Jump to content

Feedbackplatform

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 1. Bedankt voor de reacties! Dit gaat inderdaad om laserpointers, ik heb het afgelopen jaar flink geinvesteerd in het importeren van legale <1mW laserpennen met de juiste etiketten en goedkeurde certificering. Kortom mijn producten zijn goed maar die van mijn concurrenten allemaal niet. Dit weet ik omdat ik test orders heb geplaatst en deze onder mijn output meter gelegd en hier kwam al gauw 50mW + uit en niet de juiste labels met daarop de veiligheid waarschuwingen die worden voorgeschreven in de norm: NEN-EN 60825-1. Op de website van de NVWA staat: "De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving". Wellicht dat mijn concurrent hieruit heeft geconcludeerd dat de NVWA en de gestelde normen niet gelden voor B2B verkoop, enkel voor consumenten. Heeft u een onderbouwing waarom u denkt dat de normen tevens voor bedrijven gelden en handhaaft hier tevens de NVWA op of is er geen partij welke B2B bedrijven controleert? Dat laatste lijkt me stug maar de NVWA is erg consument gericht op zijn website. Contact met de NVWA door middel van de inspecteurs die ons hadden beboet gaat erg moeizaam, zij zeggen dat de NVWA een controlerende rol en geen adviserende rol heeft, zij verwijzen enkel naar de norm die gesteld word. Concrete vragen als mag ik wel 50mW lasers verkopen aan bedrijven worden niet beantwoord, dit mag je zelf uitvogelen via de norm welke bijna enkel door juristen begrepen kunnen worden.
 2. Beste forumleden, Ik verkoop een bepaald product welke moet voldoen aan bepaalde eisen gesteld in een norm, wij hebben in het verleden boetes gehad van de NVWA omdat wij aan consumenten dit product hebben verkocht terwijl deze niet voldeden aan de gestelde eisen. Er is geleerd van de fouten en verkopen nu enkel nog producten die voldoen aan de gestelde norm door de NVWA/europesche commisie. Maar omdat onze concurrenten wel nog de "illegale" versies verkopen willen wij advies inwinnen wat betreft de mogelijkheden in de wet. Ik vermoed dat ik een dure jurist moet inschakelen maar wellicht dat jullie wat licht kunnen schijnen. Een concurrent heeft bedacht om dit bepaalde product enkel aan bedrijven te verkopen, in hoeverre ontloop je hiermee de NVWA en de wet? Gelden normen soms niet altijd voor bedrijven en enkel voor consumenten?
 3. Een klant maakt via een overschrijving geld naar mij over voor een besteld product op mijn zakelijke rekening. Hoe heet deze boeking? Ik gebruik het boekhoudpakket Acumulus en ik heb de volgende opties om uit te kiezen: Als betaling van een door u verzonden factuur * Als zakelijke uitgave Als privé-boeking Als interne overboeking Als kosten voor het zakelijke gebruik van de privé-auto Als inventariskosten Als BTW-afdracht/ontvangst Als lening (ontvangst of aflossing)
 4. Beste forumleden, Ik gebruik het boekhoudprogramma Acumulus. Ik heb een webshop waar ik producten verkoop, iedere week krijg ik van Targetpay (betalingsprovider) een factuur met daarop de inkomsten en maken zij het geld naar mijn zakelijke rekening over. Targetpay haalt van mijn totale bedrag de kosten voor het gebruik van hun systeem er gelijk af. Zie bijlage voor een voorbeeld factuur. Nu heb ik na contact te hebben gehad met de boekhouder een extra rekening gemaakt in Acumulus genaamd "inkomsten Targetpay". Ik heb mijn bank mutaties ingeladen in het programma en ik boek dus de overschrijving in als interne overboeking van rekening: Inkomsten targetpay naar rekening "zakelijke rekening". Dan boek ik vervolgens een nieuwe zakelijke uitgaven voor de kosten van targetpay. Nu is mijn vraag: Wat zet ik bij het invoeren van de nieuwe zakelijke uitgave als bedrag excl. btw neer? Ik dacht 9,80 maar ik weet het niet zeker? Daarnaast zou ik graag willen weten of ik het goed doe met de interne overboeking van de targetmedia rekening naar de zakelijke rekening. Ik hoop wat reacties te ontvangen. Alvast heel erg bedankt!
 5. Beste Forumleden, Ik heb een eenmanszaak en hebt het eerste kwartaal niets verdiend, dit heb ik ook aangegeven. Nu in mijn tweede kwartaal heb ik heel wat spullen gekocht en heel wat verkocht via mijn webshop. Ik krijg iedere week een factuur van Targetpay (betalingsprovider) wat ik die week verdiend heb. Nu heb ik wat vraagjes: Moet ik bij deze wekelijkse factuur ook de honderden verkoopfacturen van mijn klanten stoppen, of kan ik dit gewoon lekker laten staan en heb ik aan het overzicht factuur genoeg? Ik wil mijn administratie op mijn eigen computer opzetten via mappen, wat is een goede structuur hiervoor? Ik heb nu. Administratie 2014-2015 - Eerste kwartaal (inkoop facturen - verkoop facturen) -Tweede kwartaal(inkoop facturen - verkoop facturen) - Derde kwartaal(inkoop facturen - verkoop facturen) -vierde kwartaal(inkoop facturen - verkoop facturen). Is dit een slimme opzet of moet het anders?
 6. Beste Esther, Ik heb hier onlangs contact over gehad met de belastingdienst. Wat je moet doen is het volgende: Je moet zoveel mogelijk informatie (dus inderdaad een printscreen bijvoorbeeld) bij elkaar zetten, dus ook de transactie van de bank moet je hierbij doen zodat bij een controle je netjes kan laten zien dat het om een zakelijke transactie ging en de meeste details als prijs en leverancier beschikbaar zijn. Je mag tot 22 euro zonder problemen importeren en ik dacht tot zo een 45 euro als het om een gift gaat. Daarboven krijg je te maken met invoerrechten en belastingen. Je betaalt geen btw over de ingekochte producten maar je moet natuurlijk wel btw gaan betalen over de verkochte producten.
 7. Dit is hoe Google jouw website in hun zoekmachine ziet: klik hier dus je staat wel degelijk in Google maar je website is nog niet populair genoeg. Volg de tips als linkbuilding en seo optimalisatie en het moet goed komen.
 8. Bedankt voor deze informatie! Ik heb zelf ook een product dat ik wilt laten ontwikkelen en dit zou weleens gefinancierd kunnen worden.
 9. Wellicht is het mogelijk om via Google een aanvraag voor filtering te doen zodat als men uw onderneming/website googled niet uitkomt bij Trustpilot. Ik weet niet precies de voorwaarde hiervoor maar mocht het laster zijn komt u vast een heel eind. [Mod edit: zelfpromotie verwijderd. Lees aub de forumregels]
 10. Dit mag absoluut niet. De maker van de foto is eigenaar van het eigendomsrecht tenzij hij deze rechten verkoopt of duidelijk aangeeft dat jij (uw collega) de foto's mag gebruiken. Helaas zal er in de meeste gevallen nooit iemand naar de rechter stappen voor copyright schending van een foto tenzij je een groot bedrijf bent.
 11. Leuk innovatief maar om dit te vergelijken met een Google is niet reel in mijn optiek.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept