Goldeneye

Junior
  • Aantal berichten

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Goldeneye

  1. Beste allen, Ik heb een (domme) vraag betreft het ondertekenen van contracten. Eigenlijk weet ik het antwoord waarschijnlijk al, maar wil het toch graag voorleggen. De situatie: De afgelopen jaren heb ik in loondienst voor een investeerder diverse bedrijven gereorganiseerd. Nu is afgelopen maart een bedrijf, waar ik sinds de overname in oktober verantwoordelijk voor was, failliet gegaan door gebrek aan cashflow. (de order- en leadportefeuille was iets rooskleuriger voorgesteld dan in werkelijkheid). Afgelopen mei ben ik door deze investeerder (die ik al sinds 2005 ken) gevraagd om samen met hem een doorstart te maken met een aantal personeelsleden. Ik zou 50% van de aandelen krijgen en daar zouden dan onder vallen een bv met daaronder 3 werk bv's. (2 filialen en een bv voor online business) We zouden ieder een participatie bv oprichten en een management bv. (hij had die al, ik nog niet) Daar ik ivm het faillissement een uitkering kreeg, hebben ik de ondertekening van de management overeenkomsten en de oprichting van mijn bv's uitgesteld. Ondertussen heb ik gewoon continu netjes gesolliciteerd naar andere functies om netjes aan mijn verplichtingen voor het UWV te voldoen. Het personeel wat mee ging is vanaf het begin geïnformeerd over de financiële status van de start-up en iedereen wilde graag mee, onzekerheid of niet, want spannend enz. Vrij snel kwamen er een aantal klanten over vanuit het oude bedrijf en kwam er "wat" geld binnen door een grote order, maar niet voldoende voor alle vaste lasten. Vandaar dat we vanaf het begin gesprekken hebben gehad met diverse (7) grote investeerders, helaas zonder resultaat. Nu beginnen sinds juli de orders langzaamaan binnen te komen, maar daarmee komt er nog geen geld binnen (startdata per half september) De medewerkers hebben sinds 1 juli geen salaris meer ontvangen en daarvoor telkens in delen. Dit was tot juli geen probleem, maar nu barst ineens de bom (wat ik me goed voor kan stellen, want iedereen heeft geld nodig) en zijn er 2 medewerkers die het werk hebben neergelegd en faillissement aan willen vragen voor de werkmaatschappij waar het personeel in valt (projecten en overige inkomsten en eigendommen vallen onder andere bv). Zoals ik eerder vertelde heb ik nog geen documenten ondertekend, mede doordat de notaris op vakantie is die de oprichting van de bv's regelt. (onderbewust misschien door de onzekere situatie) Nu wil mijn partner zsm de contracten ondertekenen, maar ik wil dit niet voor mijn bv's rond zijn bij de notaris ivm aansprakelijkheid. Is er iemand die hier zijn ongezouten mening over wil delen? :-\ Mocht het verhaal niet geheel duidelijk zijn, dan zal ik alle vragen beantwoorden
  2. Mijn excuses, ik was niet volledig. De werknemers zijn allen ontslagen. Er is geen werk meer voor ze en ook geen klanten meer. Ik heb ook wel eens in een faillissement gezeten en hoefde toen niks te melden, vandaar dat ik nogal verbaasd was
  3. Ik wil iemand aannemen die in de opzegperiode van een faillissement zit. Nu geeft deze aan dat de curator wil weten waar hij solliciteert. Mag de curator dit vragen en zo ja, mag deze daar bezwaar tegen aan tekenen?
  4. je bedoeld niet sites zoals de Reviewcompany.nl neem ik aan? Daar zijn er meerdere van en daar kun je product en shop beoordelen. ;)
  5. Stel een werknemer heeft een lease-auto en rijdt hier niet privé mee. (dus geen bijtelling) Mag hij deze dan voor een week van mij huren als hij op vakantie wil? Dan verdienen wij er nog wat aan, hij heeft een ruime huurauto die hij kent en hij heeft geen bijtelling. Kan me voorstellen dat het verhuur stukje vastleggen niet zo'n probleem is, maar hoe doe je dit administratief naar de belastingdienst? :-\
  6. We waren net een dag te laat met het reserveren van een stand.. :( Staan wel op de Emerce retailbeurs in maart
  7. Goed om te horen, m'n broertje wil zich nog wel eens ergens te snel inwerpen :) Het is idd een STAK. Hij is daar als manager verantwoordelijk voor de uitvoering, de directeur noemt zichtzelf CEO en is verantwoordelijk voor financials/marketing/sales.
