Jump to content

chimply

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. In Denemarken is er een zpp’er begonnen met een nieuw concept genaamd Hoffice. Het Hoffice concept helpt zpp’ers productiever te zijn. Het idee luidt als volgt: elke week stelt een zzp’er die vanuit zijn woonkamer werkt, zijn werkplek open als gratis kantoor. Er zijn inmiddels al veel zpp’ers over de hele wereld die meedoen aan dit concept. Via de Facebook community van Hoffice kan er aangemeld worden bij één van deze locaties: http://on.fb.me/1CgLbxd Wat moet ik me hier dan bij voorstellen? Vanaf 9.00 s' ochtends zijn de collega zzp’ers welkom bij de opengestelde werkplek. Door jezelf via de FB page aan te melden weet de beheerder hoeveel zzp’ers er komen. Uit onderzoek is gebleken dat je per uur maar 40 minuten echt geconcentreerd werkt. Gedurende de hele werkdag zullen zpp’ers in de overgebleven 20 min verschillende oefeningen mindfulness doen, hierdoor word de concentratie en de productiviteit bevordert. Het Scandinavisch concept is inmiddels erg populair en er is zelfs een Hoffice in Den Haag en Amsterdam. Zou je zelf ook een hoffice willen beginnen of bezoeken ? kijk hier voor meer info: http://hoffice.nu/en/ [Mod edit: titel verduidelijkt]
 2. Van harte! Op naar de volgende mijlpaal!
 3. Zzp’ers zijn een eigen onderneming begonnen omdat ze hun droom uit wilden laten komen, daar werkelijkheid van wilden maken. Zij hebben hierbij niet gedacht aan de belastingvoordelen. Dat het goed verdient, dat is een mooie bijkomstigheid. Maar dit goede verdienen komt wel voort uit de verhoogde inzet die bij zelfstandigen te vinden is. Een ongeëvenaarde work-drive, motivatie en passie voor de job die is voor hen kenmerkend. Vechten voor je onderneming, ook nadat de werkdag officieel om is. Naar mijn idee is de ontwikkeling dat er meer zzp’ers komen juist goed. Van kinds af aan horen we toch dat we onze dromen moeten volgen? En de work-drive die uit het nastreven van je dromen voortkomt is toch geen slecht iets? Dat moet je juist bevorderen!
 4. Waarom mag je als freelancer niet full time bij een opdrachtgever mogen werken? Ik vind zelf dat dit gewoon mogelijk zou moeten zijn. Het veranderd namelijk niets aan het feit dat je een zelfstandig ondernemer bent. Bovendien kan het erg fijn zijn om af en toe wat langer voor een grote opdrachtgever te werken, dit biedt zekerheid! Zeker voor beginnend zelfstandig ondernemers lijkt dit mij erg fijn, je onderneming goed starten is het halve werk! Zolang je niet jarenlang voor dezelfde opdrachtgever blijft werken, van tijd tot tijd andere opdrachten binnenhaalt of van grote opdrachtgever switcht lijkt het mij geen probleem. Als je nou 15 jaar voor één opdrachtgever blijft werken is het een ander verhaal, maar ik denk niet dat dit vaak voor komt. De zekerheid van het wat langer werken voor een grote opdrachtgever wordt nu echter lastiger om te bereiken. Dit omdat opdrachtgevers in de toekomst het risico lopen om extra voor je te moeten betalen. Met een beetje pech leidt dit ertoe dat je alleen opdrachten kunt binnenslepen voor kortere termijnen, hier moet je mee om kunnen gaan. Nieuwe zelfstandig ondernemers lopen hierdoor het risico dat hun onderneming niet van de grond komt. Als je een opdrachtgever gevonden hebt en je kunt hier voor langere tijd werken geeft dit ruimte om je naamsbekendheid te vergroten terwijl je wel blijft verdienen. Ik denk dat het zelfstandig ondernemerschap een goede manier is van persoonlijke dromen werkelijkheid te maken. Van je passie je werk kunnen maken is toch iets moois? We willen de mogelijkheid om dit te doen toch niet terugdringen maar juist bevorderen?
 5. Dat de organische resultaten worden beïnvloed door commerciële belangen lijkt mij nogal ver gaan. Ik heb er in ieder geval nog geen bewijs voor gezien. Mocht zoiets uitkomen dan lijkt mij de imagoschade voor Google enorm. Dat een enkele bron tegenwoordig als waarheid wordt gezien vind ik wel zorgwekkend. Het PR systeem kijkt bijvoorbeeld naar backlinks en hangt daar een score aan. Controversiële websites die dus veel worden gelinkt komen zo ook hoog in de resultaten terecht.
