Jump to content

Peter Brockhoff

Senior
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3

Personal info

Company info

 • Location
  Arnhem
 • Phone number
  31629531581
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 • Branch 2
  ICT/ automatisering
 • Branch 3
  Life sciences
 • Website address
 1. Het lijkt me verstandig om hier professioneel advies bij te vragen. Qua richting zou ik het volgende doen: 1) zelf 100% van de aandelen kopen voor 150K in een BV om de risico's van de samenwerking buiten je prive te houden (maak van je investering een lening aan prive) 2) je partner kun je belonen door een oplopende korting op jouw aandelen te geven die hij kan verzilveren als hij tezijnertijd de aandelen van jou koopt 3) tijdens het runnen van de BV is er loon naar werken voor jullie beiden. Los de lening aan jezelf af en reserveer bijvoorbeeld hetzelfde bedrag als korting 4) Stap als je uit het bedrijf stapt, ook echt uit het bedrijf en draag alle aandelen over. Op deze manier heb je zekerheid voor je eigen investering, bied je je partner een perspectief en een soort binding aan de onderneming (omdat de korting natuurlijk vervalt als hij elders gaat werken) en ben jezelf verzekerd van een verkoop waarbij je oorspronkelijke investering al is afgelost
 2. Als startende ondernemer kun je je investeringen ook versneld afschrijven tot de restwaarde (bij laptop 0)
 3. Bij de holding staat er op nog te factureren 55000, en bij de werkmaatschappij op "Nog te ontvangen facturen" 55000. De BTW doe je pas als je de factuur daadwerkelijk verstuurd.
 4. wat je gevraagd wordt om te betalen is de omzet van de vaste klanten. Ik weet niet hoe vaak die normaal een klant komt, maar je hebt een bestaande locatie met inventaris (afgeschreven wil niet zeggen dat je het moet vervangen). Ik zou een afbetalingsregeling met de verkoper regelen met een aanbetaling. Als een trimbeurt ongeveer een uur duurt heb je nog 800 uur over om nieuwe klanten te werven en het volgende jaar kun je op basis van de bestaande klanten al omzet draaien. Als je voor jezelf start, ben je 10000 kwijt en heb je het eerste jaar zeker geen 900 klanten en moet je dezelfde acties doen om nieuwe klanten te werven, Nu doe je dat met een bestaande locatie en naam, dus eenvoudiger. Klinkt logisch dus om over te nemen...
 5. Ik denk dat je een notaris bedoeld... De fiscalist kan je niet helpen met het omzetten van EMZ naar BV en het uitgeven van nieuwe aandelen. Sommige notarissen zijn ook goed in fiscale zaken.
 6. Je mag de aandelen niet verkopen, nieuwe aandelen uitgeven om te groeien mag wel. Waarschijnlijk heb je vanwege die benodigde kapitaalsinbreng wel de EMZ in een BV omgezet. En dat wil de fiscus niet belemmeren. Wel de belastingontwijking door een "flits"-omzetting van de EMZ naar BV met het oog op verkoop. Daarom de beklemming van 3 jaar.
 7. Indien je meer dan 100000 EUR per jaar verdient is een BVwellicht handig of als je met je producten en leveranties grote risico's op aansprakelijkheid loopt
 8. Ik zou de EMZ eerst geruisloos inbrengen in je BV en daarna extra aandelen uitgeven tegen 300K. Zo hoef je geheel niet af te rekenen op dit moment. Tenzij je natuurlijk niet verrekende fiscale verliezen hebt in je EMZ waardoor je ruisend wil inbrengen en deze met de stakingswinst wil compenseren.
 9. Ik zou me laten uitkopen voor mijn inleg plus compensatie voor je tijd. Maar daarnaast zou ik het intellectueel eigendom claimen op wat je hebt verzonnen (omdat je niets hebt vastgelegd is het de facto van degene die het inbrengt. Als je "partners" er weinig tijd in willen steken, denk ik dat je heel goed het bedrijf opnieuw kunt opstarten (met minder geld en tijd erin) als je je geld (en een beetje erbij) terugkrijgt Groet Peter
 10. Het bedrag is dan 21900 excl BTW en 4600 BTW (21%) samen 26500 incl BTW
 11. Ik neem aan dat je gewoon 26500 incl BTW op de factuur hebt staan voor de koper. Je hoeft geen margeregeling toe te passen omdat je de auto met (buitenlandse) BTW hebt ingekocht.
 12. Een mission statement is niet altijd nuttig. In dit geval zou het worden: "de missie is om iedereen beter met elkaar te laten communiceren" Vaak vaag en breed om ook niet te snel te hoeven veranderen vergelijk met : De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.
 13. Beste Wim, Een tweede holding BV is natuurlijk niet nodig... Een holding BV kan meerdere werk BV's in verschillende sectoren bij elkaar brengen. Dat is de bedoeling van de holding BV. Groet, Peter
 14. Ik zou beide ondernemingen houden en iemand aannemen, wellicht zelfs met een winstafhankelijke beloning. Als je voldoende winst maakt of veel risico loopt is een omzetting naar BV handig.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept