chimply

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door chimply

  1. In Denemarken is er een zpp’er begonnen met een nieuw concept genaamd Hoffice. Het Hoffice concept helpt zpp’ers productiever te zijn. Het idee luidt als volgt: elke week stelt een zzp’er die vanuit zijn woonkamer werkt, zijn werkplek open als gratis kantoor. Er zijn inmiddels al veel zpp’ers over de hele wereld die meedoen aan dit concept. Via de Facebook community van Hoffice kan er aangemeld worden bij één van deze locaties: http://on.fb.me/1CgLbxd Wat moet ik me hier dan bij voorstellen? Vanaf 9.00 s' ochtends zijn de collega zzp’ers welkom bij de opengestelde werkplek. Door jezelf via de FB page aan te melden weet de beheerder hoeveel zzp’ers er komen. Uit onderzoek is gebleken dat je per uur maar 40 minuten echt geconcentreerd werkt. Gedurende de hele werkdag zullen zpp’ers in de overgebleven 20 min verschillende oefeningen mindfulness doen, hierdoor word de concentratie en de productiviteit bevordert. Het Scandinavisch concept is inmiddels erg populair en er is zelfs een Hoffice in Den Haag en Amsterdam. Zou je zelf ook een hoffice willen beginnen of bezoeken ? kijk hier voor meer info: http://hoffice.nu/en/ [Mod edit: titel verduidelijkt]
  2. Van harte! Op naar de volgende mijlpaal!
  3. Zzp’ers zijn een eigen onderneming begonnen omdat ze hun droom uit wilden laten komen, daar werkelijkheid van wilden maken. Zij hebben hierbij niet gedacht aan de belastingvoordelen. Dat het goed verdient, dat is een mooie bijkomstigheid. Maar dit goede verdienen komt wel voort uit de verhoogde inzet die bij zelfstandigen te vinden is. Een ongeëvenaarde work-drive, motivatie en passie voor de job die is voor hen kenmerkend. Vechten voor je onderneming, ook nadat de werkdag officieel om is. Naar mijn idee is de ontwikkeling dat er meer zzp’ers komen juist goed. Van kinds af aan horen we toch dat we onze dromen moeten volgen? En de work-drive die uit het nastreven van je dromen voortkomt is toch geen slecht iets? Dat moet je juist bevorderen!
  4. Waarom mag je als freelancer niet full time bij een opdrachtgever mogen werken? Ik vind zelf dat dit gewoon mogelijk zou moeten zijn. Het veranderd namelijk niets aan het feit dat je een zelfstandig ondernemer bent. Bovendien kan het erg fijn zijn om af en toe wat langer voor een grote opdrachtgever te werken, dit biedt zekerheid! Zeker voor beginnend zelfstandig ondernemers lijkt dit mij erg fijn, je onderneming goed starten is het halve werk! Zolang je niet jarenlang voor dezelfde opdrachtgever blijft werken, van tijd tot tijd andere opdrachten binnenhaalt of van grote opdrachtgever switcht lijkt het mij geen probleem. Als je nou 15 jaar voor één opdrachtgever blijft werken is het een ander verhaal, maar ik denk niet dat dit vaak voor komt. De zekerheid van het wat langer werken voor een grote opdrachtgever wordt nu echter lastiger om te bereiken. Dit omdat opdrachtgevers in de toekomst het risico lopen om extra voor je te moeten betalen. Met een beetje pech leidt dit ertoe dat je alleen opdrachten kunt binnenslepen voor kortere termijnen, hier moet je mee om kunnen gaan. Nieuwe zelfstandig ondernemers lopen hierdoor het risico dat hun onderneming niet van de grond komt. Als je een opdrachtgever gevonden hebt en je kunt hier voor langere tijd werken geeft dit ruimte om je naamsbekendheid te vergroten terwijl je wel blijft verdienen. Ik denk dat het zelfstandig ondernemerschap een goede manier is van persoonlijke dromen werkelijkheid te maken. Van je passie je werk kunnen maken is toch iets moois? We willen de mogelijkheid om dit te doen toch niet terugdringen maar juist bevorderen?
  5. Dat de organische resultaten worden beïnvloed door commerciële belangen lijkt mij nogal ver gaan. Ik heb er in ieder geval nog geen bewijs voor gezien. Mocht zoiets uitkomen dan lijkt mij de imagoschade voor Google enorm. Dat een enkele bron tegenwoordig als waarheid wordt gezien vind ik wel zorgwekkend. Het PR systeem kijkt bijvoorbeeld naar backlinks en hangt daar een score aan. Controversiële websites die dus veel worden gelinkt komen zo ook hoog in de resultaten terecht.
  6. En laat dat nou toevallig zelf ook een bekende aanbieder van ZZP diensten zijn. Slim! Anywees, what's new? Voor Adwords moet je ook betalen, dus waarom niet voor een vermelding op een populaire subpagina? Startpagina propageert toch ook niet dat ze objectief en gratis zijn? De ruimte op de 1e pagina is beperkt, gewild en dus kostbaar. Op zich niets mis mee toch? Daar heb je gelijk in. Op Google zie ik in ieder geval wat een advertentie is en wat niet.
  7. Nadeel van Startpagina is dat de content van haar dochters bepaald wordt door beheerders die niet objectief zijn. Op http://zzp.startpagina.nl krijg je bijvoorbeeld alleen een linkje als je betaald hebt aan de beheerder.
  8. Wellicht is het een idee om een grafisch ontwerper naar je logo te laten kijken. Succes!
  9. Ik denk ook dat het met cultuur en opvoeding te maken heeft, roze poppen en keukentjes van kleins af aan zal denk ik niet goed doen. Jongens daarentegen krijgen vliegtuigen en andere technische dingen. Een quotum is denk ik wel goed. Anders kun je de mannencultuur niet doorbreken. Ik zie vrouwen niet echt meegaan om mannendingen te doen om zo hoger op te komen.
  10. Dus een ondernemerplan is niet meer van deze tijd ? Of heb je alleen een quote van de KvK uit zijn verband gehaald om dit stukje te kunnen knutselen? Een ondernemingsplan is inderdaad niet meer van deze tijd. Het wordt ook ontzettend overschat. Het is niets meer dan een gissing over hoe je denkt dat de toekomst er uit zal zien. Noem het beestje dan bij de naam, een ondernemingsgissing.
  11. In welke wereld leef jij? Als je twee jaar bezig bent met het ontwikkelen van je software, dan kost dat twee jaarsalarissen. Dan heb je software, maar dat is nog wat anders dan een verkoopbaar product. En dan heb je nog geen web site, nog geen klanten, nog geen naamsbekendheid. Mocht je er toch in slagen je product te verkopen, dan gaan mensen bellen en heb je een 24/7 support afdeling nodig. Dat kost heel veel. Pardon? Ik ken die branche een beetje, en ik kan je verzekeren dat de "originele" merken nog meer geld uitgeven aan concurrentieanalyse dan de andere merken. Maar misschien heb jij meer verstand van ontwikkeling van nieuwe automodellen dan ik? Heb je er ervaring mee? Joseph Schumpeter heeft ons al verteld dat je als ondernemer alleen kans maakt als er iets is wat je anders doet dan bestaande spelers in bestaande markten. En tot nu toe blijkt dat zo te zijn. Jezelf twee jaar opsluiten om een softwareproduct te maken is natuurlijk niet slim. Wat men sinds 2003 doet is een hele simpele versie snel (lees 1 tot 3 maanden) lanceren en dan met feedback vanuit de markt doorontwikkelen. Dat noemt men lean ontwikkelen. Ik zou daar eens naar kijken als ik jou was.
  12. Er staat genoeg in waar je iets van op kunt steken. Je wilt het alleen niet horen of je leest er overheen dat kan ook.
  13. Wat is niet meer van deze tijd? Het advies, de KvK of wellicht beiden? ;) FF Serieus: leuke, frisse column! De KvK is inderdaad ook niet meer van deze tijd:) De achterliggende gedachte van de KvK is dat de openbaarheid van informatie bijdraagt aan het vertrouwen tussen bedrijven en daarmee de handel bevordert. Dat is onzin. Wellicht dacht men dat in 1720 toen de KvK is opgericht. Maar de tijden zijn veranderd. Dat men een KvK-nummer heeft zegt helemaal niets over een bedrijf. Als bedrijf of consument ben ik veel meer geïnteresseerd in dit soort vragen: Hoe lang doet men gemiddeld over het betalen van een factuur? Hoe snel levert men de goederen (als deze überhaupt geleverd worden )? Hoe was de service en het personeel? Hoe gaat men om met klachten? Is men bereikbaar? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat is waardevolle informatie die eventueel de handel zou kunnen bevorderen. Maar die informatie vind ik niet bij de KvK. Ze bevorderen wel de spam tussen bedrijven, dat dan weer wel. Sorry ben een beetje off topic.
  14. Volgens de KvK hebben startende ondernemers een ondernemingsplan hard nodig bij het opzetten van hun bedrijf. "Al was het maar om makkelijker investeringsgeld binnen te kunnen halen", aldus de KvK in een artikel. Naar mijn mening past het advies van de KvK niet bij het ondernemerschap van deze tijd. Ik zal uitleggen waarom. Startende ondernemers moeten geld leren verdienen. Om de continuïteit van een onderneming te waarborgen moet de ondernemer geld leren verdienen. Geld leren verdienen is een essentieel aspect van het ondernemerschap. Vooral in de opstartfase. Iedereen kan geld leren verdienen. Echter, zoals met alles in het leven, oefening baart kunst. Door direct met vreemd vermogen te starten, wordt de cruciale stap, het zelf geld leren verdienen, overgeslagen. Men leert alleen geld (van investeerders) uit te geven. Maar, let op de kosten: If you take the money, you got to kiss the ring! Investeerders denken op korte termijn. Over het algemeen wil een investeerder binnen vijf jaar het geïnvesteerde geld terug krijgen. Mocht het er naar uitzien dat het terugbetalen binnen de afgesproken termijn niet gaat lukken, dan kunnen de implicaties groot zijn. Jij kunt de zeggenschap over het bedrijf verliezen, of erger nog, gedwongen worden te verkopen. Beslissingen mogen zelf niet meer genomen worden en door een verschil in visie kan het product worden verpest. Ontevreden klanten en reputatieschade kunnen hiervan het gevolg zijn. Het verliezen van vrijheid en zelfstandigheid is een ander nadeel van geld lenen. Hij die betaalt, bepaalt. Er zijn uitzonderingen. Een grootschalige koffiebranderij beginnen die met de grote jongens wil gaan concurreren is kapitaalintensief. Dure machines, personeel, inkoop van koffiebonen et cetera zullen ervoor zorgen dat er tonnen, zo niet, miljoenen geïnvesteerd moeten worden. De geldschieter zal in zo een geval een deel van de aandelen willen krijgen en eventueel een rentepercentage over het uitgeleende geld. Maar de meeste bedrijven beginnen helemaal niet op die manier. Voor een kennisintensieve start-up, waarbij de kennis wordt omgezet in een softwareproduct of dienst, is helemaal niet zoveel geld nodig. Zolang jij dus geen kapitaalintensief bedrijf wilt starten, raad ik het af om direct vreemd vermogen te gaan aantrekken. Probeer op een laagdrempelige manier een product of dienst op de markt te zetten. Begin bijvoorbeeld eerst in de avonduren, zodat de vaste baan niet direct opgezegd hoeft te worden. Heb jij daadwerkelijk vreemd vermogen nodig denk dan goed na over de bepalingen in de overeenkomst met de geldschieter. Kijk eerst naar alternatieven zoals crowdfunding of lenen van familie of vrienden. Hecht niet teveel waarde aan concurrenten. Volgens de KvK is het belangrijk om een concurrentieanalyse te doen. "Alleen zo kan de startende ondernemer zich onderscheiden", aldus de KvK. Dat is onzin. Sterker nog, als ik met mijn eerste bedrijf een concurrentieanalyse had gedaan, dan was ik nooit begonnen. Er bestonden zoveel concurrenten, dat op dat moment in die markt stappen, een verspilling van tijd zou hebben geleken. Jezelf onderscheiden door naar concurrenten te kijken, vind ik ook onzin. Bedrijven die naar concurrenten kijken gaan deze juist kopiëren. Neem als voorbeeld de automarkt. De merken die niet naar concurrenten kijken zijn origineel. Het zijn juist de originele merken die gekopieerd worden door de bedrijven die geen eigen identiteit hebben. Trek dus je eigen plan en vergeet die hele concurrentieanalyse. Begrijp mij niet verkeerd, een lijstje met concurrenten hebben voor de context is prima. Maar hecht er niet teveel waarde aan. De KvK zal uiteraard goede bedoelingen hebben met het advies, het is in mijn ogen niet meer van deze tijd. Starters doen er niet goed aan dit advies op te volgen.
  15. Amsterdam: www.thecoworking.com http://www.bovendebalie.nl/ http://www.launchdesk.nl/nl/ http://www.themood.nl/
  16. 60 uur werken is ook helemaal niet stoer. Het gaat erom hoeveel waarde je voor je klant toevoegt. Deze waardetoevoeging ziet de klant terug in zijn factuur. Ik weet dat het lastig is maar probeer wat minder in dat uurtje factuurtje tarief te denken. Help je klant bijvoorbeeld met het halen van een doelstelling. Verkoop het in ieder geval zo. Als die doelstelling 200.000 euro meer omzet per jaar is. Dan is een factuur van jou van 50.000 euro makkelijk te verantwoorden. In plaats van 100 x 80 per uur aan Objective C programmeren. Verkoop dus je toegevoegde waarde niet je uurtarief.
  17. Dus jij zegt dat een freelancer van zijn 40-urige werkweek 20 uur moet factureren, en de rest bezig moet zijn met verkoop en marketing? Ken jij freelancers die altijd volgeboekt zitten? Ik ken er weinig. Zeker in het begin is het belangrijk veel tijd aan sales/marketing te besteden. Daarmee creëer je een netwerk. Als je eenmaal een groot netwerk hebt en je komt makkelijk aan opdrachten dan kun je misschien gaan afbouwen. Wat ik ook veel zie is freelancers die alleen maar met hun vak bezig willen zijn. Deze zitten vast in hun comfortzone en vragen zich af waarom ze zo weinig werk hebben.Weer een prachtig logo voor op mijn site. Zie je wel hoe goed ik ben. Ondertussen komt er geen opdracht binnen. Daarnaast zou het voor veel uurtje factuurtje freelancers goed zijn om over hun businessmodel na te denken. Denk na over een moneymaker. Een concept dat voor je werkt in plaats dat jij continu a het werk uit moet voeren. Je hebt maar zoveel tijd, dus je bereikt snel een plafond. Kijk dus naar iets wat een reccurring cashflow op kan leveren zonder dat dit arbeidsintensief voor je is.
  18. Leuk dat je voor jezelf wilt beginnen. Het is een grote stap, maar als het straks loopt en je vrij bent in het ondernemen is dat het allerleukste wat er is. Denk aan een aantal dingen die belangrijk zijn als starter: 1. Wees een goede vakman 2. Wees een goede verkoper 3. Wees een goede manager 50% van je tijd dien je aan verkoop en marketing te besteden. Ook tijdens het programmeerwerk dien je bezig te zijn met acquisitie. Hopelijk heb je wat aan deze tips. Veel succes!
  19. O ja, op de site van de belastingdienst kun je veel vinden over het toepassen van het kasstelsel.
  20. Als nagelstudio lever je aan consumenten. Je bent dan verplicht het kasstelsel toe te passen. Zorg dat je goede administratiesoftware hebt die je kan ondersteunen bij het verkopen van nagelak, pallets, veiltjes, etc. Vanuit je passie iets doen is geweldig, ik denk dat je daarmee ook het verst komt. Succes!
  21. Jammer dat zoveel reacties kort door de bocht zijn en tuurlijk zijn er kwakzalvers, die zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Kennisasymmetrie is er in alle branches en wordt altijd uitgebuit. Toch zijn er zeker genoeg technieken die je kunt toepassen om je site hoog te laten scoren in Google. Als zoekmachineoptimalisatiebureaus vertellen dat ze je website binnen een aantal maanden bovenin Google krijgen dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Het is namelijk jarenlang hard werken voordat je goed gevonden wordt. [ link naar bedrijfspresentatie verwijderd]
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.