  8. Ze zijn hier beiden pas sinds kort betrokken. Tegelijkertijd is ook de stichting opgericht.
  9. Dank je voor je uitgebreide reactie. Mijn broertje werkt al een jaar of 8 samen met deze directeur. Er is wederzijds vertrouwen, ze zullen elkaar nooit "naaien" Mijn zorg is dat de voorzitter van de stichting die eigenaar is van de aandelen ook aansprakelijk is voor eventuele claims (dus mijn broertje). Is mijn broertje nu abstract gezien eigenaar van de BV, als voorzitter van de stichting die de aandelen beheert?
  10. Goedemorgen, Mijn broertje is benaderd door een directeur of manager te worden van een bedrijf waar het zeer slecht gaat. (directeur heeft het een paar dagen ervoor over genomen) Daar de directeur midden in een geschil zit met een bedrijf waar hij mede eigenaar van is heeft hij een stichting opgericht die de aandelen gaat beheren. Van deze stichting is mijn broertje weer voorzitter. Wie is er nu eigenaar van de BV? Die directeur of de stichting? Ik snap het namelijk even niet :-[
  11. Pseudoniemen of Nicknames of hoe dan ook. Ik heb er niet veel bezwaar tegen, het blijft toch vrij precair als je op het openbare wereldwijdeweb zit om intieme/spannende/belangrijke/gevoelige informatie vrij te geven. Op de diverse fora waar ik rondhang, gebruik ik alleen mijn voornaam. Hier niet Ik zit er namelijk niet op te wachten dat klanten of eventuele zakenpartners hier mee lezen en dan denken [ping! tekenfilm lampje boven het hoofd aan]" Goh, laat ik eens dit of laat ik eens dat" Overigens kan iedereen zich wel Jan Pietersen noemen, dus een naam zegt ook niet zo heel veel ;)
  12. Er zijn een aantal slagers die bijvoorbeeld exclusievere vleessoorten verzenden (zoals speciale rundvleessoorten) Je zou daar eens iets kunnen bestellen om te kijken hoe die verzenden. Ik weet dat typicalswiss is gestopt met het verzenden van "vers" omdat er teveel bij kwam kijken. Het lijkt mij dat je met "droge worst" aan minder regels hoeft te voldoen.... Mocht je van die Zwitserse kalfs Bratwursten gaan verkopen, ben ik je eerste klant en neem ik er meteen 10 af ;D
  13. Dank voor ( alle ;D ) reacties. Waarschijnlijk zal het financial lease worden, dit heeft volgens mij meer voordelen. (geen km-boekhouding)
  14. Dat kon ik me dus ook herinneren. ;)
  15. Ik heb er (volgens mij) overal naar gezocht maar kan er niks over vinden. Is er een maximale leeftijd aan het leasen van een auto van de zaak? Ik heb namelijk een auto van ca. 2005/07 op het oog en wil deze dmv financial lease aanschaffen. Mijn collega dacht dat een lease auto max 5 jaar oud mag zijn aan het eind van een leasetermijn. ???
  16. Het plaatje dat ik schets is niet helemaal compleet merk ik uit de reacties. :-[ Het gaat om een online-intermediair, zoals wij ook zijn. Alleen met een andere insteek. Wij werven dmv een wervingsfee, hij heeft een soort "markt' waar mensen zich inschrijven en waar werkgevers kunnen zoeken en ze zo elkaar kunnen vinden. Waarbij de adverteerders betalen tezamen met een fee per succesvolle koppeling. De huidige eigenaar heeft veel geld uitgegeven aan reclame en geen reclame weten te verkopen op zijn site. Er staan wel een aantal profielen/kandidaten in de database, maar minder dan wij hebben en in een compleet andere branche. Ik hoop dat ik zo het één en ander verduidelijk :)
  17. Wij zijn benaderd om een "conculega" met een hele goede site naam en nieuwe markt over te nemen. Afgelopen woensdag een gesprek gehad met de eigenaar en zijn accountant. Onze inzet was eigenlijk om een Vof te starten tussen ons bedrijf en hem (privé) wat zijn accountant (begrijpelijk) niet zo handig vond. Nu was het voorstel een earn out van de gemaakte kosten tot nu toe. Mijn compagnon vond dat wel een redelijk voorstel, persoonlijk vind ik dat nog beste een aardig bedrag voor een concept dat zich nog niet bewezen heeft. 2011 2010 2009 2008 Omzet (excl.btw) 1728 4301 749 53 Bedrijfskleding (reklame) 1411 1886 619 293 Reklame en advertenties 0 14030 4969 0 Internetreklame 274 2469 2906 5649 Bouw website 10000 investering -43 14084 7745 13719 totaal 35505 Zelf denk ik dat een bedrag van rond de 15 á 20k eerder reëel zou zijn dan 35k Wat vinden jullie?
  18. Sorry ronaldinho, had het linkje gemist :-[ zal het inkijken. RC inderdaad tussen BV en bank ;)
  19. Dank voor de antwoorden zover. Wat op ontslag.nl staat: Als u echter directeur-grootaandeelhouder (DGA) bent, dan kunt u in veel gevallen geen aanspraak maken op een WW-uitkering of een andere uitkering uit hoofde van de sociale zekerheid. U valt als DGA buiten de sociale zekerheid als: U (samen met uw echtgenoot) minstens 50% van de stemmen in de algemene vergadering van aandeelhouders vertegenwoordigt waardoor u niet buiten uw eigen instemming ontslagen kunt worden, of U samen met andere familieleden minimaal 2/3 van de aandelen in uw bezit heeft. Dit zou dus betekenen dat als je minder hebt dan die 50% je goed zit. Verschil tussen een aandeelhouder die operationeel manager is of directeur is er waarschijnlijk niet.. Voor wbt de bestuursaansprakelijkheid. Wij hebben een bedrijf uit een faillissement gehouden en proberen dus de bank z'n geld terug te geven wat ze anders kwijt zouden zijn, zou er dan geen coulantere opstelling zijn? (waarschijnlijk niet ;D ) de vraag over de verhouding van ronaldinho begrijp ik niet goed eigenlijk. De RC van ca. 230 hoort bij het bedrijf en is mede overgenomen. Belastingclaims zijn er niet, dit is afgehandeld. De 1300 man grote database bleek een grote sof. In januari heb ik iedereen aangeschreven (gemaild) en hiervan reageerden er ca. 100, + een stuk of 20 die zich uitschreven. Inmiddels hebben zich ook alweer ca. 100 man ingeschreven 8)
  20. Nadat ik mijn vraag elders op het board had gesteld leek het me wel netjes me even voor te stellen. :-[ Ik ben Huub (laten we me zo maar even noemen) Woon in een klein dorpje in de Krimpenerwaard en kom hier reeds een jaar of 7(??) maar was m'n oude gegevens kwijt en mijn emailadres kwam niet meer voor. Dus maar opnieuw aangemeld ;D Geen complete newbe dus :) Ik ben 36 en heb altijd in de interieurbouw of aanpalende bedrijfstakken gewerkt. Getrouwd, (nog) geen kids, wel een heule grote hond, 3 konijnen en 4 kippen ;D
  21. Enige tijd geleden ben ik benaderd door een oude vriend of ik wilde participeren in een B.V. die hij had overgenomen. Deze vriend heeft meerdere bedrijven (ca. 12) van groot tot klein die hij overneemt uit (bijna) faillissementen en levensvatbaar maakt. Het bedrijfje waar ik voor benaderd werd, is ca. 10 jaar geleden als eenmanszaak begonnen en 5 jaar geleden een B.V. geworden met een directeur, ongeveer 5 werknemers die gedetacheerd werden en ca. 10 zzp'ers die op salesfee werden geplaatst. (het is een werving-selectie bureau) Het heeft tot 2008 zeer goed gelopen, waarna de eigenaar de boel heeft laten versloffen, z'n personeel heeft ontslagen en de RC op heeft laten lopen tot ca. €230k. Mijn vriend heeft de boel voor €1,- overgenomen en de inboedel terugverkocht. In de deal zat een database met ca.1300 kandidaten die in een matching systeem zaten. Afgelopen november ben ik er ingestapt als operationeel manager zonder salaris (ik zat in de ww en mocht zo 3 maanden met behoud van uitkering aan de slag) met de deal; kijk wat je er van vindt. Lukt het wordt je mede eigenaar voor het percentage dat jij wilt, wil je het niet doe je het niet. Op internet heb ik inmiddels gevonden dat als je 49% eigenaar bent, je nog steeds recht op een uitkering hebt indien je in loondienst bent van deze B.V. (wat ik wel belangrijk vind voor als het niet mocht lukken). Inmiddels heb ik dus 4 maanden (officieel) achter de rug en twijfel ik wat ik zal doen. Ik ben echt wel een ondernemer, heb altijd leiding gegeven aan afdelingen en bedrijven, wil dit echt graag laten werken en heb bijna een jaar zonder werk gezeten hiervoor. (mijn uitkering was afgelopen) Maar 1. is er geen budget voor reclame enz. 2. wat als ik iets over het hoofd zie? (230k aan schuld die de bank een keer terug wil, hoewel mijn vriend dit als aftrekpost ziet voor de komende jaren) 3. klopt die 49% wel? 4. de naam van het bedrijf is door veel oud-opdrachtgevers vergeten, of heeft een slechte nasmaak achter gelaten. Inmiddels heb ik wel 3 mensen geplaatst de afgelopen maand (2 op wervingsfee en mezelf voor 6 maanden, 32 uur als projectmanager). Ook voeren we momenteel vergaande overname gesprekken met een ander bedrijf met een bekende naam in de bouw voor personeel. Wil er iemand schieten op mijn hersenspinsels? Ik weet namelijk even niet hoe ik mijn twijfels concreter op het virtuele papier krijg :-[ Mvg, Huub.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.