 6. En laat dat nou toevallig zelf ook een bekende aanbieder van ZZP diensten zijn. Slim! Anywees, what's new? Voor Adwords moet je ook betalen, dus waarom niet voor een vermelding op een populaire subpagina? Startpagina propageert toch ook niet dat ze objectief en gratis zijn? De ruimte op de 1e pagina is beperkt, gewild en dus kostbaar. Op zich niets mis mee toch? Daar heb je gelijk in. Op Google zie ik in ieder geval wat een advertentie is en wat niet.
 7. Nadeel van Startpagina is dat de content van haar dochters bepaald wordt door beheerders die niet objectief zijn. Op http://zzp.startpagina.nl krijg je bijvoorbeeld alleen een linkje als je betaald hebt aan de beheerder.
 8. Wellicht is het een idee om een grafisch ontwerper naar je logo te laten kijken. Succes!
 9. Ik denk ook dat het met cultuur en opvoeding te maken heeft, roze poppen en keukentjes van kleins af aan zal denk ik niet goed doen. Jongens daarentegen krijgen vliegtuigen en andere technische dingen. Een quotum is denk ik wel goed. Anders kun je de mannencultuur niet doorbreken. Ik zie vrouwen niet echt meegaan om mannendingen te doen om zo hoger op te komen.
 10. Dus een ondernemerplan is niet meer van deze tijd ? Of heb je alleen een quote van de KvK uit zijn verband gehaald om dit stukje te kunnen knutselen? Een ondernemingsplan is inderdaad niet meer van deze tijd. Het wordt ook ontzettend overschat. Het is niets meer dan een gissing over hoe je denkt dat de toekomst er uit zal zien. Noem het beestje dan bij de naam, een ondernemingsgissing.
 11. In welke wereld leef jij? Als je twee jaar bezig bent met het ontwikkelen van je software, dan kost dat twee jaarsalarissen. Dan heb je software, maar dat is nog wat anders dan een verkoopbaar product. En dan heb je nog geen web site, nog geen klanten, nog geen naamsbekendheid. Mocht je er toch in slagen je product te verkopen, dan gaan mensen bellen en heb je een 24/7 support afdeling nodig. Dat kost heel veel. Pardon? Ik ken die branche een beetje, en ik kan je verzekeren dat de "originele" merken nog meer geld uitgeven aan concurrentieanalyse dan de andere merken. Maar misschien heb jij meer verstand van ontwikkeling van nieuwe automodellen dan ik? Heb je er ervaring mee? Joseph Schumpeter heeft ons al verteld dat je als ondernemer alleen kans maakt als er iets is wat je anders doet dan bestaande spelers in bestaande markten. En tot nu toe blijkt dat zo te zijn. Jezelf twee jaar opsluiten om een softwareproduct te maken is natuurlijk niet slim. Wat men sinds 2003 doet is een hele simpele versie snel (lees 1 tot 3 maanden) lanceren en dan met feedback vanuit de markt doorontwikkelen. Dat noemt men lean ontwikkelen. Ik zou daar eens naar kijken als ik jou was.
 12. Er staat genoeg in waar je iets van op kunt steken. Je wilt het alleen niet horen of je leest er overheen dat kan ook.
 13. Wat is niet meer van deze tijd? Het advies, de KvK of wellicht beiden? ;) FF Serieus: leuke, frisse column! De KvK is inderdaad ook niet meer van deze tijd:) De achterliggende gedachte van de KvK is dat de openbaarheid van informatie bijdraagt aan het vertrouwen tussen bedrijven en daarmee de handel bevordert. Dat is onzin. Wellicht dacht men dat in 1720 toen de KvK is opgericht. Maar de tijden zijn veranderd. Dat men een KvK-nummer heeft zegt helemaal niets over een bedrijf. Als bedrijf of consument ben ik veel meer geïnteresseerd in dit soort vragen: Hoe lang doet men gemiddeld over het betalen van een factuur? Hoe snel levert men de goederen (als deze überhaupt geleverd worden )? Hoe was de service en het personeel? Hoe gaat men om met klachten? Is men bereikbaar? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is waardevolle informatie die eventueel de handel zou kunnen bevorderen. Maar die informatie vind ik niet bij de KvK. Ze bevorderen wel de spam tussen bedrijven, dat dan weer wel. Sorry ben een beetje off topic.
 14. Amsterdam: www.thecoworking.com http://www.bovendebalie.nl/ http://www.launchdesk.nl/nl/ http://www.themood.nl/
 15. 60 uur werken is ook helemaal niet stoer. Het gaat erom hoeveel waarde je voor je klant toevoegt. Deze waardetoevoeging ziet de klant terug in zijn factuur. Ik weet dat het lastig is maar probeer wat minder in dat uurtje factuurtje tarief te denken. Help je klant bijvoorbeeld met het halen van een doelstelling. Verkoop het in ieder geval zo. Als die doelstelling 200.000 euro meer omzet per jaar is. Dan is een factuur van jou van 50.000 euro makkelijk te verantwoorden. In plaats van 100 x 80 per uur aan Objective C programmeren. Verkoop dus je toegevoegde waarde niet je uurtarief.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept