Jump to content

Bob1234

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Company info

 1. Voor wat betreft het diploma: aan het eind van de vragenlijst staat onderaan een blauwe knop 'Downloaden'. Je krijgt dan een PDF bestand met de datum en de vragen/antwoorden/conclusie. Ik heb hem wel even voor de zekerheid opgeslagen :) Edit: spellingsfout eruit
 2. Ach ja natuurlijk! Dat klinkt eigenlijk ineens heel erg logisch. :) Bedankt voor de snelle respons.
 3. Hoi allen, Ik verhuur mijzelf sinds eens paar jaar als freelance projectmanager. Voor een nieuwe opdracht heb ik een dienstverleningsovereenkomst ontvangen waarvan ik een artikel niet goed begrijp. Het artikel heeft de titel 'Vertegenwoordiging' en stelt: 'De Overeenkomst geeft Opdrachtnemer niet het recht Opdrachtgever rechtens te binden'. Wat betekent dit precies? Het klinkt mij in de oren dat het papierwerk eenzijdig dus niets waard is. In dat geval is het dus onverstandig dit te tekenen. Ben benieuwd naar jullie lezing hiervan! Mvg, Bob
 4. Bedankt voor de reacties. Daar heb ik wel al wat aan!
 5. Sinds een jaar ben ik gestart als ZZP'er. Nu het jaar richting het einde loopt ben ik aan het kijken wat handig is qua aanvullend pensioen. Heb mij onder andere op dit forum goed ingelezen over de FOR. Nu ben ik wat zoekende hoe dit handig aan te pakken. Zo vind ik het bijvoorbeeld onhandig dat ik verplicht 12% moet gebruiken. En stop ik dat dan vervolgens in een banksparen product? En welke? Of gebruik ik het ten behoeve van extra aflossing hypotheek? Is dat niet veel gunstiger? Of maak ik überhaupt geen gebruik van de FOR en is het handiger om een ZZP pensioenrekening te starten bij bijvoorbeeld BrandNewDay? Kortom: veel vragen. Ik vind het een ingewikkeld onderwerp en denk dat het verstandig is om professioneel en onafhankelijk advies in te winnen. Mijn vragen: - Wat doen jullie? - Heeft iemand een goede suggestie voor een adviseur? Ik ben woonachtig in Haarlem. Ben benieuwd!
 6. Ik heb met zelfde uitgangspunten voor ZZP gekozen. Het maakte bij mijn beoogde omzet niet zoveel verschil. Aangezien er natuurlijk altijd de kans is dat de omzet lager uitkomt, koos ik voor eenmanszaak, omdat dat dan voordeliger was. Heb destijds even nagerekend via Berekenhet
 7. Heel herkenbaar dit. Ik zit zeer waarschijnlijkheid het komende jaar geheel bij slechts één opdrachtgever. Aangezien dit een verlenging betreft van mijn huidige opdracht, heb ik ook even overwogen de verlenging af te slaan en een andere klant te zoeken. Maar dat zou dan alleen zijn om dat ellendige zwaard van Damocles weg te krijgen, want het is een interessante opdracht en betaalt goed. Daar kan ik toch redelijkerwijs geen nee te zeggen vind ik. Dat druist mijns inziens in tegen ondernemerschap. Dus ik neem het risico maar gewoon. In de hoop en vertrouwen dat de belastingdienst hier redelijk mee omgaat. Wel zorg ik er zoals ook door andere wordt gesuggereerd voor dat het op papier duidelijk geregeld is. In beschrijving van de werkzaamheden staat duidelijk aan dat een project betreft met een begin en een eind. En daarnaast staat de verhouding tussen opdrachtgever en -nemer duidelijk toegelicht.
 8. Wellicht is het een mogelijkheid om (gratis) software te gebruiken als TrueCrypt. Daarmee kan je een deel van je harde schrijf of bijvoorbeeld een USB stick coderen. Je kan dan bijvoorbeeld je e-mail archief zo nu en dan op je USB stick zetten en deze ergens anders bewaren dan je laptop. Niet online, dus ook geen NSA problemen. En als iemand je harde schijf of USB in handen krijgt dan kan die er niets mee aangezien het encrypted is. Ik gebruik Truecrypt zo zelf ook voor mijn documenten, omdat de kans altijd aanwezig is dat laptop gestolen wordt.
 9. Klinkt erg zorgwekkend en absoluut niet normaal nee. Kan je de persoon in kwestie nog nog vinden? Was er een borg? Denk dat je de boel toch onder handen moet (laten) nemen, zodat je het in elk geval weer snel kan verhuren. Bonnen goed bewaren en verhalen bij de vorige huurder.
 10. Prima website en de naam spreekt mij ook aan :) Voor het repareren via verzending: haal je dat inderdaad in 24 uur? Misschien aangeven of dit met of zonder tijd voor verzending is. Wellicht tbv SEO wat meer tekst op de voorpagina? Bijvoorbeeld de voordelen zoals je in de FAQs noemt.
 11. Bob1234

  Eerste uitgaven BV

  Dat is geen probleem: volgens mij mag je je opstartkosten van tot drie maanden voor de inschrijfdatum nog meerekenen.
 12. Misschien is het een idee om samenwerking te zoeken met bijvoorbeeld een webshop voor werkschoenen. Dan op die website bij het afrekenmoment een advertentie plaatsen: 'ook sokken nodig?'
 13. Als je voldoet aan de criteria van een onderneming moet je je inschrijven. Deze criteria zijn hier na te lezen. Dus mijns inziens wel even inschrijven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept