RobertAlberts

Senior
  • Aantal berichten

    65
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RobertAlberts

  1. Zelf heb ik geen grote leningen of lease contracten en zou met een uitkering van 1500-2000 (samen met werkende partner) al voldoende hebben om rond te komen. Herstellen en weer de draad oppakken. Maar ik kan mij voorstellen dat als je een beetje bedrijf hebt met een paar machines in de lease, vast personeel of een huur van een pand je toch wel een vergoeding van een aantal duizend per maand extra moet gaan hebben wil er iets met je gezondheid gebeuren. Al houden we het op 5k wat nodig is om rond te komen en je zaak overeind te blijven houden. Dan wordt zo'n verzekering toch peperduur? Waar iemand in loondienst over het algemeen voldoende heeft aan 70% van zijn (meestal) modale inkomen geldt dit natuurlijk nooit voor een ondernemer met veel meer kosten naast de vaste privé lasten.
  2. Later dit jaar middelen is een goede, even los van deze opdracht gezien. Het "stampvoeten" heeft toch geholpen, de factuur voor de aanbetaling van 50% wordt toch in orde gemaakt voor 2022. Stampvoetend door naar 2023!
  3. Die laatste opmerking is natuurlijk flauwekul. Een voorafbetaling dmv factuur omdat er spullen moeten worden aangeschaft voordat de werkzaamheden beginnen is normaal. Wat is dan de reden voor een voorafbetaling? Mijn loods werd vorig jaar in januari geplaatst, kreeg in dec. 2021 keurig een eerste factuur om 1/3 aan te betalen. 1/3 tijdens de bouw en 1/3 na oplevering. Zo is dit hetzelfde maar dan eerst 1/2.
  4. Nee ik wil niet alle kosten in 2022 afboeken, maar er wel in 2022 mee willen starten. Die 50% is geen enkel probleem, maar dan wil ik er juist wel een factuur van, die nog binnen 2022 valt. Dat is toch redelijk dan? Dus een factuur van 50% verstuurd in 2022 en daarna een van 50% in 2023 na de werkzaamheden.
  5. Hij kan ook zeggen dat hij last van zijn rug heeft en in maart nog een keer komt.... Het gaat om de ander iets gunnen en dat is er helaas niet bij. Had toch een ander de klus moeten gunnen achteraf, deze kwam sympathiek over en was nog iets duurder ook. Ik heb volgend jaar door privé omstandigheden heel wat minder omzet, een kleine belastingdruk en heb dit jaar meteen veel investeringen gedaan om het goed geregeld te hebben, waaronder ook dit. Het is gewoon vervelend dat door deze formaliteit het je niet gegund wordt. Dit wordt een wijze les dat je goed je eigen wensen moet aangeven. En natuurlijk weinig koffie!
  6. Er is afgesproken een aanbetaling van 50% te verrichten voorafgaande start werkzaamheden. Daarvoor is een factuur nodig. Wanneer verstuur je die als een klant dit graag in 2022 zou willen ontvangen en je begin januari besluit te starten?
  7. De leuke dingen van het jaar staan los van de negatieve, ook al duurt het jaar nog maar 3 dagen. Ik leer er weer van voortaan niks aan het toeval over te laten.
  8. Dan moet je geen opdrachten meer aannemen of zeggen dat het niet meer in 2022 gaat worden. Hij geeft aan een 50% voorschot te willen ontvangen, dient dit niet per factuur te gebeuren?
  9. Goedendavond, In oktober had ik een akkoord gegeven op de aanleg van een parkeerplaats. Het zou binnen enkele weken gaan worden gelegd. Nu is het er toch niet van gekomen door het weer en zal dit de 2e week van januari gaan worden. Alles prima, ware het niet dat ik de factuur graag nog voor 2022 zou willen hebben aangezien ik 2022 een erg goed jaar heb gedraaid en ik in 2023 zeer waarschijnlijk een stuk minder belastingdruk zal hebben wil ik de kosten voor 2022 meenemen. De opdrachtnemer wil hier niet aan meewerken en pas de factuur sturen nadat hij de oprit gelegd heeft. Ok water bij de wijn denk ik dan, aangezien opdrachtnemer wél 50% aanbetaling wenst kunnen we dit alsnog mooi splitsen. De factuur met 50% aanbetaling nog in 2022 versturen en daarna dus de andere factuur. Is dit een redelijk voorstel, de aannemer wil dus wel voor de start voor 50% betaald zijn, dan moet je de klant ook een redelijke termijn geven om de factuur te sturen, wat vroeger 30 dagen was is nu een dag of 14 geworden. Ik heb het idee dat het spelletje zo gespeeld gaat worden dat hij dit een weekje vooraf, in 2023 gaat sturen. Wat is redelijkheid? Heel eerlijk, ik had dit vooraf als eis moeten stellen want dan had ik al zeker een ander gezocht en ik weet zeker dat de klus dan nu al gewoon was gedaan of de factuur al ontvangen was.
  10. Niets, in de overeenkomst staat alleen het totale bedrag van de verkoopwagen, het geleende bedrag en de renteberekening. De overeenkomst is wel opgesteld na het kennis nemen van de offerte van de bouwers, waar het duidelijk in staat. Uiteindelijk kunnen/mogen/willen ze het alleen op deze manier doen. Ik mag de bouwers nu gaan overtuigen dat ik heus wel ga betalen als ik de verkoopwagen maar wel eerst mee naar huis mag nemen.
  11. Het ondernemen kan voor mij na het verkrijgen van mijn gewenste vergunning eindelijk beginnen. Ik laat een prachtige mobiele ijssalon bouwen in Duitsland. Na veel pijn en moeite een financiering kunnen regelen, hun de offerte gegeven van de ijssalon. In Duitsland werken ze met 3 betaaltermijnen. Het lijkt mij logisch bij maatwerk eerst een x bedrag vooraf te betalen. De financiering was nog niet getekend, de offerte ligt er wel en deze is ook 2 maanden geldig. mondeling is er al een akkoord. De bouwers in Duitsland groen licht gegeven en de eerste rekening kwam binnen. Deze rekening is de helft van wat ik in overleg met de lease zelf zou inbrengen. Even zelf voorschieten dus, was het advies. Toen kwam de onenigheid. De lease wil alleen betalen NA realisatie van de bouw en als deze op NL kenteken staat. De bouwers willen gewoon hun termijnen betaald krijgen. Ik zit nu dus voor een blok. De lease is slechts een tussenpersoon die zelf weinig te vertellen heeft met de bank waar ze mee samenwerken. Het komt er nu op neer dat ze verwachten dat de bouwers mij de verkoopwagen meegeven, ik deze op nl kenteken kan zetten en ze dan het geld ontvangen. Iemand advies in deze kwestie? De lease wil geen enkel risico lopen dat dit bouwbedrijf failliet zou gaan, is hun standpunt. Daarom betalen ze enkel achteraf. Hoe reëel is dit nou? [verandering: titel]
  12. Er zit vast wel een grote ijssalon in een hoofdstraat. Spreek daar in een mooie lenteweek af dat hij kenbaar maakt dat je bij een aankoop in jouw winkel een gratis ijsje bij deze ijssalon kan halen. Deze rekening is dan voor jou. Een win-win waarbij niks te verliezen valt.
  13. Om deze regels uit te kunnen voeren moet je toch weten hoe de wet te interpreteren? Of je deze wet zelf hebt gemaakt of niet staat hier los van. De belastingdienst moet een besluit nemen, dus blijft het erg vreemd dat ze op vragen geen antwoord kunnen geven.
  14. "bakker, kunt u een offerte maken voor de prijs per snee volkoren brood, dan vergelijk ik deze met alle andere bakkers in het dorp?" "bakker, wat is uw allerlaagste prijs voor dit brood?" "bakker, ik heb 50 cent, wat kan ik hier allemaal voor krijgen?"
  15. Zojuist antwoord gehad (van de KvK!!!?) en de procedure van het starten gaat hetzelfde als bij ondernemers die in Nederland wonen. Wel moet ik bewijzen een vestigingsadres in Nederland heb d.m.v. een huurovereenkomst. Dat gaat goed komen.
  16. Ik wil nog even benadrukken dat de VOF alleen de voorkeur zal krijgen als er geen andere optie is, omdat ik in het buitenland woon. Eenmanszaak heeft de voorkeur. Heb contact opgenomen met de KvK om hier een duidelijk antwoord op te krijgen. Dat mensen vooral adviseren om geen VOF te beginnen met iemand waarmee je moeizaam samenwerkt begrijp ik wel, echter is mijn situatie ligt toch iets anders. Het zou dan enkel op papier een VOF zijn. Ik begrijp ook de argumenten van de gevolgen bij verlies, maar ken de situatie bij het bedrijf en maak daar geen enkele zorgen om. Mijn vader is 65 jaar, de ruimte waar we het over hebben bevind zich aan zijn huis en is volledig afbetaald, even als de machines om het ijs te maken. Een investering gaat hij echt niet meer doen, laat staan een dure. Verlies maken is dus zo goed als geen optie (weinig omzet om van te leven natuurlijk wel, maar geen schulden/ financiële problemen die VOF gerelateerd zijn en waar de ander de dupe van kan worden). Ik hoop dat het niet nodig is een VOF te starten maar zie niet bij voorbaat al af van deze optie, gezien de risico's op verdere problemen erg laag zijn. Ik waardeer het als men het adviseert toch beter niet te doen en weeg deze argumenten. Dit topic heb ik meer geopend voor de mogelijkheid er een ruimte in Duitsland bij te nemen, de aanvraag wat te doen met mijn situatie (wonen buitenland, starten in Nederland) heb ik nu bij de KvK gesteld en verwacht er deze week nog antwoord op.
  17. Tenzij je pa geen cent blijkt te hebben, dan komen ze alles bij jou halen. Het is jouw geld, dus prima. :) Geen prive schulden heb ik vernomen. Zaakschuldeisers ben ik niet bang voor, aangezien we die zo goed als niet hebben in deze branche. Geen huur of lease contracten. Maar goed, is het niet nodig dat hij 1% van de winst deelt (om mij op die locatie in NL te kunnen inschrijven) dan doe ik het natuurlijk niet. Dan zou het een eenmanszaak worden op deze locatie.
  18. Ik begrijp hieruit dus dat het mogelijk moet zijn, aangezien je bedrijf in Nl gevestigd is? Of heb je ook nog een aparte Duitse GMBH op moeten richten?
  19. In dat geval is het een win-win dus. Wel 99% van de winst, maar bij verlies 50% aansprakelijk. De bedrijfsvorm kom ik wel uit via de kvk, maar dit advies kwam van de accountant (die zal er toch wel verstand van hebben?). Het gaat dus vooral om de optie, een extra bedrijfsruimte huren in Duitsland. Iemand bij wie ik terecht kan voor info en advies wat betreft mijn situatie?
  20. ik zal even duidelijker zijn. Mijn vader heeft een bedrijf is de verkoop van schepijs. Diverse verkooppunten, evenementen, venten, en sinds enkele jaren ook het verhuur van ijskarren. Ik ga hier mee door, maar omdat de samenwerking erg stroef verloopt ga ik zelf mijn eigen weg. eigen verkooppunten etc. Mijn vader is een vastgeroeste ondernemer en wil zijn laatste jaartjes gewoon door met wat hij heeft, terwijl ik wil vernieuwen en mijn eigen ding wil doen. We gaan elkaar dus niet in de weg zitten, maar ik kan wel gebruik maken van zijn ruimte en machines om mijn eigen ijs te maken en mijn karren te stallen. Nu ga ik mij in januari inschrijven bij de kvk, volgens zijn accountant is een optie dat ik mijn vof start met mijn vader en ik 99% aandeel heb en hij 1%. Of een eenmanszaak even goed mogelijk is moet ik nog uitzoeken. Dit allemaal op de locatie van mijn vader, in Nederland dus. Om elkaar niet al te veel in de weg te lopen en ik toch in Duitsland woon en hier de bedrijfshallen veel goedkoper zijn, lijkt het mij een idee in Duitsland een pand te huren waar ik het een en ander kan stallen. Ik verkoop en verhuur enkel aan Nederlandse klanten, in Nederland. Mijn vraag was dus of dit zonder problemen kan.
  21. Een beetje complex allemaal, maar ik ga dus starten in Nederland terwijl ik in Duitsland woon. Ik ga gebruik maken van de zaak van mijn vader, VOF in Nederland maar ga deze niet overnemen. Ik start een eigen zaak op deze locatie, en ik mag o.a. zijn ruimte gebruiken. Ik ga zijn ruimte gebruiken als opstart. Zodra het een en ander loopt, wil ik graag een eigen bedrijfshal. Is het mogelijk een extra loods te huren in Duitsland als je een bedrijf in Nederland hebt? Het officiele adres zal dan die in Nederland blijven. Maar gezien de kosten zoveel goedkoper zijn en ik al in Duitsland woon is het een gemiste kans als dit gewoon mogelijk zou zijn. Een ruimte huren kan natuurlijk altijd, ook als particulier. Maar kan ik de kosten van de ruimte in Duitsland aftrekken als bedrijfskosten?
  22. Wel vreemd dat je dan geen penalty voor je andere steden websites hebt gekregen. Wat niet is kan nog komen uiteraard. Elke seo specialist waar van ik blogs lees raadt dit af. De penalty zal je wel bijna zeker voor dit hebben. Had dit zelf ook eens in gedachte, maar dacht bij mezelf waarom je dit zo weinig ziet op hoog scorende sites ,die hebben veel landingspagina's per stad (binnen hetzelfde domein). Ik wil mezelf niet naar beneden halen, maar dacht dat het waarschijnlijker was dat dit met een reden is dan dat ik het wiel zou hebben uitgevonden. Toch maar niet gedaan dus. toch even kijken hoe hoog je per stad scoort in google...
  23. Ik neem aan dat je met een bakfiets langs de industrie terreinen wilt gaan venten, ipv vast staan. In dit geval heb je tegenwoordig bij veel gemeenten geen ventvergunning meer nodig en zou je wat dat betreft per direct kunnen beginnen met verkopen. Google en je weet het antwoord. Wil je op een vaste plaats gaan staan, dan heb je wel een standplaats vergunning nodig. Zoals op een markt. Wat het gevolg is van dit leuke idee van sommige gemeenten is dat wij met onze ijskar een standplaats hebben (waar een vergunning voor nodig is) maar er gewoon concurrenten langsrijden op de drukke tijden om een graantje mee te pikken. Als deze zich maar om de zoveel tijd even een paar meter verplaatst, is hij aan het venten en heeft hij géén vergunning nodig. Dit geeft ook leuke tafarelen bij evenementen als een avondvierdaagse, als je maar in beweging blijft mag je overal staan. Ook bij besloten evenementen staan ze bij de in en uitgang, de beste plek in feite. Je zou bijna gek zijn als je hierdoor nog netjes een standplaats vergunning betaald.
  24. Ik kan wel wat met alle tips. Hoewel ik hem denk ik nog even zo mierzoet laat en eerst de seo ga verbeteren om te kijken of ik in de weken wat ga klimmen op de ranking. De site kan ik daarna laten knallen door mijn eigen werk te plaatsen, ofwel knallen met eigen foto's ipv de achtergrond kleuren. Als ik hier mee in het centrum sta met een nieuwe ijskar wat de bedoeling is gaat dit natuurlijk wat makkelijker. Ik kom er op terug zodra ik hier mee gevorderd ben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.