen een groter budget ter beschikking stellen.

 

Daar komt bij dat al zou je budget voor de middag al op zijn, dan heb je al zoveel bezoekers ontvangen dat je inmiddels al lang en breed uit de kosten zou moeten zijn. Mits een en ander goed op elkaar afgesteld is natuurlijk, zoals ik al vertelde. :)

Link naar reactie
 • 0

tuurlijk boeit het hoelang je zichtbaar bent, daar doe je het toch voor?

Als je niet zichtbaar bent klikken mensen ook niet op de link

 

serieus??

 

Je doet het toch om conversie te halen op je uitgaven? Of wil je alleen hele dag zichtbaar zijn en geen verkoop hebben?

 

Ik denk een combinatie van de twee. Hoe vaker mensen je naam zien hoe vanzelf sprekender het wordt dat men aan je denkt.

Tuurlijk is het ook fijn als ze klikken (en wat bestellen).

Bovendien gaf ze aan dat als je adwords afneemt je automatisch hoger in de zoekgevens terecht komt dan bedrijven die niet betalen. (dat is ook meteen de belangrijkste reden waarom ik wel wil proberen).

Maar zoals jullie aangeven hoeft dat dus geen 1500 euro per maand te kosten. Ik het dan gewoon eens proberen met die 100 euro.

 

Ik begin wel het idee te krijgen dat de vrouw die mij belde niet voor google werkt en eigenlijk niet weet wat ze aan het doen was.

Link naar reactie
 • 0

Ik begin wel het idee te krijgen dat de vrouw die mij belde niet voor google werkt en eigenlijk niet weet wat ze aan het doen was.

 

heb je wel eens overwogen om op een andere manier veel bezoekers aan te trekken? Ik kan me voorstellen als je een dagelijks blog over je belevenissen start, dat dat op termijn best veel bezoek kan opleveren. schrijf over de opbouw, afbouw, apparatuurkeuze, welke artisten staan on stage, etc. Kost niets, alleen een beetje tijd en helpt enorm aan je branding.

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
 • 0

Ik ben wel benieuwd wie je gesproken hebt. Ik zou in elk geval nooit met dat bedrijf in zee gaan......je komt niet hoger in de "gewone" zoekresultaten met een adwords-campagne. Zou dat wel zo zijn dan is dat in no time aangetoond en heeft google een schandaal te pakken waar ze niet zo snel vanaf komen.

 

Daarnaast heb ik in het verleden veel campagnes opgezet, ook regionaal, en kan ik me in de verste verte niet voorstellen dat een beperkte campagne op regionaal gebied voor zoekwoorden waar de concurrentie beperkt is, 1500 euro zou kosten.

 

Dus een paar opties:

1. Doe niks. Als je het niet vertrouwt of twijfelt aan het nut, waarom zou je het dan doen

2. Zoek iemand in je netwerk of directe omgeving die een keer met je wil gaan zitten om

a) uitleg te geven over adwords

b) in overleg met jou een kleine campagne te starten (5 euro per dag kan al een mooi resultaat laten zien)

3. Zoek een professioneel bedrijf (bv karelgeenen.nl(, maak een afspraak, en bepaal dan of je daar iets mee wilt.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Ik ben wel benieuwd wie je gesproken hebt. Ik zou in elk geval nooit met dat bedrijf in zee gaan......je komt niet hoger in de "gewone" zoekresultaten met een adwords-campagne. Zou dat wel zo zijn dan is dat in no time aangetoond en heeft google een schandaal te pakken waar ze niet zo snel vanaf komen.

 

Daarnaast heb ik in het verleden veel campagnes opgezet, ook regionaal, en kan ik me in de verste verte niet voorstellen dat een beperkte campagne op regionaal gebied voor zoekwoorden waar de concurrentie beperkt is, 1500 euro zou kosten.

 

Dus een paar opties:

1. Doe niks. Als je het niet vertrouwt of twijfelt aan het nut, waarom zou je het dan doen

2. Zoek iemand in je netwerk of directe omgeving die een keer met je wil gaan zitten om

a) uitleg te geven over adwords

b) in overleg met jou een kleine campagne te starten (5 euro per dag kan al een mooi resultaat laten zien)

3. Zoek een professioneel bedrijf (bv karelgeenen.nl(, maak een afspraak, en bepaal dan of je daar iets mee wilt.

 

 

Dat bedrijf wsa google zelf.Maar ik ben heel druk bezig in mijn netwerk. Vandaar ook deze post. Jullie zijn mijn netwerk, nouja vooral op het gebied van marketing en internet.

Link naar reactie
 • 0

Ik kan me ook niet voorstellen dat dit Google zelf was. Een paar maanden terug ben ik ook gebeld door Google voor het helpen opzetten van een campagne. Daarvoor moest ik inderdaad wel een bepaald bedrag beschikbaar hebben maar dit was volgens mij iets van €10 per dag als ik het me nog goed herinner.

 

In de tussentijd heb ik zelf een campagne opgezet en ook al weer stopgezet. Het optimaliseren van mijn website lijkt meer effect te hebben dan adwords. Hoewel de laatste weken de positie van pagina's ineens enorm is veranderd, Google zal zijn algoritmes wel weer aangepast hebben denk ik.

 

 

Een van de weinige fabrikanten van ozonapparatuur in Nederland.

Link naar reactie
 • 0

tuurlijk boeit het hoelang je zichtbaar bent, daar doe je het toch voor?

Als je niet zichtbaar bent klikken mensen ook niet op de link

 

serieus??

 

Je doet het toch om conversie te halen op je uitgaven? Of wil je alleen hele dag zichtbaar zijn en geen verkoop hebben?

 

Ik denk een combinatie van de twee. Hoe vaker mensen je naam zien hoe vanzelf sprekender het wordt dat men aan je denkt.

Tuurlijk is het ook fijn als ze klikken (en wat bestellen).

Bovendien gaf ze aan dat als je adwords afneemt je automatisch hoger in de zoekgevens terecht komt dan bedrijven die niet betalen. (dat is ook meteen de belangrijkste reden waarom ik wel wil proberen).

Maar zoals jullie aangeven hoeft dat dus geen 1500 euro per maand te kosten. Ik het dan gewoon eens proberen met die 100 euro.

 

Ik begin wel het idee te krijgen dat de vrouw die mij belde niet voor google werkt en eigenlijk niet weet wat ze aan het doen was.

 

Mee eens! Ben een jaar geleden ook eens gebeld namens google. Echter was dit bedrijf door Google ingeschakeld. Ze hadden er bar weinig verstand van. Volgens dit bedrijf moest ik perse aan Adwords doen en dan voor Nederland terwijl mijn bedrijf alleen wat heeft aan lokale advertenties. Zou alle adviezen van dit bedrijf links liggen.

 

Verder wil ik nog even opmerken dat lang niet alle bedrijven Adwords winstgevend gebruiken. Er was eens een onderzoek op frankwachting.nl dat het in de vs bijna niet winstgevend te doen is. Het ging over de verzekeringsbranche, op een gegeven moment kost een click rond de 7 dollar.

Link naar reactie
 • 0

Het verhaal van die Google mevrouw was eigenlijk niet compleet.

 

Volgende zaken heeft ze je nooit verteld.

 

1) ieder jaar krijg je als verjaardagsgechenk een luxe vakantie.

2) Potentiële klanten die op je ad klikken worden door google verplicht te kopen, anders krijgen ze een google ban.

3) Jouw concurrenten worden niet meer getoond in de organische zoekresultaten.

 

Ik hoop dat je de naam en contactgegevens van deze mevrouw hebt, want alles wat ze je vertelde is larie en apekool.

 

Ze vertelde gewoon wat je wilde horen om haar commissie veilig te stellen.

 

Indien mevrouw echt voor google werkt, zou ik hun op de hoogte brengen van deze kwalijke verkoopspraktijken.

 

Google adwords is niet simpel, doch er zijn legio boeken, infosites, en filmpjes te vinden om je in te leren.

 

Kijk eens naar volgend filmpje hoe de prijs van je bid wordt bepaald.

 

 

succes

Link naar reactie
 • 0

Ik heb niets meer gehoord van google, maar zag nu ineens in mijn gmail account wel een email. Ik gebruik dit account nooit, dit was speciaal opgericht voor google.

 

Zo ondertekend de email met Google AdWords Professional en gebruikt een google.com adres. Ik denk dus dat ze wel van google is.

 

Het is verder niet echt relevant meer, gezien de kostprijs en de weinig vertrouwen die ik erin heb. Ik vond het alleen wel even netjes om te vermelden.

 

Ik ben ook van plan een email terug te sturen met daarin de melding dat ik geen interesse heb, met als voornaamste reden dat de kostprijs zo hoog is en dat diverse partijen, met ervaring in google adwords, mij hadden aangegeven dat het genoemde bedrag uitzonderlijk hoog was en dat genoemde beloftes niet waar te maken zijn.

 

Maar dit soort emails laat ik meestal een dag liggen voordat ik ze verstuur. De kans is namelijk behoorlijk groot dat mensen gaan reageren en daar heb ik dan weer geen zin in. Hou niet zo van verkooptrukjes. Wordt er altijd chagerijnig van, bovendien krijg ik dan altijd zo'n afkeer van zo'n bedrijf dat ik ook nooit meer zaken met ze wil doen. (Ben nou eenmaal zo koppig)

En wie weet wil ik dat google adwords wel een keer gaan gebruiken.

Link naar reactie
 • 0

Volkomen eens met Edo van Santen. En als het al aan AdWords begint: begin klein, budget van een paar euro per dag, en meet heel nauwkeurig je resultaten. Dat is het voordeel van online marketing: het is direct meetbaar, super inzichtelijk. Na een week of 4 weet je of het werkt en kun je besluiten om wel of geen schaalvergroting toe te passen.

http://www.silentiorouwtekens.nl - Silentio rouwtekens: commiceer het verlies van een dierbare op respectvolle en stijlvolle wijze, met een rouwteken van Silentio rouwtekens.
Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 96 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.