Jump to content

Logic4l

Legend
 • Content Count

  929
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal

Company info

 • Location
  Rotterdam
 • Phone number
  +31 6 218483
 • Branch
  Wetenschap & onderwijs
 • Website address
 1. Levering A aan B = VAT out of scope Levering B aan C = VAT out of scope beide partijen doen een levering van z.g niet unie goederen. Partij C geeft uiteindelijk dan aan bij de douane bij invoer in de EU en voldoet op dat moment de BTW. Jij als partij B neem de transactie niet op in je BTW aangifte.
 2. Transport recht zit vrij ingewikkeld in elkaar maar er is enorm veel over bekend en zowel de AVC en CMR kennen zeer veel jurisprudentie. Maar voor een leek is dit niet te volgen. Daar ben ik het mee eens.
 3. Dag Basto, Het feit dat jij de claim neerlegt bij de verzekering betekend dat zij het recht hebben op verhaal bij de vervoerder. Dit betreft alle zaken en ook de mogelijke vervoerspenningen. Deze "proberen" jullie naar mijn mening nu niet te betalen. Ik zou dit elk geval even met de verzekering overleggen of ze dit goed vinden. Kan het mij haast niet voorstellen. Omdat de verzekeraar een claim indient bij de transporteur en de verzekerde zich daar niet op haar beurt ook mee moet bemoeien. Daarnaast wat is het nu, de CMR of de AVC? Was het vervoer alleen binnen Nederland? in dat geval z
 4. Of je wel of niet de transport kosten moet betalen hangt af van de vervoersvoorwaarde. Daarnaast heeft de verzekering een uitkeer gedaan. Verzekering gaat dan de schade verhalen bij de vervoerder. TS gaat hier bovenop ook met de vervoerder aan de gang terwijl die ook een claim heeft/krijgt van de verzekeraar van TS.
 5. Dag RT, Vervoersrecht (in dit geval over de weg) zit even iets anders in elkaar. De aansprakelijkheid is namelijk beperkt tot een bedrag per kilo. Alleen en het geval van grove nalatigheid kan de maximale aansprakelijkheid worden doorbroken. Daarnaast lijkt het erop dat de verzekering van de TS de claim op zich neemt en gaat de TS nu facturen vasthouden op een lopende claim welke niet eens met die zending van doen hebben.
 6. Onder welke condities heeft het vervoer plaatsgevonden. Of je het eigen risico kan claimen is nog maar geheel de vraag. Verzekering heeft jullie schadeloos gesteld voor de goederen -/- het door jullie afgesproken eigen risico. In dat geval zou het volgende aan de hand kunnen zijn: Maximale aansprakelijkheid volgens vervoerscondities 2000,-- Totale schade euro 3000,-- in dat geval kan de verzekering voor euro 2000,-- regres halen bij de vervoerder. Dit zullen ze vast ook gaan doen. Daarnaast zal een verzekering pas het eigen risco uitkeren als ze dit ook daadwerkelijk kunnen claime
 7. Welke incoterm hebben alle partijen met elkaar afgesproken?
 8. Met DDP zal de Chinees inderdaad bedoelen: Vrij van invoerrechten Op jullie naam Nederlandse BTW door jullie te voldoen, maar die kan je ook weer terugvragen dus dat is per saldo dan 0,-- Probleem is vaak wel dat de Chinees te lage waarde opgeeft. Veelal onder de transactie prijs. Hierdoor komen pakketjes gewoon bij jouw binnen maar werk je wel foutieve aangifte in de hand. Dus om je eigen vraag te beantwoorden. Vermoedelijk gaat de fiscus in een dergelijke constructie wat mis lopen
 9. Het is niet direct de bedoeling maar een optie. Als bedrijven zich registeren en de BTW afdragen krijgen ze vereenvoudiging aan de grens. Maar je mag altijd goederen blijven kopen buiten de EU die aangegeven kunnen worden bij de douane. Zal alleen net even iets minder interessant worden
 10. In het kader van offtopic, zijn ze druk bezig in Brussel de import van kleine zending veel strenger te gaan heffen. Idee is zelfs omdat vanaf 1 euro al te doen. Stel je een bedrag in dan zal je zijn dat er straks een vloed aan pakketjes binnenkomst á eur 9,99 om zo alsnog de BTW te omzeilen. In de winkel moet je immers ook vanaf de eerste cent BTW betalen.
 11. Je kan zeker het gesprek aangaan met je leverancier, vraag is heeft dit zin en welk belang heeft hij nog een tegemoetkoming te doen. Ik vrees dat het niets gaat uitmaken. Reken er dus op dat je moet betalen anders krijg je de goederen niet. Hoe vervelend ook maar dit is een harde les. Ga je zonder goede afspraken goederen vervoeren dan kom je van een koude kermis thuis. Heb in het verleden al aardig wat reacties over deze methodiek gegeven op dit forum. Helaas zijn er altijd onervaren importeurs die in deze praktijken trappen. Het is schandalig, maar je staat met je rug tegen de muur.
 12. Maar als je FOB hebt gekocht dan heb je toch iemand aangesteld / ingehuurd voor het transport en daar afspraken mee gemaakt?
 13. Zojuist de vraag gekregen of ik op dit draadje wilde reageren. Helaas komt je vraag regelmatig voor. Je hebt goederen gekocht als CIF of CFR Rotterdam. Dit betekend dat je leverancier de kosten TOT Rotterdam betaald. Kosten voor het lossen van het schip/container komen voor rekening van de koper. Echter hier gaat het altijd helemaal scheef en worden er enorme woekerprijzen gevraagd. je hebt echter geen enkele keus. Betaal je niet dan worden je goederen niet vrijgegeven. Enig wat je kan doen is teruggaan naar je leverancier en hem uitleggen dat je wordt "uitgekleed" in allerlei over de top "kos
 14. Dat verschilt Port to Port een dag of 28. Maar hangt af van de rederij / dienst die ze gebruiken. Daarnaast ben je afhankelijk van het product nog een aantal dagen kwijt voor het stukje Rotterdam / Antwerpen.
 15. Mijn advies in deze begin er niet aan. Het is spelen met vuur om er achter te komen of de merkenrecht houder het wel of niet goed gaat vinden. Ook al heb je gelijk(dat denk ik trouwens van niet) dan nog heeft een grote multinational een hele lange juridische adem met een groot leger aan advocaten. Gaat dit heel toevallig om navigatie systemen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept