Logic4l

Legend
 • Aantal berichten

  929
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Logic4l

 1. Levering A aan B = VAT out of scope Levering B aan C = VAT out of scope beide partijen doen een levering van z.g niet unie goederen. Partij C geeft uiteindelijk dan aan bij de douane bij invoer in de EU en voldoet op dat moment de BTW. Jij als partij B neem de transactie niet op in je BTW aangifte.
 2. Transport recht zit vrij ingewikkeld in elkaar maar er is enorm veel over bekend en zowel de AVC en CMR kennen zeer veel jurisprudentie. Maar voor een leek is dit niet te volgen. Daar ben ik het mee eens.
 3. Dag Basto, Het feit dat jij de claim neerlegt bij de verzekering betekend dat zij het recht hebben op verhaal bij de vervoerder. Dit betreft alle zaken en ook de mogelijke vervoerspenningen. Deze "proberen" jullie naar mijn mening nu niet te betalen. Ik zou dit elk geval even met de verzekering overleggen of ze dit goed vinden. Kan het mij haast niet voorstellen. Omdat de verzekeraar een claim indient bij de transporteur en de verzekerde zich daar niet op haar beurt ook mee moet bemoeien. Daarnaast wat is het nu, de CMR of de AVC? Was het vervoer alleen binnen Nederland? in dat geval zullen de AVC van toepassing zijn. Is het transport waarbij het vervoer aanvangt of eindigde in een ander land dan zijn de CMR condities van toepassing.
 4. Of je wel of niet de transport kosten moet betalen hangt af van de vervoersvoorwaarde. Daarnaast heeft de verzekering een uitkeer gedaan. Verzekering gaat dan de schade verhalen bij de vervoerder. TS gaat hier bovenop ook met de vervoerder aan de gang terwijl die ook een claim heeft/krijgt van de verzekeraar van TS.
 5. Dag RT, Vervoersrecht (in dit geval over de weg) zit even iets anders in elkaar. De aansprakelijkheid is namelijk beperkt tot een bedrag per kilo. Alleen en het geval van grove nalatigheid kan de maximale aansprakelijkheid worden doorbroken. Daarnaast lijkt het erop dat de verzekering van de TS de claim op zich neemt en gaat de TS nu facturen vasthouden op een lopende claim welke niet eens met die zending van doen hebben.
 6. Onder welke condities heeft het vervoer plaatsgevonden. Of je het eigen risico kan claimen is nog maar geheel de vraag. Verzekering heeft jullie schadeloos gesteld voor de goederen -/- het door jullie afgesproken eigen risico. In dat geval zou het volgende aan de hand kunnen zijn: Maximale aansprakelijkheid volgens vervoerscondities 2000,-- Totale schade euro 3000,-- in dat geval kan de verzekering voor euro 2000,-- regres halen bij de vervoerder. Dit zullen ze vast ook gaan doen. Daarnaast zal een verzekering pas het eigen risco uitkeren als ze dit ook daadwerkelijk kunnen claimen. Echter een eigen risico niet voor niets een "eigen" risico. Los daarvan zal je de transport kosten voor nu moeten betalen aan de vervoerder. lopende een claim kan je deze niet nu al gaan inhouden.
 7. Welke incoterm hebben alle partijen met elkaar afgesproken?
 8. Met DDP zal de Chinees inderdaad bedoelen: Vrij van invoerrechten Op jullie naam Nederlandse BTW door jullie te voldoen, maar die kan je ook weer terugvragen dus dat is per saldo dan 0,-- Probleem is vaak wel dat de Chinees te lage waarde opgeeft. Veelal onder de transactie prijs. Hierdoor komen pakketjes gewoon bij jouw binnen maar werk je wel foutieve aangifte in de hand. Dus om je eigen vraag te beantwoorden. Vermoedelijk gaat de fiscus in een dergelijke constructie wat mis lopen
 9. Het is niet direct de bedoeling maar een optie. Als bedrijven zich registeren en de BTW afdragen krijgen ze vereenvoudiging aan de grens. Maar je mag altijd goederen blijven kopen buiten de EU die aangegeven kunnen worden bij de douane. Zal alleen net even iets minder interessant worden
 10. In het kader van offtopic, zijn ze druk bezig in Brussel de import van kleine zending veel strenger te gaan heffen. Idee is zelfs omdat vanaf 1 euro al te doen. Stel je een bedrag in dan zal je zijn dat er straks een vloed aan pakketjes binnenkomst á eur 9,99 om zo alsnog de BTW te omzeilen. In de winkel moet je immers ook vanaf de eerste cent BTW betalen.
 11. Lijkt mij een prima idee. Tijd niet actief geweest, reageer alleen op onderwerpen die mijn specialisme behoeven, dus mij attenderen dat er een draadje is waarbij ik kan helpen is zeker een goede optie! Mod edit: dit onderwerp afgesplitst van het Transporttopic
 12. Je kan zeker het gesprek aangaan met je leverancier, vraag is heeft dit zin en welk belang heeft hij nog een tegemoetkoming te doen. Ik vrees dat het niets gaat uitmaken. Reken er dus op dat je moet betalen anders krijg je de goederen niet. Hoe vervelend ook maar dit is een harde les. Ga je zonder goede afspraken goederen vervoeren dan kom je van een koude kermis thuis. Heb in het verleden al aardig wat reacties over deze methodiek gegeven op dit forum. Helaas zijn er altijd onervaren importeurs die in deze praktijken trappen. Het is schandalig, maar je staat met je rug tegen de muur.
 13. Maar als je FOB hebt gekocht dan heb je toch iemand aangesteld / ingehuurd voor het transport en daar afspraken mee gemaakt?
 14. Zojuist de vraag gekregen of ik op dit draadje wilde reageren. Helaas komt je vraag regelmatig voor. Je hebt goederen gekocht als CIF of CFR Rotterdam. Dit betekend dat je leverancier de kosten TOT Rotterdam betaald. Kosten voor het lossen van het schip/container komen voor rekening van de koper. Echter hier gaat het altijd helemaal scheef en worden er enorme woekerprijzen gevraagd. je hebt echter geen enkele keus. Betaal je niet dan worden je goederen niet vrijgegeven. Enig wat je kan doen is teruggaan naar je leverancier en hem uitleggen dat je wordt "uitgekleed" in allerlei over de top "kosten" welke de realiteit ver voorbij zijn. Hierbij gaat een deel van de kosten terug naar China en betaal je eigenlijk alsnog de transport kosten terwijl je dacht dat je leverancier die ging betalen. Dit is al jaren en doren in het oog maar elke keer trappen onervaren importeurs er weer in. Enfin je hebt nu geen keus en je zal moeten betalen als je de goederen geleverd wil krijgen. paar tips voor iedereen als je dit wil voorkomen Koop goederen FOB laadhaven en neem een Nederlandse expediteur in de hand Als je CIF/CFR koopt vraag of ze lokale kosten in Rotterdam vooraf met je willen delen Koop de goederen DAP/DDU bij je op de stoep geleverd, in dat geval hoef je alleen zelf nog de douane (invoerrechten, BTW etc) te verzorgen en betalen
 15. Dat verschilt Port to Port een dag of 28. Maar hangt af van de rederij / dienst die ze gebruiken. Daarnaast ben je afhankelijk van het product nog een aantal dagen kwijt voor het stukje Rotterdam / Antwerpen.
 16. Mijn advies in deze begin er niet aan. Het is spelen met vuur om er achter te komen of de merkenrecht houder het wel of niet goed gaat vinden. Ook al heb je gelijk(dat denk ik trouwens van niet) dan nog heeft een grote multinational een hele lange juridische adem met een groot leger aan advocaten. Gaat dit heel toevallig om navigatie systemen?
 17. De vraag is wie gaat de BTW bij invoer betalen en wat heb je daarover met de vervoerder afgesproken. Indien je BTW in rekening brengt moet je ook zorgen dat die bij invoer(samen met de invoerrechten als die er zijn) worden afgedragen. Dit kan op diverse manieren. Daarnaast is drop shipping vanuit niet EU landen m.i vragen om problemen(vroeg of laat)
 18. En wat gaat er na levering met de goederen gebeuren? gaat die ze daarna exporteren naar Turkije of gaan ze die in België verwerken?
 19. Luchtvracht van Nederland naar China is echt nog veel goedkoper! Je haalt nu 2 zaken door elkaar. Daarbij vind ik euro 3200,-- geen prikkie. Daar kan je ook 2 containers voor uit China laten komen......
 20. Dag Hyperdrive, Ik zou je vragen maar eens wegleggen bij de koerier(het is immers hun proces). In de basis zullen ze het zelfde doen. Wat ik bijvoorbeeld mis is hoe de papieren erbij worden gedaan. worden die op de doos geplakt in een envelop? Levert de de goederen voorzien van een douane aangifte aan bij de pakket vervoerder? Wie geeft er opdracht tot keuring danwel douane aangifte? Stuur jij een opdracht? Handelen ze dit allemaal automatisch af? hoe weet de pakket vervoer of er goederen gekeurd moeten worden door het NVWA? Wat bedoel je trouwens hiermee? : *Keuze is gemaakt voor Luchtvracht, het product mag niet op de vlucht mee.
 21. Dag Hyperdrive, Praten we hier over een "kleine" pakket zending welke je huis tot huis boekt met 1 van de grote koeriers danwel een post bedrijf. Of heb je het over "grotere zendingen" waarvoor je de expeditie tak van DHL/UPS/Fedex gebruikt?
 22. Je hebt gezien dat je de zending nu ook krijgt. Wel belangrijk om de juiste koeriersdienst te kiezen om de docs te laten versturen. Laat deze eventueel direct naar je expediteur gaan zodat hij de papieren op Schiphol op de juiste plek kan brengen. Daarmee bespaar je eventueel een dag. DHL/UPS zou ik niet doen. Als je daar iemand te pakken moet krijgen duurt het wellicht nog langer
 23. Dit is een appel en peer vergelijk. In de expeditie wereld is de dagelijkse gang van zaken wat anders. Tegen voorbeeld: Boek je een reis pakketreis bij het reisbureau en raakt de KLM tijdens je vlucht je koffer kwijt. Bij wie zal je dan uiteindelijke moeten gaan claimen? Daarnaast vermoed ik dat zowel de expeditie voorwaarde als de airwaybill condities van toepassing zijn. Ik weet niet op welke manier de vervoersovereenkomst is afgesloten. Maar grote kans dat jij juridisch contractant van de luchtvaartmaatschappij bent geworden.
 24. Je hebt een expediteur ingehuurd en deze schakelt vrijwel altijd 3e in. Hierbij maakt de expediteur de keus maar jij loopt het risico. Probeer samen ten strijden te gaan als de fout duidelijk bij Qatar Air ligt.
 25. Zo te lezen het gezondheidscertificaat. B/L gebruik je voor zeevervoer. Hier betreft het luchtvervoer. Het kwijt raken van dit soort papieren is altijd erg vervelend zeker bij luchtvracht maar dit kan helaas gebeuren. Ik heb geen idee van de hoogte van de kosten maar je ontkomt er vermoedelijk niet aan eerst te betalen en dan proberen je gelijk te halen. Anders resulteert het er in dat je de goederen niet geleverd krijgt tot je wel betaald. Tip hierin is. Los het op neem voor nu je verlies en probeer aansluitend je gelijk te halen. Vooraf in discussie gaat vrijwel zeker resulteren in meer kosten. Dit is niet leuk maar wel de meest realistische oplossing. In hoeverre je gelijk gaat krijgen achteraf is ook nog maar de vraag. Niemand wil dit soort kosten straks voor zijn rekening nemen is mijn ervaring. Tenzij je commercieel wat in de melk hebt te brokkelen.....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.